|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI
14.7.2009 6:21:17   
Reby
Dobro jutro!
Jaz nadaljujem s suhimi treningi za zbujanje ponoči user posted image

user posted image

Bumo - lepo zrihtaj danes in fajn se zmeni user posted image
Filip in Jovana - dobrodošla, naslednjič te poseznamčkamo user posted image
Blanč - še tukaj, tvoja dva otročička sta prečudovita user posted image
Semper, Goldy, Miška, Kruce, Se*, Gapii, Špelka, Obi ...  - lepe pozdravčke in lep dan user posted image

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
14.7.2009 9:45:10   
gapii27
jutro babe žabe....mal odklopa od računalnika včasih paše.. ampak ne za dolgouser posted image

no mene še včasih mal špikne v tazadni drugače pa se mi zdi da se izboljšuje stanjeuser posted image  vsaj upam tako....

Filip in jovana... dobrodošla in prelepo ter zdravo user posted image  ti želim

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
14.7.2009 9:49:12   
kimsy
Vidim, da vse uživate na sončku!

Jst sm mela v čet. NS in je vse fajn, ne morem opisat občutka sreče, ko prvič zagledaš svojo pikico... Bodoči očka je bil čist raznežen. Skupaj sva 7 let, pa ga takega še nisem vidla! user posted image

Mam pa eno vprašanje. V petek imam pregled pri svojem G. v Leonišču in morem dat prej vodo in kri. A to greš samo gor v laboratorij, al se moreš najprej v sprejemni pofočkat? Pa kok časa pred pregledom naj bi bil v laboratoriju? A izvide čakaš, al jih naslednjič dobiš? Sm čist nevedna! user posted image user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
14.7.2009 10:17:03   
punsha
Ojla,
mene pa zanima glede Dabrostona. Sem sicer imela včeraj pregled pri svojem G, pa še NS mi je naredil - vse je superuser posted image , pozabila sem ga pa vprašat koliko časa še jemat Dabroston. Sem 11 tednov 2 dni. Imam še eno tablico, kaj pa potem, končam al še naprej? kako je bilo pri vas?
lep sončen dan vsem skupajuser posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
14.7.2009 10:28:51   
Reby
user posted image

user posted image
tobika (25.08.2009)
KruceFiks (29.08.2009)
Oktavija (07.09.2009)
pupa-b (15.10.2009)
efika (25.10.2009)
Lu33 (22.12.2009)
a.jrad (14.01.2010)
Miklarom (14.01.2010)
kimsy (16.01.2010)
Andreja 07
Punsha
Lana08
Gapiii27 (17.02.2010)
lana70
filip in jovana

user posted image

Sempervivum (28.07.2009)
Reby (20.08.2009)
Obayifo (30.08.2009)
spelka12 (23.10.2009)

user posted image

Bumo (16.08.2009)
Serendipity (18.08.2009)
jona3 (06.11.2009)

user posted image

Shadow user posted image  user posted image (18.08.2009)
Miška73  user posted image   user posted image  (10.11.2009)
hummer user posted image user posted image  (08.01.2010)

user posted image
user posted image   RODILI SMO:user posted image

sayuri user posted image Lovro&Zara , pf user posted image Lana , Gloria user posted image Nik , Amelia user posted image Kaja , Goldfish  user posted image Jaka , Anime  user posted image Uroš&Tjaša , Mijavček    user posted image Tristan&Ema , Konina  user posted image user posted image Gašper&Erazem , barchy81  user posted image   user posted image    Jakob&Domen,  Hope2 user posted image Lovro , Abrauser posted image  Pinky36user posted image   Sabina,  Sonček33user posted image   Lovro,  Nokes   user posted image Vitan&Ivana,  Zvezdica  user posted image    Patrik,  Hedviga user posted image    Miha&Špela,  Dakec  user posted image   Isabella,  Shuka   user posted image  Maj,  Jadrnica  user posted image    Katarina, Dobrovoljčica   user posted image Maj&Eva,    Sonček85  user posted image   Aleksander, LaraLight  user posted image Izak&Zarja,  Ledenka user posted image  Maks, Kalina  user posted image   user posted image   Nikolaj&Maksim, Kicsi  user posted image   user posted image   Lovro&Tilen,  Mojsonček user posted image Zoja, Stijan user posted image   Jakob&Florjan,  Sabsa user posted image Sara 
Goldy user posted image Alja, Blanč user posted image   Lara&Bernard ,  Mandreja user posted image Tara , Mlinčkovi user posted image user posted image  Taja&Anja, Rubin user posted image user posted image   Gaja&Zoja,  Lučka25 user posted image  Neža, Lsica user posted image   Maja,  anci banci  user posted image   Svit, Jazzz27 user posted image    Boris

