|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2008
9.3.2009 15:18:11   
Zofy
Ciao punce!
Upam, da mi vas bo uspelo vsaj malo pokomentirat. Julija spančka, vendar se umes kar jokca in ne vem ali ji kak zobek spet ven leze ali pa je to zato, ker poskuša hodit. Tudi ponoči se je non stop zbujala in jokcala in tarnala. Revica.
Najprej da iz srca voščim VSE NAJ NAJ ZA 1. SVEČKO LANU, TIMOTEJU in TII. Bodite zdravi, veseli in radoživi malčki (sej so zdej malčki, a ne?). Tia, oprosti za 1. dnevno zamudo, računalnik od nonota je muhast in dela kot ga primeuser posted image

Ok, pri nas je novo to, daje Julija v petek naredila 10 korakov sama. Verjetno zato, ker sta bila na obisku še brat s punco in je imela dovolj občinstva. Jaz sem tudi shodila, ko je bilo občinstvo. No, ampak zdaj ni to, da bi shodila, ker ne hodi, ampak naredi 3-4 korake in počepne oz. se vrže na kolena in odskaklja po kolenih dalje.

Erika, tebi pa čestitamo, ker si čisto zares shodila, bravo puncauser posted image user posted image user posted image . In Terida, si mi spet dala malo gušta za hojo v hribe. Se moramo tudi mi kam odpravit, mogoče to nedeljo... Mene trenutno bolj vlečejo nočni izhodi. Prijateljica se je razšla s fantom in hodim z njo m alo ven, da ni sama, ker smo vse poparčkane, pa noseče, pa s podmladkom... in sem vidla, da mi prav paše malo ven, pa spit pivce ali 2. Tudi jaz bom zalila Julijin 1. rd, kot ga je zalila jagoga user posted image .

Očala
- menda jih imajo v optiki Clarus, nekje sem zasledila, da jih imajo tudi v Chiccotu. SAmo ne vem, če jih imajo v Chiccotu ali imajo v Clarusu od Chiccota. Jaz ti priporočam, da v vsakem primeru prej pokličeš, da ne boš zastonj hodila.

Mleko
- tudi Julija ga ne pije. Sem jo poskusila vrčt na finto in pila mleko zraven nje. Seveda je kazala na kozarec in hotela tudi ona, samo pol ji ni najbolj pasalo, je spila 3 požirke in to je to. Zdaj ne fehta več. Drugače ji v kašico še vedno dajam večinoma adaptirano. Sem brala, da je dobro, če se daja do 2. leta. No, ne dajam ga zaradi tega, ker bi rada komplicirala ampak prej obratno. Sama namreč ne pijem mleka in se mi pol to navadno mleko pokvari, alpsko pa ni zdravo oz. je, kakor sem brala, nezdravo, ker je homogenizirano, zato tudi ne pride v poštev. AM pa imaš lepo v omari in doliješ samo vodo, ki je zmeraj pri roki. Upam pa, da ne bo delala Julija težav varuški, ker ona jim daja mlečni zajtrk.
No Terida, če Erika je mlečni zajtrk in mlečno večerjo, ima mleka čisto dovolj. Pa varuška jim daja še skuto oz. jogurt tudi za malico, torej je mlečnih izdelkov več kot preveč.

Od prijateljice prijateljica je P vprašala, da kaj naj naredi, ker mala noče mleka in ji je rekla, da če poje 1 jogurt na dan je to dovolj. Da naj se ne sekira. In zdaj se tudi jaz ne. Julija poje za zajtrk kruh z maslom, ali sirom ali sirnim namazom, ena od malic je jogurt in pol je za večerjo mlečna kašica. In mislim, da ji nič ne manjka.
Dinki, tudi Julija zvečer zaspi brez mleka in brez vode. Jo dam v posteljo in dudo v usta in zaspi. Malo ji delam ššš, ampak samo, če se res upira, drugače pa sem zraven dokler ne zaspi in to je to.

A je še katera uspešno ukinila dojenje poleg teride? Se mi zdi, da ne. Le terida in jaz delam na temu. Julijo sem na zadnje ornk podojila prejšnjo sredo. V četrtek nič, v petek malo, 3 min crkljanja, da ne bi to razumela, kot da jo ne maram, ker je pač fehtala za zizo. POl cel vikend nič in danes 1 min, ker je jokala. Pol sem pa ji takoj zizo z dudo zamenjala in je bila lepo pomirjena. S emi zdi, da bo do vikenda brez dojenja. Upam. Sem razmišljala, če mi bo to kaj manjkalo, pa ne vem, če mi bo. Julija je postala zelo crkljiva deklica in dobim svojo dozo crkljanja brez dojenja.

Mumu, ti si spraševala, če katera razmišlja, da bi otroka oddala med vikendom. Sem vidla, da ni nobena odgovorila, da bi. Sem kar malo šokirana...sem se kar zamislila nad sabo... Jaz živim v Lj in nimam tle nikogar, ki bi Julijo popazil, da bi šla lahko z možem skupaj ven za spremembo. Sej zvečer ni panike, za te redke izhode si že lahko privoščim varuško, samo zjutraj je user posted image user posted image . Pred 3 tedni sem šla s prijateljico ven do 2h in sem bila cel dan skozlana kot bi žurala do 6ih in spila n pivuser posted image user posted image user posted image .... pa sem spila samo 2. No, jaz bi to praktcirala kdaj, sem že razmišljala o tem. Poleti bomo ziher to varianto sprobali. SPloh pa misliva, da bi bila Julija zadnja 2 tedna avgusta malo pri mojih malo pri tašči. NA začetku avgusta pa bi šla midva na dopust in tako prišparam 300€ za varuško. NAjprej bi seveda poskusila za par dni. Ma pri mojih bi ziher šlo, ker ko vidi mojo mamo, pozabi name. Pri tašči pa ne vem. Bo po moje mož 3 dni zraven in pol bo še 3 dni sama z Julijo. Bomo vidli.

