Ursi2
|
No, moja dav mišeka spita, jz imam kosilo pripravljeno, ko moj pride, kavco sem spila, ker sem še komaj gledala. Pa sem razmišljala, kaj naj grem, v posteljo in se malo dol vležem, ali vas mal prebrat!Pa sem se kr velik raje pdločla za RR. Pa če ležim, potem imam preveč časa za razmišljanje, kar pa sedaj ni najbolj priporočljivo. Sem čisto hormonska. Me obe nosečnosti nista tako zdelali, kar se tiče hormonov. Vsak dan se vsaj enkrat zjočem, potem sem pa spet cela nasmejana in v akciji, pa čez nekaj časa spet čist adijo, ker se mi zdi, da vse narobe delam. Tako je čudno. Ful uživam z LUkanom in Juretom ampak vsako jutro me je kr malo strah, kk bo!Pa imamo ful fajn nareto, da Luka vstane okrog 7-7.30, se malo pocrtlama, poigrama, preoblečema in umijema, potem pa grema Jureta zbudit in se LUka malo sam igra, dokler da jz Jureta umijem in preoblečem in to, pa se mal pocrtlama, pa poigrama. Pa pride LUka zraven in se še on igra zraven. Pa vmes se z LUkanom pogovarjam, pa še mal poigram. POtem pa gremo dol in imamo zajtrk in se najemo, potem pa se LUka igra, jz pospravim,pomijem, potem pa se skupaj igramo (rišemo, barvamo, sestavljamo, z vlakom,...)POtem Jure zaspi in se z Lukanom spet igrava,....Potem pa ko dam LUkana spat se čez nekaj časa Jure zbudi in se midva igrava in crtljava,.... okorg 5-ih pride moj in imamo kosilo, pa še kaj nardimo, se skupi igramo,... zvečer dam Lukana in Jureta spat in je ura 22-23 zvečer! Odvisno, kdaj Jure zaspi. In večino časa, ko smo sami, sploh ni problema, in ni nekega trmarjenja in cviljenja. Ga ne pustim in se poskušam z Lukanom pogovorit, pa ga umirit in preusmerit. Ampak zadnjič so bili obiski (sestra s svojimi tremi) in je nečak 4 mesece starejši ko LUka in se nista mogla. Luka je hotel imet en traktor s prikolico iz Legic, ki je njegov in vedno se igra samo s tistim, no nečak ga je pa nalašč imel, čeprav se sploh ni igral z njim, sam zraven sebe ga je imel, ko je risal. Luka se je drl ko bi ga iz kože jemali in ni nič pomagalo. 20 min je bilo tako dretje, da adijo. Potem so prišli še moj brat s s vojima dvema in spet cviljenje, ker si je brat obul copate od mojga. Mislim, čist brez veze. No, včeri mi pa moj reče, da jz ful Lukanu popuščam in mu pustim preveč izbire (pa da ni prav, da mu rečem, če mi gre pomagat kavo kuhat npr, da naj grem in naj se ne oziram na njega) Men je pa to čisto mimo, če je prej vedno lahko, zdej pa kr naenkrat ne bi smel. No, danes ponoči sta pa imela Jure in LUka svoje ure od 1-3. Najprej se je Luka ful v joku zbudil in klical mene. Pa sem šla k njemu in sem ej držal ko cek. pA SE JE UMIRIL, SEM GA DALA NAZAJ V POSTELJO, pokrila, rekla, da grem in da sem zraven v sobi, da ne grem nikamor. nO, V TEM SE JE jURE ZBUDIL, KER JE BIL LAČEN, sem ga podojila in je zaspal nazaj. Ko sem ga odložla v posteljo, se je Luka spet zbudil in klical mene in potem mami ni, mami ni, mami ne tja,..... Pa je šel moj k njemu in je LUka še bolj znorel in me je moj poklical, da naj jz pridem in ves jezen rekel, da upa, da bom zdržala vse to. No, potem se je spet Jure zbudil od Lukanovega jokA in tako do 3 zjutraj. Sem hodla samo iz ene sobe v drugo. Moj pa nič. Niti ne vem, a je spal ali ni hotel prit al kako. No, ob 4-ih se je spet Jure zbudil, ker je bil lačen. Ob 6-ih pa spet LUka na polno v jok. Ob 6.30 se je spet zbudil Jure, da je jedel in potem je bil 6.50 LUka pokonci, ker je danes sreda in čas za smetarski tovornjak . Sploh ne vem, ali ej moj jezen ali ne, zjutraj je šel v službo in bom vidla, kk bo, ko bo prišel domov. Potem pa sem hotla prej ravno dat LUkana spat, ker je bil že ob 11.30 čist adijo, tk je bil utrujen. Pa sta prišla tast pa tašča gor, da bi prišel malo k njima. Pa ga nista mogla dol spravit, jz pa sem tud rekla, da more it spat, ker je utrujen. No, pa sta ga potem nesla vseeno