|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stiki
7.2.2009 19:04:10   
fionca
Ko tole berem, me kr stisne pri srcu, kako ravnajo na CSD-ju. Pol pa tak ni cudno, da se dogajajo take tragedije v družinah. Včasih bi blo te izjave gospodičen iz CSD-ja mogoče dobro kam naprej posredovat. tako sem jih Jaz že enkrat, ko so mi rekle, da nisem opravičena do otroškega dodatka za pretekle mesece, čeprav je postopek zavlačevalo sodišče zaradi preživnine. Poleg tega mi je odgovorila, da tako majhen znesek otroškega dodatka itak ne spremeni mojega načina življenja. Mislim!!! Ko sem vso zadevo poslala na ministrstvo in jim jasno obrazložila, potem sem pa lahko dobila še za nazaj otroški dodatek.

(odgovor članu malapika29)
Neposredna povezava do sporočila: 51
7.2.2009 20:12:26   
komarka
Hojla!
Js bi opozorila sam na eno stvar-da lahko s svoji strahom zelo polsabša situacijo.

Seveda da jo skrbi, če je v tezavah ostala sam z malim je še bolj zaščitniška...ampka mali so ko "spuzve" ki vs eposrkajo vase in zelo dobro zaznajo naše filinge. Tud ta njen strah in mu bo zarad tega lahko veliko tezje kot bi mu bilo sicer s tisto "grozno" druzbo.

Če je sla tok daleč naj poskuša odklopit črni scenarij in si za tistih 6 ur najde veliko dela, ce ne bo o živce

(odgovor članu fionca)
Neposredna povezava do sporočila: 52
7.2.2009 21:04:33   
Gina
Nisem vsega brala, ampak moje mnenje je, da otrok ne bo utrpel nobenih dolgoročnih psihičnih posledic, če bo spet videl za 6 ur svojega lastnega očeta, ki ga je imel rad. Prav je, da se spet vzpostavi stik z očetom. Prevelika zaščitniškost mam tudi včasih ni ok. Včasih so pa tudi ljubosumne. Ajd, saj ne rečem, da bi bilo najbrž prvič boljše začeti z manjšim številom ur, ampak boljše je začeti s šestimi urami (itak bo otroka prej nazaj pripeljal, če mene vprašaš), kot pa otroka držati proč od očeta. Otrok ti bo slej ko prej hvaležen. In strinjam se tudi s tem, da se mora navadit na različne režime. Grozno je to od začetka, ti lahko povem iz lastne prakse, ker pridejo čist zmešani domov in si čist fertik, kako se lahko spremenijo tako zelo v roku 48ur. ampak sčasoma pa otroci osvojijo pravila igre. Natančno vedo, kje so in kaj je kje dovoljeno. Ti se ne moreš pretegnit od zahtev, kako naj se drugi (bivši, njegova ta nova, bivša tašča...) vedejo, ko se itak ne bodo drugače vedli - saj veš, da se tako vedejo, zato si se ločil, kajneda. In ne, ne bodo drugačni. Taki so, boljše da sprejmeš, da je tam tako, pa se zaradi tega ne kregaš in ne pustiš upravljat na daljavo - otrok ko odraste, zna dobro ločit razliko. Vmes pa je včasih malo hudo, ...ali pa tudi z leti sploh ne več.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
8.2.2009 9:07:13   
ronja
v velikem ima v mislih tole bivšo taščo, ker je prav zmaj od zmaja

Tašče so navadno zmaji samo do snah, ne do vnučkovuser posted image , tako da brez skrbi. Dvomim, da bi hotela nalašč škodit vnučku. Po nesreči jim pa itak vsi škodimo, ali s tem, ko jim pustimo preveč ali pa s tem, ko jih imamo preveč pod svojimi krili... Nobeno ni dobro.
Ne vem sicer, kaj je babica delala temu otroku, ampak če ni nič hujšega, naj se ne sekira, Ronja je tudi vzgojila taščo, kdaj se hoče cartat in kdaj ne, ko jo je hotela met skoz v naročju, pa se ji lepo zvije ven, če ji je dosti - toliko stari otroci znajo kar dobro pokazat in se ne pustijo več tako manipulirat... Kasneje pa itak. Mislim, da Ronja že zdaj ve, da je pri babici dovoljeno to in to, doma pa to in to.

Neposredna povezava do sporočila: 54
8.2.2009 11:01:31   
malapika29
No tkole, sm zdj govorila s prijatlco.

