Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lord Vader Da se predstavim, sem Hrvat ki živi v Sloveniji nekaj let. Sovraštvo ki sem ga opazil do nas me je popolnoma presenetilo. Moram povedati da preden sem prišel v Slo, sem bil prepričan da so občutki v Sloveniji do Hrvaške isti kot pri nas. Torej, mislil sem da smo prijateljski narodi (torej ne samo države ampak NARODI). Ko sem opazil kakšni so občutki tu do nas sem bil ŠOKIRAN!!! Lepo napisano vendar... ljudje smo skloni posplosevati nase mnenje in ga predstavljati kot splosno. Menim, da je tako tudi v tvojem primeru. Glede na dejstvo, da sem vec kot 10 let prisotna na hrvaskih forumih in newsih zelo dobro vem, kaj in kako se o sloveniji razmislja in misli. Moram povedati da osebno nikoli nisem doživel nobenih nevšečnost, ampak forumi in še posebej mediji in nekateri politiki- KATASTROFA. Skratka, par let nazaj Hrvati apsolutno niso vedeli kakšno sovraštvo je prisotno v Sloveniji do njih. Zdaj se to ve tudi na Hrvaškem, ampak to ni tema. Ne zaostajajo niti hrvaski casopisi ni forumi in nikoli niti niso. Res to ni tema tega foruma, vendar niti ni tema, da na nas na mala vrata obvestis, da je glede na stanje na hrvaskem slovenija dezela sovrastva. Teh 9 strani je pokazalo da negativna čuvstva niso rezervirana ekskluzivno do drugih narodov ampak se sovražite tudi med seboj. Etaloni sovrastva so obrnjeni tudi navznoter - se ti zdi? Res tega ni nikjer. Na hrvaskem ne zazigajo avtomobilov, ker le ti imajo slovenske tablice (pozabljivost?); med splitom in zagrebom ne obstaja nestrpnost... ne obmetavajo avtomobile s kamni kar na cestninskih postajah ( tiste z "napacno" registarsko). ma kje pa... to se samo v sloveniji sovrazijo med seboj ... Prosim vas da nehate s to iracionalno razpravo ker se zelo sramotite. Mlade mame pa takšno obnašanje do drugih, SRAMOTA! Prisel je moski in zazugal s prstom - matere pa s taksnim obnasanjem.. ja pa kaj si pricakoval od naroda, ki premore toliko sovraznih obcutkov do tvojega miroljubnega dobromislecega, nenasilnega..... in nesovraznega naroda.. ali so mlade mamice kaksna posebna kategorija? To da je negdo ljubljančan ali mariborčan je popolnoma nepomembno, pomembno je samo kakšen je človek. Ja, prav tako je nepomembno ali je nekdo hrvat ali slovenec, pomembno je kaksen je clovek. In ti si kot clovek presodil, da slovenci ne samo, da sovrazimo druge narode toliko, da si ti bil sokiran, temvec se sovrazimo tudi medsebojno. Grajas generalizacijo a istocasno se je posluzujes. In ko naslednjic slisim na radio splitu, da si lahko prebivalci zupanije oddahnejo ker se bliza zacetek sezone, pa bodo policisti kaznovali le tujce, se te lahko spomnim, ker res ne bodo sodili po registarski, temvec po dejanskem prekrsku....