bumerang -> RE: mešani zakon (25.2.2009 15:20:43)
|
Gita10, ko se spraviš v debato z muslimani, ne prideš do konca. Ker če je slučajno nevarnost, da bi morali na kaj odgovoriti tako kot ne želijo, je odgovor "Ker bog tako hoče". In tu se potem vse konča, ker debata ni več možna, razum odpove. Sicer se strinjam z ostalimi, da se je o takih stvareh potrebno zmeniti preden na svet pridejo otroci, se pa nikakor ne strinjam s tem, da bi se morala zdaj ti podrediti in prilagoditi. Pa tudi na dopust jaz vsako leto ne bi hodila k moževim sorodnikom, še večkrat na leto ne. Sploh pa ne zaradi vere! Dopust je dopust ne pa obiski in romanje od ene hiše do druge. Če bi bil moj zakon tak, bi se kmalu končal, tudi na mojo željo. In če moram kar naenkrat cel dan poslušat bosanski cigumigu, ki mi ga pred tem ni bilo treba, se vse neha. Ga ni čez lastno svobodo, svobodo misli in bivanja! Tudi Mišni dam prav - z leti se ljudje vedno bolj obračajo k svojim koreninam zato tvoja situacija ni ravno rožnata. Sicer srbohrvaško ne znam, sem si pa zapomnila en lep pregovor, ki se večinoma potrjuje - Otišao je Jovo iz sela ali nije selo otišlo iz Jova! Tako da - ali boš situacijo rešila s pametjo in pogovorom ali pa ti bo vsak dan bolj nevzdržno. In bolj kot bo tvoj postajal musliman, bolj nevzdržno bo.
|
|
|
|