Aja, pa še našemu TITKU sem skoraj pozabila voščit za zadnjo obmesečnico. Vse naj naj!!

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 726
9.3.2009 17:15:27   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy
A je še katera uspešno ukinila dojenje poleg teride? Se mi zdi, da ne. Le terida in jaz delam na temu. Julijo sem na zadnje ornk podojila prejšnjo sredo. V četrtek nič, v petek malo, 3 min crkljanja, da ne bi to razumela, kot da jo ne maram, ker je pač fehtala za zizo. POl cel vikend nič in danes 1 min, ker je jokala. Pol sem pa ji takoj zizo z dudo zamenjala in je bila lepo pomirjena. S emi zdi, da bo do vikenda brez dojenja. Upam. Sem razmišljala, če mi bo to kaj manjkalo, pa ne vem, če mi bo. Julija je postala zelo crkljiva deklica in dobim svojo dozo crkljanja brez dojenja.

Mi smo ukinili dojenje le toliko uspešno, da se doji samo še zvečer pred spanjem. Ostalo nič več, pa niti vpraša ne. Kako pa Julija zahteva joško, a kar pleza po tebi? Pri nas nič ne pleza po meni, niti kaže ne s prstom, da bi kaj rad. Pa to večerno bomo tudi kmalu ukinili. Do sedaj sem večerno prakticirala, zato, da je tudi tako zaspal. Zdaj se zvečer podoji, pa še ne zaspi, tako da ga budnega dajem v posteljo. bomo kmalu tudi to zaključili, saj ni več DOJENček.user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 727
9.3.2009 17:15:42   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

0,000000
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

LUCALU napiši meni datum rojstva 3.9.1077

Predvidevam, da si se pri letnici malo zmotila? user posted image   

user posted image user posted image  uuuu jagoga, ti pa si staaaara user posted image

TERIDA a zdaj veš kdo je tukaj najstarejšiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (pa še uni, ki se tolče s kladivom po glavi manjka)

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 728
9.3.2009 19:04:51   
Zala.
živijo

DAŠA
NEJC
NEVA

SERGEJ
SARA
NEJC
ROK
MAKS
MAŠA
TOMAŽ
JUŠ
TAI
TAJA
NIK
TIA
TIMOTEJ
LAN

Vse naj naj za 1.ROJSTNI DAN! Bodite zdravi, veseli, pridni... mamicam in očkom v ponos.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prav tako iskrene čestitke za RD MUMU IN IZABELI.

Evo takšne strašne dolgove imam za nazaj in me je prav sramuser posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 729
9.3.2009 20:06:49   
tina50
pa mam mal časa.
no, fešta je uspešno uspela. mal sem ga spila.user posted image sem čutila, da nisem samauser posted image . sem bla kr dobre volje. user posted image
drugač je pa blo ok., tud plesali smo, pa peli. HB za plastične kozarce, pa krožnike. smo meli potem vse hitro pospravljeno, pa v stroj spravljeno kar je bilo za noter. ker mal te kr utrudi fešta. Lanči je mal gledal kaj nas je pa zdej tolk pri njem, ampak se je tako fino oživel, z vsakim mal se je poigral, na koncu je bil pa tud zmatran (sam spal pa ni nič boljše). sam škoda k je tako hitro konec. tud današnjega dne.

Hvala še vsem enkrat za čestitke za mojega miška.user posted image user posted image

(odgovor članu Zala.)
Neposredna povezava do sporočila: 730
9.3.2009 20:24:55   
tina50
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 731
9.3.2009 22:02:35   
Ursi2
Punce, dober večer!

Dans sem pa kr malo utrujena. Noč je bila čudna. Sploh ne vem kolikokrat sem mogla vstat, po eni strani me je kuhalo in mi je bilo vroče, po drugi strani, me je pa zeblo, ko sem bila pri Lukiju. Posledično-glava boli in grlo. Ampak ni panike. Sem bila pa zjutrej taka, kot bi me vlak povozil. Citiram mojegauser posted image !user posted image user posted image user posted image user posted image
Sma vstala ob 5.30, ko je šel v službo pa sem mislila it še nazaj ležat, pa se je Luka zbudil in se je kr jokal, tako da je na koncu na meni spal, da sem mu pela in ga po ritki trepljala. No, pa je takole potem do 7 spal.
Potem sma se zrihtala, pa sem ga nesla k dediju, jz pa sem šla z očijem in bratom v Trst na sestanek, potem pa še na enega v okolici Postojne.
In ko sem prišla domov, se je Luka kr fejst jokal. Je šel spat in se je zbudil, pa me ni bilo in je bila kr kriza. Sem potem res rabla kr neki časa in domišljije, da sem ga potolažila in zamotila. PSam kr ni bil ta pravi, tako da smo potem šli v center in smo poganjalca s sabo vzeli in potem se je s poganjalcem vozil oz sma ga midva vozila okrog. Se mu je ful dopadlo
Pa mal sem si šla lušte delat za čevlje pa za Lukija sem šla gledat in sem našal ene svetovne za poletje user posted image
No, pa sej za zdej imam že ene v Deichmanu ugledane. Sam morem počakat, da bo plača, pol grem pa gledat, če bo kaka razprodaja.

