![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 13:05:54
|
|
|
|
urška76
|
Groza krfjolca. Kaj pa je bilo s Saro pravzaprav? Nisem nič zasledila tukaj gor. A zase pa nisi mogla bolniške dobit? Joj kok more bit to grozn, da ne moreš biti zraven svojega otroka takrat ko te najbolj potrebuje. Držim pesti, da bo kmalu toliko dobra, da bo šla lahko domov. Mi smo pa dali skozi prvi del praznovanja našega Mihca. So muloti dve uri po telovadnici letali, pa so imeli premal. Oni bi še kar noreli. Miha je pa itak dobil preveč daril. Sploh še ni vsega pregledal. Igral se je z točno dvema stvarema, pa knjigico smo še isti večer prebrali. Danes sem šla pa s svakom po štacunah, da sva malemu kupila rolerje. Sem zadnjič gledala ene v Hervisu, pa niso imeli niti enega para več. Prodaljalec me je pa hotel prepričati, da teh rolerjev sploh imeli niso. Pa kako , če sem jih pa v roki držala. V sport200 so imeli pa točno 10 parov. Vseh rolerjev skupaj. Pa ne nakladam, svak je rekel, da še prej kak par manj kot več. No na koncu sva jih dobila v Intersportu (zadnji par njegove številke), baje da novo robo dobijo šele aprila.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 14:32:06
|
|
|
|
Aja1
|
Krfjolca - upam, da gre Sara čimprej domov. Je pa res kruto, ker ne dajo bolniške, če je otrok v bolnici. Koje bila Neja v bolnici sem mogla dat dopust. Punce, kako je pa z bolniško, če npr. zdaj Neja zboli? Jo bi moj dobil ali ne? Urška - treba se bo na FB prijavit. Tam je krfjolca pisala.
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 14:35:11
|
|
|
|
urška76
|
Dokler si ti na porodniški možu ne pripada bolniška za nego otroka. Na žalost. Na B me pa nč ne vleče, še ena stvar, k bi mi lčas kradla Je Žiga gor, da lahko kake slikice pogledava, za čvek mi pa tuki čist zadostuje.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 16:16:38
|
|
|
|
krfjolca
|
Ja, res je, bolniška ne pripada, ker je za otroka (kao) poskrbljeno. Kar je mal smešno, ker dejansko vso nego, hranjenje, zabavanje, uspavanje (razen seveda medicinskih postopkov) itd., opravljamo mame, ki smo v bolnici zaposlene še skoraj bolj kot doma. Zase pa tudi ne moreš dobiti bolniške, ker si prijavljen v bolnici in ti država v bistvu do otrokovega 6. leta plača bivanje (hvalabogu so vsaj to uredili, ker pred par leti si moral še to plačat, razen doječe mame, ki so imele zastonj). Svinjarija, če mene vprašaš, kaj pa storijo tiste mame, ki imajo otroka po bolnicah po mesec dni in več???
|
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 16:17:40
|
|
|
|
krfjolca
|
Aja, drugače je imela pa Sara bronhiolitis. Bila je dehidrirana in na infuziji ter 4 dni na kisiku. Zdaj je pa dobra, le malo še pokašljuje in hripava je še malo. Počasi bo.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 22:04:04
|
|
|
|
tjasa1
|
O bogica. Kaj pa ji je? Kako pa to, da ti ne dajo bolniske? Ti delodajalec tezi al zdravnica? Si ne predstavljam, da ne bi bila z mojo pikico v bolnisnici.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 22.3.2010 22:08:19
|
|
|
|
tjasa1
|
Ah, sem smotana. Sem brala moj prejsnji link in nisem preverila nadaljevanja, kjer vse lepo pojasnite kako in kaj. Krfjolca, upam,da se cimprej uredite, pozdravite in tako odpravite to hudo breme. Drzim pesti.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 23.3.2010 7:35:34
|
|
|
|
Luni
|
Uf, krfjolca, pazi na Saro. Mi smo k sreči bronhiolitis prerasli, vendar ni nedolžna stvar. Me sve bili dvakrat v bolnici po tri dni.... Je pa naša Maša ravno včeraj zakuhala, kašlja, iz nodu ji teče, tako da je šla k babici na bolovanje, mami pa v službo. Če bo treba iti k zdravniku, bom jaz z njo doma....
|
RE: November 2006 - 4. del 23.3.2010 17:55:15
|
|
|
|
Zamima
|
dan saj ne vem kje naj začnem, ker se tak dolgo nič ne javim 1. še sem živa - zaenkrat 2. 8. marec? 3. Ircica - še ena taka kot si ti tukaj, še ni naslednika/-ce 4. kile - sem se sprijaznila, da sem nekje obtičala, pa ne gre več dol - k sreči tudi gor zaenkrat ne toliko zaenkrat
|
|
RE: November 2006 - 4. del 23.3.2010 19:10:57
|
|
|
|
krfjolca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Luni Uf, krfjolca, pazi na Saro. A imaš kakšen predlog, kako naj bi to izgledalo? Ker bolj pazit že skoraj ne morem, pa mi še vedno nonstop oboleva. Anže ni v vrtcu že dober mesec. Hodimo nikamor, obiskuje nas nihče. Živimo v hiši skupaj s svakovo družino, popolnoma izolirat se je težko. Pustim službo, se naj preselimo na kak tropski otok? Ne vem, res ne.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 23.3.2010 21:38:04
|
|
|
|
Aja1
|
Krfjolca za Saro. Oooo, Zamima se je javila. Lahko bi se večkrat. Luni - za Mašo.
