malecka_mateja
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka IZVIRNO SPOROČILO: lucika jaz predlagam, da nehate gledat poročila... pa se ne sekirat vnaprej na zalogo. vsega boga so že predlagali, o ukinitvi časa za malico in potnih stroškov, pa ukinitev dodatka na delovno dobo...zdaj so tele bolniške...da ne govorimo o podaljšanju tedna na 65 ur. kolk je bilo ene jeze... pa kaj si sploh mislijo.... če ne bodo plačali 3 dni, bom pa 7 doma...saj itak tudi zdaj ni nobenega, ki bi en dan bolniške jemal. al ja? vsaj zase vem, da sem doma, ko me ornk skuha, in takrat nisem drug dan ok... enkrat na leto me tole dohiti, na srečo... Se strinjam s poudarjenim. To so ukrepi, ki se jih ekonomisti zavedajo že desetletje in več. Že takrat nam je na predavanju ekonomistka govorila, koliko je država že zapufana in kako bomo mogli še skromno živeti. To je bilo že takrat vse v načrtu, vendar se še ni uresničilo zato, ker se je lahko tako furalo naprej. Ko pa pride do krize, je pa treba sprejeti te ukrepe, kar je zadnji čas in seveda je tista vlada zato tudi najgrša. In omenila je še, da naši otroci bodo še bolj v "zosu". Ekonomisti so vse vedeli. Pa kakor sem seznanjena, so ukrepi države samo navodila EU. Moti me pa zelo, da gre toliko denarja kmetom za razne subvencije, hrana se draži in draži, kmetje pa samo še bolj jamrajo, kako je hudo. Ko pa delavec pojamra, dobi pa v roke knjižico. se strinjam z vsem napisanim sam naj politiki začnejo skromno živet, ostanek pa naj namenijo za pufe nas pa nsj pri miru postijo..sam to bi vsi radi!