Je pa že neki čez 20 zaspal danes Luka, moj pa tudi kmalu za njim!user posted image
Sem še vse pospravila, pomila, perilo pospravila, zdej pa sem na rač in uživam v miru in tišini!user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 732
9.3.2009 23:42:35   
Zala.

Dinki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate in Titka mah kaj naj rečem HB da je mimo in naj se več ne ponovi...
ja pa enkrat že davno si spraševala če je na slikci Urbanova punca...ne ni. Na sliki je maturantka s katero je plesal  šlo je za uslugo pa ne misli da ga jaz ne povprašujem o punci... pa pravi da še ni za resne zveze ima eno seratorko (to so njegove besede)user posted image

Tina kako kaj kuža mi imamo tudi takšnega...pa super zabavo ste imel in kakšen korenjak je Lan lepe slikce

Lucalu pridna user posted image user posted image user posted image za seznam tudi vi ste fino feštali in Tai je krasen fantič
Vilma upam da je princeska že zdrava
Lona tvoja tudi.. aja pa še to sem te hotela vprašat če ste že mogoče bili napoteni v Rakitno mislim zaradi problemov z dihali ...
Ursi super tetica si glede kače pa ... mi smo jo imel zares noter je bila zavita okrog rože mislim brrr se ne smem spomnit.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 733
9.3.2009 23:49:56   
Zala.
Pri nas pa je stanje sledeče Zala ima dva spodnja zobka. Stoji samostojno, naredi nekaj korakov se vrže na kolena se plazi vstane, hodi...user posted image Vsepovsod jo je polno. Najraje se sprehaja med fantovskima sobama jima jemlje stvari jih daje nazaj in potem je treba reči hvala in ona se dere jaja in potem se pretvarja da bo stvarvrnila ampak jo potem hitro umakne in gre proč in se zraven navihano smeji, cvili

alarm
se še javim

(odgovor članu Zala.)
Neposredna povezava do sporočila: 734
10.3.2009 3:00:00   
Špela100
Kaj ste vse danes naklepetinile...kdo se bo z vami....

IZVIRNO SPOROČILO: terida

IZVIRNO SPOROČILO: Špela100

Se javim samo zato, da Terido rešim depresije glede let user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ekola  user posted image user posted image user posted image   Špela100  28.2.1973 user posted image user posted image user posted image

Terida si boljš volje??????? user posted image user posted image user posted image  Sem pa zato jaz slabše....user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala user posted image user posted image user posted image

Špela, pa do kdaj ti delaš? Se mi je kar zavrtelo, ko sem uro tvojega komentarja vidla!

Ja delam, delam dokler mi ne pade glava na tipkovnico. user posted image user posted image user posted image
Kaj čem jamrat gužva jeeeeee......

IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Dober dan punce user posted image
Samo na hitro, Julija še spi (smo imeli burno noč), predvidevam, da bo hitro vstala.
Danes je moj zadnji dan porodniške. Imam dva cmoka, enega v grlu in enega v želodcu. Sicer sem še doma do prvega, pa vseeno.
Julija je še vedno bolana, včeraj je imela še 37.7 vročine. Že 11 dan takole. user posted image  

Evo se je ravno oglasila, bom mogla hitro nehat.
Samo da vas odrešim ve "tastare" user posted image  
Sploh pa tebe Špeli. user posted image
Moj datum rojstva je 21.6.1972
No da vidim, katera bo mene odrešila? user posted image

Hvala, hvala prijateljica Vilma user posted image user posted image , ne skrbi saj grem lepo pa sigurno za tabo...user posted image

Škoda za konec porodniške...kaj čmo...tako je...sam upam, da uresničimo tale najin kafetek pred aprilom.

Špela100, tudi jaz te občudujem, da sploh še lahko funkcioniraš ob taki pozni/rani uri user posted image . Jaz grem zate spat s kurami user posted image . Kdaj pa zjutraj vstajaš? tudi zgodaj predvidevam?

Ja ne vem kako funkcioniram, sem si zadala, da moram zdržat do 31.3., 1.4. pa lahko padem dol...res je težko, sam ni druge.
Zjutraj pa vstanem z maksom, če se zbudi pred osmo, ga lepo, lepo prosim, da še malo z mano leži. Pa je kar toleranten, on sedi pa gleda knjigice tudi pol ure, jaz pa še malo podremam, ob osmih pa vstaneva. Maks je kar priden, že ful stvari razume, tudi ponoči, ko mu grem po čaj, pa je že na moji postelji, mu rečem, naj počaka, da grem po čaj, pa lepo leži pri miru. To prakticirava že dva meseca. Danes sem ravno tako naredila in pridem nazaj k postelji in je frajer lepo stal ob postelji na tleh. Sam je šel dol in se mi smejal. Lump.

šibam saj veste kam.....žagat drva, če slučajno zanima jagogo...nič ne bomo pekli mafinov user posted image user posted image user posted image

BTW kje je NČK??

nočko

aja sam še to... ursi2 ti, ti, ti...okrog postojne sestankuješ in se nič ne javiš....škoda..........

< Sporočilo je popravil Špela100 -- 10.3.2009 3:01:12 >

(odgovor članu Zala.)
Neposredna povezava do sporočila: 735
10.3.2009 7:47:36   
Lona76
Dobro jutro!

Danes smo spali celo do 6:30. Sicer zadnje pol ure je Taja spala pri meni ampak bolš to k ničuser posted image . Noč v redu. Zvečer je malo kašljala in upam, da ne bo čez dan kaj hujšega. Zobka še ni čeprav je že čisto na meji, temperatura še vedno ista. Kaj čmo.

