Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 11:46:47
|
|
|
|
mediuhec
|
pozdravljene! danes sem se zbudila že okol 6. ure, potem pa zaspala kot polh do pol 9- dokler me en kreten ni zbudil po telefonu (neznana cifra). čestitke vsem za preglede, zdaj jih imamo res pogosto. tasa_m: o, drugič pa se ne bova videle pri G, imava druge datume. trezika: jaz tud navijam na bolj toplo vreme. persida: končno se vama pridruži še mali Anže! zdej grem pa mal peglat, se mi je kup nabral. premetavanje v trebuhu: men se tud včasih taka bunka naredi, da že kar boli! prisegla bi da gre za glavico, ker je res tko okroglina, pa precej velika. upam da se pobalin ne namesti v napačen položaj. drugič moram vztrajat, da mi G pogleda kakšna je lega.... lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 11:47:35
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: novo za pregled! Fajn, da še imaš UZ. V katerem tednu boš, ko ga boš imela? V 36. tednu. Mi ga je obljubljala že tam med 30. in 32., a ji je potem odpadla ambulanta in so mi prestavil pregled pa se je zavleklo. Sedaj že res komaj čakam ta UZ tudi js grem na samoplačniško v tem tednu, ker nazadnje sm ga mela v 30.tednu, pa me mal muči, da bi do konca čakala. Me zanima teža, velikost,... Kar se tiče teže se lahko z UZ ocenjena teža kar precej razlikuje od dejanske teže. Pri meni je bila ocena dva tedna pred porodom za 0,5 kg več, kot pa je imel sin ob rojstvu. Tako da samo zaradi tega ni smiselno delat UZ. To bo moj prvi UZ po morfologiji in predvidevam, da zadnji v tej nosečnosti. jaz sem tudi slišala eno zgodbo od kolegice na to temo. da so eni nosečki zmerili v začetku 9. meseca, da je njen otrok težki 4kg in ker je to zelo dosti za ta čas in bi do konca pridobil verjetno še kar precej, so se odločili, da ji kar sprožijo porod in da mali pohiti na svet. potem se je pa rodil in je imel komaj nekaj čez 2kg in se je za las izognil inkubatorju. mislim... pol si pa pomahaj, če si lahko
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 11:50:03
|
|
|
|
lejca
|
Pozdrav vsem skupaj... sploh ne pridem do racunalnika,ko ma moj vedn kej za nardit...ehehehehheeh....pa zmatrana sem fejst, ze od misli,kaj bo treba kuhati...ampak zdej vsaj moj kuha pa lahk lezim in pocivam...se kr hitr obrne po hisi..je res priden . Ce bo sel pol v trgovino pa ziher pridem mal cvekat Pupa..zdej se pa kr vidva vse zmenta ,a ne? Prej sem glih bla se v pizami pa nisem mogla pisat. Kaj je novega? lp lejca
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:04:54
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 še en zanimiv članek: http://bibaleze.si/clanek/dojencek/je-novorojencek-sploh-lep.html za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo meni pač vsi dojenčki niso lepi...
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:08:50
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 še en zanimiv članek: http://bibaleze.si/clanek/dojencek/je-novorojencek-sploh-lep.html za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo meni pač vsi dojenčki niso lepi... se strinjam. Sam vsaki mami je najlepši njen!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:09:07
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca Pozdrav vsem skupaj... sploh ne pridem do racunalnika,ko ma moj vedn kej za nardit...ehehehehheeh....pa zmatrana sem fejst, ze od misli,kaj bo treba kuhati...ampak zdej vsaj moj kuha pa lahk lezim in pocivam...se kr hitr obrne po hisi..je res priden . Ce bo sel pol v trgovino pa ziher pridem mal cvekat Pupa..zdej se pa kr vidva vse zmenta ,a ne? Prej sem glih bla se v pizami pa nisem mogla pisat. Kaj je novega? lp lejca o madam ja maš tajnika in se itak vse zmenva skratka tud pisat ti ni treba, tko lepo te pedena tu pa vse po starem, vse smo neprespane, vse nas nekaj špika, skratka normalno
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:09:26
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca Pozdrav vsem skupaj... sploh ne pridem do racunalnika,ko ma moj vedn kej za nardit...ehehehehheeh....pa zmatrana sem fejst, ze od misli,kaj bo treba kuhati...ampak zdej vsaj moj kuha pa lahk lezim in pocivam...se kr hitr obrne po hisi..je res priden . Ce bo sel pol v trgovino pa ziher pridem mal cvekat Pupa..zdej se pa kr vidva vse zmenta ,a ne? Prej sem glih bla se v pizami pa nisem mogla pisat. Kaj je novega? lp lejca Lucky you!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:10:47