|
RE: November 2006 - 4. del 24.3.2010 9:39:57
|
|
|
|
Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca A imaš kakšen predlog, kako naj bi to izgledalo? Ker bolj pazit že skoraj ne morem, pa mi še vedno nonstop oboleva. Anže ni v vrtcu že dober mesec. Hodimo nikamor, obiskuje nas nihče. Živimo v hiši skupaj s svakovo družino, popolnoma izolirat se je težko. Pustim službo, se naj preselimo na kak tropski otok? Ne vem, res ne. Pojma nimam Naša je zbolela prvič pri 13-ih mesecih, ko je bila že dober mesec v vrtcu. In potem smo jo za dva meseca ven vzeli, nikamor nisem šla z njo, ne v trgovino, ne v lekarno, ma nikamor. Ko je šla po dveh mesecih v vrtec se je po enem mesecu ponovilo in spet sva pristali v bolnici. Vendar k sreči je šlo v pomlad in poletje. In v teh letih sem opazila to: vedno mora imeti prehoden nos, fiziološko sem šopala non stop, zvečer operil, smrkelj sem ji z aspiratorjem ven vlekla; obvezne večkrat dnevne inhalacije z navadno vodo; in posiljevat s tekočino! To troje je edino zdravilo, katero ti da možnost, da kljub bronhiolitisu obideš bolnico.... Pazite jo pa že itak pred virusi.....
|
RE: November 2006 - 4. del 24.3.2010 13:40:27
|
|
|
|
urška76
|
Dan!O zamima pa si res še živa. daj kaj večkrat se oglasi, pa povej, kaj dela tvoja Zalika. Luni kako je Maša? Krfjolca kako je pa s Saro? Naši otroc so na srečo (že trkem9 zdravi. Sem si pa včeraj gleženj zvila. No ni kake večje panike, samo cel dopoldne preležim , da grem lahko popoldne po otroke. Pa še vse moram nabavit za Mihov r.d. v vrcu, pa v nedeljo vse ta stare povabimo na tortico.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 24.3.2010 13:55:20
|
|
|
|
Luni
|
Ja, danes je slabša. Je plitvo dihala ponoči, kašljala, pa driskala je zjutraj. No, vsaj vročine pa nima več... In na koncu sem vesela, da se lepo odkašlja, pa upam, da plitvo dihanje mine. Tega se najbolj bojim, ker pomeni, da ji je saturacija verjetno padla Upam, da ji inhalacije pomagajo.....
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 8:43:32
|
|
|
|
viv_
|
Jutro! Se javljam po 100 letih... Aja - dones pa midve čakava, a ne, k sva za 8. marec zviseli Drugače pa pri nas nič novega... Krfjolca, kako ste?
|
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 9:19:18
|
|
|
|
majas
|
DRAGE MAMICE Ob Vašem prazniku Vam želim, da je danes najlepši dan v letu! Da je perilo opral mož, otroci zlikali,skuhali kosilo,pospravili stanovanje... Zvečer Vas bo najdražji pričakal z šopkom rož, Vam zmasiral utrujene noge in Vas poslušal, dokler boste lahko govorile!!! Če se to ne uresniči čez dan, nam še vedno ostanejo sanje!!l VSE NAJBOLJŠE!
|
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 9:26:17
|
|
|
|
Luni
|
MAMA MAMA JE OD VSEH LJUDI NAJBOLJŠA NA SVETU, KER SE MI RADA SMEJI IN KER JE PAR OČETU. Z MAMO SE OČE POLJUBLJA, Z NJO HODI SPAT IN Z NJO VSTAJA IN KAR NAJPREJ JI OBLJUBLJA VSE OD KRAJA. Z NJO SE FOTOGRAFIRA, OBJET PREKO RAME, IN Z NJO SE PREPIRA, KADAR SE VLEČE ZAME. MAMA OČETU BERE MISLI IN VSE NJEGOVE ŽELJE UGANE. POMAGA MU, KADAR SO DNEVI KISLI, ALI ČE Z LEVO NOGO VSTANE. MAMA NE MORE BITI SAMA, ALI IMETI ZA PAR KAKŠNEGA STRICA. SAJ VSI VEMO, DA JE MAMA BOLJŠA OČETOVA POLOVICA. LE KAKO BI BILO OČETU BREZ MAME, KO BI GA LE POL HODILO PO SVETU IN NIČ OSTALO ZAME? (Niko Grafenauer) No, zdaj veste, zakaj smo mame! Vse najboljše tudi od mene vsem Vam.
