|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2008
20.4.2011 10:40:19   
Dinki
Psiholog...mi so dobili kar vabilo na dom in smo ga imeli prejšnji petek. Sploh ni nič takega. Edino dobiš en dooolg vprašalnik za izpolnit kjer te itak vse že vprašajo, je pa večina za obkroževat. No potem je pa mogel nekaj sestaviti (trikotnik, kvadrat, krog), pa narisat je mgel krog in pol ga je še spraševala kdo mnjavka, kdo laja, kaj leti po zraku, kaj plava v morju,...je bilo čist luštno, itak je dobil za vsako stvar štempiljko na roko, tko da je lepo sodeloval user posted image .

mumu, kako vam gre nov plan glede lulanja in kakanja? jaz sem se tudi o tem pogovorila z njo. tit je namreč že dolgo suh, tudi kaka zelo lepo v školjko, res pomojem sem samo dvakrat umivala njegove gatke od kakanja pa še to je bilo čisto malo, sploh ne morem verjeti da je tako priden glede tega user posted image . Ko se pogovarjam z enimi mamicami, da skoraj dnevno perejo pokakane hlačke...no, ponoči ima pa še vedno pleničko ker naš otrok pač preveč spije. No in mi je rekla, da je nekako okvirno tako, da imajo otroci do 3. leta pravico čez dan biti v plenici in do 5. leta ponoči....njej se zdi nesmiselno otroka zbujat sredi noči zato, da gre lulat in naj mu dam še čas. Mi je zanimivo ker ko ima že gor pleničko in če ga prime lulat ko hoče zaspat, vstane in gre, torej se ne polula, edino v spanju. V vtrcu mu za dnevni spanec ne dajejo plenice.
Aja pa še to. Doma smo ukinili kahlo in tudi nastavek za wc user posted image

glede vrtca...mi nismo nič dejavni izven njega. Na leto imamo 2 roditeljska sestanka in mogoče 2 delavnici, to je pa to.

sluh...pri nas je ok, nič ne opažam, da ne bi bil kul.

hehe san, ko našega tita vprašaš kdo strela reče strela mcqueen user posted image ...ampak mi tega vprašanja nismo dobili pri psihologu.

O Zofy, a veš da gremo mi tudi letos v avgustu v kranjsko goro user posted image . Mi imamo rezervirano od 13. do 20. škoda, bi se lahko kej videli. Ma sem rekla letos se moramo malo več potepati, ker sem celo poletje doma, da malo izkoristim. jaz sem vzela kar kapaciteto preko službe, je res ful poceni. Bi te pa res lepo prosila ko boš pri volji, da mi malo napišeš kakšen predlog kaj vse se da lepega videti tam okoli s tamalimi. Vem, da ste bili že lani ko je bil matej še manjši, tako kot bo urban. prosim, prosim! bi si rada naredila en načrt za vsak dan kaj bomo delali.

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4876
20.4.2011 11:05:49   
Dinki
no še slikice...sej kakšne ste mojo torto že videle, ampak naj bo za našo Terido user posted image

tortica, ki sem jo naredila sama:
user posted image

user posted image

in tortica od moje prijateljice iz drugega praznovanja:
user posted image

user posted image

pa še poganjalček:
user posted image
res je dobr, ima aluminijasto ogrodje, težek le 3,5 kg. Zdrži do 70 kg pa še nastavljivo balanco in zic po višini.

No zdej pa dosta od mene user posted image
lepo se imejte in uživajte v sončku, se beremo!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4877
20.4.2011 11:09:51   
Zofy
Dinki, o res škoda, da ne gremo sočasno. Mogoče mi podaljšamo do 14. in če bo tako, se dobimo, a prav?

Glede destinacij je najbolje, da pogledaš na FBju moje slikice od predlani, ko smo bili samo z Julijo. Mi smo izbrali take destinacije, da je najbeč 45min hoje v eno smer, ker nismo hoteli, da bi bila Julija in kasneje Matej po 4 ure na dan v nahrbtniku.
Tako da destinacije so:
1. Tamar: parkiraš v Planici in je pol ene 40 min hoje, sicer pot je dolgočasna makedamska, ampak na koncu imaš travnik. Lahko kaj poješ tam, pa še 15 min vzpon imaš (če želiš) do izvira Nadiže. In seveda če želiš greš lahko po stopnicah v Planici na skakalnicouser posted image
2. Martuljški slapovi oz. mimo slapa do jase Jesenje. Soteska do 1. slapu je bila zaprta, ampak smo šli vseeno skozi sotesko, da se it tudi po drugi poti mimo. Na jasi Jesenje oz. pri Ingotu je brunarica in tam lahko ješ, je travnik/pašnik kjer se otroci podijo. Ful lepo. Hoje tudi enih 40min
3. en dan komot preživite kr v Kr. Gori - pod smučišči imajo drčo in sanke in polno drugih igral. Sprehodite se lahko do jezera Jasna, tam je ful račk - cca 1km iz centra.
4. Na Vršič sicer nismo šli, ker je bilo premrzlo, ampak tudi to je lep izlet. Gor se lahko sprehajaš, ziher so kake krave kje, pa Ajdovsko deklico v steni greste pogledat
5. Krnica in kekčeva dežela. To greš po poti za Vršič in se pri 3. serpentini ustaviš in greš po potki. Prideš do neke planote in tam sta 2 stari hiši, pa še neke koze so... Ne vem če je to to, ampak mi smo otrokom rekli, da je to od Kekca in so "kupili"user posted image Enih 20min je do tle. Od tukaj naprej pa še enih 40 do Krnice. Hitrejša varianta do Krnice, do koder greste komot en drug dan je, da greste še višje po serpentinah in gledate na desno kje bo na steni en križ. tam se ustaviš, parkiraš in greš proti Krnici. Hoje je nekaj manj kot 40min. Pol pa obvezno gor do Mihovega doma, imajo trampolin, samokolnico, gugalnice, vse živo. POl v miru poješ al kosilo al štrudel al pa samo pivo spiješ user posted image
6. Izvir Save Dolinke oz. Zelenci. To je na poti do Planice. Ni nekaj hoje, je pa luštno. Je na slikah od tazadnje KG: https://picasaweb.google.com/Sabina.Kugler/PocitniceKrGora2010#
7. po ogledu Zelencev greste lahko do Pehte, ki je na smučiščih v Podkorenu  (tudi na slikah). Avto pustite pod fis progo in greste peš enih 5min proti smučiščem. 8. Izlet na Belopeška jezera v IT. Lahko greš peš okoli jezer, je kr lepo. To je na slikah iz FBja. Pol je v IT še Višarje. Če je lepo vreme, se splača it. Gor greš z gondolo in se pol tam malo sprehodiš.
9. Tromeja. Če se ne motim greš iz Rateč. Mi smo pustili avto spodaj in šli peš do koče, ampak letos pa bomo šli z avtom do koče raje in šli peš na vrh, ker je baje čudovit razgled. Od koče do vrha pol tudi ni predaleč, sigurno manj kot 1 ura.
10. z vozekom po cesti se da iz Martuljka prit na Srednji vrh. Gor je mladinski dom, ki sicer ne vem če dela. Je za vprašat.
11. če bo slabo vreme, pojte na bazen v hotel Špik, v hotelu je tudi mala igralnica za otroke (izven bazena), zunaj so igrala.
12. hm... a je še kaj ostalo? user posted image Kupite si (za 5€ menda) karto z opisanimi peš potmi. Mi smo jo kupili v TICu v centru.
13. sem morala prav slike pogledatuser posted image . Mi smo šli še v Vrata. od Aljaževega doma se gre do S stene, je ene pol urce hoje. Vmes je slap Peričnik in tudi tam se da sprehodit. Mi smo to pustili za zadnji dan. Smo spucali apartma in šli tja.