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 dobro jutro danes sem že ob 7.30 rogovilila po hiši, potem sem se pa samo malce ulegla in ko sem pogledala na uro, je bila 9.30 zdaj pa razmišljam, če naj avto spucam izpod snega, mogoče se pa sam odtaja Nič se ne naprezaj s čiščenjem snega! Bo sonce naredilo svoje! Meni je že!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:11:56
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Miška2006, dobrodošla med nami, pa vesel čvek; uuuu, ti pa si res pohitela z rojstvom prvega, važno da je vse OK, sedaj pa le zdrži do konca in ne misli na grde reči _andreja_, za pregled in za jajčka trinity22, za pregled , za šolo pa ne skrbi, boš kasneje vse izpite nardila, ko bo pikica večja; jaz sem z Žigcem diplomo napisala in pri njegovem enem letu diplomirala tako da brez skrbi... pocka; jaz imam tudi za vse oprano, zlikano le še cunjice za iz P moram prištimat ampak bo šel moj takrat kaj v primerni barvi kupit, ko vidimo kaj ima ta otroček med nogami, no sej tiste benkice, plenice in bundica pa je itak pripravljenea; zase imam tudi potovalko že zrihtano le še copate moram dat noter; edino, kar še moram, je it do lekarne in nabavit to drobnarijo od kremic, morda grem zdaj, ko greva z Žigcem s kolesom en giro; pol pa grem lahko mirne duše v P novo, pri vas pa je poštar kr zgoden, naš če se primaja do 15-ih je kr OK in še takrat ne nardi svojga dela kot bi moral Persida; lepo se cartajte zdajle ko boste končno vsi3 skupaj , Anže pa je pravi cukerček sej je tudi Tomažek mali bonbonček Nina00: super za pregled no, sem rekla, da potraja preden se Žiga zrihta za ven; ga grem poštimat do konca in greva na sprehod dokler je še sonček, se beremo več ksno........ današnje kosilo: špageti z eno od omak uncle-najbrž bo tista sladko kisla, ki je tako njami, njami včasih bi mi pasalo, da bi bil tak pozen!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:13:03
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: novo za pregled! Fajn, da še imaš UZ. V katerem tednu boš, ko ga boš imela? V 36. tednu. Mi ga je obljubljala že tam med 30. in 32., a ji je potem odpadla ambulanta in so mi prestavil pregled pa se je zavleklo. Sedaj že res komaj čakam ta UZ tudi js grem na samoplačniško v tem tednu, ker nazadnje sm ga mela v 30.tednu, pa me mal muči, da bi do konca čakala. Me zanima teža, velikost,... Kar se tiče teže se lahko z UZ ocenjena teža kar precej razlikuje od dejanske teže. Pri meni je bila ocena dva tedna pred porodom za 0,5 kg več, kot pa je imel sin ob rojstvu. Tako da samo zaradi tega ni smiselno delat UZ. To bo moj prvi UZ po morfologiji in predvidevam, da zadnji v tej nosečnosti. vem in se zavedam tega. Sam zaradi boljšega občutka!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:14:07
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 še en zanimiv članek: http://bibaleze.si/clanek/dojencek/je-novorojencek-sploh-lep.html za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo meni pač vsi dojenčki niso lepi... se strinjam. Sam vsaki mami je najlepši njen! to pa itak, poznam pa tud take, ko so ble lepo kritične pa rekle, da njihov otrok pač ni ravno lep je pa njihov srček
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:14:22
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia Pozdravljene punce, včeraj sem pisala, da so se mi spremenili gibi in da jih čutim čisto drugače...zvečer sem ugotovila, da bo razlog temu - da je moj palček zamenjal lego in v to sem prepričana, saj sem prej na levi čisto razločno čutila, ko je rinil ven z ritko in je taka velika izboklina prišla...na drugi strani pa izmenično hitri gibi nogic in rokic. Zdaj pa se je vse zamenjalo na drugo stran in tam, kjer je bila ritka - je vse prazno in so kot kaže nogice in rokice. Na drugi strani čutim konstantno nekaj trdega pod rebri, vendar nimam pojma ali je glavica ali ritka. Sem malo živčna zaradi tega, ker sem imela prečno lego do 34.tedna...potem se mi je postavil v glavično lego...sedaj pa upam, da nima glavice pod rebri. Drugi teden ( ko bom 37.teden oz v 38.tednu ) imam pregled in ne verjamem, da bo mi naredila UZ...ali lahko G. zagotovo ugotovi v kakšni legi je z otipanjem ?? ne verjamem!?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:14:57
