|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
5.8.2009 9:25:30   
tassika
No jaz sem bila pa s Strahovo ful zadovoljna, prijazna, vse razložila, še mojemu je odgovarjala na vsa vprašanja, bila nežna, je pa res, da naša biba ni bila nič pri miru in je ni bilo treba budit, moram rečt, da sedaj na morfologiji je bilo bolj trd pregled pri moji osebni g. sploh spodaj dol, ker je biba še vedno nizko in je tam gledala srček in je ful tiščala tisto napravo name.

Ne bom je zdaj ful zagovarjala, ker vsak ima svoje mnenje, hočem reči samo, da pri meni je bila korektna in strokovna.

Evo tukaj pa imate na vpogled mojo žogouser posted image

user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
5.8.2009 9:27:54   
december06
karmyka jaz imam v planu roditi v Celju. Sem že prvič in sem bila zadovoljna.

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
5.8.2009 9:46:44   
tassika
user posted image
user posted image user posted image

PDP / NICK    (STAR.)    (?user posted image ,?user posted image )   NAS. PREGLED         SPOL

30.10. 
1.user posted image Nončika (27 )               (2.user posted image ,?. user posted image )      ?                        user posted image
31.10. 
2.user posted image rožica13 (24)               (1.user posted image ,?.user posted image )        ?                      user posted image  

3.user posted image soča (? )                        (?.user posted image ,?.user posted image )         ?                      user posted image
4.user posted image murkica (24)                (1.user posted image , ?.user posted image )                                user posted image
01.11.         
5.user posted image piška goriška (34)        (1.user posted image , 1.user posted image )       24.08.             user posted image
6.user posted image marby (33)                    (?. , ?. )                ?                     user posted image
7.user posted image  katja34 (36)               (4.user posted image , 4.user posted image )         ?                      user posted image  
8.user posted image  ellam(30)                     (2.user posted image , 1.user posted image )        ?                       user posted image
02.11.             
9.user posted image pocahontas (29)          (2.user posted image , ?.user posted image )         
?                        user posted image
10.user posted image Pikica28 (28)              (1.user posted image , ?.user posted image )      3.9.                      user posted image

11.user posted image lucky girl (?)                (1.user posted image , ?.user posted image )         ?                       user posted image

12.user posted image stuhica   (30)               (4.user posted image ,?user posted image . )           
?                    user posted image
13.user posted image  sanjacka (34)              (2. user posted image ,?user posted image )          29.7.                user posted image
14.user posted image   sunny1980(29)           (2.user posted image ,?user posted image )          29.7.               user posted image        
15.user posted image   Zupica (23)                    (1.user posted image ,0.user posted image )        13.8.               user posted image             
03.11
15.user posted image  Monika985 (26 )          (1.user posted image ,?.user posted image )          5.8.                  user posted image
17.user posted image  Maša88 (? )                  (?.user posted image ,?.user posted image )                ?                 user posted image
18.user posted image  Toba (33)                        (2.user posted image ,1.user posted image )            ?                 user posted image
18.user posted image   Nonička (28)                     (2.user posted image ,1.user posted image )      14.08.           user posted image
04.11.  
20.user posted image Perlica76 (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )            ?                      user posted image
05.11.

21.user posted image Bojana82 (26)                 (2.user posted image ,1.user posted image )          ?                    user posted image    
22.user posted image Anonimna (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )             
?                   user posted image
23.user posted image  Juniorka (?)GB              (?user posted image . ,?. )                 12.8.            user posted image
24.user posted image   tanja712 (24)                   (1.user posted image ,0. )            12.8.             user posted image
06.11. 
25.user posted image Lupinica (23)                 (2.user posted image ,?.user posted image )            28.08.             user posted image   
26.user posted image  srecna_zvezda (?)                 (2.user posted image ,?.user posted image )               ?          user posted image   
7.11.     
27.user posted image daisy1980 (28)             (1.user posted image ,0user posted image )           03.09.                 user posted image
28.user posted image tante (?)                         (?. ,?.user posted image )                ?                       user posted image   
29.user posted image  cari (30)                      (1.user posted image ,0.user posted image )           3.8.                     user posted image
08.11.  
30.user posted image aurarina (?)                   (1.user posted image ,user posted image )         
      ?                        user posted image
31.user posted image zanka (?)                       (2.user posted image ,?.user posted image )                ?                        user posted image
09.11.
32.user posted image m031281(27)               (?.user posted image ,?.user posted image )            
?                        user posted image
33.user posted image  Pecorella (?)                  (1.user posted image ,1.user posted image )               ?                   user posted image   
10.11.  
34.user posted image robikA (?)                       (3.user posted image ,?.user posted image )                ?                       user posted image
35.user posted image  mayamaya (32)           (1.user posted image ,?.user posted image )            21.                      user posted image
36.user posted image   miska73 (36)                 (1.user posted image ,0.user posted image )             ?                      user posted image user posted image
11.11.  
37.user posted image srecna_zvezda (?)         (2.user posted image ,?.user posted image )           
38.user posted image divja (26)                       (1.user posted image ,?. user posted image )          01.09                 user posted image
39.user posted image jj24 (24)                       (2.user posted image ,1.user posted image )               ?                      user posted image
40.user posted image metuljcica77 (?)             (1.user posted image ,0.user posted image )         29.07.                 user posted image          
12.11.    
41.user posted image  jona3 (31)                     (3.user posted image ,3user posted image             ?                       user posted image       
42.user posted image  Tula (36)                         (3.user posted image ,3user posted image             ?                       user posted image     
13.11.  
43.user posted image nina68 (40)                    (3.user posted image ,user posted image        
5.8.                          user posted image
44.user posted image valerija77 (32)              (3.user posted image ,1.user posted image )        11.8.                      user posted image         
14.11.
45.user posted image Nezy85 (23)                   (2.user posted image ,?.user posted image )          ?                           user posted image  
46.user posted image  ROZICI (??)                    (2.user posted image ,?.user posted image )              ?                      user posted image
15.11.        

