Ursi2
|
Živjo, punce!!!!!!! Evo mene spet po doooolgem času! Najprej za vse bolančke en vlak pikapok!!!!!!!!!!! Mumu,kako ste kaj? S te že doma? Ja, tudi pri nas je kar pestro! Sicer zdravje je zaenkrat ok (TRKAM!!!!!!!!!!!!!!!). Jure je sicer zdej ene 3 dni fejst smrkav, ampak čistim s fiziološko res fejst, tako da zaenkrat niso še kaka ušeska kaj fasala. Sem pa poskusila z netreskom in tole res pomaga!Hvala punce!!!!!!!!!!!!! Drgač pa sem zdejle še pokonci, ker pečem, ker je od kolega ati umrl in sem jim obljubila, da bom neki spekla. Me je pa seveda zvečer zraven mojih dveh fantov zmanjkalo. Sploh ne vem, kaj mi je!Čist sem brez energije zvečer. Pa sem bila vedno tak nočni ptič, zdej me pa kdaj tk vrže, da sem nekje ob 23 že čist adijo. Pa ni kaka podobna spomladanska utrujenost, kot je bila pri Teridi pred 2 letoma! nO, DRGAČ pa sem tudi jz zdej končno v službi. Ker pa za Jureta še niso urejeni prostori in papirji, še kar nimamo vrtca, tako da gre z mano v službo. Je prav fajn, čeprav je pa kr zanimivo, ko poskušam čim več naredit, po drugi strani pa se z JUretom ukvarjat, ga zaposlit,... Ampak je prav posrečen. Je brat včeraj rekel, da bo prav dolgčas v pisarni, ko bo šel v vrtec. Ni in včeraj je uspelo Juretu svojga bratranca Roka (ki bo kmalu 6 mesecev) tudi že eno tumarijo naučit. Jure ful rad cvili (tak dolg visoki C), kadar je res dobre volje, ali ko se lovima ali skrivama. IN včeraj sva potem še na Roka pazila, ker je svakinja ful zbolela in sta bila dopoldan skupaj. No, šreden, da sva šla je znal tudi Rok točno tako cvilit kot Jure in mi je brat rekel, da ga naš že uči tumarije in da sta dva taprava skupi. Pa sem mu v hecu rekla, da se Rok noče nič pametnega naučit, da mu je Jure kazal, kako se puza, da pa se tega pa ni hotel naučit, da rajš tumarije pobira! Aja, ne vem, a sem vam povedala, da je Jure dobil vrtec, ampak zdej preurejujejo prostore, ker je tako na hitro zdej to prišlo in se komplicira s papirji. Ampak ne bo pa v isti enoti, ampak na drugem koncu Velenja. Pa bo že, upam pa, da bomo jeseni dobili skupaj vrtec. DRgač pa se imamo fajn, jz hodim Lukana iskat po spanju, okoli 14 in je fajn, ker imamo še kar nekaj od dneva. Čeprav je proti koncu tedna kr utrujen, ker sam eno uro spi v vrtcu. Grem ponavadi peš po njega. Jure je v vozičku, za Lukana pa nesem kolo in potem se počasi peljemo proti domu. Danes je pa moj prej prišel domov in je prišel za nami in je pol Luka ful, da bi ga moj nesel (pri meni ve, da ne bo sprosil ;)) In ga je moj štuporamo nesel in malo pred domom se je naslonil mu na glavo in zaspal. Sma ga dala v vozek in je kako uro spal, potem sem ga pa zbudila. Prazniki in dopust: pri nas ne bo nič z morjem, razen mogoče za kak dan Portorož in Piran. Moj dela skoz, zdej je 14 dni delal od 6-ih p do 19-22. Odvisno od dneva. Danes pa je mal prej prišel in jutri smo vsi doma. Potem pa drug teden spet večinoma skoz dela. Jz pa sem rekla, da bo LUka doma, pa sestrini in bratovi tamali bojo doma in bomo šli malo na take kratke izlete (peš) ali na igrišče se učit z rolerji vozit,..... Drgač pa ima drug vikend moja najljubša tašča 50 let in imamo cel vikend zaseden, ker je treba kr 3 dni praznovat. Prej bom pač še seveda tudi pekla. Za kaj drugega se ne mislim ubadat, ker sem pa zdej res črto potegnala, kar se nje tiče. In vem,da ni prav, ampak prav slabo mi postane, če sma slučajno skupi v družbi, ko ne more, da se ne bi vtikala v vsako stvar pa da nebi komandirala. PA BREZ VEZE. sEM pa vesela, ker nam je uspelo nardit zadaj za hišo tako malo igrišče za otroke.smo del vrta stran dali in so zdej tam hiška in zraven tak mal večji peskovnik,. Je bla kr akcija, ampak zdej pa že kr zgleda. Jutri še mivko damo not in bo to to. Jure bo čist zmešan. Ta fant je res faca, najbolj srečen je, če sedi sredi mivke in se lahko posipa z njo ali pa če je na traktorju u+in ga vozim ali pa pleza gor pa dol z njega in daje prikolico gor pa spet dol,....Prav super jE!In je pravi ravser, nič ga ne ustavi. Stopnice itak že obvlada u nulo, zdej pa so zanimive lestve. Zadnjič sem zunaj delala in se obrnem, Jure pa na vrh tobogana in se je obračal, da bi se po trebuščku dol spustil. Sem tk letela, da