Zala ne niso nas še napotili na RAkitno. Sem že razmišljala kaj moram narediti da me pošljejo. Potem se pa zadnjič tukaj na RR brala izpoved ene mamice. In moraš kot spremljevalec plačati 30€/dan. Za 14 dni je to že kar lep znesek. S tem da ti lahko podaljšajo na 3 tedne. To je pa že ohoho dnarja. Pa pozanimati bi se mogla kok stare otroke jemljejo, ker sem prebrala da jih učijo pravilno dihati. Ne vem če bi se naša Taja že učilauser posted image . Ni mi pa jasno če nisi na porodniški kako si lahko tok časa z otrokom v zdravilišču? Dobiš bolniško? Verjetno moraš dati dopust. Skratka je ornk za razmisliti. Pa user posted image user posted image user posted image  Zali za korake in samostojno stanje. In lumpa mala že zdej malček nagaja. Kar nejuser posted image

Špela tebi pa pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image  da zdržiš še do 31.3 oz. da že kaj prej končaš. In kok je priden Maks da ti pusti do 8 spat. In user posted image user posted image  da je šel sam iz postelje. Taja gre iz postelje na glavouser posted image

Ursi upam, da je bila današnja noč boljša.

Tina slikce so krasne. Lan je user posted image . Pa kako lep napis si naredila. Res si se potrudila. Pa torta je tudi super. Pa mi smo mel tut take plastične krožnike kot vi, za punčke pa rozauser posted image . Klinc bi blo preveč za pomivat če bi dala t praveuser posted image

Zdej pa grem Taji narediti zajtrk. Joj spet je celo košaro z igračam prekucnla in vse ven zmetalauser posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 736
10.3.2009 7:49:37   
jagoga

IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Dober dan punce user posted image
Samo na hitro, Julija še spi (smo imeli burno noč), predvidevam, da bo hitro vstala.
Danes je moj zadnji dan porodniške. Imam dva cmoka, enega v grlu in enega v želodcu. Sicer sem še doma do prvega, pa vseeno.
Julija je še vedno bolana, včeraj je imela še 37.7 vročine. Že 11 dan takole. user posted image  

Evo se je ravno oglasila, bom mogla hitro nehat.
Samo da vas odrešim ve "tastare" user posted image  
Sploh pa tebe Špeli. user posted image
Moj datum rojstva je 21.6.1972
No da vidim, katera bo mene odrešila? user posted image

Hvala, hvala prijateljica Vilma user posted image user posted image , ne skrbi saj grem lepo pa sigurno za tabo...user posted image

Škoda za konec porodniške...kaj čmo...tako je...sam upam, da uresničimo tale najin kafetek pred aprilom.

jaz sem upala, da bo en kufe tudi pri meni padel pred aprilom, saj vas že celo leto vabim. Daj Vilma, pripelji to našo delavko malo v toplejše kraje, da se bo malo pomrtinčkala in nabrala nove delovne energije. Pa Vilma, a je Julija že kaj bolje, upam da bo kmalu zdrava.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 737
10.3.2009 7:51:26   
jagoga

šibam saj veste kam.....žagat drva, če slučajno zanima jagogo...nič ne bomo pekli mafinov user posted image user posted image user posted image

aja sam še to... ursi2 ti, ti, ti...okrog postojne sestankuješ in se nič ne javiš....škoda..........

Ja ,jaz res ne vem kdo bi ob 3 uri zjutraj na tvojem mestu pekel mufine, jaz že ne, pa naj se javi, katera, ki ima preveč energije.user posted image user posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 738
10.3.2009 8:21:55   
terida
Dobro jutro!

Mi smo pa včeraj šopingirali. Sem kupila Eriki vse živo - od sončnih očal (Julbo, Looping 2), Lego kock, lesene žabice na vrvici, do knjigice, balonov za rojstnodnevno zabavo, plenic in hrane. Da ne povem koliko je vse to stalo... Sem pa zdaj dokončno ugotovila, da se mi, ko grem v nakupe zanjo, čisto zmeša. Sploh ne znam ven iz trgovine z igračami ne da bi ji kaj kupila. Pa tega zase prej nikoli nisem počela. Jaz sem bila vedno eden tistih racionalnih kupcev - sem hodila v trgovino samo po tisto, kar sem rabila. Tudi zaradi oblek nisem nikoli tako norela. Zdaj se me pa moj že boji, če rečem, da bo treba kaj kupit za Eriko. Me mora prav nazaj držat... Kaj naredi tole materinstvo! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: terida
Naš vikend je bil super! Včeraj smo šli hodit na Javornik.

Katero pot ste pa izbrali?

Tole od poti je pa svoja zgodba. Zaradi snega smo hoteli it gor kar po cesti. Potem pa nas je kolega, ki Javornik "dobro pozna" peljal drugod - je mislil, da se od tam tudi na cesto pride, a se seveda ni. V glavnem, hodili smo po poti Črni vrh - Javornik.

Tomaž, user posted image user posted image user posted image , da se čim prej pozdraviš in boš lahko cepljen!

Zdaj imam pa še eno vprašanje. Kaj že vsi uporabljate otroške sedeže od 9-18 kg, ali kdo uporablja še lupinico? Pri nas je Tomaž s svojimi 8,5 kg še vedno v lupinici.

Eriko imam že nekaj časa v avtosedežu, ker lupinice ni več prenašala. Ni videla ven in se je non-stop dvigovala. Zato sem zamenjala, čeprav ji je takrat tudi kakšnega 0,5 kg manjkalo do 9 kg. Če se Tomaž v lupinici dobro počuti, bi ga na tvojem mestu še pustila noter. Je lupinica vseeno bolj varna.

Joži, čestitke za krasno torto! user posted image user posted image user posted image

terida, kako pa potem zaspi? a jo samo položiš v posteljico? moj Tit pomoje ne bi znal zaspati brez tekočine. Mora biti čaj ali joška.

