|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 7. del :)
18.2.2009 11:46:47   
mediuhec
pozdravljene!

danes sem se zbudila že okol 6. ure, potem pa zaspala kot polh do pol 9- dokler me en kreten ni zbudil po telefonu (neznana cifra).

čestitke vsem za preglede, zdaj jih imamo res pogosto. tasa_m: o, drugič pa se ne bova videle pri G, imava druge datume.

trezika: jaz tud navijam na bolj toplo vreme.

persida: končno se vama pridruži še mali Anže!

zdej grem pa mal peglat, se mi je kup nabral.

premetavanje v trebuhu: men se tud včasih taka bunka naredi, da že kar boli! prisegla bi da gre za glavico, ker je res tko okroglina, pa precej velika. upam da se pobalin ne namesti v napačen položaj. drugič moram vztrajat, da mi G pogleda kakšna je lega.... lepo se imejte!

(odgovor članu MalaČebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
18.2.2009 11:47:35   
MalaČebelica
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

IZVIRNO SPOROČILO: novo

user posted image user posted image user posted image za pregled! Fajn, da še imaš UZ. user posted image V katerem tednu boš, ko ga boš imela?

V 36. tednu. Mi ga je obljubljala že tam med 30. in 32., a ji je potem odpadla ambulanta in so mi prestavil pregled pa se je zavleklo. Sedaj že res komaj čakam ta UZ user posted image

tudi js grem na samoplačniško v tem tednu, ker nazadnje sm ga mela v 30.tednu, pa me mal muči, da bi do konca čakala. user posted image Me zanima teža, velikost,...user posted image

Kar se tiče teže se lahko z UZ ocenjena teža kar precej razlikuje od dejanske teže. Pri meni je bila ocena dva tedna pred porodom za 0,5 kg več, kot pa je imel sin ob rojstvu. Tako da samo zaradi tega ni smiselno delat UZ. To bo moj prvi UZ po morfologiji in predvidevam, da zadnji v tej nosečnosti.

jaz sem tudi slišala eno zgodbo od kolegice na to temo. da so eni nosečki zmerili  v začetku 9. meseca, da je njen otrok težki 4kg in ker je to zelo dosti za ta čas in bi do konca pridobil verjetno še kar precej, so se odločili, da ji kar sprožijo porod in da mali pohiti na svet. potem se je pa rodil in je imel komaj nekaj čez 2kg in se je za las izognil inkubatorju. mislim... pol si pa pomahaj, če si lahko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
18.2.2009 11:50:03   
lejca
Pozdrav vsem skupaj...

sploh ne pridem do racunalnika,ko ma moj vedn kej za nardit...ehehehehheeh....pa zmatrana sem fejst, ze od misli,kaj bo treba kuhati...ampak zdej vsaj moj kuha pa lahk lezim in pocivam...se kr hitr obrne po hisi..je res pridenuser posted image user posted image user posted image . Ce bo sel pol v trgovino pa ziher pridem mal cvekatuser posted image user posted image user posted image

Pupa..zdej se pa kr vidva vse zmenta ,a ne?user posted image user posted image user posted image  Prej sem glih bla se v pizami pa nisem mogla pisat.

Kaj je novega?

lp lejca

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

Neposredna povezava do sporočila: 1528
18.2.2009 12:04:54   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

še en zanimiv članek:
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/je-novorojencek-sploh-lep.html

za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo user posted image

meni pač vsi dojenčki niso lepi... user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
18.2.2009 12:08:50   
novo
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

še en zanimiv članek:

za vsako mamo je novorojenček najlepši otrok na svetu, ni pa nujno, da ga drugi tako vidijo user posted image

se strinjam. user posted image Sam vsaki mami je najlepši njen!user posted image user posted image user posted image

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
18.2.2009 12:09:07   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: lejca

Pozdrav vsem skupaj...

sploh ne pridem do racunalnika,ko ma moj vedn kej za nardit...ehehehehheeh....pa zmatrana sem fejst, ze od misli,kaj bo treba kuhati...ampak zdej vsaj moj kuha pa lahk lezim in pocivam...se kr hitr obrne po hisi..je res pridenuser posted image user posted image user posted image . Ce bo sel pol v trgovino pa ziher pridem mal cvekatuser posted image user posted image user posted image

Pupa..zdej se pa kr vidva vse zmenta ,a ne?user posted image user posted image user posted image  Prej sem glih bla se v pizami pa nisem mogla pisat.