16.11.

47.user posted image   iribiri (27)                         (1.user posted image ,?.user posted image         ?                      user posted image
48.user posted image  Mashy (27)                     (3.user posted image ,1.user posted image )         25.8.                   user posted image   
49.user posted image   ninka80(29)                  (2.user posted image ,1.user posted image )         25.8.                   user posted image        
50.user posted image   lelyka(?)                         (?.user posted image ,?.user posted image )          07.08.                user posted image      
51.user posted image    sasika (31)                      (2.user posted image ,?.user posted image )          ?                      user posted image
52.user posted image    ninka80 (28)                  (2.user posted image ,user posted image 2. )           ?                     user posted image
53.user posted image    spelap1 (21)                      (1.user posted image . ,0user posted image . )        17.8.            user posted image   
54.user posted image   Eva19 (19)                      (1. user posted image . ,0. user posted image )           03.09.          user posted image
17.11
55.user posted image among_the_clouds(?)    (2.user posted image ,?.user posted image              
?                      user posted image
56.user posted image MC09(32)                         (1.user posted image ,0.user posted image         19.08.                 user posted image      
57.user posted image  luan  (?)                           (2.user posted image ,1.user posted image        ?                           user posted image   
58.user posted image   Nogavicka80(?)              (1.user posted image ,0.user posted image        ?                           user posted image        
18.11. 

59.user posted image *i.am.happy* (31)            (1.user posted image  ,?user posted image )          ?                         user posted image
19.11.
60.user posted image stelaJ (30)                         (1. user posted image ,?.user posted image )      
 11.08.                user posted image        
61.user posted image  MajchaT (?)                    (1.user posted image  ,?.user posted image )           
?                       user posted image      

62.user posted image december06 (30)CE       (2.user posted image , 2.user posted image )          24.08.               user posted image      
63.user posted image  caryn (?)                         (1.user posted image , 0.user posted image )            ?                      user posted image     

20.11.
64.user posted image pikapoka83 (26)             (2.user posted image  ,2.user posted image )           ?
                       user posted image             
65.user posted image sashy (20)                       (2.user posted image ,?.user posted image )          5.8.                     user posted image      

66.user posted image  barbchen(31)PO             (2.user posted image ,?.user posted image )         14.8.                   user posted image      
67.user posted image  mamka3(37)                  (3. user posted image ,? user posted image )          4.8.                     user posted image
68.user posted image   petkapet (37)                  (2. user posted image ,1 user posted image )                                    user posted image  
21.11
69.user posted image summer410 (29)            (1.user posted image ,?.user posted image )              ?                       user posted image         

70.user posted image  krivonoska (32)            (2.user posted image ,1.user posted image )                  ?                    user posted image   
71.user posted image   DULCE (?)                       (?.user posted image ,?.user posted image )                   ?                    user posted image   
22.11.
72.user posted image nina7 (27)                       (2.user posted image ,2user posted image )         18.8.                      user posted image
73.user posted image moglan (?)                       (?.user posted image  ,?user posted image )                ?                        user posted image
74.user posted image  giotti  (33)                       (2.user posted image ,?.user posted image )       
 12.08.                     user posted image
75.user posted image Menta (27)                      (1.user posted image ,?.user posted image )         6.8.                           user posted image

76.user posted image  ursa1981 (28)                (2.user posted image ,1user posted image )        3/5.08                      user posted image
23.11.
77.user posted image tassika (25)LJ                (2.user posted image ,?.user posted image )         19.08                        user posted image

24.11.
78.user posted image bellamia (?)                    (2.user posted image ,2.user posted image )               
?                         user posted image
25.11.
79.user posted image  karmyka (22)CE          (2.user posted image ,3user posted image )          7.9.                           user posted image   
80.user posted image  pi82ka (26)PO            (1.user posted image ,1. user posted image )           24.08                     user posted image
81.user posted image  Kepica78 (31)               (1.user posted image ,0.user posted image )          13.8.                      user posted image   
27.11.
82.user posted image Ikar (?)                         (3. user posted image ,2.user posted image )                 
83.user posted image  Ninaaa (30)                    (2.user posted image ,2.user posted image )            ?                          user posted image            

84.user posted image   Pikapolonica24 (25)MB (2.user posted image ,2.user posted image )        28.08.                    user posted image            
28.11.
85.user posted image korala (32)                       (1.user posted image  ,user posted image )             3.8.                   
   user posted image
29.11.
86.user posted image mariee 
(26)                   (1.user posted image ,?.user posted image )             
?                           user posted image