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 še en zanimiv članek: http://bibaleze.si/clanek/dojencek/je-novorojencek-sploh-lep.html za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo meni pač vsi dojenčki niso lepi... se strinjam. Sam vsaki mami je najlepši njen! to pa itak, poznam pa tud take, ko so ble lepo kritične pa rekle, da njihov otrok pač ni ravno lep je pa njihov srček
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:16:04
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: lejca Pozdrav vsem skupaj... sploh ne pridem do racunalnika,ko ma moj vedn kej za nardit...ehehehehheeh....pa zmatrana sem fejst, ze od misli,kaj bo treba kuhati...ampak zdej vsaj moj kuha pa lahk lezim in pocivam...se kr hitr obrne po hisi..je res priden . Ce bo sel pol v trgovino pa ziher pridem mal cvekat Pupa..zdej se pa kr vidva vse zmenta ,a ne? Prej sem glih bla se v pizami pa nisem mogla pisat. Kaj je novega? lp lejca o madam ja maš tajnika in se itak vse zmenva skratka tud pisat ti ni treba, tko lepo te pedena tu pa vse po starem, vse smo neprespane, vse nas nekaj špika, skratka normalno staro- nova diagnoza!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:26:01
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: felix7 dobro jutro danes sem že ob 7.30 rogovilila po hiši, potem sem se pa samo malce ulegla in ko sem pogledala na uro, je bila 9.30 zdaj pa razmišljam, če naj avto spucam izpod snega, mogoče se pa sam odtaja Nič se ne naprezaj s čiščenjem snega! Bo sonce naredilo svoje! Meni je že! too late sem ga že. Sem ga samo z metlo dol zmetala. Mi je pasalo biti na sončku in svežem zraku, pa sem šla še na en sprehodek.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:28:07
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 še en zanimiv članek: http://bibaleze.si/clanek/dojencek/je-novorojencek-sploh-lep.html za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo meni pač vsi dojenčki niso lepi... se strinjam. Sam vsaki mami je najlepši njen! to pa itak, poznam pa tud take, ko so ble lepo kritične pa rekle, da njihov otrok pač ni ravno lep je pa njihov srček moževa dva nečaka sta bila pa res lepa novorojenčka, ampak bolj ko sta rastla, manj sta si bila podobna tako da jaz pravim, boljše, da ni tok lep, ko ven pride, pa da je pol pravi lepotec
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:28:45
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: novo za pregled! Fajn, da še imaš UZ. V katerem tednu boš, ko ga boš imela? V 36. tednu. Mi ga je obljubljala že tam med 30. in 32., a ji je potem odpadla ambulanta in so mi prestavil pregled pa se je zavleklo. Sedaj že res komaj čakam ta UZ tudi js grem na samoplačniško v tem tednu, ker nazadnje sm ga mela v 30.tednu, pa me mal muči, da bi do konca čakala. Me zanima teža, velikost,... Kar se tiče teže se lahko z UZ ocenjena teža kar precej razlikuje od dejanske teže. Pri meni je bila ocena dva tedna pred porodom za 0,5 kg več, kot pa je imel sin ob rojstvu. Tako da samo zaradi tega ni smiselno delat UZ. To bo moj prvi UZ po morfologiji in predvidevam, da zadnji v tej nosečnosti. jaz sem tudi slišala eno zgodbo od kolegice na to temo. da so eni nosečki zmerili v začetku 9. meseca, da je njen otrok težki 4kg in ker je to zelo dosti za ta čas in bi do konca pridobil verjetno še kar precej, so se odločili, da ji kar sprožijo porod in da mali pohiti na svet. potem se je pa rodil in je imel komaj nekaj čez 2kg in se je za las izognil inkubatorju. mislim... pol si pa pomahaj, če si lahko Zato pa jaz raje vidim, da ne šarijo preveč okol mene. Določena kontrola je že ok, ampak preveč vpletanja pa ne. Pa jaz bi v takem primeru sigurno zahtevala še drugo in verjetno še tretje mnenje. Ne bi pustila, da mi mesec dni prej prožijo porod na osnovi enega UZ-ja.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 12:32:19