Kaj je novega?

lp lejca

o madam user posted image ja maš tajnika in se itak vse zmenva user posted image skratka tud pisat ti ni treba, tko lepo te pedena user posted image user posted image

tu pa vse po starem, vse smo neprespane, vse nas nekaj špika, skratka normalno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
18.2.2009 12:09:26   
novo

Pozdrav vsem skupaj...

Kaj je novega?

lp lejca

user posted image user posted image user posted image Lucky you!

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
18.2.2009 12:10:47   
novo

dobro jutro user posted image

danes sem že ob 7.30 rogovilila po hiši, potem sem se pa samo malce ulegla in ko sem pogledala na uro, je bila 9.30 user posted image
zdaj pa razmišljam, če naj avto spucam izpod snega, mogoče se pa sam odtaja user posted image

Nič se ne naprezaj s čiščenjem snega! Bo sonce naredilo svoje! Meni je že!user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
18.2.2009 12:11:56   
novo
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

Miška2006, dobrodošla med nami, pa vesel čvek; uuuu, ti pa si res pohitela z rojstvom prvega, važno da je vse OK, sedaj pa le zdrži do konca in ne misli na grde reči

_andreja_, user posted image  za pregled in za jajčka user posted image

trinity22, za pregled user posted image , za šolo pa ne skrbi, boš kasneje vse izpite nardila, ko bo pikica večja; jaz sem z Žigcem diplomo napisala in pri njegovem enem letu diplomirala tako da brez skrbi...

pocka; jaz imam tudi za user posted image  vse oprano, zlikano le še cunjice za iz P moram prištimat ampak bo šel moj takrat kaj v primerni barvi kupit, ko vidimo kaj ima ta otroček med nogami, no sej tiste benkice, plenice in bundica pa je itak pripravljenea; zase imam tudi potovalko že zrihtano le še copate moram dat noter; edino, kar še moram, je it do lekarne in nabavit to drobnarijo od kremic, morda grem zdaj, ko greva z Žigcem s kolesom en giro; pol pa grem lahko mirne duše v P

novo, pri vas pa je poštar kr zgoden, naš če se primaja do 15-ih je kr OK in še takrat ne nardi svojga dela kot bi moral user posted image

Persida; lepo se cartajte zdajle ko boste končno vsi3 skupaj user posted image user posted image user posted image , Anže pa je pravi cukerček sej je tudi Tomažek mali bonbonček

Nina00: super za pregled user posted image

no, sem rekla, da potraja preden se Žiga zrihta za ven; ga grem poštimat do konca in greva na sprehod dokler je še sonček, se beremo več ksno........
današnje kosilo: špageti z eno od omak uncle-najbrž bo tista sladko kisla, ki je tako njami, njami

včasih bi mi pasalo, da bi bil tak pozen!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
18.2.2009 12:13:03   
novo

user posted image user posted image user posted image za pregled! Fajn, da še imaš UZ. user posted image V katerem tednu boš, ko ga boš imela?

V 36. tednu. Mi ga je obljubljala že tam med 30. in 32., a ji je potem odpadla ambulanta in so mi prestavil pregled pa se je zavleklo. Sedaj že res komaj čakam ta UZ user posted image

tudi js grem na samoplačniško v tem tednu, ker nazadnje sm ga mela v 30.tednu, pa me mal muči, da bi do konca čakala. user posted image Me zanima teža, velikost,...user posted image

Kar se tiče teže se lahko z UZ ocenjena teža kar precej razlikuje od dejanske teže. Pri meni je bila ocena dva tedna pred porodom za 0,5 kg več, kot pa je imel sin ob rojstvu. Tako da samo zaradi tega ni smiselno delat UZ. To bo moj prvi UZ po morfologiji in predvidevam, da zadnji v tej nosečnosti.

vem in se zavedam tega. Sam zaradi boljšega občutka!user posted image

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
18.2.2009 12:14:07   
Pupa7

še en zanimiv članek:

se strinjam. user posted image Sam vsaki mami je najlepši njen!user posted image user posted image user posted image

to pa itak, poznam pa tud take, ko so ble lepo kritične pa rekle, da njihov otrok pač ni ravno lep je pa njihov srček user posted image

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
18.2.2009 12:14:22   
novo
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Pozdravljene punce,

včeraj sem pisala, da so se mi spremenili gibi in da jih čutim čisto drugače...zvečer sem ugotovila, da bo razlog temu - da je moj palček zamenjal lego in v to sem prepričana, saj sem prej na levi čisto razločno čutila, ko je rinil ven z ritko in je taka velika izboklina prišla...na drugi strani pa izmenično hitri gibi nogic in rokic.