87.user posted image  neni13 (?)                   (2.user posted image ,1.user posted image )               ?                            user posted image
30.11.
88.user posted image  katyn (26)                    (1.user posted image ,1.user posted image )          
10.8.                       user posted image
89.user posted image   ZalaLuka (26)              (2.user posted image ,3,4.user posted image user posted image )       ?                          user posted image       
02.12.
90.user posted image  eva 1(26)                         (3.user posted image ,3user posted image )        5.8                         user posted image
XX.XX. 
91.user posted image **lunica** (?)             (?.user posted image , ?.user posted image )              
?                            user posted image
92.user posted image D.Mateja  (?)                 (?.user posted image , ?.user posted image )          

?                            user posted image
93.user posted image špešla (?)                      (?.user posted image ,?.user posted image )                ?                           user posted image   

Skupaj: 

user posted image :    30

user posted image :    22

user posted image  :    42

user posted image + user posted image + user posted image  = 93

Z nami so začeleuser posted image user posted image user posted image

KulGirl   user posted image
Žana21 user posted image
nincrli   user posted image zdajšnja januarka 2010 user posted image

polmaja user posted image  
water lilyuser posted image
Twixy user posted image user posted image   zdajšnja februarka 2010 user posted image
MalaRožauser posted image
miki23user posted image

user posted image                                     user posted image
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

user posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 5.8.2009 9:53:27 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
  • Neposredna povezava do sporočila: 4428
    5.8.2009 9:52:15   
    summer410
    kar se tiče Strahove....mene ni motilo to, da mi je 3 krat tako udarila po trebuhu, da sem skoraj dol iz mize skočla.....ampak dejstvo, da je povedala ....aha prstki, mhm, to se pa lepo vidi in je bilo to, to....
    nagovorila me je na dvojni hormonski test....
    in me čez en teden poklicala z tole izjavo....

pozdravljena....dht je poslabšal rezultate, boste morali na amniocenezo, papirje dobite po pošti.....nasvidenje....

s tem, da rezultatov nuhalne nisem dobila pravi čas, za posvet pri genetiku in sem po mučnem 3 urnem klicanju morala prositi...razumete, prositi, da mi jih je asistentka poslala po faksu...

za 120 eurov, bi me lahko mal bolj na mehko spustila...jaz sem bila takrat v službi in sploh nisem razumela, kaj je hotela povedat oziroma, sem takrat tud prvič slišala za amniocentezo, še dobro, da sem si besedo sploh zapomnila....
    dobro, mogoče, je za njo  to vsakodnevni poseg, oziroma ona vsak dan ljudem pove slabe novice, samo to še ne pomeni, da jih lahko pove tako, kot da je šla po štruco kruha....
    no na morfologiji sem bila pri svoji g., ki si je vzela pol ure časa zame in mi vse podrobno razložila....in to zastonj...tako, da ona, mene ne vidi več tam.....

ena je napisala da jo je Strahova spraševala o zaposlitvi.....mene je tud,pa mojga tud  sem jo vprašala zakaj je to pomembno, vendar nisem dobila odgovora....
    no, mojmu se je zamerla...men tud....tako, da midva ne greva več tja

(odgovor članu december06)
    Neposredna povezava do sporočila: 4429
    5.8.2009 9:54:17   
    barbchen
    Dober dan drage bodoče mamiceuser posted image ,

sem imela budnico ob 8h, ko so nekaj pripeljali, ampak sem se kar naspala, je pasalo po nekaj slabše prespanih nočeh - verjetno je bila kriva kombinacija bolj vročih dni pa razposajenost našega škratka/škratinje, ki bo očitno nočna ptičicauser posted image , pa zadnje 10 dni opažam, da me brca/boksa zelo nizko, kar v predelu nožnice in ni nič kaj prijetnouser posted image , moram naslednji teden na pregledu G. omenit, ker naj ne bi nosila prav nizko.

služba - jaz sem že 3. teden na dopustu in mi je tako fino, jutri naj bi začela pa z bolniško, tako da vam nič ne zavidam sedenja za rač. in vseh naporov, ki jih prenašate. Meni je delodajalec sam rekel, da naj grem kar na bolniško, ker je v poletnem času pri nas zelo malo dela in smo ponavadi 2 meseca frej, pa tudi s tem pritiskom si ne predstavljam, da bi hodila delat, ker mi večkrat na dan ornk zaniha in sem kar ornk švoh takrat. Sem pa nekako takega mnenja kot nogavicka80, da je potrebno misliti predvsem in samo nase, ker ob odhodu na porodniško vam nihče ne bo dal priznanja za trdo in naporno delo do konca oz. vam tega vsaj na glas ne bodo rekli. Razumem vas, da nočete obremenjevati drugih, ampak za to niste odgovorne vi, temveč vaši delodajalci in na prvem mestu ste vi in vaši dojenčki. Če ste pod stresom se to nehote prenaša tudi na mičkene. Kot primer naj navedem izkušnjo prijateljice, ki dela v šolstvu in je delala celo nosečnost na polno, še celo malo čez v porodniško, pa so jo sodelavke z izkušnjami materinstva opozarjale, da naj si malo oddahne in da naj odide vsaj kakšen mesec prej na bolniško, ker se bo to poznalo na otročku, no in je imela kar precej težav pri spanju svoje princeske, ki se ji je podnevi zbujala natančno po 45 minutah spanja, kolikor traja šolska ura in še danes, ko ima punčka že 1 leto nimajo poštimanega nočnega spanja. Ne vem, verjetno je naključje in je tudi punčka bolj zahtevne sorte, ampak prijateljica malo sumi tudi stres v nosečnosti...

