Freycha -> RE: Maribor je mesto brez duše (23.1.2009 21:30:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo kot drugo pa sama sem bila takega mišljenja, kot ga imaš ti pa Kalbo, dokler sem živela v LJ. Ko pa se preseliš, pa začneš gledati stvari iz druge perspektive. Če se pizdi štajerc se po vašem mnenju zato, ker je pač ljubosumen. Če se pa nekdo, ki je prej živel v LJ, pa mogoče lahko vidi stvari iz obeh perspektiv, se je pa malo preveč asimiliral? Daj no.... najdi še kak izgovor za to, da ne odpreš oči in vidiš, kaj se dogaja..... No pa mi povej, kakšno mišljenje mam? pa kaj za vraga je tebi tko zelo hudega v Mariboru, da si tako zelo nezadovoljna? Porodnišnico imate, šole imate, univerzo imate, bolnice imate. No, kaj vam za hudiča manjka. jaz se imam super tu. Če se ne bi imela, verjetno ne bi tako "branila" MB, pa čeprav mi ne bi bilo treba...... me je pa pač tvoj post malo razkuril, ker je to tako klišejsko: ja ja, štajerci so ljubosumni na nas oz. Ljubljano. S tem naj bi bilo vse povedano in vse rešeno...... pa sem pač malo še iz drugega zornega kota napisala..... Bi ti pa po drugi strani moj partner povedal kaj več o tem, ker dela v firmi, ki bi mogla biti v MB, pa se je "uredilo" tako, da je pristala v LJ...... ampak ne bom o tem razpravljala.... Sem pa tudi sama zelo kritična do tistih štajercev, ki so totalno preveliki lokalpatrioti in teh tu res ni malo (zato sem tudi napisala, da se ne strinjam s tabo, da Mariborčani nimajo radi svojega mesta). Verjemi mi, moj ljubljanski naglas je še zelo prisoten in dobim velikokrat grde poglede, tudi že besede glede na to, kaj žabarka dela v MB....... Aja, oba z mojim sva v Ljubljanskih firmah. Nama ni nič hudega. Imava ljubljanske plače in tu živiva mogoče boljše, kot marsikdo...... ampak večina jih pa životari in ne živijo v tako dobrem položaju, kot recimo midva. Aha, sem ravnokar prebrala - je Rožica zelo lepo napisala..........
|
|
|
|