Evo, tle je še link od 2009:  https://picasaweb.google.com/Sabina.Kugler/KranjskaGora2009#

< Sporočilo je popravil Zofy -- 20.4.2011 11:18:22 >

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4878
20.4.2011 11:11:26   
aleži
Pozdravljene iz sončne Obale user posted image

lepo vas je brat, samo časa za kaj več napisat pa ni user posted image
Moja dva škrata uživata z mojimi starši v Čatežkih toplicah do petka. Se lepo imata, uživata, kopata...
Jaz pa imam doma čistilno akcijo user posted image  ko pridem domov iz službe, gre pa čas tako hitro in dnevi... sem mislila, da bom nevem kaj vse naredila doma, ker jih ni, pa nisem nič user posted image

Mi odpotujemo 26.-1.5 na Pag kot vedno. Moški del gre lovit ribe!user posted image  

Lepe velikonočne in prvomajske praznike želim vsem

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4879
20.4.2011 11:43:24   
aleži
Zofy: uauuu lepo si napisala.
Na Vršiču pa pobirajo ekološko takso, če boste gor parkirali avto. Vidli smo samo koze in ovce pa ajdovo deklico v steni.... Sara pa ko vidi hribe nasplošno in v knjigicah, reče Kranjska Gora!user posted image
Lahko skočite tudi čez mejo in si greste ogledat Minimundus in Reptilien zoo v Celovcu. Mi še niso bili, nameravam pa it letos (mogoče 13-15.8). Drugeč pa pravijo,da je enkratno!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4880
21.4.2011 9:48:54   
terida
san in mumu, vidim da tole s slabim sluhom ni tako redko... Tudi Erika ima konstantno povečane mandlje - res ima ogromne, meni je čudno, da ona lahko z njimi sploh normalno požira. Samo s sluhom mi to ne gre ravno skupaj... No, ne vem, bomo videli kaj bodo rekli na pregledu.

san, upam, da si nčk rekla, da se mora na RR še kaj oglasit! Jo prav pogrešam.

mumu, vidim, da so vas pikapoke spet obšle. Še ena pošiljka: user posted image user posted image user posted image Zofy, a vi pa tudi še niste ok? Se to že nekam dolgo vleče, a ne? Flota tudi za vas: user posted image user posted image user posted image

Dopust... Za prvomajske gremo v Izolo (od ponedeljka do petka). Primorke, ste kaj za to, da se dobimo kakšen dan? Za zdaj smo iskali neko kombinacijo morja in ogrevanega bazena, za poleti pa še ne vem. Meni bolj morje diši, predvsem zaradi otrok. Čez čofanje ga ni user posted image Pa še za zdravje je baje morski zrak super. Drugače pa se mi vi, Zofy, ne zdite čisto nič čudni. Pač vsakemu paše svoje, to pa res ni nič takega, da vas ne vleče na morje.
Jaz grem jaz letos poleti službeno v Dublin in sem razmišljala, a bi prišli še mož in otroka za mano in bi šli po koncu mojih obveznosti skupaj kam pohajat, pa se potem nismo odločili za to. Kaj vem, Primož je preveč živ, se bojim, da bi samo njega okrog lovili ves čas in ne vem koliko imajo gor stvari, ki so zanimive tudi zanj. Pa še morje bi potem verjetno odpadlo... Po pravici povedano, bi meni najbolj ustrezalo, če bi samo moj prišel gor za en teden in bi šla midva potem sama pohajat, a to bi pomenilo, da bi bila brez otrok dva tedna, kar pa enostavno ne gre user posted image

Izbirčnost... O tem pa raje ne bi. Saj Erika je še kar ok, sadja poje ogromno in tudi sicer je še kar pridna za jest (čeprav mi sama včasih pove, da nečesa v vrtcu ni hotela jest, ker ni vedela kaj je user posted image ), samo s Primožem se mi bo pa en dan zmešalo. Se mi zdi, da je enih 10 jedi in to je to. Saj ne vem kako naj razložim, a ima izrazito željo po nadzoru kar se hrane tiče, in če nekaj ni na žlico, potem mora nujno to on v roko prijet in v usta nest. In če se mu hrana na otip ne dopade, lahko delaš salte, a mu je ne spraviš v usta. Tako da poje zelo malo sadja in tudi za druge stvari je izbirčen. Moram priznat, da ne vem koliko naj vztrajam pri tem, da nekaj poje. Po eni strani se mi zdi še majhen (ima 16 mesecev), po drugi pa mi tole izmišljevanje pri hrani ni nič všeč. Erika enkrat ni hotela jest kosila in smo jo dali spat brez jest. Ko se je zbudila, je dobila isto stvar za jest (pogreto seveda) in takrat je lepo jedla. Samo ona je imela že skoraj tri leta takrat in tudi vem, da je to bila jed, ki jo je že večkrat jedla in naju je takrat prav preizkušala (če ji nekaj ni dobro, je nikoli ne silim), sicer tega ne bi delala.

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Mumu, haha, finto s trebuščkom ima tudi Julija

Erika tudi user posted image

Dinki, čestitke za torto tudi tebi! Super ti je ratala, da o vaši družinski slikci ne govorim! Krasni ste vsi skupaj! O torti tvoje kolegice pa no comment...

Uau, Zofy, to si se pa res potrudila! Super, si bom shranila - gotovo bo tudi nam prišlo to kdaj prav.

IZVIRNO SPOROČILO: aleži

Jaz pa imam doma čistilno akcijo  ko pridem domov iz službe, gre pa čas tako hitro in dnevi... sem mislila, da bom nevem kaj vse naredila doma, ker jih ni, pa nisem nič

Poznam to user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4881
21.4.2011 10:39:07   
san
hojla punce

sem vas prebrala, ampak pokomentirat pa nimam energije, pa se samo na hitro oglasim, da veste, da smo še živiuser posted image

imam spet tak hud zobobol in se mi je naredil gnojen abces, pa mi zobarca nič ne more narest. sem že 4 dni kot zombi, ne spim, ne jem... danes verjetno dobim antibiotik. se mi že meša od bolečin!!! mislim, da bi raje še parkrat rodila kot tole prenašala.. sem pa pogruntala, da ti moji zobje tako odreagirajo na vsako nosečnost. in to prav ta en in isti zob. obup! no, tko hudo res še ni blo.

se oglasim drugič, ko bom lažje razmišljala, trenutno zelo težko..

uživajte, bolančkom pa veliko zdravjauser posted image user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4882
22.4.2011 2:36:29   
Ursi2
Živjo, punce!!!!!!!

Evo mene spet po doooolgem času!

Najprej za vse bolančke en vlak pikapok!!!!!!!!!!! Mumu,kako ste kaj? S te že doma?