Imam pa še 2 vprašanji:
    epiduralna - je katera razmišljala, da bi rodila z epiduralno. Mene je zadnjič kolegica vprašala, če sem že kaj razmišljala o tem, pa sem bila kar presenečena, ker o tem res še nisem razmišljala. Pri meni je tako, da stvari, ki jih ne poznam oz. jih doživljam 1., kar rojstvo definitivno bo, vzamem take kot so, brez pretiranega razmišljanja in tuhtanja in se popolnoma prepustim, ker niti ne vem, kaj me čaka...pa sem mislila zdaj tudi tako ravnati. Kaj mislite ve? Oz. mamice, ki ste že rodile, kako je bilo rpi vas 1. in če ima kakšna izkušnjo z epiduralno?

matične celice - je katera razmišljala o shranitvi? Če da, za kaj se boste odločile - za plačilo in shranitev v banki ali za brezplačno shranitev in možnost darovanja celic? To zadnjo možnost mi je zadnjič omenil moj G. in jo moram še malo naštudirati, se pa baje deponira pri nas v okviru Zavoda za transfuzijo.

Nič, dosti sem naklofalauser posted image , zdej pa akcija, me čaka generalno čiščenje in likanje, pa da vidimo, kako uspešna bomuser posted image , ker odlašam že kar nekaj časauser posted image

Naredite si lep dan!

Carpe Diem!

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4430
    5.8.2009 9:56:58   
    tassika
    Summer to je bilo pa res grdo, no ja saj pravim, vsak ima svojo izkušno, eni eno hvalijo, drugi drugo, še dobro da jih imamo toliko na razpolago. Samo mi je pa potem težko komu koga priporočit, če se zgodi slučajno kaj takega kot se je tebi.

No pri meni je bilo vse ok, nisem rabila niti krvi dat, nič, kar se pa tiče vseh teh posegov mi je pa natančno razložila moja g. je pa res da se morata s strahovo poznat, ker mi jo je ful priporočala in tudi zdaj za 3d samo mi je predrag, da bi šla, za 110 eur lahko že marsikaj kupim.

Punce v seznamček sem dodala kje bomo rodile, če ima katera željo naj napiše.

ps. kje so trebuščkiuser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 5.8.2009 9:57:38 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu summer410)
    Neposredna povezava do sporočila: 4431
    5.8.2009 9:57:41   
    tassika
    user posted image     

user posted image   Pi82ka 17t5d 

user posted image tassika 23t4d 

user posted image   nezy85 22t 

user posted image  Valerija77 19t4d 

user posted image sashy 24t 

user posted image  giotti 21t 

user posted image  mashy 21t 

user posted image  Rožica13 18t2d 

user posted image Ellam 22t

user posted image Nonička 18t1d

user posted image murkica 18t3d

user posted image nina7 15t2d

user posted image mayamaya 17t

user posted image summer410 15t

user posted image Eva1 16t

user posted image Lupinica 21t

user posted image Piškagoriška 23t

user posted image spelap 19t

user posted image luan 24t

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4432
    5.8.2009 10:04:26   
    summer410
    IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Summer to je bilo pa res grdo, no ja saj pravim, vsak ima svojo izkušno, eni eno hvalijo, drugi drugo, še dobro da jih imamo toliko na razpolago. Samo mi je pa potem težko komu koga priporočit, če se zgodi slučajno kaj takega kot se je tebi.

No pri meni je bilo vse ok, nisem rabila niti krvi dat, nič, kar se pa tiče vseh teh posegov mi je pa natančno razložila moja g. je pa res da se morata s strahovo poznat, ker mi jo je ful priporočala in tudi zdaj za 3d samo mi je predrag, da bi šla, za 110 eur lahko že marsikaj kupim.

ps. kje so trebuščkiuser posted image

JA SEJ...MENI jo je tud moja g priporočila...očitno sem jo ujela na dva slaba dneva....:)))mah vglavnem da je mimo...kar se pa 3D tiče, je pa tukaj pri nas že za 70 eurov...tako sta mi povedala prjatla, bom se pa še sama pozanimala, in pogledala kako poteka....

trebušček mam jaz tud doma na compu in ga bom dodala zvečer:)

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4433
    5.8.2009 10:04:50   
    tassika
    Barbchen kje naj začnem:

matične celice - pogovarjala sva se o javni banki in sicer zato, ker nama je una predraga in ker pač tako lahko mogoče tudi komu pomagam, saj krvodajalstvo je enaka zadeva pa ne kompliciramo. Meni se zdi to lepa poteza. ps. če poznate koga, ki ima A+ naj malo krvi daruje, ker jo baje primanjkuje je pa to ravno moja skupina, sem žleht a neuser posted image

epiduralna - sem razmišljala, nič odločila, sploh po mnenju parih, ki so to dale skozi in ena je imela še dbva dni rahlo omrtvičeno eno nogo. Je res, da se to v tujini izvaja ves čas, samo ne vem pa če je pri nas tako strokovno kot mora biti. Itak pa v LJ kjer mislim rodit niti nimaš možnosti, da to dobiš kadar se ti zahoče in pa kot drugo kar me ni prepričalo je končni iztis, ki je baje najbolj boleč in takrat ti epiduralno ustavijo, ker drugače ne moreš tega končnega dela izvest, ker nič ne čutiš.

