Tjula
|
Ne morem verjet, da je ta tema po 2 tednih še vedno aktivna, sem pa res zadela v polno :) V glavnem, Kalbo, mešaš pojme. Kaj ima rasna nestrpnost z vsem tem??? Srbi niso rasa, ampak so narod. A torej misliš, da se gremo nacionalizem ali kaj? Ne. Nacionalizem pomeni, da a priori sovražiš vse, kar ni slovensko, torej neosnovano. Jaz pa govorim o tem, da ne maram, da me kdo s to kulturo posiljuje v lastnem okolju, da mi vceplja svojo glasbo, jezik, da od mene pričakuje, da se mu bom prilagajala in da se obnaša kot Di Caprio na vrhu Titanika. Sej veš: I'm the king of the world pa to. Saj imam jaz tudi prijatelje iz ex-Yu. Cel kup. Ampak so kultivirani, govorijo slovensko (po 30 letih, kar živijo tu), ne nažigajo narodnjakov iz spuščenih in ropotajočih avtomobilov, ne švercajo mi droge pod balkonom in ne streljajo se po Rožniku, Golovcu itd. Dej mal odpri cajtenge. Prejšnji vikend so se spet streljali "Fužinarji" in "Šiškarji". In to tam, kjer se jaz sicer sprehajam s svojo hčerko. Lahko bi bili takrat tam. Kako naj potem človek ne bo vsaj malo nestrpen? Ma, ej, sorry, ampak skušam poiskati kakšnega "Jožeta Novaka", ki se v Tivoliju strelja s "Petrom Kovačem", pa mi doslej še ni uspelo. IN ja, zarad tega se počutim ogroženo. In komaj čakam, da mrknem iz tega naselja.
|