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 12:30:51
|
|
|
|
Aja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv RR Aja - dones pa midve čakava, a ne, k sva za 8. marec zviseli Si kaj dočakala? Moj mi je napisal kar ganljivo čestitko, darilce pa menda sledi (zdaj revež ne more ven, ker je na bolniški).
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 12:31:44
|
|
|
|
Aja1
|
ČESTITKE VSEM TUDI OD MENE.
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 13:25:30
|
|
|
|
urška76
|
Dan moje drage mamice. Meni je pa sinko že navsezgodaj naredil hud glavobol, pa se potem takoj v vrtcu odkupil z vazico (iz frutkovega kozarčka) in dvema narejenima rožicama. Drgač bom pa našega mulota enkrat po riti, kar takoj na cesti. V torek in v sredo zjutraj mi ga je skoraj avto zbil, pa mi danes spet brezglavo skoči na cesto. Pa ne morem šestletnika skoz za roko drat. Ampak očitno bomo spet to prakticirali. Pa tako lepo mi je že pazil na cesti, zato sem mu pa tudi pustila več svobode. Pa oče me je klical, da čaka Miha v Domžalah pošta iz ZD. Verjetno za pregled pred šolo.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 25.3.2010 22:52:40
|
|
|
|
Nogavica
|
Živa je spet zbolela. So me danes klicali iz vrtca, če lahko čimprej pridemo po njo, ker bruha in ima visoko vročino. Doma je še parkrat bruhala in zakuhala skoraj do 40°. Sem ji zbila z Voltarenom, ki smo ga dobili zadnjič pri dežurnem za Tilna. Potem je bila par ur dokaj dobra, ko je zaspala, jo je pa začelo trest, ker ji je spet vročina naraščala. Sem ji dala Paracetamol svečko (ker je Calpol popoldne zbruhala), ampak očitno ni prijela, ker je vročina spet narasla do 39.7°. Zdaj ima noge vroče, kar menda pomeni, da temperatura več ne bo naraščala. Jo pa hodim gledat in tipat vsakih par minut. Zdaj pa lahko samo čakam, če bo Tilen spet kaj pobral od nje.
|
|
RE: November 2006 - 4. del 26.3.2010 8:58:44
|
|
|
|
Aja1
|
Jutro. Nogavica - kakšna je bila noč? Upam, da se Živa hitro pozdravi in da Tilen ostane zdrav. Naša Neja je imela pa včeraj nastop v vrtcu za materinski dan. Baje dopoldan, ko so vadili so bili super. Popoldan, ko smo bili tam pa starši, so se pa afnali in vzbujali pozornost. No, proti koncu nastopa je bilo pa že boljše. Ka je bolj zanimivega, kot sredi pesmice klicat mami in tekat k mamici in pol nazaj. Smo jo poslenli, da bo imela za spomin, kako ga je biksala. Živa je pa cel nastop prespala v vozičku.
|
RE: November 2006 - 4. del 26.3.2010 10:24:06
|
|
|
|
urška76
|
Dan! Nogavica kako je z malo nogavičko? Je kaj bolše. Tina pazi, da jo ne lubčka preveč (no pa saj je še premajhen da bi sam vanjo rinil), ti pa pazi, da si res za vsakič dobro umiješ roke. To je največ kar lahko narediš, da preprečiš okužbo še pri ta malem. Luni kako je Maša? Krfjolca kako je s Saro? Pa madonca a so spet vsi naši škratje nekaj bolani? Našadva se na srečo še držita. Že trkam. Gremo v ponedeljek se v Čatež namakat, mata da zdržita. Aja1 so slike teli naši mali škratje. Jaz sem pa samo rožice dobila. Od Miha že zjutraj vazico z dvema rožicama. popoldne pe še od Špele eno veliko rožo (so tulce od papirnatih brisačk zavili v zelen krep papir, pa na vrh zatlačili rumenega in čez nalepili cvetne listke. Prav lepa zgleda. Sem ponosna mamica. Danes je pa že šest let od kar sem mamica. No bo zvečer. Takle čas so me v porodno sobo peljali.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 4. del 26.3.2010 11:17:23
|
|
|
|
Luni
|
Ja, hvala za skrb, Urška. Je veliko bolša! ne diha več plitvo, odkašlja se "ko stara", jo pa verjetno pljučka zabolijo, ker pove, da jo boli, pa ne zna povedat točno, kaj. Enkrat jo trebušček, drugič jo grlo..., ji pa dajem prospan, pa inhaliram jo vsak dan, Aqua Maris je zakon, potem pa še Operil P.... Upam, da jo zmažemo tudi tokrat... Za vse bolančke: , za mamice pa
|
RE: November 2006 - 4. del 26.3.2010 11:32:29
|
|
|
|
krfjolca
|
Nogavica, upam, da ste že bolje. Pa Luni seveda tudi! Pri nas zaenkrat ni hudega, Sara včeraj in danes ni imela več vročine, edino popoldan še nekje na meji (37,5). Odkašljuje se zaenkrat lepo, jo pa res fejst nalivam s fiziološko in mučim z inhalatorjem. Upam, da se bomo izmazali brez bolnice.
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.