Porodni načrt - nimam ga namena pisat, ko pridem v porodnišnico si želim samo to, da bo čimhitreje minilo in da bo vse potekalo tako kot bo najboljše zame in za dojenčka, nočem imeti nekih hudih pričakovanj, ker si potem lahko preveč razočaran.

enako za dojenje - trudila se bom da bi, če ne bo šlo pač tudi ne bo konec sveta

Več pa napišem kasneje sestrica prihaja pome in moram šibat.

papa

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4434
    5.8.2009 10:10:22   
    summer410
    barbchen......
    jz sem za čist naraven porod pa touser posted image ...sem pa pred dobrim tednom srečala prjatlco ki je rodila pred mescem.....no, ona ni bila naročena na epiduralno in je mene čist prepričevala, da jo je najprej ful bolelo, potem je prišel pa zdravnik in jo vprašal če bi imela epiduralno, za katero je bila pred porodom proti, in je bila takoj za....rekla , je da ji je bilo zelo fajn in jo je čist mal bolelo...:))

no, jaz sem še vedno za naravni porod....šla bom pa na pogovor z anesteziologom, da bom imela možnost izbire.....
    kaj veš...mogoče si pa premislim ko bo tako daleč...in takrat bi rada imela odprte vse možnosti....

držim pesti, da gremo rodit in vse to opravimo v 2 urah brez velikih bolečin na naraven načinuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4435
    5.8.2009 10:26:51   
    rožica13
    Živjo user posted image ke!

Jaz sem nazaj in morja... Vidim da ste veliko naklepetale in da so osrednja tema  matične celile, epiduralna, itd., ja te teme se oglašajo ko se bližamo koncu user posted image , bom tudi jaz malo pokomentirala ampak najprej moram vse prebrati za nazaj.

Danes imam pregled in da vidimo kaj bo rekla, upajmo da je vse vredu.

Neposredna povezava do sporočila: 4436
    5.8.2009 11:22:20   
    miska73
    Nuhalna Jst sem bila pri Pušenjaku. In sem bila z njim zadovoljna. Bil je strokoven in mi tudi brez problema odgovoril na vsa vprašanja. Sem pa bila pri njem v LJ P na napotnico.
    No, malo sem bila tudi navdušena nad dejstvom, da sem ravno na njega naletela.

Matične celice... jst oziroma midva še nisva načela te teme. Bo treba počasi tudi kako na to temo rečt in se odločit.

Porod... jst nimam glih namena kakega načrta delat. Itak me je vsega strah. Pa če bosta moja dva v kaki čudni legi, bodo itek verjetno delal CR.

Cuker... sen dala tudi jst čez 100g obremenilni test in je vse OK.

Tassika a si malo avtar spremenila... sem te komaj spoznala user posted image

Pridne mi bodite.

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4437
    5.8.2009 12:20:13   
    monika985
    Bi mi prosim tiste, ki ste že imele test za sladkor povedale, kakšno vsebnost sladkorja v krvi ste imle???

barbchen; jaz sem bila na predavnju za epiduralno v postojnski porodnišnici (mislim da je predavanje vsak drugi petek). Baje, da imaš pravico do te vrste poroda samo s predhodnim predavanje. Če bo le mogoče, bom rodila po naravni poti, če pa bodo bolečine prehude, se bom gotovo odličila za epiduralno.

(odgovor članu miska73)
    Neposredna povezava do sporočila: 4438
    5.8.2009 12:36:18   
    toba
    hoj punce,
    evo dopust je za mano...sem že 3 dni v službi :( in imam takšno gužvo, da tudi kaj napist nimam časa kaj šele brati.
    V času dopusta sem imela pregled - vse OK, cuker OK (vrednost ob vzemu krvi 4,2) kri slaba-sem dobila Legofer, kg + 6, naslednji pregled 4.9.
    Naš tamal pošteno razbija, sploh ponoči mu ne paše noben položaj, tko me počasi že navaja na kratke in neprespane noči user posted image .
    Sedaj komaj čakam na naslednji dopust...gremo še malo konec avgusta, pol pa itak že počasi porodniška prihaja...me tale vožnja in neprekinjeno sedenje malo ubija.
    lepo bodite,pazite nase in svoje sončke.

(odgovor članu monika985)
    Neposredna povezava do sporočila: 4439
    5.8.2009 13:18:26   
    miska73
    IZVIRNO SPOROČILO: monika985

Bi mi prosim tiste, ki ste že imele test za sladkor povedale, kakšno vsebnost sladkorja v krvi ste imle???

Test s 50g:
    4.9 (tešče) 8.4 (po 1 uri) - ta vrednost je bila povišana (meja je 7.8)

Test s 100g (vse OK):
    4.9 (tešče) 8.7 (po 1 uri) 6.6 (po 2 urah) 5.8 (po 3 urah)

(odgovor članu monika985)
    Neposredna povezava do sporočila: 4440
    5.8.2009 16:15:12   
    giotti
    Helou babe žabe user posted image

hej, še dobro, da smo v službah, to pomeni, da smo zdrave nosečke in nam nič ne manjka. Pa da imamo vsak mesec dinarčke na računu. Juhu, trkam na les. Po drugi strani pa je seveda naporno, ampak meni samo zato, ker me stvari, ki jih delam v službi, več absolutno nič ne zanimajo in trpim psihično, ker delam nekaj, kar me ne zanima in mi res "dol visi" za to, if you understand me user posted image