Ja, tudi pri nas je kar pestro! Sicer zdravje je zaenkrat ok (TRKAM!!!!!!!!!!!!!!!). Jure je sicer zdej ene 3 dni fejst smrkav, ampak čistim s fiziološko res fejst, tako da zaenkrat niso še kaka ušeska kaj fasala. Sem pa poskusila z netreskom in tole res pomaga!Hvala punce!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drgač pa sem zdejle še pokonci, ker pečem, ker je od kolega ati umrl in sem jim obljubila, da bom neki spekla. Me je pa seveda zvečer zraven mojih dveh fantov zmanjkalo. Sploh ne vem, kaj mi je!Čist sem brez energije zvečer. Pa sem bila vedno tak nočni ptič, zdej me pa kdaj tk vrže, da sem nekje ob 23 že čist adijo. Pa ni kaka podobna spomladanska utrujenost, kot je bila pri Teridi pred 2 letoma! user posted image user posted image

nO, DRGAČ pa sem tudi jz zdej končno v službi. Ker pa za Jureta še niso urejeni prostori in papirji, še kar nimamo vrtca, tako da gre z mano v službo. Je prav fajn, čeprav je pa kr zanimivo, ko poskušam čim več naredit, po drugi strani pa se z JUretom ukvarjat, ga zaposlit,... Ampak je prav posrečen. Je brat včeraj rekel, da bo prav dolgčas v pisarni, ko bo šel v vrtec.user posted image user posted image   Ni in včeraj je uspelo Juretu svojga bratranca Roka (ki bo kmalu 6 mesecev) tudi že eno tumarijo naučit. Jure ful rad cvili (tak dolg visoki C), kadar je res dobre volje, ali ko se lovima ali skrivama. IN včeraj sva potem še na Roka pazila, ker je svakinja ful zbolela in sta bila dopoldan skupaj. No, šreden, da sva šla je znal tudi Rok točno tako cvilit kot Jure in mi je brat rekel, da ga naš že uči tumarije in da sta dva taprava skupi. Pa sem mu v hecu rekla, da se Rok noče nič pametnega naučit, da mu je Jure kazal, kako se puza, da pa se tega pa ni hotel naučit, da rajš tumarije pobira!user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, ne vem, a sem vam povedala, da je Jure dobil vrtec, ampak zdej preurejujejo prostore, ker je tako na hitro zdej to prišlo in se komplicira s papirji. Ampak ne bo pa v isti enoti, ampak na drugem koncu Velenja. Pa bo že, upam pa, da bomo jeseni dobili skupaj vrtec.

DRgač pa se imamo fajn, jz hodim Lukana iskat po spanju, okoli 14 in je fajn, ker imamo še kar nekaj od dneva. Čeprav je proti koncu tedna kr utrujen, ker sam eno uro spi v vrtcu. Grem ponavadi peš po njega. Jure je v vozičku, za Lukana pa nesem kolo in potem se počasi peljemo proti domu. Danes je pa moj prej prišel domov in je prišel za nami in je pol Luka ful, da bi ga moj nesel (pri meni ve, da ne bo sprosil ;))
In ga je moj štuporamo nesel in malo pred domom se je naslonil mu na glavo in zaspal. Sma ga dala v vozek in je kako uro spal, potem sem ga pa zbudila.

Prazniki in dopust: pri nas ne bo nič z morjem, razen mogoče za kak dan Portorož in Piran. Moj dela skoz, zdej je 14 dni delal od 6-ih p do 19-22. Odvisno od dneva. Danes pa je mal prej prišel in jutri smo vsi doma. Potem pa drug teden spet večinoma skoz dela. Jz pa sem rekla, da bo LUka doma, pa sestrini in bratovi tamali bojo doma in bomo šli malo na take kratke izlete (peš) ali na igrišče se učit z rolerji vozit,.....
Drgač pa ima drug vikend moja najljubša tašča 50 let in imamo cel vikend zaseden, ker je treba kr 3 dni praznovat. Prej bom pač še seveda tudi pekla. Za kaj drugega se ne mislim ubadat, ker sem pa zdej res črto potegnala, kar se nje tiče. In vem,da ni prav, ampak prav slabo mi postane, če sma slučajno skupi v družbi, ko ne more, da se ne bi vtikala v vsako stvar pa da nebi komandirala. PA BREZ VEZE.

sEM pa vesela, ker nam je uspelo nardit zadaj za hišo tako malo igrišče za otroke.smo del vrta stran dali in so zdej tam hiška in zraven tak mal večji peskovnik,. Je bla kr akcija, ampak zdej pa že kr zgleda. Jutri še mivko damo not in bo to to. Jure bo čist zmešan. Ta fant je res faca, najbolj srečen je, če sedi sredi mivke in se lahko posipa z njo ali pa če je na traktorju u+in ga vozim ali pa pleza gor pa dol z njega in daje prikolico gor pa spet dol,....Prav super jE!In je pravi ravser, nič ga ne ustavi. Stopnice itak že obvlada u nulo, zdej pa so zanimive lestve. Zadnjič sem zunaj delala in se obrnem, Jure pa na vrh tobogana in se je obračal, da bi se po trebuščku dol spustil. Sem tk letela, da sem ga prijela.Ampak ga nič ne ustavi. Tud če mal pade in se udari, se ne sekira dolgo in ruši naprejuser posted image user posted image .

Sicer še ne hodi, ker je bolj varno po vseh štirih, predvsem pa hitrej, ampak je pa že prejšnji teden naredil ene 5 korakov sam, tako da počasi bomo. Mu je fajn, če  se mu ne mudi, ko pa neki zagleda, pa se vrže na vse4 in šibne.

Luak je pa tud že pravi frajer. Sploh ne morem verjet, kk veliko govori in kr skoz se mu skupaj drži in skor skoz samo sprašuje in skoz je zakaj to, zakaj uno, zakaj tako, kaj pa je to,....

In TUD domišljijo ima ali pa kakih deset stvaris kupaj poveže in potem ima tisto za čisto resnico. Enkrat marca vzojiteljice ni bilo cel teden, pa vprašam jz Lukana, kje je pa Melita, in mi začne na veliko razlagat, kk je boga, da im azlomljeno roko in da ima desno, ne levo  roko zlomljeno in gips ima gor, pa da ne more premikat in kk jo boli,.....da je padla ....
Pa pol naslednji dan vprašam jz pomočnico, kk je Melita, če ma fejst zlomljeno in to. Pa me una gleda, o čem govorim, pa ji jz povem, kaj mi je Luka povedal, pa se začne smejat in je rekla, da ne, da je šla na smučanje. So pa se tisti teden v vrtcu igrali zdravnike in je to povezal.

Pa zdej mi govori vsak dan, tk doživeto, kk je on lani, ko je bil še mali iz kozarca pil in ga je osa piknala in so z rešilcem po njega prišli in potem je z atijem not v bolnici ostal. Res je pa bilo, da ga ja predlani piknala v usta, ko je pil in sma ga peljala v bolnico midva, pa sma Luka in jz ostala not v bolnici, z atijem je pa zdej, ko je bil JUre mali eno noč bil not. Aja z rešilcem se je pa takrat peljal, ko smo JUreta peljali januarja. Pa mu jz povem, kk je bilo pa mi reče LUka nazaj. Ne mami ti ne veš, kk je bilo, jz vem. Mene poslušaj. user posted image user posted image user posted image

Hrana: pri nas sadje pri LUkanu ne gre kaj posebej v promet. Poje banane in jabke (če so olupljene), pa kaki vanilija in melona     (sam ne smem rečt, da je melona,ampak, da je kaki) pa lani je lubenico ful jedel, bomo vidli kk bo letos. To je pa tudi vse, kar je od sadja. Tudi, ko je zelenjava kuhana, poje sam korenček, vse ostalo pa niti pod razno ne.
pa zdej je imel obdobje, ko je jedel juhe, drgač pa recimo krompir ali riž ali testenine in omake. vedno je morala biti omaka. potem je včasih sam omake jedel. Mesa pa nima posebej rad, razen pohanega in čevapčiče. Zelo uživa, kadar si nardimo piknik.
DRgač pa zdej ne sprašujem več, kaj bo jedel za zajtrk ali večerjo. vsaj večinoma ne. Oba lahko jesta že vse in en dan je gres, enkrat polenta, enkrat čokolino,....sam tk ko danes, ko je jutri petek in imamo post, sem ga vprašala, če želi klobase za večerjo.
Pa najprej se je nekaj hotel še pregovarjat, pa sma se kr hitr zmenla,ker ne mislim, na tolk koncov kuhat, pol pa še sam mal neki poje.  Je pa tudi pri nas se že zgodilo, če ni hotel jest nekaj za kosilo (naprimer makarone z omako), čeprav vema oba, da bi sam od tega živel, je šel pač spat brez in ko je vstal, je dobil za jest isto.Pa je vse zmazal.pač, kaj moreš.