Zdaj pa se je vse zamenjalo na drugo stran in tam, kjer je bila ritka - je vse prazno in so kot kaže nogice in rokice.
Na drugi strani čutim konstantno nekaj trdega pod rebri, vendar nimam pojma ali je glavica ali ritka.
Sem malo živčna zaradi tega, ker sem imela prečno lego do 34.tedna...potem se mi je postavil v glavično lego...sedaj pa upam, da nima glavice pod rebri.

Drugi teden ( ko bom 37.teden oz v 38.tednu ) imam pregled in ne verjamem, da bo mi naredila UZ...ali lahko G. zagotovo ugotovi v kakšni legi je z otipanjem ??

ne verjamem!?user posted image

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
18.2.2009 12:14:57   
novo

še en zanimiv članek:

to pa itak, poznam pa tud take, ko so ble lepo kritične pa rekle, da njihov otrok pač ni ravno lep je pa njihov srček user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
18.2.2009 12:16:04   
novo

Pozdrav vsem skupaj...

Kaj je novega?

lp lejca

o madam user posted image ja maš tajnika in se itak vse zmenva user posted image skratka tud pisat ti ni treba, tko lepo te pedena user posted image user posted image

tu pa vse po starem, vse smo neprespane, vse nas nekaj špika, skratka normalno user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image staro- nova diagnoza!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
18.2.2009 12:26:01   
felix7

dobro jutro user posted image

danes sem že ob 7.30 rogovilila po hiši, potem sem se pa samo malce ulegla in ko sem pogledala na uro, je bila 9.30 user posted image
zdaj pa razmišljam, če naj avto spucam izpod snega, mogoče se pa sam odtaja user posted image

Nič se ne naprezaj s čiščenjem snega! Bo sonce naredilo svoje! Meni je že!user posted image

too late user posted image  sem ga že. Sem ga samo z metlo dol zmetala. Mi je pasalo biti na sončku in svežem zraku, pa sem šla še na en sprehodek.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
18.2.2009 12:28:07   
felix7

še en zanimiv članek:

moževa dva nečaka sta bila pa res lepa novorojenčka, ampak bolj ko sta rastla, manj sta si bila podobna user posted image  tako da jaz pravim, boljše, da ni tok lep, ko ven pride, pa da je pol pravi lepotec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
18.2.2009 12:28:45   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica

jaz sem tudi slišala eno zgodbo od kolegice na to temo. da so eni nosečki zmerili  v začetku 9. meseca, da je njen otrok težki 4kg in ker je to zelo dosti za ta čas in bi do konca pridobil verjetno še kar precej, so se odločili, da ji kar sprožijo porod in da mali pohiti na svet. potem se je pa rodil in je imel komaj nekaj čez 2kg in se je za las izognil inkubatorju. mislim... pol si pa pomahaj, če si lahko user posted image user posted image user posted image

Zato pa jaz raje vidim, da ne šarijo preveč okol mene. Določena kontrola je že ok, ampak preveč vpletanja pa ne. Pa jaz bi v takem primeru sigurno zahtevala še drugo in verjetno še tretje mnenje. Ne bi pustila, da mi mesec dni prej prožijo porod na osnovi enega UZ-ja.

Neposredna povezava do sporočila: 1542
18.2.2009 12:32:19   
Nina00

IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Pozdravljene punce,

včeraj sem pisala, da so se mi spremenili gibi in da jih čutim čisto drugače...zvečer sem ugotovila, da bo razlog temu - da je moj palček zamenjal lego in v to sem prepričana, saj sem prej na levi čisto razločno čutila, ko je rinil ven z ritko in je taka velika izboklina prišla...na drugi strani pa izmenično hitri gibi nogic in rokic.

