terida
|
Roomba vas zanima, kaj? To ste me pa najdle Jaz sem tako zadovoljna s tole našo žverco, da vam ne znam povedat. Lahko samo rečem, da jo kupite čim prej, ne bo vam žal! Mi imamo model 555, je pa letos (vsaj v Ameriki) prišla ven nova generacija, serija 700. Samo kolikor vidim, jih v Sloveniji še ni... Roombe iz posamezne serije se (tako je meni prodajalka razlagala) razlikujejo samo v "dodatni opremi" - ne v samem sesalcu in inteligenci, ki jo uporablja za premikanje po prostoru. Zato moraš pri izbiri modela znotraj ene serije gledati samo to, katero dodatno opremo ima. Po mojih izkušnjah je nepogrešljivo, da ima timer. Ostalo je pa bolj stvar okusa. Imaš virtualne zidove (delujejo kot zid, preko katerega Roomba ne gre) in virtualne svetilnike (omogočajo, da Roomba najprej do konca počisti en prostor in gre šele nato čistit naslednjega) - kaj ti pride prav je najbolj odvisno od tlorisa stanovanja. Pazi samo to: Roombe, ki v originalu nimajo svetilnikov zraven, niso kompatibilne s svetilniki - ne moreš računat, da boš lahko svetilnike za tako Roombo kupil enkrat kasneje! Imaš potem tudi različne rezervne dele, ki se jih pa po potrebi da dokupit, tako da to ni bistveno pri prvem nakupu. Imaš pa tudi PET verzije za lastnike domačih živali - imajo večje predalčke za smeti (oz. za dlako). Meni je prodajalka rekla, da če imaš doma eno samo žival, to ni ravno nujno imet. Itak Roombo laufaš vsak dan - toliko dlak se pa spet ne nabere, da ne bi šle v navadno posodico. Naš model 555 ima zraven en virtualni zid, ki sem ga do zdaj uporabljala recimo 5x - čisto lahko bi preživela brez njega. Virtualni svetilniki se mi slišijo precej bolj uporabni, ker dejansko pomagajo Roombi in skrajšajo čas čiščenja. Samo pri dveh malih otrocih doma je malo verjetno, da bi pustili tiste svetilnike pri miru (to so ene take škatlice, ki se jih da na na prag od vrat). Ne da se mi pa vsak dan še svetilnikov postavljat po stanovanju. Zato se za Roombo s svetilniki nisem odločila (je tudi precej dražja od takšne, ki tega nima). Modelov je kar nekaj, cene so pa seveda primerne glede na dodatno opremo. Obstaja tudi precej robotskih sesalcev, ki niso od iRobot-a (mislim, da ima enega precej dragega Electrolux, pa Mercator je zadnjič enega drugega, cenejšega ponujal, a se ne spomnim firme...). Samo za te žal ne znam nič povedat, ker jih nisem še nikoli videla od blizu. Čisto po pravici, če bi še enkrat kupovala, bi spet vzela Roombo in to model 555. No, mogoče malo lažem - če bi še enkrat kupovala, bi poskušala dobit Roombo iz serije 700, ki ima tako dodatno opremo kot naša 555-ka. Tale serija 700 me namreč precej mika... Tudi Scooba me mika, a to je že druga zgodba
|