Ona že prej ni zaspala na joški, ampak sem jo po dojenju dala v posteljico, ji zapela eno uspavanko in ostala tam dokler ni zaspala (ja, pri nas še vedno dežuramo ob posteljici dokler Erika ne zaspi - drugače žal ne gre). Tako da se s prenehanjem večernega dojenja ni kaj bistvenega spremenilo. Ima pa pri uspavanju vedno dudo v ustih.

Tole naše odstavljanje se je zgodilo zelo "naravno" - mislim, da lahko rečem, da se je Erika kar sama odstavila. In sem prav vesela, ker si predstavljam, da zna bit včasih težko. Sem pa slišala že nešteto mamic govorit, da so se zelo bale kako bo z odstavljanjem, ker je bil otrok na smrt navezan na joške, pa je šlo potem tako gladko, da niso mogle verjet. Res, takih zgodb je veliko več kot tistih, kjer je bilo odstavljanje problem, tako da kar brez skrbi! Vse bo ok, tudi on se bo počasi navadil, da joške ne bo več (kolegica je pri večernem odstavljanju ta mali govorila, da so šle zvečer zizice že spat in da jih dobi zjutraj, ko se zbudijo user posted image ).

Lona in Zofy, hvala za tolažbo glede mleka! user posted image

Ena user posted image , da bo Julija imela bolj mirne noči! Zofy, po moje so res krivi zobki. Pa čestitke za prve korake oz. to, da je Julija shodila user posted image user posted image user posted image Erika namreč tudi zdaj še ne kar hodi okrog - veliko se še plazi oz. hodi ob opori, a shodila vendarle je. Kako sicer rečeš temu, da je naredila nekaj deset korakov?! In tudi Julija je naredila svojih deset korakov, kar jaz štejem, kot da je shodila! Čestitke, je prehitela svojo sošolko za dva dni user posted image
Pa čestitke za odstavljanje - vidim, da vama laufa!

Tina, super slikce, torta in napis! Se vidi, da ste se imeli vsi lepo!

Zala, dobrodošla nazaj user posted image Navihana je tale tvoja punca, sem se prav nasmejala user posted image

Pa to sem vam pozabila povedat - Erika se je zdaj že dvakrat "zapored" udarila v varstvu. Enkrat v petek (dobila je konkretno buško v glavo v bližnjem srečanju z mizo), enkrat pa še včeraj, ko je segala po eni kocki in se je zvrnila naprej na nos. Saj vem, da so buške del odraščanja, samo vseeno - božec moj mali user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 739
10.3.2009 9:14:37   
Dinki
Dobro jutro mamice, kako smo kaj?
evo, midva s Titkom sva glih pozajtrkovala, se malo igrala, zdej sem pa že s kavo za računalnikom user posted image . zaenkrat je Titek tu poleg mene priden in se igra sam...bomo videli kako dolgo bo zdržal. Je pa pol seveda 50 enih drobnarij za pobrat, ampak kaj čmo. Vam moram povedat, da se je Titek previdno in počasi začel že malo spuščati od opore ko stoji. ga dobim ko se za par sekund spusti in kar stoji user posted image . zdej je v fazi balansiranja svojega telesa. Pa eno malenkost se mu pozna, da je obležal za en teden...če ne drugega, po kilah. sem ga danes tehtala in jih ima 12,1. Velik je pa pomojem čez 80, je res velikanček user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Dinki ja to je to mleko. Sem rekla ti bom kr slikco prpopala. Jst sem pri unih ljudeh k najbl štekajo če jim kdo pokaže. Se spomnim kako sem tiste piškote iskala, ker nisem vidla kako zgledajouser posted image . Tut če mi mož kej razlaga mu rečem naj mi nariše user posted image . Klinc moji blond prameni včasih ven zasekajo kaj čmo user posted image . Pa sem si misnla da ti bom mogoče s tem pomagala.

user posted image  pol si ista k jst user posted image  sploh tistemu sem se nasmejala, da rečeš možu naj ti kar nariše user posted image

Zofy, jaz sem ena tistih, ki je mumu svetovala naj pustita Tio in si data z možekom duška če jima tako paše, da Tii zagotovo ne bo nič manjkalo user posted image . Jaz sem Tita že pustila, ampak imamo lažjo situacijo ker ga dejansko pustim doma, v njegovi posteljici in ga mirka tašča, tast, ki živita pod nama. Jaz sem za to če sam čutiš potrebo po tem, če pa čutiš, da ni šans, pa tudi prav.
Čestitke juliji za samostojne korake user posted image user posted image  in za uspešno odstavljanje user posted image user posted image  tudi mi bomo počasi, ampak moram iti step by step, ker smo proizvodnjo orng povečali na infekcisjki. Si želim skenslati dojenje do službe oz. če že, da mi ostane le še večerno dojenje.
Glede mleka....pri meni je pa problem, da Tit ne mara AM user posted image . Sem mu ga že poskusila dati po flaški pa ni šans. Kašice....niti ene ni pojedel na infekcijski ker jih delajo z AM, tko da upam, da bo vsaj KM maral. Včeraj sem mu dala za probat par žličk čokolešnika....uf, se mu je dopadel. če ga pa ne bo pil, mi je pa vseeno, ker poje na dan jogurt, skuto, sirček,....

pa uspavanje....blagor tebi in Teridi, da vama princeski tako lepo zaspita user posted image . Ma mene zmer bolj mori to, da Tit ne mara dude. včeraj sem mu jo spet ponudila in sem ga le še bolj razburila in spravila v jok, tolk je elergičen na dudo kot, da ne bi bila narejena za user posted image  user posted image .