JUre je pa pravi gurman. Se mu tudi vidi.. Je čist vse, najrajš kako meso in seveda tudi omake. še najmanj mu grejo juhe, čeprav jih je brez problema.
In tudi pri sadju in zelenjavi ni problem, je mislim, da skor vse. Vsaj zaenkrat še. Pa zelo uživa, če lahko že sam je ali pa če mene hrani.user posted image user posted image user posted image
Ampak, ko pa ima dost, pa tud jasno pokaže. vstane na stolu, se obrne, me pogleda, se mi nasmeji, odkima z glavo in začne lest dol s stola.user posted image user posted image  

No,   najbolj sem se jima pa zadnjič smejala. En dan sem nardila pečenko in pečem krompir in seveda omako,pa še zelenjavo. Jure je pridno jedel, Luka pa je tisto omako žulil na krožniku, na koncu pa pojedel ene 3 korenčke. Me je kr mal razjezilo, ka se zabavam s kuahnjem, če ne je. No, naslednji dan sem pa nardila kitajsko (puran z zelenjavo in pa kitajske rezance) sta pa oba jedla, ko dav velika. Luka si je 3x nadeval, tk je jedel, Jure p aje tudi zmazal vse, pa še repete. sem sam sedela in ju gledala.

San, piakpoke tudi za tebe, pa da tale zob čimprej neha nagajat!!!!!!!!!!!!!!!

Dinki, ful lepe slike!Res ste čedna družinica. In Tit je res pravi mini daddy. Ful lepe torte!!!!!!!! user posted image user posted image

Vrtec: mi sicer neki malo aktivnosti imamo, ampak pol manj kot pri mumu.

Ups, Jure!Lahko noč punce!!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4883
22.4.2011 14:33:01   
Dinki
čist na hitrco....Zofy, ful si carica, HVALA!!!! user posted image  

uživajte punce med prihajajočimi prostimi dnevi! user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4884
26.4.2011 16:38:56   
san
evo, mam 5 minutk pa se javim.
moji zobje so se me končno usmilili in res je življenje spet veliko lažje in lepše brez zobobola. na srečo se je vnetje pozdravilo brez amoksiklava, ki mi ga je moja G predpisala. hb, ker baje ga ni nič fajn jemat med nosečnostjo... dobra stran tega zobobola je bila edino ta, da se med prazniki nisem mogla prenažiratuser posted image , da me g ne bo kregala prihodnji teden, ko imam morfologijo. saj res, kako je pa s špelo?
drugače pa imam jaz ta teden vse škratke doma, dragi dela, ker jih je premalo ni nihče dobil frej in posledično smo doma namesto na morju. no, pa itak je danes ponoči zakuhal urban in je previ revček že ves dan. počiva, pa spi in spet počiva, pa mal driska in pije, je pa niti ne. no, upam, da ne bo kaj dolgotrajnega in da hitro mine. se mi zdi, da je že sedaj bolje kot zjutraj.
drugače je pa res en super fantiček. tok jesimpatičen, pa tko ga je fino poslušat, ko nam kaj razlaga. ma sej itak vse veste kako je. tudi voranc je že pravi fantek, nič več dojenček. lepo raziskuje in še vedno je tako zelo zlat in pridkan. tavečje dva pa itak. izidor ga kdaj pa kdaj pihne, je tak mali nagajivec, ampak nam vsaj ni dolgčas. pa našo malo mini tudi že čutim v trebuščku, kot bi lebdelauser posted image . neverjetno, kako hitro potem pozabiš na ta lep občutek...

dinki, krasne fotke, me veseli, da je torta uspela. jst sm ugotovila, da so men domače res najboljše. zdej že delam načrt za vorančevouser posted image .
poganjalc je pa res zakon, pri nas je to najboljši nakup vseh časovuser posted image

zofy, super si tole napisala, si bom jst tudi shranila! in ne, nič nisi čudna. če bi bilo po moje bi šli tudi v hribe za en teden, ampak moj dragi pravi, da on rabi en teden na dopustu, da odklopi službo, en teden, da se privadi in pol končno zadnji teden začne uživat in se malo spočije, tko da pol morm tri tedne na morju visetuser posted image . no, sej med vikendi pa večkrat skočmo kam v hribe. jutri je bil tudi plan, pa je padlo v vodo. no, sej mamo še ves vikend pred sabo.

aleži, joj kolk mi je znanouser posted image . uživate na morju!

terida, nčk je rekla, da nima časa, ampak, da se z veseljem na kavi z nami dobi, če se bomo in naj jo obvestimo preko fbuser posted image
pa uživajte na dopustuuser posted image
glede izbirčnoasti.. hu, tole je meni še kako znano. no,urban je kar priden, ima pa ene dve al pa tri stvari, ki jih res ne more in se mu dvigne, ena od teh je avokado. drugače je imel pa tudi eno obdobje, ko res ni jedel pred kratkim, tudi v vrtcu je štrejkal, pa je hitro minilo, na srečo. no, izbirčna metka je bila pa pri nas izabelauser posted image . obup, ni jedla po moje več kot 5 stvari in to tri leta. pa še potuho je imela zarad fenilketunurije - amak kaj ko to vidim šele zdaj, takrat se mi je pa smilila in je nism silila. no, sej pol po tretjem letu je začela vse jest, ko sem to pogruntala. mi je še zdej žal, da sem toliko časa rabila... pa kaj čmo, se užimo, ne... no in od takrat naprej kar lepo vztrajam, če ne poje, drugega ne dobi.edino, če nekomu res neka stvar ni dobra, ker mi tud vsega ne jemo potem ga ne silim, drugače pa se je tisto, kar skuham. na srečo imamo doma termite, zelo pridne odjemaceuser posted image

ursi, pridna, že delaš. kako beži čas... pa kar z juretomuser posted image , no je vsaj delo bolj zanimivo

upam, da ste vsi zdravi, morm končat, sta se ob mlajša fantiča zbudila

uživajteuser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4885
1.5.2011 14:03:33   
Joži79
Evo mene po reeees dolgem času!

Danes sem sama doma. Moj je šel z otroci na Gorenjsko, ma tašča jutri roj. dan in so šli praznovat. No jaz pa pospravljam, trenutno pečem DVD za nečaka, ki pa jutri praznuje RD in gremo v Savinjsko. Sem vas uspela celo mal prebrat (zadnji 2 strani).

