tejči77
|
Živjo babike, po dolgem času sem si rekla, da preverim ali še kaj čvekate in res vas najdem že na drugi strani. Berem, da ste pridni in rastete, čas tako hitro beži, da si ga včasih želim ustaviti. Moja dva sončka sta že prava divjaka in Larisa se mi ne zdi nič več otroška. Smo jo slikali za novo osebno, pa izgleda tako odraslo, da me je kar zbodlo, kako hitro bodo minila leta in bo odšla od doma. Da ustavim konje, za praznike smo si privoščili malo morja, pa sem ugotovila, da ne znamo več preživeti celega dneva skupaj, sem potrebovala nekaj časa, da se navadim, da mi ni treba divjat in da se malo sprostim. Midva z mojim cele dneve delava, ob petih pridemo domov, preden skuham kosilo in se najemo, je ura že najmanj šest in dejansko ne ostane nekega časa za skupaj preživet. No, zdaj so tudi dnevi daljši pa lahko malo potegnemo zunaj in grevo na sprehod, zima pa je bila res kritična. Ves čas imam grozno slabo vest, da ne naredim za otroka, kar bi morala in da me grozno pogrešata. Razmišljam, da bi poslala službo nekam v tri krasne in si vzela nekaj časa, napisala diplomo, ki jo nikakor ne uspem. Po drugi strani pa me v teh časih ne mika bit brez službe, ker me je strah, da je več ne dobim. Ne vem katera je pisala, da sinček že bere in da se je sam naučil. Res lepo. Larisa tudi že kakšne pol leta bere kakšne krajše besede, jo zelo zanima, vendar je problem, da se nikakor ne more zbrati za več kot nekaj minut. Na morju je prebrala vsa imena ladij v marini, drugače je pa ne silim, da bi se učila. V vrtcu igra v skupini orf in dva meseca nazaj so nastopili kot edini vrtec na državnem tekmovanju, kjer tekmujejo osnovne in srednje šole. S takim navdušenjem so jih sprejeli in ker so bili eni boljših so si prislužili časten nastop 23. junija na festivalu Lent. Tako da Larisa kar veliko nastopa in še v veliko veselje ji je. Meni se pa tudi zdi fino, da bo vajena nastopov in ne bo imela neke treme ko bo večja. Maj Enej je pa tipičen fatek. Sem mu dala punčke za igrat, pa jih še pogledal ni. Ko mu je ati lani kupil prvi avto, ga zanimajo samo še avtomobili, kocke in pesek. Ves čas zganja brum brum, vsepovsod vidi strelo mcqueen-a. Skratka tista razlaga, da se fantki prav tako igrajo s punčkami, če jim jih damo nikakor ne drži, ali pa obstajajo izjeme. Prav nič ni punčkast, sem mu pa zato pustila dolge lase in ga ves čas zamenjujeo s punčko, kar se mi zdi zelo zabavno, ker ima včasih tudi kaj punčkastega oblečeno (od Larise pač, nisem takšna, da bi ga oblačila v strogo fantovska oblačila). Se pa grozno rad cartlja in lubčka. Ko ga zjutraj peljem v vrtec je obvezna vsakodnevna ceremonija - trije sočni lubčki na lička in dolg trepljajoč objem (Larisi tudi) šele potem odkoraka dostojanstveno v igralnico. Za pusta je bil Pika nogavička z originalnimi lastnimi čopki in je bil glavna atrakcija v vrtcu. Skratka prava cukrčka sta in res bi kar ustavila čas za kakšno leto. Lepo se imejte in poljubčkajte svoje zlate srčke-