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 740
10.3.2009 9:23:32   
Dinki
zala, kako lepo, da si si uspela utrgati malček časa za nas, prav lepo te je brati user posted image  in čestitke tvoji princeski za vse dosežke in navihane pogruvtavščine user posted image .

Tina50, super, da je žurka uspela user posted image  in krasne slikice user posted image  Lanček je že pravi možakarček in vsi trije tvorite prelepo družinico user posted image .

zdej pa moram it, Tit je začel glasno protestirat....
pridem še nazaj

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 741
10.3.2009 10:54:25   
Zofy
Dober dan. Sem kar malo otožna, ker se tako hitro približuje odhod v službo. Pa še na službeno pot isti teden, ko začnem delat. Booooga moja Julijauser posted image user posted image

Terida, pripopaj prosim slikice očal. Koliko si pa dala za njih? tam nekje okoli 30€, a ne?
Glede bušk pa, da ti povem, da sem bila zraven, ko je revica padla v petek. Vidla sicer nisem, pa sem bila 1m od nje in obrnjena proti njej. Varuška pa je bila čisto ob njej, pa se ni dalo preprečit, ker je bila v trenutku na tleh. Zgleda, da se je zafecljala v lastne noge in jo je ruknilo in je še z glavo v mizico udarila. Revica. Samo je pa res močna punca, je jokala mogoče 20 sekund, še to ne. Pol je pa varuško že stran odrivala, češ, pusti me, hočem se sama igrat. Jaz ne vem, če imate vi doma tepih. Ma sem razmišljala, da so lahko malo bolj štorasti prav zaradi tepiha, ker niso nanj navajeni. Tudi Julija se čudno premika po tem tepihu in sem samo gledala kdaj bo z glavo v mizico udarila.

No, zdaj sem pa preveč otožna, se mi ne da več pisat.... se še kaj javim...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 742
10.3.2009 10:57:01   
Zofy
Aja, Dinki, moja prijateljica je z veliko mero potrpežljivosti navadila njeno punčko, da pije mleko. Zdaj ga spije 1-1,5 dcl. Je pa začela po požirkih. Vsak dan požirek, dva in vedno več. In to že dela slaba 2 meseca. Pri nas je bilo tako z vodo. Najprej ni hotela pit nič razen mojega mleka, zdaj pa že spije tudi 2dcl vode in več. Šlo pa je počasi, počasi, počasi... JA, je treba bit kar potrpežljiv user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 743
10.3.2009 10:57:23   
pomlad08
mah! ko po stotih letih napišem post, me pa skensla! user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 744
10.3.2009 11:00:08   
mumu
Dober dan dame!

Me smo že od šestih pokonci, pa ni še nič spla, tut v vozičku ne user posted image , zdele pa skutno žemlico gloda jst sem vas šla pa mal počekirat.

Zofy hvala za voščilo, pa ne sekiraj se če je voščilo z zamudo, važno je da je iz srca .

Špela tvoj Maks je pa zelo uvideven do tebeuser posted image , ko bi bla še naša miška kdaj bi bla ful vesela user posted image

Zala user posted image user posted image user posted image  za vse napredke.

Terida user posted image user posted image  za šoping, jst mam tut take probleme, da ne znam iz trgovine pridet, da ne bi kej za Tio kupila, moj me pol pa krega user posted image user posted image .

Kar se tiče puščanje sončkov za vikenda pri starih starših je pa takole, res sem to prašala, jst tega še ne prakticiram in še tut ne bom, čeprav bi pasalo enkrat da bi šla skupaj z mojim user posted image  vn, pa sej se da it tut bol zgodej v kakšen kino pa da si kmalu doma. Omi in babi še tut nista prpravleni da bi jo imele čez noč za čez dan po par ur pa ni problema. Zanimalo me je samo vaše razmišljanje o tem in če mogoče katera že to prakticira.

Tina lepe slike pa lep napis si mu prpravla.

Joži tudi tvoje so lepe, tortica fenomenalna ko bom velika jih bom pa tut jst začela pečt user posted image .

No zdej moram pa nehat. Jo bom v postla odnesla mogoče bo kaj ratalo.

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 745
10.3.2009 11:00:49   
pomlad08
zdej pa sam obnova, ker nimam cajta še enkrat pisat:

čestitke vsem slavljencem! krasne torte, krasni otročki, krasne slike!

joži, kako narediš unga kužka-torto? a čokoladne kroge najprej nekje drugje narediš in jih potem preneseš na torto al kar direkt na torto zlivaš čokolado? ni mi čist
jasno.                

job zna pa že tri besede!user posted image sem tok ponosna! reče MAMA, AM-AM, in pa I-A, če ga vprašaš, kako dela osel user posted image                                                                                                          

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 746
10.3.2009 11:03:42   
pomlad08
job bo imel pa prvo samostojno noč avgusta, ko bodo U2 v zagrebu, in tega pa res ne smem zamudit! user posted image sej takrat bo že ful starina.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 747
10.3.2009 13:15:10   
Joži79
Živjo punce!

Danes se je Juš v vrtcu že malo bolje držal. Tudi spi spet malo bolje, kot prejšnji teden. Jutri grem prvič v službo - za 4 ure, popoldne pa moram še na varstvo pri delu. No takrat mi ga bo prvič pazila tašča. Ne vem česa me je bolj strah, službe al njenga prihoda. Že zadnjič sem rekla user posted image da ji ga težko pustim (da je sam z njo) ker ji pač ne zaupam. Ona zmeri iz trme dela neki po svoje in ne tako kot ji mi rečemo. Juš pa je alergik... Zadnjič me je, potem ko je že 3 mesece znano, da je Juš alergičen na jajca, vprašala če mu lahk da bebi piškot (uni jajčni s cukrom posuti). No sej je vprašala, sam čist skos ji morm pod roke gledat.