Mi smo kar OK. Problem je še vedno zdravje mojih ljubih otročičkov. Juš v vrtcu vse pobere, potem seveda Ema ne sme zaostajat in zboli še onA. In to se nam vleče že od lanskega decembra. Zdej je Juš spet doma (že od začetka aprila), ker bi moral biti ravno 2. cepljen za klopa, pa je zbolel in dobil AB. In zdaj ne sme biti cepljen 14 dni po končanju terapije z AB. Tako da bo cepljen v četrtek ko bo ravno 3 mesece od 1. doze (več naj ne bi bilo). Drugače pa je itak postal pravi mali adrenalinski odvisnik. Se vozi s poganjačem k zmešan. Je že jeseni ful obvladal, sam zdej je pa korajžen k...

Ema je tud prava bejba - se zna zjezit k mami (pravi ati). Res je taka. Juš je bil čista milina do 2h let, ta pa že zdej orng tul, k je kej ni všeč. Npr. je zadnjič iztrgala Jušu iz rok igračo in on jo je seveda vzel nazaj in ona se je tko zjezila, da ga je ugriznila v roko in je mel božček še en teden modrico. No mu je mal vrnla za kake druge lumparije, k jih je Juš njej ušpiču.

Rojstne dneve smo praznovali cel marec. Na začetku Juš, na koncu pa Ema. Za Emo smo imeli RD brez daril, ker itak še ne šteka. Sam sem se naučila, ad morm to drugič naznanit tud širši familiji, ker smo vseen kr neki dobil. Torte so mi letos carsko uspele - Juš je dobil tobvornjaka Ema pa metuljčka. Upam da mi uspe uploadat slike.

No, pa da vas še mal pšokomentiram:

Psiholog. Pojma nimam - nismo dobil nobenga vabila. A to P na sistematskem pošlje? Juš ni šel zarad omenjene bolezni.

Izbirčnost. Juš je kar vse - še vedno. Sicer veliko manj. Sadja pa skorj nič. Včasih je bil čist nor na vse sadje. Zdej je še hruške, jabolka, melone, grozdje, ananas. Grozdja mu itak ne kupujemo, ga je sam ko je sezona. Vmes če ma kak dobr dan, poje kako pomarančo.

Mumu, moj nečak je tud govoril nemški R, pa se je pol nauču normalno rečt R. Je pa res da je njegov starejši brat z isto foro moral k logopedinji in so se tm vaje naučli. Najbrž je to pripomoglo da je tud ta mali pol začel.

San user posted image user posted image user posted image čestitke za user posted image . Čist sem dol padla k sem vidla. Ti si carica.

No, tolk zaenkrat, vse se lepo imejte, pa če hodte kej okrog Koseškega bajerja pokličte - Mi smo vsak dan tm, če smo doma.

Lp,

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4886
1.5.2011 23:56:13   
Špela100
Ojla bejbe, ja po dolgem času...vem, vem...saj me je sram...ampak danes sem si prav zadala nalogo, da vam kaj napišem....toliko se dogaja, da sploh ne vem kje bi začela in kje končala...

San hvala za vprašanje...v glavnem pri nas je tako stanje:

konec marca sem bila na pregledu in je bil moj g. po pregledu zaskrbljen, ker nisem imela več materničnega vratu, grozil mi je prezgodnji porod in  takoj me je pošibal na inekcijo za pljučka ter rekel, da naj zdržim vsaj še tri tedne, takrat sem bila 32t, morala sem počivati...
no jutri začnemo 37t...tako, da user posted image user posted image  smo rešeni...tudi če jutri rodim user posted image .

Maks je tako navihan fantek, da sploh ne vem kje bi vam začela pisati...najnovejše je, da je bil med prazniki 2x v bazenu in sam plava z rokavčki, skače v vodo, se potunka...Ja Lona76 ne morem verjet, cel preobrat od morja.

Besedni zaklad ima tak, da sam dol padeš ko ga poslušaš...tvori take dolge in zapletene stavke, najbolj všeč mi je ko ga prosim, da mi kaj pobere, pa reče seveda mami user posted image ...
Drugače boža trebušček, me lupčka, jaz mu govorim, da bova šla z atom iskat dojenčka v bolnico, to je vse kar sva mu razložila...on pa danes butne ven, sam od sebe, da bo dojenček ven skoz luknjo priletel user posted image . kako je on to skombiniral?
Sem rekla, da bo moral dojenček zraven mami ležat, ker bo moral jesti pri mami, on pa da ne...pa sem ga vprašala zakaj, on pa meni....ma mami jaz tebe še rabim user posted image user posted image , to bo še boj user posted image user posted image

Sam se obleče, sam se sleče, je čist brez pleničke tudi ponoči, skoraj se sam stušira, puzle sestavlja kot za stavo, šiba s poganjalcem....

ma dost hvale user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsem bolančkom pošiljam pike poke, mislim na vas, san ti se drži...ni hujšega kot zobobol, upam, da bo zdaj mir.

se še kaj javim, zdaj pa šibam

objemček vsem

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 4887
3.5.2011 9:19:39   
ek76
Pozdravljene, po dolgem času sem spet uspela priti do računalnika. Pri nas smo skoz bolani, kašljamo sto na uro. Ula kašlja na polno že več kot mesec dni, sploh ponoči dobiva take napade kašlja, vendar pljučka so čista. Aprila je imela tudi dvakrat vneto uho, Mia pa tud skoz nekaj pokašljuje in smrka ne glede na to ali je v vrtcu ali ne. Tako da pri nas ni vedno vrtec kriv. Ula ima alergijo na jajca, septembra jo bodo stestirali pa še na ostale stvari, ker mam dieto brez jajc in mlaka (na meko so ugotovili da ni) že od februarja pa se nič ne izboljša, ji je pa za praznike pokukal ven prvi zobek, na vidiku je pa tudi že drugi (Mia je prvega dobila pri enem letu).

San ti si carica, čestitam

Ne vem kako kaj vaši triletniki Mia je tako nagajiva in neposlušna, da se mi že kar meša. Začela je celo odgovoarjat ma za znoret. Sem jo mislila imeti poleti dva meseca doma pa sem se premislila, ker je bilo ta teden neznosno, ko je bila doma no k temu je pripomoglo malo tudi slabo vreme. Dinki, bo Tit v vrtcu ali doma poleti?

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 4888
4.5.2011 14:43:42   
Dinki
ek76, mi gremo naslednji mesec za 14 dni na morje in ga mislim imeti še za tem malo doma, da maximum izkoristimo rezervacijo, pri nas je rezervacija le en mesec in ne 2 kot v lj. Potem gremo pa itak v avgustu spet za en teden v kranjsko tko da bo kar dosti doma, pa seveda še kakšen dan tu pa tam. je pa tko, da gre tit zelo rad v vrtec, zdej ga je prav pogrešal med prazniki ko je bil doma. Meni zdej ni več panika, da je doma, ker je z urbanom že mnogo lažje oz. prav luštno ratalo pa tudi s titom se nekako da vse zmenit pa zdej ko je toplo in lepo vreme smo itak večina zunaj. smo pa mi (res trkam) zdravi. Urban sploh še ni bil nič prehlajen, tudi tit je to zimo in pomlad bp pa je skoz v vrtcu, tko da res ni pravila! upam, da se uspete zmazat tem kašljom in prehladom.

