trnuljcica
|
ja bom pa se jst dodala svoje mnenje nic nimam proti ex-yu ljudem, ker sem sama otrok oceta iz bosne nic nimam proti, da se borijo ohranjati svojo kulturo, ker so vseeno nekaj dali skoz tudi nic nimam proti govorjenju njihovega jezika v njihovih krajih (na morju...) me pa zelo motijo tisti "drzavljani" RS, ki so pri nas ze 20, 30 in vec let pa se vedno ne govorijo besedice slovensko (btw med njimi je tudi moj oce, sicer govori slovensko, ampak tako polomljeno, da je :(( ) tudi nasi slovenci, ki zivijo po svetu ohranjajo svoje navade, kulturo, ampak s tem nikogar ne posiljujejo in moti me to, da moramo mi, ko pridemo v hrvasko primorje govoriti njihov jezik, ko pa so oni pri nas na dopustu lepo govorijo po svoje; ce vam dam primer: lani v melm losinju sem natakarja vprasala, kje imajo stranisce, pa me je samo debelo gledal. pa ga vprasam, kje imajo wc in me on se vedno debelo gleda. in ga vprasam gdje mogu da piskim in mi on z idiotskim izrazom na obrazu pokaze pot. ali pa prodajalec na ulici, isto v malem losinju, na moje vprasanje, ce imajo stevilko 39 teh in teh natikacev odgovori v anglescini :zmeden2: sem pa jst delala v nekem slo zdraviliscu in prideta do mene gospod in gospa (zelo visoko sta se nosila) in me sprasujeta glede nekega programa. tam sem bila sele dober mesec in ju prijazno vprasam, ce razumeta slovensko, ker mi hrvascina ne gre ravno najbolje, in se gospod namrnde, da ce hocem naj govorim hrvasko ali pa naj najdem nekoga, ki bo prevajal. in jst se potem zacnem z njima pogovarjat pac tako kot znam, in on meni: gospodice, pa vi govorite srbohrvatski a mi smo iz zagreba :grrr::grrr::grrr: no mislim, da bo dovolj (dobro, da nimajo omejenega prostora za sporocilo:angel:)
|