Aniiita
|
Živjo sonosečke, po precej dolgem času se spet malo javljam. Bilo je toliko dela za fax, da si za forum nisem vzela časa..potem, ko sem prišla v velik zaostanek pri branju, pa sploh ne. Danes sem imela en izpit, tako da ostane samo še eden in za nagrado sem si zdaj privoščila se sem klepetat spustit Prebrala sem zadnjih 10 strani in ne vsega..tako da če se bom kdaj kaj ponavljala, se opravičujem. Tudi sama bom jutri že na polovici..gre hitro, ej.. Premikanje ploda čutim že več časa, metuljče kake tri tedne, bolj prekladanje pa kakšen teden. To je res tako lep občutek. Z začetka sem čutila le leže in sem se potem kar med dnevom kdaj šla uležt in dat roko na trebuh Zdaj ga/jo čutim tudi že sede..sam leže še vedno bolj :) Je aktivno to najino bitje precej. Tudi ga je uspelo začutit, ko je položil roko na trebuh in je bil tudi on kar malo ganjen, se mi zdi. Čeprav jaz sem ganjena še vedno vsakič znova, kar on ni in pomoje že malo težim, ko večkrat čez dan vzkliknem, da "zdej pa miga" alpa se začnem kar nasmihat . Pri porodu se je odločil, da bo zraven (sam, brez prisile) in se mi zdi tako fajn, da spremlja proces..tudi na pregledih je bil do sedaj še vsakič z mano.. nevem, se mi zdi, da je ravno zaradi tega vse skupaj bolj najina stvar in ne samo moja in se vključuje povsod (sva šla že gledat stvari za dojenčka, pa košaro sva kupla za voziček, pa kaj prebere v knjigi, pa razume moja občasna čudna čustvena stanja). Tiste, ki bi želele,da je partner bolj vključen- ste ga poskusile vključiti ve same? Že s tem, da kaj poveste o tem itd.. Če pa nekoga ne vleče, da bi prisostvoval porodu, pa se tudi meni zdi, da ni za silit..oni imajo pač izbiro glede tega..me pa pač ne Začela sva hodit tudi v šolo za starše in se mi zdi koristna zadeva, zaenkrat. Informacije o porodu so tudi mene pritegnile (tudi ker o tem, do sedaj še nisem nič brala)..kakor sedaj razmišljam, se ne bom odločiila za epiduralno. Nevem, saj ima svoje prednosti, vendar bi rada poskusila naravno roditi, ker se mi zdi to naraven proces. Imam občutek, da bi me bolj frustriralo to, da sem omejena (se ne morem gibat), kot bolečina.. Bom pa ko bo mimo o tem lahko bolj govorila, seveda- v bistvu nevem kako je rodit Bi pa rada vedela Strah se mi zdi, da me je bolj bilo od začetka, sedaj pa ga ne zaznavam (upam, da ne pride nazaj). Joj, kakšne romane pišem, moram malo skrčit Drugače sem tudi jaz začela piti magnesol, ker je bilo malo krčov.. pa zredila sem se 4 kg..sam se je pa začelo sedaj nabirat ful hitro Pa težave z krvavljenjem dlesni imam skoz.. sem bila danes pri zobarci na preventivnem pregledu in mi je našla med zadnjimi dvemi zobmi tak karies (kljub ščetkanju, nitkanju in ustni vodi vsak dan!), da ni bilo več pomoči. Navadno vedno brez analgesije plombe delava in sem bila seveda tudi tokrat za to (še bolj sedaj), pa ni šlo, ker je res bolelo kot hudič, sam da je taknila...no in potem mi je pač dala injekcijo in sem bila slabe volje, ker sem se skoz obremjevala s tem, da otročku gotovo ne koristi Je sicer rekla, da ne škodi, samo vem, da koristi tudi ne.. Pol mi je zobni živec ven dala in zdej imam noter zdravilo, zalije pa šele čez 10 dni.. Neverjento hitro se mi je ta karies torej naredil (hodim redno na preglede), zato vam vsem priporočam pejte se zobarju pokazat, ker raje brezveze, kot prepozno. Mene ni zadeva še sploh nič bolela, tako da bolečina ni vedno pokazatelj oz. je lahko že prepozno.. Nekaj je še slikanje omenjala (sicer kao ne RTG, samo ne poznam nobenega drugega načina slikanja, ve ga?), vendar sem se odločila, da ne grem. Prosila jo bom naj naredi kar pač lahko in za drugo bom počakala do oktobra.. Baje, da to ni nevem kakšna stvar več v teh mesecih, vendar bi bila jaz po tem tolk v strahu, da je mogoče kaj vplivalo, da bi že to vplivalo..če bi pa res prišlo do kakšnih posledic zaradi tega, si pa sploh ne bi nikoli odpustila..tako da raje sem ob zob.. Imate vse lepe trebuščke, kar sem jih videla Prilepim tudi jaz mojega počasi (ko semi bo dalo slikat). No, zelo na dolgo sem sedaj to spisala..nevem, če se bo sploh dalo kateri brati..vendar bistvo je to, da sem spet nazaj
< Sporočilo je popravil Aniiita -- 3.6.2009 22:35:21 >
|