Špela100 jupiiiiiii user posted image  še malo, super, da si iz ta hudega ven. pa glej da nas boš obvestila o lepi novički user posted image

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 4889
5.5.2011 8:52:11   
san
o marička špela, že tko daleč si? jst sm ravno na polovici. no, držim pesti, da bo vse ok, porod pa lep in hiter. ja, maks je pa itak ena mala faca, pove tako kot je, sej je prav takouser posted image
pa le sporoči, da bomo na tekočemuser posted image

ek, upam, da se vam zdravje zdej porhta, pa joži vam tudi.
glede nagajivosti in neposlušnosti ima pa naš urban obdobja, ampak nasplošno je zelo priden.

no toliko na hitro, mi voranc tukaj okol hodi, me kliče.

uživajte

aja, zobobol je pa na srečo mimo, res olajšanjeuser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4890
12.5.2011 16:49:29   
san
vidim, da smo čisto zamrle sedaj, ko so zunaj tako lepi dnevi. sej je prav tako, mi se tudi cele dneve potepamo. zdele mi je pa voranc doma zaspal, pa mam malce časa. upam ,da ste vse ok. jst sm prišla preverit, če je pri špeli že kaj novegauser posted image

drugače smo pa tudi fino. voranc je v soboto praznoval svoj 1. rojstni dan in je bilo prav fino. smo imeli sicer pri izabeli v šoli piknik, pa smo kar skupaj združili. potem smo pa praznovali še v nedeljo in še jutri imamo mini zabavicouser posted image . no, je tako naneslo, da vsi niso mogli prejšnji vikend in nekateri ne ta vikend, pa smo skombinirali. drugače je že prav velik fantiček, še vedno zelo ljubezniv in pridkan. no, trenutno ga mal zobki matrajo, ampak sej bo. hodi še ne, naredi kakšen korak ali dva, ampak to ni to. najraje gre kar po vseh štirih.

urban je prav en luštkan fantiček, pa zelo nabrit. veliko mi pomaga kar sam od sebe, res je tak zlati fantiček. upam, da ga ne mineuser posted image . sedaj se že zelo veseli sestrice in vsak dan me mal povpraša kako je z njo in kaj delauser posted image . mu je zelo všeč ime vesna, pa tudi vsem nam ostalim, ampak očija imam pa na sumu, da ni preveč zadovoljen.. moj trebuh pa tudi kar kipi, marička se mi zdi včasih, da me bo na koncu razneslo. čeprav nekateri so tako slepi, da sploh ne opazijo mojega trebuha.

no, toliko na hitro od mene
lepo se imejte

aja, tisti moj problematični zob je res od sile. sedaj se mi je en košček odlomil proč in to od strajni. sej ne morem verjet. no, na srečo me ne boli, ker zobarce ta teden ni, tko da upam ,da zdrži do ponedeljka...

< Sporočilo je popravil san -- 12.5.2011 16:50:40 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4891
14.5.2011 9:20:26   
Dinki
o voranček je že leto dni star. Vse najboljše mišek user posted image user posted image user posted image  kako beži čas...moj urban bo pa v nedeljo že pol leta star. ma je tak cukrček user posted image .
joj zobje san., upam, da boš imela kmalu mir. Jaz sem tudi včeraj šla k zobarci, ker me je kao zob bolel. Moja zobarca pogleda in reče, da je videti vse ok, da mi drugega ne preostane kot da grem še slikat, da vidimo kaj ni ok. In glej ga zlomka zgoraj mi rasteta obe osmici user posted image  in kle pa nimamo nič kot to, da počakamo da ven prideta in jih potem spulimo....đizs!!

Špela100 ima li šta novo...mislimo nate!!!

no mi smo drugače ok, smo v pričakovanju odgovora glede vrtca a ga bomo dobili ali ne. Letos je pri nas spet ful več vlog kot je prostih mest in imamo kar nekaj minus točk glede na to, da urban 1. septembra še ni star 11 mesecev...sploh si ne znam predstavljat, da ne dobimo...en v vrtcu, drug privat...bankrot. no ampak ni to najvažnejše...dokler smo zdravi, se bo tudi to uredilo, a ne? user posted image

Zofy, kako si se imela na kmetiji? povej nam malo in podeli še z nami slikice, vsaj link iz picasa.

No zdej pa šibam, ker Tit po meni pleza in mi govori, da se mu umaknem, ker ravno tu kjer jaz sedim dela iz stolov gasilski avto user posted image

Uživajte!!!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4892
16.5.2011 13:43:39   
Zofy
Helou,
sej ne morem verjet, da se že toliko časa nisem javila user posted image . ČAs tako beži, da je joj. Se mi zdi, da se v ponedeljek zbudim, grem v službo in že je petek... PA še gužva v službi, ker imamo mi finančno leto tako naravnano, da se konča s 30. majem, tako da je itak gužva v službi. Ampak malo cajta si pa bom vzela, če ko me je Dinki ven zbezalauser posted image .

Najprej Vorancu vse naj naj za 1. svečko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sej res ne morem verjeti, da je že eno leto star!!!
San, upam, da se ti to z zobi uredi. Star rek pravi, da te vsaka nosečnost stane en zob user posted image Upam, da to pri tebi ne bo držalo!!
Dinki, modrostni zob sedajuser posted image user posted image ?? Joj, nadloga!!! Jaz nimam niti enega, upam, da mi ne pokukajo ven na "stara leta".
Pa držim pesti za vrtec!!!

Ek76, jaz sem imela Julijo lani doma, ko sem bila na porodniški. Sej tudi jaz mislila, da bo grozno, pa je bilo prav fajn. Se hitro ulaufaš ti in tudi otrok in je pol prav lepo. Mi jo je na koncu bilo prav žal dat v vrtec nazajuser posted image

Špela100, navijam zate!!! Javi novičko, ko bo, in naj gre vse po maslu!!

Mi se imamo drugače fajn, le tale nepremičninska zadeva ne gre nikamor. SMo imeli hiško (dvojček) v Vodicah nagledan, pogajali smo se že od marca, nakar smo prejšnji teden prijatelja s foha pripeljali in nas je postavil na realna tla. Upam, da tudi prodajalca. Je kr šlampasto narejeno, nič hujšega kar se ne bi dalo popravit, samo končni znesek cele izvedbe na ključ bi pol bil bistveno višji kot sva midva mislila in pripravljena dati. Tako, da sem zdaj to opustila.
Sem pa z veseljem opazila, da so končno tudi najemnine za 3 sobna stanivanja padla, vsaj v Šiški. In se da dobit 3 sobno za 50€ več kot plačujemo za to luknjo. Tako da bova najbrž kar v najem šla in čakala, da trg in država propadeuser posted image . Sredstva pa dala vezat, da z obrestmi pol najemnine pokrijeva. To bo zdaj naslednji plan.
Otroci so tudi OK, Julija je super, tu pa tam trmari in kljubuje, ampak nič drastičnega. Matej malo bolj uveljavlja svojo voljo, kot sem navajena, ampak tudi to ni prehudo. Se pa imata tako rada, da je joj. Matej je sploh zaljubljen v Julijo in v bistvu mi je prva beseda "Ija" kaj je Julija, ne pa mama ali ata. Govori namreč ne še. Zato pa je zelo spreten. Mi za šalo spleza gor na trip trap in pol iz njega v svoj antilop stol. Nama z možem pa skoraj čeljust dol pade, ko to vidivauser posted image . Ga je treba kar pazit in spremljat, ker ima polno idej za kake neumnosti.

JA, za prvomajske smo bili na kmečkem turizmu in to je bila terna. Boljših počitnic za otroke si ne bi mogla izmislit. Imeli so cel kup živali: kokoši, zajce, 2 bika, 4 konje, pujse, zunaj pa ovce, kozo in pritlikavega pujsa. Matej in Julija sta skozi v hlevu in zunaj pri ovcah visela in futrala živali. PO 5x na dan. Hrana in vino pa tako dobra, da tudi starše ni bilo hudegauser posted image

Evo link: https://picasaweb.google.com/Sabina.Kugler/PrvomajskePocitnice2011#
Na FB je malo bolj dolgotrajno slikice dajat in mi sploh še ni uspelo, čeprav sem imela idejo...

