ilatic
|
Dobro jutro! Evo po 6 dneh sem se zbudila v svoji postelji in sem kot prerojena. Najprej se vam bom zahvalila, ker ste mislili na naju in res vam hvala ker veliko pomeni da veš da toliko ljudi misli na vaju in veš da lahko nekoga pokličeš in malo jamraš. Ker žal ne morem obremenjvat enih in istih oseb oz. z dragim sva itak poskušala drug drugega bodrit in rabiš tretjo osebo da ji zaupaš svoj strah in žalost. Skratka, Tarik je še vedno na kisiku vendar samo na četrtinki, nima vročine, je pa še vedno na infuziji, ker nič ne pije in je. Včeraj popoldne sem mu na silo dali en frutek. Dudo ven pa mu nakazala dudo da je odpru usta pa hit žlico not in takoj dudo. HB je vžgalo. Sem bila ful vesela, ker v četrtek ni cel dan nič jedel in pil in to je bil že napredek. Tko da upam, da bo danes odklopljen od kisika, infuzije in da začnemo počasi normalno funkcionirat. Za tuberkolozo je narejen test, ki se pokaže v treh dneh. nima še nič rdečine tko da upam ,da ne bo pozitiven. včeraj sem bila že čisto na tleh nisem mogla več zdržat tko da sem prosila Edotovo sestro, ki je medicinska sestra, da pri njemu spi da grem jaz malo domov, da se naspim, da se pošteno stuširam...HB je noč minila ne da bi me klicala. Da pa vam ne govorim, kako je bilo težko doma, ko vidiš vse njegove stvari njega pa ni. spet mi je šlo na jok ampak sem morala na silo odrnit vse to iz glave, če ne mi ne bi nič koristilo da sem prišla domov. to je bila najina prva noč od kar je rojen, da nisva spala skupaj. tims, če imaš danes čas lahko popoldne prideš k meni v bolnico da ti vrnem povšter in deko, ker danes bom vzela svoje. Če ne ti bom jaz enkrat vse dostavila in spet ti HVALA, da si prišla tako hitro in mi prinesla. Povštrček je potem si prisvoju Tarik ker je užival v mehkobi in sem ga razvajala, čeprav doma še nima povštra. Se pa je videlo kako mu paše ko se uleže ne njega. Zaenkrat je to to. Vam poročam kako bo, full se bojim, full ne upam misliti da bi šlo na slabše ker se mi bo zmešalo. Ne upam več....mah saj veste HVALA RADA VAS IMAM IN UPAM DA SE KMALU VSE POVRNE V STARE TIRE. Še to! Čuvajte svoje otočke. Ne dovolite da bolani ljudje hodijo do vaših dojenčkov. Do bronhialitisa pride od navadnega prehlada, ki se imenuje virusno obolenje RSV. 10% otročkom do 2 leta gre prehlad na bronhije. Ob kašlju naj vam P vedno izmeri kisik v krvi, ponoči oz ko spi mu izmerite frekvenco dihanja na minuto (to je vzdih in izdih, položite roko na trebušček in štejete). Spati mora že več kot 15 min. Normalno je nekje do 35 vdihov in izdihov. če prekorači nad 40, pojdite do P! Pa še to. Tarik je full borec, full priden, to je tak sonček. Kljub temu da je bolčkan, se je v bolnici naučil delati pa, pa, začel je skakat z nogicami, začel je gristi, zadnjič sem imela odtis dveh zobkov na licih. Me je full zabolelo on se pa smejčka. Tudi me preseneča, da je do sestr še vedno full prijazkan, se jim smeje jih posluša, čeprav skoz neki šarijo okrog njega, mu aspirirajo nosek, previjajo kanalček.. Zdravnikom pa vedno hoče vzeti stetoskop in ga pojseti. Joj tak cukrček je...
|