dol, dokler da sem jz Jureta previla, pa je hotla babica tudi LUkana spodaj previt in je mali spet v jok in cviljenje, da ne, da ga morem jz in je letel k meni gor. In potem je še babica znorela, da ga ima dost, da tako ne gre, da jo je užalil in da se ona ne gre več in da ga ne bo nikoli več povabla dol. Če bo sam prišel, lahko, da ona pa ne misli več se z njim ubadat. No in na koncu je bila ura 14, ko sta oba zaspala, da sem ju umirila, pa da smo potem še malo knjigice skupi pogledali, da se je Luka umiril, da je lahk zaspal. Tk sem zmedena. Res se imamo lepo, ko smo sami in se fajn rihtamo, sam jz pač res ne silim LUkana v stvari, če mu niso. Vsak dan ga vprašam, če gre k dediju in babici, pa če gre z dedijem ven. Pa vedno vpraša Mami? in jz rečem,da ne, da ne smem, ker sem bila v bolnici, pa reče ne, ne grem in se potem igramo naprej. Ne vem, a bi ga mogla oblečt pa obut pa ga nest dol k dediju in naj grejo ali je prav, da pač ga poslušam, če reče ne!Meni ni, da bi ga silila. Sej bo že šel. Eh, brez veze!Zdej se pa s takimi obremenjujem, namesto, da bi uživala. Mal me tud jezi, moj pride ob 17-ih domov, pa smo potem še ene 3 ure skupi, od tega, da gre on še kaj rihtat v center ali pa na pevske in da ga itak ni zvečer doma, pol pa mi govori. Upam, da bo vsaj v petek in ponedeljek doma, pa bomo vidli, kk bo kaj! Če pa odmislim vse to, mi je pa ful fajn, in uživam z mojima dvema zakladoma!Res sta posrečena. Luka me vsak dan s čim preseneti, Jure pa je tudi tak cuker in je res priden. Spi, potem ko se zbudi, bi jedel in potem samo gleda okrog in posluša in se čudi!Pa tako je luškan in taka mala štručka je. Bi ga kr skoz crtlala. Pa ful rad ima, če mu pojem in plešem z njim. POtem pa skupaj plešemo z Lukanom in se obema ful fajn zdi. Pa lUka ta prvo, ko pride dol prižge radio in vedno velja samo en cd. Prav čaka, če je taprava pesmica ta prva, pokima in se lahk gre igrat. Pa v pon me je prav presenetil. Se neki pogovarjama, pa mi pokaže, da bi špagete jedel, pa sem rekla, da danes ne, da v sredo bojo špageti za kosilo. Pa me pogleda in začne kazat, da bo v sredo smetarski tovornjak. Pa mu nisem cel dan nič kaj omenjala, da bo.Sem sam gledala. Res ful zastopi in ve. Pa skoz ima ušesa našpičena in posluša, če bo slišal vlak ali viličarja ali poštarja in potem kr naenkrat vstane in leti in ga morem dat na pult ali okensko polico, da lahk gleda ven in maha!:) Komi čakam, da bomo lahko šli malo ven!Sem mislila, da bi mogoč v petek šli, ker mislilm, da je lepo napovedano. Kaj mislite, da bi bilo prehitro? Je bila v pon patronažna tuki, pa je rekla, da morem bit jz 14 dni not. PA SE MI zdi to čist preveč . No, pa sej sem bila že v nedeljo malo z LUkanom zunaj. Sem rabla mal zraka. Drgač pa se JUre redi, sej je tudi pridno, pa popek je že odpadel v nedeljo.Tako da računam, da po praznikih se bomo prvič kopali!JUpi. Komi čakam! pETJE: Pri nas Luka nič ne poje. No, pa sej tud govori čist minimalno. Ima pa zelo rad, če mu pojemo. IN to prav samo določene pesmi. V avtu veljajo ene pesmi, na kitaro čist druge, za plesanje spet čist tretje. Pa z babico npr bo čist druge pesmi hotel, ko p az mano ali z atijem. Pa zlo rad ima, da je skoz glasba zraven. Takoj opazi, ko je konec CD-ja. Ustvarjanje z malimi: jz sem izrezala iz tršega papirja jajce in sma jih danes z vodenimi barvicami pobarvala, pa enkrat sem kupila v Lidlu tako pobarvanko s čez 300 nalepkami za veliko noč in sma potem še na nekaj jajčk nalepila tiste nalepke in bomo sedaj to obesili dol z lustra. POzimi smo imeli sneženega moža, zdej bojo pa jajčke. Pa mogoč , če se mi bo dalo, bom še kakega zvončka pa zajčka izrezala, pa da boma zlepila in pobarvala. Zunaj pred vhodom bomo imeli malo velikonočne dekoracije. Barvanje pirhov:Drgač bomo pa v soboto barvali jajčke. Jz jih ene 20 barvam v čebuli, pa še ene 