giotti
|
Ojla Bilo je fenomenalno na MF. Dr. Tul Mandič je res stručko ena A. Najprej mi je zmerila dolžino materničnega vratu ter če je zaprt in lepo prosim, to je naredila z vaginalnim UZ-jem! Niti govora ni bilo o kakršnemkoli ročnem pregledu za to, da predvidi prezgodnji porod. Pa se ona prav s tem ukvarja, zdaj dela prav eno raziskavo v zvezi s kratkim materničnim vratom in prezgodnjim porodom, tako da punce, tudi ve lahko zavrnete pregledovanje z roko, ker ni potrebe! UZ vse pokaže! Z UZ-jem preko trebuha pa je pregledala dojenčka, plodovnico, posteljico, pretoke skozi posteljico, srčni utrip ... in hvala bogu, res se moram zahvalit, da je vse okej, zaprto, čvrsto, na svojem mestu ... Tako da sem seveda samo jokala od sreče in hvaležnosti za tako darilo od Boga. In potem je preklopila še na 3D in sprintala fenomenalne slikice, pa niti nisem tega pričakovala, niti si nisem želela. Se mi zdi, da sem potem kar preveč zahtevna. In zdaj ga gledam in se ga ne morem nagledat, tega angelčka, božjega otročička, božji čudež, ki se razvija v meni Seveda si živčen pred takšno preiskavo, če pa veš, da bodo tako podrobno vse pregledali. Zame je to stres, ne maram pregledov in gledanja v notranjost telesa, nikoli tega nisem marala niti pri sebi. Pa vendar vem, da je potrebno. Marsikaj se da popravit, ko je otrok še v maternici, tako da je to res pravi blagoslov, da imamo te naprave in zdravnike ... in da nam je vse to dostopno in praktično zastonj oziroma zelo poceni. To je bil zadnji UZ, ki mi pripada, vsaj upam, da noben več ne bo potreben. Zdaj pa samo prepustimo naravi, da opravi svoje ... Aja, zdaj se mi je še potrdilo, kar sem predvidevala, zakaj čutim brcike tako zelo nežno in nič kaj "grobega" boksanja. Posteljica je spredaj, otročiček pa zadaj. Nočko in lepe sanje PS Če še nisem povedala, še enkrat se je potrdil fantek, kot je zelo samozavestno ugotovil že dr. Pušenjak na nuhalni.
|