sazi
|
Dober večer. Se me še spomnite? No, sicer pa itak vedno to vprašam. Kolikor berem, nas je v enem kosu čedalje manj. Upam, da so novorojenčki in mamice v redu, čeprav so malo pohiteli. Sem videla pri eni, da je mali (ali mala) rojena 5 tednov prej po teži in višini krepko prekašal/a našega malčka, ki je bil rojen zgolj 13 dni prezgodaj. Danes bi morala imeti pregled, pa so mi ga prestavili na naslednji torek 10.2., ker je G zbolela. Sicer sem pa tudi sama v zeloo zelooo slabem zdravstvenem stanju. Naš malček je zgolj po dveh dneh vrtca zbolel in po dveh dneh je podrlo tudi naju z možem - pač neka viroza. V ponedeljek sva bila že precej bolje, ko se je meni nenadoma poslabšalo - sem imela vročine 39,7 in sem jo na vsemogoče načine (lekadol, hlajenje v vodi) uspela zbiti le na dobrih 38, čez dve uri pa spet skoraj 40. Katastrofa. Sem šla nazaj k zdravniku - se je stvar razvila v vnetje dihal inušesa (me je tudi zelo boelo) in sem zdaj na antibiotikih. Sem poseben primer, ker 1/4 antibiotikov ne sem, ker niso primerni za nosečnico na ostale 3/4 sem pa potencialno alergična. No, tako jemljem Klimicin, za katerega pa v naovdilih piše, da varnost za nosečnice ni doakazana - do dve dr. sta menda ugotovili, da je OK za nosečnice (na podlagi česa ne vem, upam, samo, da ni kaj narobe). Kašljati sem začela pa toliko, da sem si po mojem poškodovala del trebušne mišice, ker ko kašljam, mi je na enem mestu, kot bi me nekdo rezal. Moram jutri, ko bom klicala h G za izvide povprašat, kako je s tem in koliko škode sem si lahko naredila. Ker boli ko t 100 h.., ampak če ne kašljam, pa dihat ne morem - res začaran krog. Prav tako včeraj so me klicali od moje G, da je analiza urina katastrofalna (v laboratorij sem šla preden sem izvedela, da pregleda itak ne bom imela) in da moram nujno še na en test - no, sem šla danes, pa izvidov še nimam, ampak sem že sama videla očitno razliko. Upam, da bo v redu, ker nimajo antibiotikov, ki mi jih sploh lahko dajo, če imam še kak uroinfekt. Res za zjokat. Ena stvar za drugo gre narobe, tedni me pa prehitevajo. Potem imamo pa še nemalo težav z reklamacijami pri končevanju hiše in kot kaže nam ne bo uspelo preseliti se pred porodom. Kako se bom pa potem selila z malčkom (ki je skoraj ves čas bolan) in novorojenčkom, mi pa sploh ni jasno. Pa da ne bo vse tako črno - sem danes naročila torto, ker bomo to nedeljo z malo zamude praznovali 3. RD našega malčka. upam, da bomo do takrat vsi zdravi. No, toliko zaenkrat. Grem spat - kolikor mi bo uspelo. Včeraj sem se ponoči 8x preoblekla, vmes pa še hodila izkašljevat v kpalnico - torej bore malo spanja. Veliiiiiiko zdravja vam želim, pa mirno nadaljevanje nosečnosti in čim lažje porode in obdobja po tem.
|