20 v barvah. Jih pa vedno tam med 30-50 pobarvamo. Midva sma botra vsem 5-im nečakom, pa še odraslim nesemo kao pisanko (pirh, pa kaka čokolada in pomaranča), tako da jih potem 10 takoj gre. Nekaj jih nesemo k žegnu, pa še tako jih damo, ko kdo pride z otroki, da mu damo kak pirh pa čokoladico in pomarančo. Itak pa jih tud drgač še pojemo. No, jz bi jih pobarvala tud 100, če bi jih imela kam zdevat, ker ful uživam v tem. Pa še posebej z unimi v čebuli, ko poskušaš vse mogoče trave gor, inpotem kera res super izpade. Pa morem rečt mojmu, da naj kupi še kake plastične ali take jajčke, da boma lahko z LUkanom jih barvala. Itak jih bo zraven barval prave, sam vseen, se bo lahko pri teh bolj izživljal, pa ne bo treba tako pazit. VSEM ČESTITKE ZA LEPE TORTE IN USPELA PRAZNOVANJA!!!!!!!! Res ste face, da se lotite teh tort. Meni je kr nerodno. Za nečakinjo in nečaka sem vedno jz spekla torte. Enkrat je bila pikapolonca, enkrat čebelica, pa avto,pa ....., zdej za LUkana pa jo dam naročit. No,mogoč mu jo bom pa za god spekla. Ste mi dale ful idej. POGANJALEC: Midva ga bova kupila LUkanu zdej za pisanko. No, v bistvu sma rekla, da naj botra data ene 10 €-20€ zraven, ostalo pa boma midva zravn dala. Sma ga vidla zadnjič v Direndaju in mu je bil skor čist prav pa ful je bil navdušen nad njim. Se je skor kr ven odpelal z njim! Prej sma rekla, da bi ga jeseni za god, sam potem sma razmišljala, da raje sedaj, ko je potem pomlad in poletje in se bo lahko učil in norel, pa bo za god samo kako malenkost dobil. Mergetka, tale Kinder pingvin pa imam jz skoz recept nekje pri roki, sam nikoli se ga ne spravim delat, ker se mi zdi, da mi ne bo uspel. Pa ima moj ful rad originalni Kinder pingvin. A je to kaj podobnega po okusu? Ne, jz ne gledam teoddaje Slovenija ima talent. Ker je ura taka, da me ziher ni pred tv-jem. Bi znal bit zanimiv. Rada pogledam na nemškem DSDS! Dinki, tudi meni je tale čas obvezno da more bit regrat in pa jajčke pa hren (solata) sam že kake 3 leta tega nisem jedla(zaradi dojenja). Tako da si bom čez ene par let (10?), ko bomo nardili vse otroke in ne bom več dojila, si definitivno dala duška :))))))))))))) HVALA za super idejo, da se najprej pobarvajo jačke z voščenkami in potem v barvo. Sama se ne bi sploh ne spomnila! Aja, še odgovor na to, kolko je bil Jure velik in težek: 3890g in 53cm. KOlk je bil pa Tit? Zofy, super, da se tako lepo rihtate in da je JUlija tako pridna!Res lepo!Pa da ste zdravi!Kako pa prstek? Terida, fajn, da ERika uživa v vrtcu!Pa kaka frajerka, da tako lepo že govori in zna toliko pesmic!Res pridna!! Pa , da ne bi bilo več kakega prehlada, vsaj zeeeelooo dolgo ne!!!!!!! Tal eideja za ZOO, je super. To mislim tako za rsečanje kot tudi kar tako z aizlet!Jo bomo kmalu uporabili. Če ne bo imel moj časa, bomo šli pa mi sami. Ker moj začne zdej s torkom delat na polno in še najbrž vsaj sobote. No, jz pa bom tudi spet začela delat vsaj polovico tistega, kar sem prej, ker je brat zdej tako zasut s papirji , ponudbami in naročili, da se ven ne vidid. NJegova pa je noseča in je tud kr kriza, pa more počivat, kar pa je ob dveh malih kr težko. Sem ravno danes spet poslala meil okrog, da naj se zdej spet na mene obračajo, kar se ponudb tiče. No, prejšnji pon pa sem jim poslala, da zaradi porodniške na j kontaktirajo mojega brata. Le kaj si mislijo!????? Aja, kar se tiče srečanja, bom jz imela v glavi in računala na 24.4. Sicer nič ne obljubim, ampak potrudila se pa bom, da bomo prišli vsaj mi 3-je. Nič, toliko zaenkrat od mene, grem še eno kavo spit, potem pa se bota počasi moja dva korenjaka zbudila!!!! Smešno, čeprav mal paše, ko spita, mi je pa po drugi strani prav dolgčas, ko je tak mir!!!! Lepo se imejte in hvala vam, da si lahk dam mal duška. Sem kr boljši volje in spet bolj pozitivno gledam, ko vas mal berem. Res ste fajne!!!!
|