No, in ker je tudi Mateju tako zadogajalo na kmetiji, smo bili v soboto v ZOOju. Res je bilo super, Matej čisto navdušen. In kakšno hudo novo igrišče imajo!!!Naslednjič bomo šli kar za cel dan in tam kosilo pojedli, ker če ne prehitro mine čas.

Ok, zdaj pa grem, pa naj še katera pozabljena duša kej napišeuser posted image
Lep dan vsem!

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4893
17.5.2011 9:21:38   
mumu
Danes pa imam končno čas tudi za RR.

Pri naši hiši se zopet dogaja 100 na uro in sploh ne vem več kje se me drži glava. en teden pred veliko nočjo je Tia fasala rota virus in smo pristale v bolnici, kjer je bila glavna. Vso špikanje je prav junaško prenesla in so bili vsi presenečeni če ta otrok nikoli ne joka. Tit je pa doma bil priden ko bubica vsak dan se je pazil pri drugi osebi in bil skos pravi dobrovoljček.

Uspel nam je tudi dopust bili smo en teden v Zrenjeninu in se imeli vrhunsko, spet smo bili navdušeni nad srbsko prijaznojstjo, hrano,.... Tia se prav nikogar ne boji po letališču je hodila kot da bi bila tam vsak dan in da vse razume kaj govorijo. Itak da smo obiskali tudi pediatra, saj je Tia stopila na žogo, padla in razbila glavo, k sreči ni bilo potrebno šivanje, je pa imela buško veliko kot oreh.

Včeraj sem prvič peljala Tita v varstvo, in je prvi dan prav junaško preživel, upam da bo tako tudi v bodoče.
S Tio pa sva imeli pregled na ORL, potrebna bo operacija žrelnice. V petek pa sva bile pri logopedu, kjer je zdravnica ugotovila, da ima preveč priraščen jeziček, tako da sedaj izvajamo vaje za razmigavanje jezička.

Pleničke se še vedno nismo znebili, smo pa malo napredovali, malo bolj jo kontroliram koliko popije in ji ne dovolim da se naceja, tako da smo bile ta vikend zelo veliko brez, upam da bo za vikend lepo vreme in da bomo lahko ponovile vajo.

Dost sem nakladala, punce javite se kaj.

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4894
17.5.2011 10:30:37   
terida
Živjo, punce!

Da ne pozabim: Voranc, vse naj naj!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa še tvoji mamici user posted image user posted image user posted image za zobe! Joj, to ni hec, jaz sem imela po prvem porodu totalno štalo z zobmi, samo če se spomnim... Paradentozo tako, da je zobozdravnica samo gledala kako je pri moji starosti to mogoče. Se pa moram pohvalit, da sem zadevo super popravila in je zobozdravnica spet samo gledala, da kako je mogoče, da je zdaj tako dobro user posted image

Končno imam malo časa, da se vam javim, zadnje tedne ni bilo za dihat. No, za prvomajske sem imela dopust in smo bili v Izoli, kjer je bilo super, po tistem pa sem imela toliko dela za službo, da skorajda nisem spala in jedla user posted image No, dobro, tako hudo res ni bilo, sem pa na primer delala tudi to soboto popoldne in v nedeljo kar 12 ur! Rok, ki smo ga lovili (in ulovili) je bil seveda včeraj. Ah, ja, samo da je mimo.

Moja dva sončka sta super. Končno so se bolezni nehale (že trkam), čeprav Primožev nos še kar ni 100% čist... Ampak je neprimerljivo bolje kot čez zimo. Tile lepi dnevi so bili res super. Mi smo imeli z vrtcem cel dogodek to soboto in je bilo res lepo, so prišli tudi policaji s konji, gasilci, imeli smo tržnico izdelkov, glasbo, ... Ni da ni. Res so se potrudili in čeprav so prvič naredili takšno stvar, jim je uspela 100%. Imamo novo vodjo enote in se prav pozna razlika, super je!

Erika je taka punca postala, da se sprašujem kako leti čas... Tista trmasta obdobja so kar mimo, ena super punca je. Zdaj govori že take lepe stavke, mi zna vse tako dobro in v pravilnem zaporedju povedat kaj so delali (zdaj, ko sem par dni bila bolj malo doma), tako kot bi mi mož povedal. Pa najbolj hecno je itak, ko jo slišiš uporabljat izraze, ki jih pobere od naju (npr. "Mama, tata ne more vsega naredit, ima samo dve roki." user posted image ). Pa zadnjič enkrat mi je rekla kar sama od sebe "Super kosilo si skuhala, mama!" - sem se skoraj stopila user posted image No, najbolje je pa takrat, ko sta v interakciji s Primožem. Ga kar rada pokomandira, a ga ima zelo zelo rada in se rada igra skupaj z njim, čeprav je on rad ponagaja - ji še vedno rad kaj podre ali pa vzame.

Aja, pa pri psihologu je bila. Pri nas je bilo vseeno malo drugače kot pri zdravniku, a v vsakem primeru nič hudo posebnega. Je rekla, da je vse ok, pohvalila je njeno lepo izgovorjavo in poznavanje črk. Je bilo pa fajn, ker je bila dobre volje in je rada sodelovala. Pregled je bil namreč zjutraj (7:30), tako da nisem bila prepričana, da bo na volji za odgovarjanje.

Primož je pa... kaj naj rečem? Živ? Hiperaktiven? Nagajiv? Niti sekundo ni pri miru in spleza res vsepovsod (tako kot je Zofy rekla za Mateja - imava očitno podobne probleme user posted image s ta malima). Sam si na primer nastavi škatlo od LEGO kock, spleza nanjo in potem čez ograjo na Erikino posteljo. Pa tudi poganjalec dojema kot stopnico, s katere se da kam višje splezat... Prejšnji teden je leto dni starejšega fanta naučil sonožno skakat. Zelo je samostojen, vse bi sam počel in je čisto zafrustriran, ker si ne more še čevljev sam obut in podobno. Zdaj se itak dogaja, da kosilo on sam je, Eriko moramo pa pitat user posted image Sicer je tak lušten otrok, rad lupčke daje in se zna tako lepo pocrkljat. Je pa kar precej naporen, ker ni samo živ, ampak tudi neverjetno trmast. Če mu ne paše kar nekdo naredi, ga rad udari (ali pa porine - na igralih kar brcne kakšne otroke dvakrat večje od njega, če se mu vrinejo). Se trudimo, da bi ga socializirali glede teh stvari, a ni enostavno. Še dobro, da je drugi otrok, sicer bi mi gotovo zrasel čez glavo že pri dveh letih...

Nič, počasi moram na en sestanek... Dinki, Zofy, enkrat smo govorile, da bi se kaj dobile. Jaz ta teden še ne morem, kaj pravite na naslednji torek? Kar v Tivoliju? Seveda ste vse vabljene, da ne bo pomote, samo me tri smo že nekaj govorile na to temo, pa se ni še nič zgodilo.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 4895
22.5.2011 5:28:17   
pomlad08
Špela, kaj dogaja? Mislim nate!

San, joj, res sočustvujem s tabo, zobobol je taka zoprnija, da to ni res! Upam, da maš zdej mir. Mene je pri Ivotu en zob tok mučil, da je bilo za popent. Enkrat sem si celo privoščila naklofen, ker ni bilo več za zdržat ... Kako si drgač, ti kar ne zmanjka energije, vidim! Aja, pa čestitamo vorancu za rd!