Je čist živčna boga reuca. Sploh ni sigurna če bo oči otročka prišo ali ne. Prav, da je stvari za tamauga že pripravla, če bo le pršu.
Sem imela občutk, da ji kar na jok greuser posted image

No jst sm jo kasnej povabila na kosilo, da se da z mislimi mau drugam, pa če pride sama ali s tamačukom(v primeru da oči ne bo pršu ponj). Se bova mau zaklepetali pa ji bo čas mau prej minil, kot pa da sam razmišlja kako in kaj.

Kar se pa tiče tašče ronja, pa je res pravi zmaj od zmaja, ker skuša dosegat svoje cilje tudi na grd način. Upm, da nebo prijatlca zdj jezna, k bom to napisala, ampak da s boš lahko ustvarla sliko. Ko je bil tamauček star 8 mesecev nekje so bli na obisku pr njej in mislim, da je bilo kak tedn po tm, ko se je njen mož odselu. Sta imela eno orng debato po tel, k s jo moral usi poslušat. Nakar je šla prijatlca u zgornje nadstropje dat tamaučka spat. Sina sta šla neki u garažo narest.  In u tistm času je tašča zakurila sred dnevne sobe in hotla vse požgat, takšne izpade je imela, da b se možu maščevala. Hvala bogu, da sta sina pršla prav čas nazaj u bajt in pogasila use. Njej je bilo usen če je bila prijatlca s njenim lastnim unukom le nadstropje višje. Da ne pišem še drugh grožnj k so padale.
Pred drugm se dela kok je ona ok in uboga, k jo je mož zapustu u resnic pa je pravi manipulatorski zmaj, zato je tud mož šel. (Joj joj kakšne besede iz mojih ust, ampak ne najdem drugih.)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
8.2.2009 18:40:54   
urška
torej je bil ta prvi šesturni obisk danes? povej, kako je šlo?

Neposredna povezava do sporočila: 56
8.2.2009 21:01:09   
malapika29
Obisk je bil ja. Zdjle sem ravnokar s telefona s prijatlco. In je čist uboga bila slišat ane. Tamauček še zdaj noče spančkat  k sam joka. M je rekla da me pokliče kasnej ko bo zaspaučkau.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 57
8.2.2009 23:19:40   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: malapika29

Obisk je bil ja. Zdjle sem ravnokar s telefona s prijatlco. In je čist uboga bila slišat ane. Tamauček še zdaj noče spančkat  k sam joka. M je rekla da me pokliče kasnej ko bo zaspaučkau.

Ne vem zakaj se o tovrstnih nacrtih nihce ne pogovori z psihologom? In to z razvojnim psihologom. otrok zakaslja pa letimo k zdravniku, ko pa je v vprasanju mentalno zdravje otroka, pa kar nekaj cakamo in dopuscamo, da nam nestrokovni ljudje (leti na CSD) dolocajo ali otrok lahko prenese ali ne prenese 6 urno odvajanje od mame. Kaksen otrok morda bo dobro prenesel, kaksen bo pa lahko vlacil traume.
Osebno menim, da odvajanje, posebej pri 18-mesecnikih, mora biti postopen proces. Torej, moje mnenje je pred naslednjim taksnim eksperimetom - obisk otroskega psihologa in zahtevat (ze takoj jutri), da CSD dobro razmisli kaj pocne.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

Neposredna povezava do sporočila: 58
9.2.2009 18:08:18   
urška
se strinajm, misek.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 59
10.2.2009 11:13:44   
malapika29
Tud na tole sma že midve pomislile. In je zahtevala napotnco od pediatra. Sm kaj k imajo baje ful gužvo. In so ga naročl komi konc marca. Umes pa oči usen lahko korist svoje pravice. Žalostno aneuser posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 60
10.2.2009 15:42:13   
mika

Tud na tole sma že midve pomislile. In je zahtevala napotnco od pediatra. Sm kaj k imajo baje ful gužvo. In so ga naročl komi konc marca. Umes pa oči usen lahko korist svoje pravice. Žalostno aneuser posted image

o bog, pa to te prime da bi nekomu vrat zavil, res.

Naj gre nazaj na CSD in pove kako je bilo, da ima napotnico za pedopsihiatra in da dokler on ne poda svojega mnenja, bodo stiki postopoma in v njeni prisotnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 61
10.2.2009 16:52:29   
mateyka
Naj gre nazaj na CSD in pove kako je bilo, da ima napotnico za pedopsihiatra in da dokler on ne poda svojega mnenja, bodo stiki postopoma in v njeni prisotnosti.

točno to. in naj ne odstopa od tega da je ona prisotna.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 62
10.2.2009 23:33:11   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika

o bog, pa to te prime da bi nekomu vrat zavil, res.

Se strinjam popolnoma.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 63
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?