Anonimen
|
Dobro jutro! Je že čas za računalnik... le kaj bi počele, ko jih ne bi imele? Tudi sama sem zadnje čase nekam jokavo, potem brezvoljno razpoložena. In me moj sprašuje, kaj je narobe, jaz pa si želim samo malo miru in tišine - brez njegovih vprašanj. In moj obraz je poln mozoljev (kje je tista lepa nosečniška koža, ki jo obljubljajo revije in knjige?) - že pri prejšnji nosečnosti sem bila proti koncu vsa pikasta po obrazu! Bo minilo, se tolažim, ko bo otrok shodil... takrat si bom malo oddahnila ( ). Ampak drugače pa je nosečnost čisto v redu - tudi ko je otroček zunaj, je vse čudovito, vmes pa so trenutki, ko bi najrajši popokala kovčke in šla. Pa saj tako je tudi sicer v življenju, ne? Ni vsak dan čudovit, je pa enkraten. Kasija, če te bo slučajno še kaj zanimalo, rade volje odgovorim (če vem). Petra a - na izpitu boš blestela! Elyy, vsaka doživlja popadke drugače. Nekatere z njimi opravijo, kot da jih ne bi imele, druge... tako kot pri menstruaciji (nekatere imajo boleče, druge se menstruacije sploh ne zavedajo). To je že moja druga nosečnost, a če priznam tudi sama točno ne vem, kakšni so popadki - vem le, kakšni so umetni popadki. Je vsekakor bolje, če imaš svoje - trajajo dlje, a so manj boleči. Ampak - mine, ko se rodi otrok in takrat si poln adrenalina, ki ti skrije bolečine. Ja, kopanje je prijetno, čeprav se kar smejem, ko mi trebuh gleda ven iz vode in se počutim kot nasedli kit. Milo pri otročku za kopanje še zdaj uporabljam bolj poredko. Enkrat tedensko (za rokice in rito je seveda druga zgodba). Se mi zdi, da imajo dojenčki tako lep vonj, da bi jih bilo greh zasuti z umetnimi dišavami. Ko je bil še dojenček, sem ga včasih kopala s kamilicami. Drugače pa sem na začetku (če sem) uporabljala trdo milo (enkrat tedensko). Verjetno bom tako tudi zdaj ravnala. Olje za po kopanju (za ušeski, vratom in pod pazduho) pa sem uporabljala kar Buebchenovo. Zdaj pa sem kupila Nivejino olje. Bomo videli, kako se bo obneslo. Nekatere pa olje kupijo v lekarni. Stekleničke sem uporabljala kar Aventove, ker sem imela Aventovo črpalko za mleko (sem imela toliko mleka, da sem si ga dodatno črpala, da nisem dobila mastitisa, in sem mu potem včasih dodajala kar izčrpanega iz flaške. Ali pa če sem imela kakšne opravke, je bilo moje mleko v hladilniku in so malčka lahko nahranili z njim) Čeprav mi sama oblika Aventovih dud ni ustrezala - za dudo tolažilko je imel Nukovo (so me prepričali zaradi oblike prsne bradavice). OliveOly tudi mojim staršem ime, ki sem ga izbrala za prvega ni bilo všeč, a zdaj si ne predstavljajo, da bi bil karkoli drugega. Pomembno je, da je všeč tebi. In: to je tvoj otrok in lepo je, če mu ti izbereš ime (skupaj s partnerjem) - to je prva popotnica, ki jo dobi v življenju. Sem se spet razpisala... se vidi, da se mi ne da pisati diplome in mučkam in mučkam, dokler ne bo prišel Oskar, potem pa bom imela izgovor... Joj, ta odgovornost! Lepo klepetajte in tiste, ki se boste podale na sonček - uživajte!
|