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

joži, kako narediš unga kužka-torto? a čokoladne kroge najprej nekje drugje narediš in jih potem preneseš na torto al kar direkt na torto zlivaš čokolado? ni mi čist jasno.                                                                                                             

Delam na peki papirju. Najprej glava iz mlečne čokolade, potem una lisa iz bele, na kon pa še s črno ušesa, oči in gobček. Vmes se mora posamezen del dobro posušit.

Pa vsem hvala za pohvale za torto. Res mi je uspelo. Sem se kar malo bala, ker že dobro leto nisem nič spekla.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 748
10.3.2009 16:48:19   
Ursi2
Živjo!
Sem že doma, pa Lukana sem ravno dala spat in sem preveč lena, da bi kaj delal, tako da  sem kar na RR prišla, da malo nadoknadim.
Noč danes spet kr neki. Pa sej bo, sam da je zdrav, tud če bolj slabo spi. sem se mu pa ful smejala. Sem ga dala v posteljo enkrat okrog 4 in sem ga dala na spodnji konec postelje in pokrila, potem se je enkrat vmes neki jokal in sem ga šla gledat, je bil že skor pod vrhom postelje, potem sem pa okrog 5-ih, ko se je spet začel ful jokat prišla k njemu in pogledam v posteljico in je spal kontra obrnjen na spodnjem delu kar čez kovter. Pa mi ni jasno, a mu je prevroče, al kaj. Sam mamo sam okrog 20 stopinj v sobi, ker če je bolj toplo, pa je cel moker in ima takoj zadelan nos.

Lucalu, super, da je praznovanje uspelo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  In priden Tai, da je tako lepo zabaval goste!!!!!!user posted image user posted image  Ful lušne slikice! Tai je pravi zapeljivec s temi svetlečimi učkami!!user posted image user posted image user posted image  Pa lepi torti!!!!!!!user posted image user posted image user posted image  Vidim, da imamo isto zvezdico. Naš je čisto nor nanjo in obvezno mu jo morem prižgat, kadar zaspi, da lepši spi, pa večkrat če se joče  spanju, samo zvezdico prižgem in lepo spi naprej. Smo jo tudi na dpust zraven nesli!!!!!!!!!

Lona, tudi našemu se velkrat precej glavic poti. Pa ne vem, a ga mam preveč oblečenega, pa tudi nima vročine, pač okrog 36,9. Je zgleda take sorte bolj.
A si že kaj poskusila ji dat očale gor? Ker jz si kr ne znam predstavljat, da bi jih naš imel na nosu dlje kot sekundo.
Super, da je ati doma, da ste se lahko spet pocrkljali malo!!!!!!user posted image user posted image

Vilma user posted image user posted image user posted image user posted image , čeprav je zadnji dan porodniške že mimo!!!!!!!!!! In user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da vročina končno gre nekam stran!!!!!!!!!

Terida,
sej sploh ni neke panike jih porihtat 6. sam je pa res, da sem že v štartu zlo na strogo šla in me zdej zlo resno jemljejo in vejo, da če neki rečem, da se tega držim in potem rajši ubogajo!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Sej zdej se sliši, da sem ko en vojak tam nad njimi. Sploh ne, sam ne pustim, da se tepejo in grizejo, pa tudi cviljenja in cepetanja ne pustim. Pol pa sploh ni panike. Sej ta veliki se tako najrajši igajo vrtec in je ok, ta mali pa malo poskušajo sodelovat, mal se pa za sebe igrajo!

Dinki, super za sprehod!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Si lahk kr predstavljam, kk je tudi Tutu pasalo!!!!!!!!!user posted image
Ja, pri nas je že regrat, sem ga tudi danes nabrala za mamco, da ga bojo lahko imeli za kosilo. Jz danes ne kuham, ker sma z Lukijem sama, on je pa že jedel z dedijem in babico. Zdej bo pa kaj sadja pojedel.
Za zvončke pa jz tudi komi čakam. Je pri mojih en cel gozd samih zvončkov. Bojo glih fajn, da jih boma lahko z Lukijem za materinski dan nabrala!!!!!user posted image user posted image user posted image
In hvala za pohvale za Lukija. Ja, je lep po atiju, sam ga učim, da bo mal majn hovdrast kar rse rožic in daril tiče, kot je ati!!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 749
10.3.2009 17:25:36   
Ursi2
Ups, sem malo prehitro poslalauser posted image

Dinki
KM: tudi jz ga že dajem kak mesec ali še mogoče malo več.
Ga pa dam za zajtrk in večerjo.
Za zajtrk je kak corn flakes, kruh namočen v mleku, rižolino, redko kdaj čokolino, potem kak jodurt  z ovsenimi kosmiči in suhim sadjem, z jabkami,.....
Za večerjo je kak mlečni gres, mlečni riž, proseno kašo na mleku kuhano, puding (doma kuhan), polento, rižolino, jogurt s sadjem in cornflakesom ali pa kak kruh in sir ali kak namaz.
Pa enkrat na dan ima še za malco kak jogurt ali občasno obstgarten borovničev. Ga ima zelo rad in ga kdaj pa kdaj dobi.

Mu je pa ful všeč, če lahko z nama kavico pije. To sicer ne pomeni, da pije kavo, ampak, da ima svojo šalčko in potem skupaj pijemo kavico. On ima mleko not, midva pa kavo in potem lepo pije. Sicer ne cele šalčke, ampak včasih pa kr ene pol. Kar ni slabo za začetek.

