meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda tko da bodte dobre in napište en rezime kaj res rabi (sterilizator, grelec,...) in še kak dober nasvet bi prow prišel. Jaz rabim oz. sem rabila naslednje (recept za 1 osebo ): - flaška + cucelj (najprej enko-z najmanjšo luknjo pol pa prilagajaš); sprobala sem avent in tommee tippee ampak mi je aventova boljša, sploh, če bo še dojila zraven, ker TT hitreje teče kljub 1 luknji in je pozavgal 1,2,3. Tudi, če se doji, novorojenček je cca 20 min-pol ure, ne? Priporočam več flašk, da ne bo kar naprej pomivala, ampak naj ne kupuje majhnih (125ml), ker v veliko (220ml) lahko malo natočiš, obratno pa ne...itak . Je pa res, da mora v tem primeru kupit dude posebej, ker na velikih so avtomatsko dude št. 2 ampak so pač za kasneje. - sterilizator-jaz imam TT za v mikrovalovko in sem super zadovoljna samo ne smeš ga dat na žar, ker se stopi (preverjeno ) - termovko-jaz si vodo prevrem in zlijem v termovko, tako da imam zmeraj toplo vodo pripravljeno in samo zmešam in po potrebi ohladim v lončku hladne vode (mam 750ml in si vodo dvakrat na dan segrejem) ALI - grelec stekleničk + kupljeno prekuhano vodo, kar se meni osebno zdi nepotrebna potrata denarja je pa sigurno lažje, če samo naliješ vodo, daš stekleničko v grelec za 3-5 min in je gotovo Odsvetujem nakup v BC, ker je npr. v leclercu vse popolnoma enako ampak ceneje-no vsaj poleti je blo (sterilizator v BC 45 eur, v leclercu 32-ISTI!!!) Od hrane poznam samo aptamil-če se bo odločila za to hrano naj jo kupuje v mullerju, ker je delana za nemški trg in je drugačnega okusa in sestave, če pa bo kupovala tistega za slovenski trg, ki je tudi OK pa naj ga kupuje v tuš drogeriji lepota in zdravje, ker je najcenejši tam (cca 14 eur) in vsekakor NE v lekarni, ker je tam najdražji (ca 20 eur). Aja, pa če sem se že razpisala...jaz nikoli nisem upoštevala tistega dela navodila, da moraš prah najprej zmešati v 2/3 vode in šele potem dodat preostanek in tudi temperaturo sem merila bolj po občutku, ne tolk natančno kot je v navodilih. Mislim, da je to vse ...pa srečno, mamica dvojčkov!
|