Pikapolonica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: LoCa ne, ex je zato, ker ji je dop***ilo in je šla . hotla sem namignit na to, da zdej nam bojo zniževali plače in to samo zato, ker se iz davkoplačevalskega denarja plačujejo lenobe, katerih noben noče al pa si ne upa jih odpustit. ...pa ker vedno več ljudi dela na črno...torej državi primanjkuje denarja s strani delodajalca in delojemalca. In to zato, da še vsak tisti 200€ sociale pobere...pa si naj nekdo izračuna...mesečno 200€+ostali prispevki x kaj pa vem, koliko ljudi... ...pa še marsikaj drugega....pa se mi ne da...v nedeljo...to leno nedeljo Me prav zanima, koliko ljudi bi dejansko to koristilo, kot pa si poiskalo službo, pa čeprav slabo plačano, kjer bi mogoče zgolj 'filali police', če bi morali kasneje to socialno podporo vračat. Mam občutek, da bi se zadeve precej spremenile. KEr opažam, da nam je najlažje doma sedet in jamrat. Slovencem namreč. Joj, kako slab otroški dodatek dobimo. Joj, kako veliko vrtca moramo plačat. Joj, kako ne najdem nobene službe, pa že en mesec iščem. Joj, kako je draga hrana. Joj, kako slabe so naše bolnice. Kako slabi so naši zdravniki. Kako slabe so naše plače. Kako neprimerna so delovna mesta. Koliko denarja zdevamo državi. Kako so drage zobozdravstvene usluge, ki ne gredo na socialo. Koliko se jih pa vpraša, da ima pred hišo 3x prevelik avto, 3x prevelik kredit, 3x preveč zapravi za hrano, 3x preveč elektrike in ogrevanja. Pa ne mi rečt, da se na tem ne da šparat, ker se da. Koliko od vas pa raje špara in potem kupi stanovanje, še bolj špara in potem kupi avto, ali je potrebno z minimalno plačo takoj imeti vse. Pa še nekaj vas vprašam, koliko izmed vas je delalo tudi po 10,12ur ali več na dan, brez malice, brez predaha, samo za to, da si je lahko čimprej kupil stanovanje in čimmanj dal banki? Delat 8ur na šihtu, vnašat podatke in imeti vse to, kar si želimo je malo težko, kajne. Pa saj ne živimo v pravljici, da bi se z nič truda, nam vse uresničilo.