Ti pa priporočam, da mu daš zjutraj za zajtrk ali za malico prvič. Ker take nove stvari je bolje bolj zjutraj poskusit, ker če je slučajn kaj narobe, da ga lahk opaziš, ker ponoči pa ne moreš glih ga skoz gledat.  No, moje mnenje.
Mi pa ni P nič  rekla, da naj dajem pol-pol. sicer jz mu dam malo vode zraven, vendar ne veliko.

Mene pa zanima, katere jogurte in skute ve dajete svojim malim? Jz našmu dam od LCA navadni jogurt, od sadnih pa je meni najbolj všeč Jogobella in ga tudi njemu dajem. a mu je všeč. Ampak naš itak vse je. Pa občasno dobi kak Obstgarten. Ne dajem mu Fruchtzwerge al kk se že napiše, pa tudi ne kupljenih pudingov. Bi se rada  temu čim dlje izogibala, še prehitro pogruntajo, da jim je dobro. Pa nočem, da bi pol sam od pudingov živel.

Tina, čestitke Lanu za postavljenje na nogice!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image Vidiš, kako lepo darilo ti je dal. Sej je to tudi tvoj praznik!!!!!!! In user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za tebe. Ja, res so taki mešani občutki, si vesel pa kr jokal bi, pa žalosten, ker je tk hitro minilo. Ma, spet mama hormoni,  kaj!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Ek76 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Mio, da kašelj čimprej mine in se nosek spuca.

Meridaub, ti si pa pridna, da ti vse uspe. Vsa čast ti!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  In držim pesti, da ti uspe naredit izpit!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jagoga, tudi za Tomaža user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da bote zdej pa zdravi. Bogi revček, je kr vse naenkrat pokasiral!!!!!!!!!!
Glede lupinice: tudi mi že nekaj čas uporabljamo navaden sedež, je bilo preveč dretja, imel je pa res kakih 100g manj kot 9 kg.

Joži79, mene pa zanima, kaj je to za en vrtec. Sej nisem iz Lj, sam me pa zanima, kaj je to za en vrtec, da se tako dolgo čaka nanj?
Super, da je praznovanje uspelo in da ste se imeli fajn. Ful lušne slikice user posted image user posted image user posted image user posted image in se prav vidim, kk so mali uživali, ko so lahko po torti pacali. Ma, mojga bi pomoje kap, če bi jz našmu to pustla. user posted image user posted image
Torta pa je itak svetovna. In verjamem, da je bila tudi tako dobra kot lepa!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
In user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za tebe in upam, da tvojega kmalu pamet sreča. Oprsoti, sam res. Moj je tudi imel enkrat take, je zunaj v avtu sedel in ni hotel not, jz sem pa lepo na kavi sedela in čvekala. Sem si mislila, ti kr, če si tk nor. Na srečo sma bila še sama. Pa ptem še kr ene 2 meseca ni hotel k mojim. Za brez veze. Moški, jz pa nisem šla en dan ne k njegovim oz nisem se vsedla pri njih na kavico, je blo pa vse narobe.user posted image user posted image

Vilma, vi ga pa res bote žurali.user posted image user posted image Upam, da boš tudi ti, in da boš lahk malo zapila, da ti ne bo treba skoz sam delat!!!!!!!!
Ja, men se tudi zdi ful dobra ideja tale diploma. Ja, pri frizerju jih imajo. Sej je res taka ekipa, ko so vse ful fajne in imajo ful luškan kotiček za otroke in je kr zanimivo. Mi je pa ful fajn, da imam takole njegove laske shranjene.

Zofy, čestitke Juliji za prvih 10 korakov!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja, punca je shodila!!!!!!!!!!No, pa je res že prava velka punca, ni kaj!!!!!!! Pa upam, da je kak zobek že pogledal ven, vseeno pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da bi boljši spali!!!!!
In super za večerne in nočne izhode. Jz prav pogrešam it malo nekam. Sem glih ugotovila, da skoz gledam ene par istih ljudi. V službi gledam moje domače, doma pa spet samo ene par istih. Kam ven pa ne grem kaj posebej. sem prav jezna na sebe. Pa sej bo počasi boljši, zdej se bo začelo v službi velik bolj dogajat in bom več okrog hodila. V čet grem spet najbrž v Novo Gorico in v Trst, tako da malo pridem ven.

Mi smo še daleč od ukinjanja dojenja. Ker naš pa prav pošten vleče in res je, se ne samo crtlja. Pa tudi meni je še ok. Ampak počasi bom pa začela, sploh če bom kmalu user posted image

Tina, super, da je fešta uspela!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  In pridna, da si ga malo spila!!!!!!!!user posted image user posted image
Upam, da ste se že spočili!
Slike so pa ful lušne. Lep napis je, res si se potrudila. In tudi torta je lepa!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Se pa Lanu vidi, da je užival. In ful fajn frizura, res si lušna. No, vsi trije ste lepa družinica!!!!user posted image

Zala, lepo te je spet brat!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image  Zala je pa res ena navihana punca!

Ups, zbudil se je!

Se še zvečer beremo!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Norice: Vse prej kot nedolžna otroška bolezen
Čeprav norice mnogi obravnavajo kot običajen del otroštva, norice niso vedno brezskrbna bolezen. Lahko vodijo do resnih ...

Ime za punčko
titi10

Odločava se za ime najinega dojenčka, pa nikakor ne najdeva skupnega jezika ;)

Katarina (19%)

Lucija (15%)

Amanda (16%)

Špela (12%)

Klara (22%)

Maja (16%)

Število vseh glasov: 219

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!