Ursi2
|
živjo punce! Se oglašam po dolgem času!!!! VSEM VESELE PRAZNIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Upam, da ste lepo preživele praznike. No, sej jih še ni čisto konec! Mi smo se imeli super. No, morem rečt, da je super že cel teden! Se je poznalo, da so prazniki pred vrati in da v tujini tudi niso bili tako pridni in je bilo zato manj dela v službi. Sem lahko bila kake pol ure prej doma. Sma z Lukijem vsako minuto na polno izkoristila. Sicer mi je bilo malo težko, ker je bil moj popoldan, ampak sma se z Lukijem vseen fajn imela. Sma uspela vse okorg hiše nardit (rože zrihtat, skalnjake uredit, vrt preštihat in posejat), pa en popoldan sva šla še k mojim in sma še mamci pomagala zunaj porihtat okorg in okna umit. No, tudi meni je uspelo hišo spucat u nulo. sem v čet zvečer vsa okna umila, v petek dopoldan sta Luka in moj dragi vse lustre spucala in zavese oprala, ko sem jz prišla domov sva z Lukijem izkoristila sončka in šla na sprehod in otroško igrišče, zvečer pa sva posesala in potem, ko je zaspal sem še kopalnici ful sščistila in še kuhinjo in sem še vse obrisala skoz. Tako da se mi v soboto ni bilo treba ubadat s čišenjem. Smo pa v soboto vstali ob 6-ih in smo šli skupaj (moj dragi, Luka in jaz) po ogenj, potem sma z Lukijem zunaj rožice nabiala, da sma dala jajčke barvat v čebulni olupek, potem sma začela jajčka barvat, pa je vmes zaspan postal in je šel spat. Vmes sem jajčke pobarvala in vse pripravila za žegenj, stanovanje malo praznično okrasila in kosilo skuhala. Po kosilu pa smo šli malo ven in peš k žegnu, potem, ko smo pa domov prišli, smo šli pa k mojim. So bili spet vsi otroci na kupu. Je bilo res lepo. No, noč je bila adijo. Od 21 do 00 je spal, potem pa se je ob 00 zbudil in ni zaspal do 5.30. Skoz se je jokal, zvijal nazaj, da ga skor nisem mogla držat. Če sem ga dala v posteljo se je metal tako, da me je bilo strah, da bi se v glavo pošteno udaril. Na rokah je pa samo mahal, tolkel in praskal okorg sebe. Potem ga je pa ob 5.30 zmanjkalo in je spal do 9-ih. Jz pa sem šla lepo ležat, sicer spala nisem, sem pa dležala in knjigo brala. Potem pa smo zjutraj skupaj s taščo in tastom jedli žegenj. Sicer se Lukanu ni dopadlo, tako da je potem jedel čokolino. Potem smo šli pa ven kavo pit in gledat, kaj je dobil za pisanko. Sta mu tast in tašča kupila peskovnik!Je bil čisto zmešan in sploh ni hotel več ven it. No, okorg 12 smo šla pa k mojim in smo bili do večera gor. Smo nesli pisanke, ker sva z mojim botra vsem nečakom in nečakinjam. Je bilo noro fajn. Jz sem se igrala z malimi in smo ful uživali. Tudi Luka se je ful fajn imel in mu je pasalo bit v družbi otrok. No, Luka je od naju dobil za pisanko kahlico. To pa sma rekla, da zato, ker enkrat bi jo itak kupila in ker kaj drugega trenutno ne potrebuje, sma pa to kupila. Sam še nismo imeli časa, da bi jo sprobal, razen oblečen. Od mojih je pa dobil polno knjig za pisanko. Aja, pa z bico sva pripravile jajčke čokoladne in sem jih poskrila okorg dreves in po travniku in potem so jih mali iskali!So ful uživali, še bolj pa potem, ko so jih jedli!!!!!! Ma, sploh ne znam povedat, kolk mi je bilo lepo danes in kako uživam ta teden!Tako je lepo bit z Lukijem in tako je posrečen, skoz je nekja novega. Ma, je to obdobje lepo. Ja, sej vem, za vsako obdobje to rečem!!!!! Bi pa imela eno prošnjo. Sploh tiste, ko imeta še malo večje otroke. Nečaki so ta teden na počitnicah pri bici. Kar pomeni, da jihbom dopoldan najbrž večinoma jz pazla. Pa bi rada ideje, kaj bi lahko počeli. Enkrat bomo šli nabirat kamenje in ga barvali zunaj. Pač čim več idej bi mi prav prišlo. Ker saj veste, da je treba skoz, da se neki dogaja in zdej, ko je tako lepo vreme, mi je škoda, da bi ne bili zunaj!!!!!! Toliko zaenkrat, zdej pa še komi gledam. Upam,da bo danes boljša noč!!!! Tina, upam, da je izpit fajn šel!!!!! Lona, za vaju in da se z Rakitne vrneta zdravi, zdravi, zdravi!!!!!!!!!!!!!! Vsem za posvetovalnice in za vse napredke Dinki, da bi Titu nehalo iz noseka tečt!!!!!!!! Terida, upam, da sta se z Eriko fajn pocrtlale in da bota kmalu vse nadoknadile!!!!!! Špela, res te je fajn brat tako polno energije in dokaj spočito!!!!!!! Ful mi je fajn brat, ko opisujete, kaj vaši marčevci obvladajo in kake špičijo! In ful se mi zdi lepo, ko se vsaka tako pohvali s svojim zakladkom!!!!!Edino prav!!!!!!! Sem se pa zdejle spomnila, kaj je Luka zadnjič nardil! Tudi našega zelo privlači vsa mašinerija in bela tehnika. Obvalada pranje, sušenje, miksanje, gume menja ko za šalo . Povsod hoče bit zraven, vse bi prestaknil in pritiskal in šravfal. No, zadnjič sem mu pa večerjo delala in je začel Luka odpirat vrata od pečice in jih je lepo zapiral. Pa je počel to ene 2 minuti. Potem pa sem se jz malo vstarn obrnila, ker sem mogla iz hladilnika neki vzet, pa se obrnem nazaj, pa vidim Lukana, ko je sedel lepo na odprtih vratih od pečice in se mi na vsa usta smejal! Nič, zdej pa res grem spat! Lepo se imjete vse in lepo preživite jutrišnji dan!
|