Epiduralna me ne zanima, saj sploh ne vem, kako mi bo, ko bom rojevala, zakaj bi že vnaprej dajala vase in v dojenčka strupe, če sploh še nimam "slabe" izkušnje v zvezi s tem. Poleg tega pa si mislim, še vsaka je rodila, in gotovo ji je ta izkušnja v življenju nekaj dala in jo spremenila - na boljše seveda - temu se reče duhovna rast! Skratka, porod jemljem kot nekaj najbolj naravnega na svetu, kot izziv za duhovno rast ... popolnoma se mu mislim predati in to čimbolj zavestno, z dušo in telesom, skušala bom opazovati dogajanje v smislu, jaz nisem to telo, ta bolečina nisem jaz, telo je samo orodje, da otroček pride na svet itd ... skratka, obstaja način, kako doseči, da bolečina ni bolečina, to pa je, da se ne identificiramo ne s telesom, ne z bolečino ... kakrokoli, epiduralna me zanima samo v primeru, če bo potreben carski rez, takrat pa vsekakor hočem, da je to edina opcija za anestezijo, ker je najmanj "škodljiva" zame in za otročka. Samo je treba it rodit tja, kjer je to seveda možno ... o tem pa se je treba še pozanimat ...

Dojenje bo šlo - stoprocentno pozitivno razmišljanje že od samega začetka!!! Sicer pa, če je šlo v Parizu v času hude lakote pri več kot 99% žensk (ker je MORALO iti, če ne bi dojenčki umrli - pa smo me s tistimi ženskami evolucijsko oziroma gensko gledano popolnoma enake!), bo šlo tudi meni! Vse je v glavi ...

Izvorne celice (po domače matične) bova shranila v zasebno banko, ker javni ne zaupava, da zna s tem delati dovolj skrbno. Že samo dejstvo, da moraš ti to po porodu sam shraniti in odnest k njim, mi vrže lase pokonci. Vmes se seveda marsikaj spremeni v kvaliteti teh celic, sploh če se ne pazi, da je to ta čas nekje na hladnem, in potem dobiš samo obvestilo čez nekaj tednov, da pa celice niso primerne. Državo za enkrat to še čisto premalo zanima, ker je shranjevanje zelo drago in se zato ne trudijo dovolj, da bi te celice imeli in da bi bilo res primerno za njih poskrbljeno. Tako pač imajo to možnost, ampak do tega, kar je krvodajalstvo, smo pa še svetlobna leta daleč. Tudi če jih shranim v zasebno banko, še ne pomeni, da jih ne morem komu podariti. Tako da je to za naju edina varianta, kako zagotovit, da ne bodo na koncu te celice res ostale v nekem košu z razlago "neprimerne" in bodo res lahko komu v pomoč. Je pa ZELO DRAGO, se stirnjam, ampak denar je tako zelo, zelo relativna zadeva. Ene počitnice v Grčiji manj, pa imaš 500 evrov na računu več na primer.

Miska73, prvi pogoj za uspešen porod je, DA TE NI STRAH. Sprejmi to kot nekaj najlepšega, kar se ti bo zgodilo v življenju. Že zdaj si začni programirati software v glavi! Če še nisi slišala, porod je lahko tudi neverjetno ekstatičen, baje celo orgazmičen. Če te je strah, nujno preberi knjigo Modrost rojevanja. Stoprocentno se ti bo spremenil odnos in boš komaj čakala, da čimbolj zavestno in budno doživiš ta neverjetni čudež, ki se imenuje rojstvo, pri katerem pa boš ti tako zelo pomemben del!

Tassika, fotoaprat sem si že sposodila, samo najdem čas, ko smuknem na Rožnik, da ne bo spet nek trebuh sredi štirih sten. .. Ti si pa ful lepa rožica!!!

Je katera pri Pušenjaku? A on tudi kaj negativnega reče glede kg, kot berem, da imajo eni kr neke pripombe user posted image . Ma, kaj jih briga, kolko kg imam, njih mora brigat dojenček in če je njemu okej, mam lahko tud sto kg, pa to ni njihova stvar!!! To je izključno moj problem! Torej, se moram psihično pripravit, da mi bo kaj rekel glede tega oziroma da drastično zmanjšam obroke do naslednjega pregleda??

Vsem user posted image

PS Komaj čakam šolo za straše danes po službi, mi je totalno zabavno in poučno in ful, ful, ful me vse zanima in samo požiram, kaj povejo, za razliko od tehle neumnosti v službi. Pa saj je tako prav, kajne?

(odgovor članu miska73)
    Neposredna povezava do sporočila: 4441
    5.8.2009 16:22:39   
    luan

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Porodnišnica Novo mesto.

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4442
    5.8.2009 16:23:59   
    luan
    Ja no evo spet se mi je vse not spisaluser posted image .

(odgovor članu luan)
    Neposredna povezava do sporočila: 4443
    5.8.2009 16:41:08   
    karin82
    Epiduralna - sama nimam izkušenj, ker bo to zame prvič, lahko pa povem po izkušnjah prijateljice. Pri prvem porodu je imela epiduralno in vse je bilo super fajn med porodom je ni nič bolelo. Ko pa je začela zadeva popuščati, čez nekaj ur ko bi morala biti vesela ker je vse za njio so se začele bolečine šele pojavljati in ker nanje ni bila pripravljena je bilo menda res grozno, tako da sploh ni mogla uživat prvih trenutkov s svojim prvorojencem. V drugo je šla brez epiduralne in je otročiček kar sam vn padu user posted image , nič je ni bolelo in je bilo menda super. No to so njene izkušnje.
    Jaz osebno ne bom šla na epiduralno.
    Sem pa danes v šoli za starše izvedela, da se lahko v Lj. porodnišnici odločiš za t.i. tihi porod, kjer ti lahko igra izbrana glasba ali pa je popolna tišina, zatemnena soba samo ena lučka prižgana, nosečnica, partner in babca. Sliši se mi tako domače in intimno, da me je kar zamikal user posted image , sam glede na to da kot sem rekla bo zame prvič si tud predstavljam ne kakšen prag bolečina imam in verjetno bi bila jaz na koncu tista najbolj glasna user posted image .