sem ga prijela.Ampak ga nič ne ustavi. Tud če mal pade in se udari, se ne sekira dolgo in ruši naprej . Sicer še ne hodi, ker je bolj varno po vseh štirih, predvsem pa hitrej, ampak je pa že prejšnji teden naredil ene 5 korakov sam, tako da počasi bomo. Mu je fajn, če se mu ne mudi, ko pa neki zagleda, pa se vrže na vse4 in šibne. Luak je pa tud že pravi frajer. Sploh ne morem verjet, kk veliko govori in kr skoz se mu skupaj drži in skor skoz samo sprašuje in skoz je zakaj to, zakaj uno, zakaj tako, kaj pa je to,.... In TUD domišljijo ima ali pa kakih deset stvaris kupaj poveže in potem ima tisto za čisto resnico. Enkrat marca vzojiteljice ni bilo cel teden, pa vprašam jz Lukana, kje je pa Melita, in mi začne na veliko razlagat, kk je boga, da im azlomljeno roko in da ima desno, ne levo roko zlomljeno in gips ima gor, pa da ne more premikat in kk jo boli,.....da je padla .... Pa pol naslednji dan vprašam jz pomočnico, kk je Melita, če ma fejst zlomljeno in to. Pa me una gleda, o čem govorim, pa ji jz povem, kaj mi je Luka povedal, pa se začne smejat in je rekla, da ne, da je šla na smučanje. So pa se tisti teden v vrtcu igrali zdravnike in je to povezal. Pa zdej mi govori vsak dan, tk doživeto, kk je on lani, ko je bil še mali iz kozarca pil in ga je osa piknala in so z rešilcem po njega prišli in potem je z atijem not v bolnici ostal. Res je pa bilo, da ga ja predlani piknala v usta, ko je pil in sma ga peljala v bolnico midva, pa sma Luka in jz ostala not v bolnici, z atijem je pa zdej, ko je bil JUre mali eno noč bil not. Aja z rešilcem se je pa takrat peljal, ko smo JUreta peljali januarja. Pa mu jz povem, kk je bilo pa mi reče LUka nazaj. Ne mami ti ne veš, kk je bilo, jz vem. Mene poslušaj. Hrana: pri nas sadje pri LUkanu ne gre kaj posebej v promet. Poje banane in jabke (če so olupljene), pa kaki vanilija in melona (sam ne smem rečt, da je melona,ampak, da je kaki) pa lani je lubenico ful jedel, bomo vidli kk bo letos. To je pa tudi vse, kar je od sadja. Tudi, ko je zelenjava kuhana, poje sam korenček, vse ostalo pa niti pod razno ne. pa zdej je imel obdobje, ko je jedel juhe, drgač pa recimo krompir ali riž ali testenine in omake. vedno je morala biti omaka. potem je včasih sam omake jedel. Mesa pa nima posebej rad, razen pohanega in čevapčiče. Zelo uživa, kadar si nardimo piknik. DRgač pa zdej ne sprašujem več, kaj bo jedel za zajtrk ali večerjo. vsaj večinoma ne. Oba lahko jesta že vse in en dan je gres, enkrat polenta, enkrat čokolino,....sam tk ko danes, ko je jutri petek in imamo post, sem ga vprašala, če želi klobase za večerjo. Pa najprej se je nekaj hotel še pregovarjat, pa sma se kr hitr zmenla,ker ne mislim, na tolk koncov kuhat, pol pa še sam mal neki poje. Je pa tudi pri nas se že zgodilo, če ni hotel jest nekaj za kosilo (naprimer makarone z omako), čeprav vema oba, da bi sam od tega živel, je šel pač spat brez in ko je vstal, je dobil za jest isto.Pa je vse zmazal.pač, kaj moreš. JUre je pa pravi gurman. Se mu tudi vidi.. Je čist vse, najrajš kako meso in seveda tudi omake. še najmanj mu grejo juhe, čeprav jih je brez problema. In tudi pri sadju in zelenjavi ni problem, je mislim, da skor vse. Vsaj zaenkrat še. Pa zelo uživa, če lahko že sam je ali pa če mene hrani. Ampak, ko pa ima dost, pa tud jasno pokaže. vstane na stolu, se obrne, me pogleda, se mi nasmeji, odkima z glavo in začne lest dol s stola. No, najbolj sem se jima pa zadnjič smejala. En dan sem nardila pečenko in pečem krompir in seveda omako,pa še zelenjavo. Jure je pridno jedel, Luka pa je tisto omako žulil na krožniku, na koncu pa pojedel ene 3 korenčke. Me je kr mal razjezilo, ka se zabavam s kuahnjem, če ne je. No, naslednji dan sem pa nardila kitajsko (puran z zelenjavo in pa kitajske rezance) sta pa oba jedla, ko dav velika. Luka si je 3x nadeval, tk je jedel, Jure p aje tudi zmazal vse, pa še repete. sem sam sedela in ju gledala. San, piakpoke tudi za tebe, pa da tale zob čimprej neha nagajat!!!!!!!!!!!!!!! Dinki, ful lepe slike!Res ste čedna družinica. In Tit je res pravi mini daddy. Ful lepe torte!!!!!!!! Vrtec: mi sicer neki malo aktivnosti imamo, ampak pol manj kot pri mumu. Ups, Jure!Lahko noč punce!!
|