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia Pozdravljene punce, včeraj sem pisala, da so se mi spremenili gibi in da jih čutim čisto drugače...zvečer sem ugotovila, da bo razlog temu - da je moj palček zamenjal lego in v to sem prepričana, saj sem prej na levi čisto razločno čutila, ko je rinil ven z ritko in je taka velika izboklina prišla...na drugi strani pa izmenično hitri gibi nogic in rokic. Zdaj pa se je vse zamenjalo na drugo stran in tam, kjer je bila ritka - je vse prazno in so kot kaže nogice in rokice. Na drugi strani čutim konstantno nekaj trdega pod rebri, vendar nimam pojma ali je glavica ali ritka. Sem malo živčna zaradi tega, ker sem imela prečno lego do 34.tedna...potem se mi je postavil v glavično lego...sedaj pa upam, da nima glavice pod rebri. Drugi teden ( ko bom 37.teden oz v 38.tednu ) imam pregled in ne verjamem, da bo mi naredila UZ...ali lahko G. zagotovo ugotovi v kakšni legi je z otipanjem ?? ne verjamem!? Včasih so samo z otipanjem ugotavljali lego. Torej, če je izkušen in se dobro tiplje sigurno lahko. Ti mu kar povej, da te skrbi, da se ni spet obrnil. Če z otipanjem ne bo siguren, se bo verjetno odločil za še en UZ, da se prepriča.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:00:29
|
|
|
|
pocka
|
Evo mene nazaj, je prav pasal en sproščen čvek. IZVIRNO SPOROČILO: novo kaj boste dans kuhale? me je mami povabila na kosilo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:15:01
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka Evo mene nazaj, je prav pasal en sproščen čvek. IZVIRNO SPOROČILO: novo kaj boste dans kuhale? me je mami povabila na kosilo jaz sem imela ob 11.30 šele zajtrk zdajle sem pa eno banano in eno jabolko pojedla
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:23:09
|
|
|
|
tasa_m
|
hei punce, a je še katera tak lena kot jaz?? Meni ni za nič, še na rač. se mi ne da..nekaj je narobe z mano očitno Kuhanje.. mi imamo danes gov. zrezke,riž in solatko Aja, pa končno sem nabavla fiziološko ..sem kupla manjšo embalažo,mi jo je tudi v lekarni predlagala. Je pa danes naša miss dobila od bodoče babi Novorojenčkov album tak da bomo slikice lepli noter, in pisali kak pa kaj raste do 1. leta pa še jaz sem dobila novo trenerko-zg.del mi je mami rekla da ma zdaj več stroškov z mano kot prej ko sem doma stanovala.. vem kdaj moram prit v Lenart in tu ostat Zdaj pa grem papcat, pol pa malo poležat..že dolgo nisem
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:26:22
|
|
|
|
janaja
|
Ojla, da se vam še jaz malo javim, persida- kakšne lepe sončke imaš mi pa danes spet dirkamo po službi na tečaj smučanja, me bo še pobralo od skakanja ( mamo še 8X), pa vsakič rečem je bolje da gre samo ati z Valom, pa mi je tako bad da bi zamudila njegov napredek, ko tako uživa na smučkah. Lp Janaja
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:31:59
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: janaja Ojla, da se vam še jaz malo javim, persida- kakšne lepe sončke imaš mi pa danes spet dirkamo po službi na tečaj smučanja, me bo še pobralo od skakanja ( mamo še 8X), pa vsakič rečem je bolje da gre samo ati z Valom, pa mi je tako bad da bi zamudila njegov napredek, ko tako uživa na smučkah. Lp Janaja Janaja, kam ga pa to vozite?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:34:46
|
|
|
|
janaja
|
ne znam pa ne znam prekopirati tako da je v kvadrathih grrrrrrrrrrrr felix7- tle od škofje loke naprej v železnikih smučišče rudno, 20 ur 90 eur, ekstra poceni in res najnajnajbolj prijazni ljudje
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 18.2.2009 13:39:06
|
|
|
|
KOKICA32
|
Ojla, sem s pregleda! Vse je okej, mali je težek 2800g, se je že malo spustil proti medenici, vendar še nič ne kaže, da bo kaj v kratkem! Dobila sem tudi že napotnico za v P, pa tabelo za štetje gibov. Za seznam: Moja pridobljena teža: + 14kg obseg trebuha: 104cm ctg: 26.02.2009 naslednji pregled: 06.03.2009
|
|
|
notečevapali bi mi poslali note na golici in kjer lastovke gnezdijoda (
35%)
ne (
42%)
za vse (
2%)
na kater e-mail naslov (
7%)
nikoli (
12%)
seveda, za klavirsko harmoniko (
2%)
Število vseh glasov: 43Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!