Objemčkometer:

user posted image user posted image        loremi          user posted image user posted image

PREGLEDI NAŠIH NOSEČK V JULIJU

Petek, 17.07. 
kimsy - pregled

Torek, 21.07.
obayifo - pregled

Sreda, 22.07.
Reby - UZ

Petek, 24.07. 
Serendipity - pregled + CTG

Ponedeljek, 27.07.
Gapii27 - UZ

Torek, 28.07. 
a.jrad - pregled

PREGLEDI NAŠIH NOSEČK V AVGUSTU

Torek, 04.08. 
Reby - CTG

Ponedeljek, 10.08.
Gapii27 - NS

Torek, 18.08. 
jona3 - pregled

user posted image user posted image  NAŠE NOVE NOSEČKE v JULIJU user posted image user posted image

lana70 (LJ)
filip in jovana

user posted image   ZVESTE NAVIJAČICE:    user posted image

Pija76, Gigi1, Stella Rossa, bbpikica, gold fish, T1979, arneja, zvezdica, MBT1979, bambi75, Zarja1, Sulfinija, marjetka cvetka, Womanpolice, BEBIII, Tanja_Jes, mismis, bit, sapi 

user posted image

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
14.7.2009 10:31:13   
Reby
Podganca - skor sem pozabila, da imaš ti danes že spet morfo. Lepo se naglej svojih medotov user posted image
kimsy in punsha - lepo vaju je videt, le večkrat pridita user posted image
punsha - to tablico še pojej, jemlje se nekje do 12./13. tedna

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
14.7.2009 11:00:17   
Sempervivum
Dan!

punsha, dabroston se jemlje nekje do 12. tedna. Torej lahko, kot je že Reby napisala, pojet to zadnjo škatlico, potem pa zaključiš z jemanjem. Zadnjih nekaj dni število tablet zmanjšuješ ... poglej malo pri Pušenjaku, mene daje nosečniška pozabljivost user posted image

kimsy, bravo za NS! Sem vesela, da je vse OK in da se je očka pokazal še v malo drugačni luči user posted image Boš vidla, kok bo šele kasneje luštno, ko se bo s tvojim trebuhom pogovarjal ... Moj je imel ravno včeraj eno oreng debato s ta malim user posted image
Glede laboratorija ti pa za leonišče ne znam povedat. Jaz hodim v zdravstveni dom Fužine. Mi mamo tak režim, da grem en dan prej dat vodo in kri (če je treba), z izvidi pa se ne ukvarjam, to vse sestre zrihtajo.

gapii, špikanju v ta zadnji se pa ne boš losala celo nosečnost user posted image Boš vidla, kaj te šele na koncu čaka, hehe user posted image

Uživajte na sončku - meni spet ful noge zatekajo, saj drugače je pa super user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
14.7.2009 12:03:18   
filip in jovana
Hvala za lepo dobrodošlico.Sempervivum prosila si me za mojo zgodbico.Ne vem kaj te zanima,na kratko ti povem:Matral smo se cca 3 leta,od oktobra naprej smo letal po LeoniiščU(dr.Tomaževič),januarja odstranila pregrado.V začetku maja sem začela skeptično vstopati v postopek IVF/ICSI,kajti odkrito povedano nisem verjela da meni sploh več lahko ratauser posted image .Po postopku,ki ga je osebno na mojo željo opravil dr.Tomaževič smo živčno čakal a bo prišlauser posted image user posted image .Ko je ni bilo kar nisem mogla verjeti,odkrito povedano še danes ne verjamem čist.Jutri imam UZ tko ,da vam lahko sporočim koliko nas je,kajti naj bi bila velika šansa,da sta se prijela oba zarodka,ker mi je ratalo v prvo.Noseči pa smo 7 tednov,vstopamo v 8.teden.

lp vsemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
14.7.2009 12:47:13   
anci banci
da vas vse lepo pozdravim..
mi smo nekako že ujeli ritem, veliko spimo in jemo ... Svit je pravi mali požerušček, tako da so se mu lička napihnila in male šlaufke na rokicah dobiva... tudi jaz sem že čisto ok, pa tudi vnetje zaradi zastoja mleka se je pozdravilo
malo sva že bila na sončku
skratka lep občutek je biti družinica s takim sončkom
bejbe držte se user posted image user posted image

(odgovor članu filip in jovana)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
14.7.2009 13:05:55   
Sempervivum
f in j, samo optimistično naprej user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3535
14.7.2009 13:21:47   
Sempervivum

IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

da vas vse lepo pozdravim..
mi smo nekako že ujeli ritem, veliko spimo in jemo ... Svit je pravi mali požerušček, tako da so se mu lička napihnila in male šlaufke na rokicah dobiva... tudi jaz sem že čisto ok, pa tudi vnetje zaradi zastoja mleka se je pozdravilo
malo sva že bila na sončku
skratka lep občutek je biti družinica s takim sončkom
bejbe držte se user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Ful lepo je prebrati tako sporočilo user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
14.7.2009 13:31:51   
Reby
Semper - ti si bolj stručko, dej mi neki povej. Jaz sem prekinila bolniško od komisije in šla za 1 mesec na dopust, pa potem nazaj v bolniško. A je to sedaj na stroške delodajalca in mi zdravnica ne rabi dat na komisijo, če je samo 28 delovnih dni?
anci banci - lepo, da si se oglasila, pa še kakšno slikico svojega buhteljčka nam privošči, pa HB, da je s tvojim vnetjem vse ok in da je mimo, da lahko uživate
f in j - super, da se ti je vse lepo izteklo, naj bo še naprej tako user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3537
14.7.2009 13:43:45   
filip in jovana
REBY-vmes si imela prekinitev bolniške,tko da zdaj gre bolniška spet na stroške tvojega delodajalca.res je ne rabiš komisije.Govorim iz lastnih izkušenj.lp

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
14.7.2009 13:51:00   
Reby
Hvala, f in j - sem brala na strani ZZZS in se je meni zdelo, da bo tako, sam mal čudn, da morm jaz to zdravnico učit?

Neposredna povezava do sporočila: 3539
14.7.2009 14:41:26   
Reby
Sem klicala zdravnico in je rekla, da ne velja do 30 delovnih dni, ampak 1 mesec in mi je dala na komisijo. Da delovni dnevi veljajo za bolniško za otroke, ne pa za odrasle. Tako, da imam bolniško od 15.6. do 14.7., zdej pa čakam odločbo še od komisije za od 15.7. do 22.7., upam, da ne bojo kompliciral za ta 1 teden, ker v službo pa definitivno ne grem user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
14.7.2009 15:23:20   
filip in jovana
REBY-predlagam ti da preveriš kaj je s tem,meni je ful čudn in veš zakaj?Na bolniški sem že od septembra lani,zaradi svoje boleznini povezano z to temo) in vem zagotovo,da mi je moj zdravnik dajal na komisijo ko je preteklo 30 dni in v mojem primeru je šlo zame in ne za nobenega otroka.Preveri,da ne boš imela kakih p...ampak mislim da ti na komisiji ne bi smeli težit,če si imela priloženo ustrezno dokumentacijo o zdravljenju,bolezni,...ampak za vsak slučaj pazi,to je moj nasvet.

lp

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
14.7.2009 16:11:07   
Sempervivum
Žal, Reby, bi bil čas, da tudi ti zamenjaš svojo zdravnico. Mislim, jaz res ne vem, če bi vsak takole opravljal svoje delo, kam bi prišli ... user posted image

Če si brala stran ZZZS, potem ti tole seveda ni nič novega, pa kljub vsemu, samo toliko, da se spomnimo:
V primeru začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, ali zaradi poklicne bolezni ali poškodbe pri delu pa imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme delodajalca od prvega delovnega dne zadržanosti od dela, v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa od 31. delovnega dne zadržanosti od dela, razen v primerih, ko gre za bolezen ali poškodbo, ki ni povezana z delom potem, ko je bilo za posamezno odsotnost z dela do 30 delovnih dni zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, izplačano nadomestilo v breme istega delodajalca v koledarskem letu za 120 delovnih dni.

Jasno je navedeno, da gre za delovne dni, torej to niti slučajno ni en sam mesec, to je mesec in pol! Torej se ne sekiraj, zdravnica pa naj se za*bava po svoje, če nima pojma user posted image Sem se takoj na Obi spomnila, kakšno sranje je imela ona zaradi neumnosti drugih, celo brez bolniške je ostala ... Še dobro, da mam nizek pritisk, sicer bi mi zdajle že srce odpovedalo ...

Neposredna povezava do sporočila: 3542
14.7.2009 16:35:31   
Sempervivum
Čaki, čaki, zdej berem še nadaljevanje od prejšnjega citata:

V tem primeru imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme zdravstvenega zavarovanja od prvega delovnega dne začasne nezmožnosti za delo. V primeru takoimenovanega recidiva, to je v primeru, da gre za dve ali več zaporednih odsotnosti z dela zaradi iste bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom do 30 delovnih dni, pa traja v posameznem primeru prekinitev med eno in drugo odsotnostjo manj kot 10 delovnih dni, gre nadomestilo plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prekinitve dalje.

Zdravnica torej še vedno ne govori pravilno, čeprav od tu dalje sem pa tudi že jaz malo bosa ... Moj delodajalec je meni rekel, da v primeru, da mi bolniško prekinejo, nadomestilo zopet izplačujejo oni.