Terida, jaaa, jaz bi bila za dejt! Midva z Ivotom imava zdaj bajk, in sva skoz v tivoliju. Ful se rad vozi, sam na semaforju znori, ko je treba čakat.

Dinki, čestitke za polovičko! Krasna fantička maš!

Mi smo kul, Ivo bo glihkar 11 mesecev, ampak na srečo nimam taprave službe, tko da se mi sploh ni treba ukvarjat z varstvom. Sem pa dobila fenomenalen honorarni šiht, in sicer pojem v rtv zboru. Res sanjsko. Otroka pazi mož, vaje so itak ob večerih, tko da se nam je fajn izšlo.
Fantička sta ful lušna, letata en za drugim po stanovanju, se smejita, lupčkata ... Ivo grize vse kar vid, in pol mata tako igro, da je ivo grizla, job pa beži pred njim (btw: ivo tooooook hitro puza, da ne morš verjet, čist je konkurenčen jobovemu teku!).

še en fotka (sicer že mal zastarela, moram ta nove prenest iz fotiča).
user posted image

zdej me pa že kliče ivko...

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 22.5.2011 5:35:49 >

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4896
23.5.2011 9:35:36   
san
hojla mamice,

vidim, da pri špeli ni še nič novega, kako je pa s perp? je ona že rodila? sem že pozabila kdaj ima rok...

pomlad, ma tvoje dva sta taka cukra, ivo me pa na mojga izidorja spominja. je bil tut taak fotomodel, vedno nasmejan s polnimi lički. no, pa voranc je tudi tak smejkouser posted image
ful dobr za tako službouser posted image . tole je res idealno. kako pa možek in njegov pravosodni?

hvala vsem za čestitkeuser posted image , marička gre hitro leto naokrog...

da ne pozabim, mi je zobarca zdej začasno zaprla zob in mam do poroda mir. bom pa mogla pol pridt slikat, da vidi pri čem smo...
dinki, modrostni so pa men tud par let nazaj ven pokukal, sem že mela izabelo. dva so mi spulil, enga mam kar notr, ker je lep, en mi pa še ni ven prišel in me občasno boli. bi mi ga morali iz kosti ven dat al neki podobnega je rekel na stomatološki, pa me nekako ne vleče...
zofy, na predavanju na materinski šoli je pred leti en zobar rekel, da v današnjem času ta rek ne bi smel več veljat ob dobri ustni higieni. marička, amapk men vedno ta zob ponagaja... pa skrbim za zobe, morda še preveč težim s tem tudi otrokom...

zofy, ma kolk luštne fotke, me kar mal ma, da bi tud mi šli za par dni na obisk. sem tud urbanu in izidroju fotke pokazala, sta bla prec za.

dinki, tvoja fanta sta tud že taka velikana. marička urban sploh ni več dojenček. pa tit je tak lep fant.

terida, to so pa fantjeuser posted image . vsaj pri nas je tako. erika je kot bi izabelo opisovala, izidor in urban sta pa kot navita kot primož in matejuser posted image . na srečo je voranc bolj mirne sorte, čeprav zadnje čase ju kar precej oponaša. me je že začelo skrbetuser posted image .
drugače pa se med sabo lepo igrajo in se imajo radi. je tudi fajt sem in tja, ampak v mejah normale. tolk da men mal pokrovko dvigneuser posted image .
morm rečt, da me tale nosečnost res preseneča, moji hormoni so namreč prav pošteno podivjali in mi razpoloženje tako niha, da grem kar sama sebi na živceuser posted image . no še tri meseca, pa kakšen dan in bo minilo. upamuser posted image .
aja, sem hotla napista to, da naš urban tud takšne govori, ne moreš verjet kje jih pobira. in velikokrat ga zalotim kako pokomandira izidorja (kot bi oči al pa jaz govrila), je prav smešen. kokr na začetku ni ič govoril, je sedaj prav spreten govorec, prava raglja. še vedno pa ne reče r-ja.

joj, mumu, tale rotavirus zna bit pa res nadležna zadeva. sam da je mimo. naš urban je fasal neki takega med prvomajskimi, je šel ponoči 17- krat na blato. je sam teklo iz njega. no, potem se je pa spucal in je bilo ok. na srečo je dovolj pil, pa nekaj jedel in je bilo po treh dneh ok, pa še drugi se niso nalezli. upam, da je titu v varstvu všeč in vse najboljše mu želim
a veš da ima naš voranc tudi priraščen jeziček, pa urban tudi, sam voranc ga ima še bolj. sej urbanu se tudi malo sliši pri izgovorjavi, sam nič ni bihče rekel. aja terida, v četrtek imava pa pregled sluha.
bom poročala.

tko, zdej grem pa po tleh pomivat dokler voranc še spi.

lepo se imejte, bom mal kontrolirala kdaj se dobite, če tudi meni uspe... velik ČE, zdej mamo namreč polno nekih zaključnih nastopov in srečanj...

< Sporočilo je popravil san -- 23.5.2011 9:39:22 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 4897
23.5.2011 12:47:36   
Dinki
Zofy hvala za slikice, izgleda naravnost fantastično. moram si mal njihovo spletno stran pogledat še za ceno. se mi zdijo te turistične kmetije ful fajn ko imaš enkrat otroke, vsaj naš tit obožuje živali. vsak kos kruha, ki nam vstane neseva sosednjim konjčkom user posted image ...ja imamo prav srečo kar se tega tiče, ker smo v stiku z njimi vsak dan.
Ljubljanski zoo je pa tudi meni fajn, igrala so pa itak zmagovalna.

o mumu, ste bili v srbiji?jaz bi tudi malo šla, ampak mora še urban malo zrast. smo pa imeli sedaj par dni na obisku mojo tetko iz srbije user posted image . berem na fb, da greš kmalu delat? ah sej bo, nimamo kej, zmeraj lažje bo, na začetku je pa zagotovo težko.

Terida v torek , si mislila že jutri? ali naslednji teden? meni je načeloma vseeno, imam čas. Povejta vidve z Zofi in močno upam, da se nam pridružita še san in pomlad08 in seveda še katera če želite. Kaj pa če rečemo ta četrtek?

no toliko od mene na hitrco, me urban kliče, ne mara da sem na kompu user posted image .
javite za srečanje!! lp

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 4898
23.5.2011 16:12:49   
terida
Samo na hitro...

SREČANJE
Meni četrtki praviloma ne ustrezajo, razen če ravno vsem drugim bolj pašejo, se bom vam prilagodila. Bomo kar z doodlom poskusile, kaj pravite? Glasujte za termin tule:
http://www.doodle.com/avtfaq2nkhrhbe3f

Predlagam, da se dobimo na ta malem igrišču v Tivoliju (zraven parkirišča) ob 17h. Ta veliko je preveliko - se ne bomo mogle nič pogovarjat, ker bo vsaka za svojimi otroki letala...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4899
23.5.2011 16:42:00   
san
meni v četrtek morda še celo uspe z malce zamude. ob petih namreč poberem izabelo iz sabljanja, pol bi pa kar z vsemi prišlauser posted image . seveda, če bo voranc ok, ker je zakuhal dopoldne (mu trije zobje ven rinejo) in je na trenutke kar bogi. sploh so zadnje noči bolj boge in slabo spi, kar ni v njegovi navadi.
jutri pa sploh ne bi šlo, ima izidor nastop in na sploh so torki bolj tako tako - totalno nabasani.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...
Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?