Zdaj pa se je vse zamenjalo na drugo stran in tam, kjer je bila ritka - je vse prazno in so kot kaže nogice in rokice.
Na drugi strani čutim konstantno nekaj trdega pod rebri, vendar nimam pojma ali je glavica ali ritka.
Sem malo živčna zaradi tega, ker sem imela prečno lego do 34.tedna...potem se mi je postavil v glavično lego...sedaj pa upam, da nima glavice pod rebri.

Drugi teden ( ko bom 37.teden oz v 38.tednu ) imam pregled in ne verjamem, da bo mi naredila UZ...ali lahko G. zagotovo ugotovi v kakšni legi je z otipanjem ??

ne verjamem!?user posted image

Včasih so samo z otipanjem ugotavljali lego. Torej, če je izkušen in se dobro tiplje sigurno lahko. Ti mu kar povej, da te skrbi, da se ni spet obrnil. Če z otipanjem ne bo siguren, se bo verjetno odločil za še en UZ, da se prepriča.

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
18.2.2009 13:00:29   
pocka
Evo mene nazaj, je prav pasal en sproščen čvek.user posted image

kaj boste dans kuhale?user posted image

me je mami povabila na kosilo user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
18.2.2009 13:15:01   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: pocka

Evo mene nazaj, je prav pasal en sproščen čvek.user posted image

kaj boste dans kuhale?user posted image

me je mami povabila na kosilo user posted image

jaz sem imela ob 11.30 šele zajtrk user posted image user posted image user posted image  zdajle sem pa eno banano in eno jabolko pojedla user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
18.2.2009 13:23:09   
tasa_m
hei punce, a je še katera tak lena kot jaz??
Meni ni za nič, še na rač. se mi ne da..nekaj je narobe z mano očitno user posted image user posted image

Kuhanje.. mi imamo danes gov. zrezke,riž in solatko user posted image

Aja, pa končno sem nabavla fiziološko user posted image ..sem kupla manjšo embalažo,mi jo je tudi v lekarni predlagala.
Je pa danes naša miss dobila od bodoče babi Novorojenčkov album tak da bomo slikice lepli noter, in pisali kak pa kaj raste do 1. leta user posted image
pa še jaz sem dobila novo trenerko-zg.del user posted image mi je mami rekla da ma zdaj več stroškov z mano kot prej ko sem doma stanovala.. user posted image user posted image vem kdaj moram prit v Lenart in tu ostat user posted image

Zdaj pa grem papcat, pol pa malo poležat..že dolgo nisem user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
18.2.2009 13:26:22   
janaja
Ojla,

da se vam še jaz malo javim,
persida- kakšne lepe sončke imaš user posted image

mi pa danes spet dirkamo po službi na tečaj smučanja, me bo še pobralo od skakanja ( mamo še 8X), pa vsakič rečem je bolje da gre samo ati z Valom, pa mi je tako bad da bi zamudila njegov napredek, ko tako uživa na smučkah.

Lp

Janaja

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
18.2.2009 13:31:59   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: janaja

Ojla,

da se vam še jaz malo javim,
persida- kakšne lepe sončke imaš user posted image

mi pa danes spet dirkamo po službi na tečaj smučanja, me bo še pobralo od skakanja ( mamo še 8X), pa vsakič rečem je bolje da gre samo ati z Valom, pa mi je tako bad da bi zamudila njegov napredek, ko tako uživa na smučkah.

Lp

Janaja

Janaja, kam ga pa to vozite?

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
18.2.2009 13:34:46   
janaja
user posted image  ne znam pa ne znam prekopirati tako da je v kvadrathih grrrrrrrrrrrr

felix7- tle od škofje loke naprej v železnikih smučišče rudno, 20 ur 90 eur, ekstra poceni in res najnajnajbolj prijazni ljudje

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
18.2.2009 13:39:06   
KOKICA32
Ojla,

sem s pregleda! Vse je okej, mali je težek 2800g, se je že malo spustil proti medenici, vendar še nič ne kaže, da bo kaj v kratkem! user posted image Dobila sem tudi že napotnico za v P, pa tabelo za štetje gibov.

Za seznam:

Moja pridobljena teža: + 14kg user posted image
obseg trebuha:  104cm
ctg: 26.02.2009
naslednji pregled: 06.03.2009

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

note
čevap

ali bi mi poslali note na golici in kjer lastovke gnezdijo

da (35%)

ne (42%)

za vse (2%)

na kater e-mail naslov (7%)

nikoli (12%)

seveda, za klavirsko harmoniko (2%)

Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!