Zdaj pa še enkrat berem prejšnji post in tole nadaljevanje ... razumem tako: če je prekinitev bolniške manj kot 10 delovnih dni (no to pri tebi ni, ker si imela dopust, bi bilo pa npr. pr meni, če bi mi komisija prekinila stalež), odsotnost pa zaradi iste bolezni, potem gre strošek nadomestila v breme ZZZS-ja - to bi bil moj primer, v tvojem primeru smo pa spet na začetku. Kar je točno tako, kot sem napisala že zgoraj user posted image

No, pa smo prišli zadevi do dna user posted image Se pozna, da so počitnice user posted image

Nauk zgodbe: uživaj bolniško, noben te ne more poslat v službo user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3543
14.7.2009 16:55:50   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Nauk zgodbe: uživaj bolniško, noben te ne more poslat v službo user posted image user posted image user posted image

Jeeeee, to sem si želela slišat user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3544
14.7.2009 20:08:11   
reni70
Ojla,......zdej se moram pa še pri vas pofočkat,ker imamo nekaj skupnegauser posted image user posted image

No na na kratko se bom mal opisala,če katera še ne ve moje situacije.
Stara 38,2x rodila,matrali se za tretjo bebiko 8 let(s sedanjim partnerjem)pa nam končno uspelo po 6.icsi postopku.Sem v 13.tednu,počutim se še kar ok,brez slabosti,kar me matra utrujenost.
Včeraj sem imela NS,rezultati 2.3mm,adjusted risk 1:307.
Dr.Reševa mi je sicer svetovala še amniocintezo,in sicer največ zaradi mojih let.Na koncu je edino rekla da glede na NS in starost je tveganje za dawnov sindrom nizko.(starostna indikacija.
Na AC sem naročena 7.8.09.sam bo pa spet to čakanje na izvid ubijalsko.Od samega špikanja,do čakanja na test,itd itd je res vse skup za nas ubijalska doza.Šele po tem izvidu od ac bom zares zadihala in bila sproščena,in uživala v nosečnosti.
PDP imam 21.1.2010

No lepo se imejte

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
14.7.2009 21:07:16   
miska73
En hiter pozdravček vsem.

Sem bila danes v LJ. Pa izkoristla izlet še za dolgo kosilo s prijateljico in malo šopinga... in evo, sem šele na večer doma.

Pregled je bil uspešen. Vse premerjeno v nulo. Vse BP. Moja dva sta še vedno fantka in se še vedno gužvata.
Imata pa že po okoli 650g. Kr ne morš verjet.

So mi merli tudi maternični vrat... dolžina 3,8 kar je odlično.

Kimsy pojma nimam kako poteka tole v Leonišču. Samo ne pozabi biti tešča, ko boš šla dat kri in vodo.

F&J dobrodošla

Reny user posted image za dobro opravljeno NS.
Mislim, da imaš kljub vsemu dokaj nizko tveganje in je amnio mogoče celo odveč.
Ampak, če si se že odločla, potem s srečo, pa z lepimi rezultati user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3546
14.7.2009 22:27:57   
Goldy
semper  - ku ku

Pa smo 4!!!

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
14.7.2009 22:31:46   
reni70
O hvala Miška73,za lepe želje,tudi jaz vam vsem želim zdravo in mirno nosečnost,z najlepšimi rezultati.
Jaz se na te rezultate NS ne spoznam nič,oz sedaj gledam in iščem po netu kaj pomenijo.
Miška73,si me kar pomirila,a se ti spoznaš na to??
Je katera bila od vas pri dr Reševi na NS?Kako se vam zdi?
Meni je moja gin.rekla,da mi ni nujno,da grem k Reševi  na NSin se samo nasmejala,verjetno je tukaj kaj drugega vmes,no pa naj bo kar koli hoče,bila je prijazna in mi vse lepo razložila.

Punce kolk ste pa vi kaj stare??U madonca a sem preveč firbčnauser posted image user posted image

Lepo nočko

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
14.7.2009 22:35:51   
Goldy
reni - čestitke za dobro opravljeno NS!!user posted image

Kdo pravi, da imam preveč časa?????user posted image  Imam, ko dobim v roke možev laptop in ko dete zaspi.!!!user posted image  Zraven zlagam perilo. Cele gore so ga....kje to najdemo.
Danes smo naši frajlici kupili ležalnik in nočno lučko, ki na strop proicira medvedke, zvezdice...
Sem šla zase kupit obleko za poroko, čez 14 dni in še kakšne hlače...in kupila nič zase ter trenerko in majčko za Aljo.user posted image user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
14.7.2009 22:37:48   
Goldy
reni - jaz jih štejem 34, je pa to moj prvi otrok, spočet v 3. ICSI postopku.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?