Glede izvornih celic ali se da to kaj na netu najdet, sploh kar se tiče tega cenejšega, kar ni tok drago, ker 2000 eur kolikor je tam kjer sem brala (Neocelica) je nama malo preveč.

Aja pa še nekaj, sicer to še ni aktualno ampak. Danes so nam v šoli povedali kako kopati in umivati novorojenčka. In glede čiščenja otrokovih učk je babca rekla, da jih čistimo od zunanjega dela očesa proti notranjemu. Pridem domov in vzamem v roko knjigo Vse o porodu in nosečnosti slučajno odprem na strani kjer kopajo dojenčka in preberem ravno obratno.
    Pa še par stvari sem izvedela v zadnjih dneh, ki so ravno obratne od stvari ki sem jih slišala v šoli.
    Zdi se mi, da bo še veliko dilem kako ravnati v določeni situaciji. Torej komu vi bolj zaupate, knjigam, besedam prijateljic, babcam, starim mama,...? Tud tko na splošno me zanima.

(odgovor članu luan)
    Neposredna povezava do sporočila: 4444
    5.8.2009 16:43:11   
    Eva19
    jaz bom rodila v ljubljanski porodnišnici...za seznamček

(odgovor članu luan)
    Neposredna povezava do sporočila: 4445
    5.8.2009 16:55:05   
    spelap1
    lep pozdrav vsem souser posted image !
    pri meni so samo lepe novice. včeraj sem imela razgovor z direktorjem in mi je rekel da me kljub nosečnosti z 1.9 zaposlijo za nedoločen časuser posted image user posted image user posted image . ful sem vesela. njih ne ovira nosečnost in zelo pazijo na mene. delam pa v domu upokojencev v celju. imam zelo zelo težko delo (no sedaj ne) kot bolničar, verjetno veste kaj vse se dela v domovih. me zelo razumejo in sam direktor mi je rekel, da naj najprej gledam na sebe in potem šele na njih, od mene ne pričakujejo da delam kot ostali, in če se ne počutim dobro naj grem na bolniško. res imam super šefe. glede na to da je "recesija"imam zelo veliko srečo.

glede strahove: tudi jaz sem bila pri njej vzela si je veliko časa, in mi vse lepo razložila in prav tako mojem user posted image . edino kar me je zmotlo je to da mi je rekla "a nisi mal premlada za otroka" sma se z mojim kr spogledala. to jo pa res ne zanima. drugače pa je bila zelo prijazna in strokovna.

rada bi še povedla da je danes ob 12 pa 9 minut rodila kolegica in je bilo za dve ure vse končano imauser posted image in je rekla da se počuti super. ima pa prvega otroka. rodila je točno na rok. malo jo je bilo samo strah ker se je zredila za 25 kg. ampak ni se obremenjevala s tem.
    mislim da bo najboljše za nas da se ne obremenjujemo kakšen bo porod, kakršen koli bo, bo čudež in nekaj najlepšega na svetu. jaz se veselim poroda ker vem da bom po njem držala v rokah nekaj najlepšega kar se mi lahko zgodi v življenju. punce s seboj bomo vzele svoje user posted image ki nam bodo stali ob strani in zaupale bogu ali komerkoli da bo vse vredu in hitro. jaz se že sedaj pogovarjam s svojo lubico kako hitr bo porod. moja mami pravi da bo tako hitr da bom rodila kar doma. bomo vidl. vsem nam bo ratal samo razmišljajte pozitivno.

karmyka tudi jaz bom rodila v celju, če bo šlo po naravni poti

lep pozdrav in božajte svoje user posted image

(odgovor članu luan)
    Neposredna povezava do sporočila: 4446
    5.8.2009 17:21:27   
    Menta
    IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Je katera pri Pušenjaku? A on tudi kaj negativnega reče glede kg, kot berem, da imajo eni kr neke pripombe user posted image . Ma, kaj jih briga, kolko kg imam, njih mora brigat dojenček in če je njemu okej, mam lahko tud sto kg, pa to ni njihova stvar!!! To je izključno moj problem! Torej, se moram psihično pripravit, da mi bo kaj rekel glede tega oziroma da drastično zmanjšam obroke do naslednjega pregleda??

Jaz pa mislim, da je prav, da jih briga naša teža, saj ima lahko nosečnica ravno zaradi prevelike teže veliko več težav. Posledično pa seveda otrok.
    Ne zdi se mi pa prav, da imajo nekateri tako negativen odnos do nosečnic in jih tam nadirajo zaradi preveliko pridobljenih kilogramov. Jaz osebno se prav bojim it na pregled (pa me je sestra samo opozorila na to - če bi me nadrla, ne vem, kaj bi bilo), ker vem, da bom morala stopiti na tehtnico.

(odgovor članu giotti)
    Neposredna povezava do sporočila: 4447
    5.8.2009 17:22:33   
    DULCE
    IZVIRNO SPOROČILO: Eva19

jaz bom rodila v ljubljanski porodnišnici...za seznamček

enako

(odgovor članu Eva19)
    Neposredna povezava do sporočila: 4448
    5.8.2009 18:15:36   
    piška goriška
    Glede teže: mislim, da je glavno, da se dobro počutiš, da res poslušaš svoje telesce, počivaš ko rabi, ga dobro hraniš in čimveč migaš na svežem zraku. Koliko se pa zrediš je pa odvisno od posameznice in od potreb telesa med nosečnostjo - nekatere se rabijo zredit več, druge manj. Jaz se ne obremenjujem in mi je prav smešno, da se počutim kot en hrošč. Po porodu, če se mi bo zdelo da imam preveč kg, bom pa toliko delala, da bo šlo dol...

Cukr
    - pri 50 mg: začetna 4,2 po eni uri 8,2
    - pri 100 mg: začetna 4 po eni uri 7,9 po dveh 8,8 po treh 6,9 (pri tem testu je vse ok, če le ne presežeš 10.)

Epiduralna - zaenkrat odločno ne, želim doživeti čudež in gledat na "bolečino" brez strahu. Pravzaprav se kar veselim izziva. Kaj pa se bo dejansko zgodilo in kako bo šlo, bomo pa videli. Predvsem bom v zadnjem mesecu skušala čim bolj meditirat, se umirit, sprostit in zaupat in biti pozitivna. Res je, vse je v glavi.
    Baje pa za lažje rojevanje proti koncu pomagajo dolgi sprehodi, hoja in veliko seksa, pravi moja sestrica, ki je ravno rodila:)user posted image user posted image user posted image

Sva pa danes končno kupila hiško!!!user posted image user posted image user posted image
    Zdaj pa totalna adaptacija, gradbena dela, krediti, ojojoj user posted image

papa

(odgovor članu DULCE)
    Neposredna povezava do sporočila: 4449
    5.8.2009 18:22:41   
    nina68
    Pozdravljene souser posted image !

Malce se vam spet javljam. Za nami je že dopust na morju, je blo kar pestro. en dan mi je ustrezalo biti na soncu, drug dan pa ne. Tako, da sem se dnevno prilagajala svojemu počutju in seveda našemu razgrajaču. Ja razgrajaču, ker me včasih tako brcne, da se kr zdrznem in zajamram na glas. Sem rekla, če je že zdej tak razgrajač, kaj šele bo. Najraje pa razgraja predvsem ko se najem, zvečer predno zaspim in zjutraj nekje okrog 4.ure. Upam, da bo takšen ritem tudi obdržal kasneje po rojstvu.

Danes sem imela tudi prvi pregled v Leonišču pri dr.Pušenjaku, ki bo spremljal mojo nosečnost do konca zaradi lanskoletne smole. Moram povedat, da je to stručko na mestu, se zavzame za pacientko, čeprav ima gužvo na vseh področjih. Imela sva najprej pogovor o vseh stvareh, kilograme sploh ni pogledal,tako,da giotti, nič straha pred njim, čeprav se moram pohvalit, da sem v 26.tednih pridobila samo 1 kilogramček, potem me je pregledal vaginalno in z UZ preveril, če je vse ok, nato pa mi je naredil še UZ MV in mi izmeril MV in meri 4,9cm, tako, da je bil zadovoljen. Ponovno se vidiva 02.08.2009.
    Glede kilogramov, v prvi nosečnosti sem se zredila za 30 kg in sem jih na vsakem pregledu poslušala od zdravnice, da mi bo žal. A sem iz porodnišnice prišla lažja za 16 kg, imela sem ful veliko vode. V drugi nosečnosti sem se zredila za 7 kg in jij je 5kg izginilo takoj, ostala 2kg pa v mesecu žalovanja.
    Tako, da se probam tudi sedaj ogniti sladkarijam in "striroporu"v velikih količinah,  res pa je da jem normalno, kar si srce zaželi. Mogoče pa mi pomaga tudi to, da sem še vedno v službi in v nenehnem gibanju, kar delo poslovodje zahteva. V službi nameravam ostati še v mesecu septembru seveda, če bo vse ok.

Glede samega poroda se ne obremenjujem preveč. Prvi porod pred 24 leti sem opravila v dveh urah od prihoda v porodnišnico, doma mi je odtekla voda. Rodila sem v Celju. Lansko leto pa je celoten porod trajal 1 uro, ker pa imam visok prag bolečine, sploh nisem razmišljala o kakršnihkoli pomočnikih za lajšanje bolečin. Tako, da je odvisno od vsake posameznice kako prenaša bolečino. Če me slučajno ponovno prehitijo popadki pred rokom (bognedaj) definitvo rodim v Ljubljani, ob roku pa obstaja še opcija Celje. Bomo videli kaj nam prinesejo naslednji tedni.

No pa sem se danes ful razpisala. Ko bo kej novega se vam zopet javim.

Lepo božajte vaše bušije.

(odgovor članu DULCE)
    Neposredna povezava do sporočila: 4450
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
    Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
    11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
    Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

oktober
    dapeal

Katero ime bi izbrali za fantka?

Max (33%)

Alex (26%)

Tinijan (8%)

Leo (20%)

Kris (14%)

Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!