Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 11:40:34
|
|
|
|
Belen
|
ponoči me je začel bolet zob, mene zanima, kaj lahko vzamem (razen lekadola) za bolečino??? we katera???
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 11:44:49
|
|
|
|
bučka25
|
bia79 - sem ze na porodniški, tako da se lahko kdaj zmenimo in gremo en giro (na easy valda) ob morju, ce si za ? pa saj na prucki sedis, vsaj tako sem razumela, je neke vrste školjka, če se prav spomnim. pri nas se tudi nabirajo stroski ko zmesani, pa se vrtec se je podrazil, to ne mores verjet. Upam, da bodo sprejeli zakon, da bodo vrtci zastojn in to cimprej ker skoraj bankrotiras. Jaz hvalabogu spim se ok brez kaksnih blazin, bomo videli kako bo na koncu. Panna cotta - jami, jaz bi jo tudi. Belen - koliko pa placas za depilacijo v cebelnjaku ? Jaz imam ravno jutri depilacijo in hodim na trznico pod uro in placam cca 30 eur. Je kar dosti, ma sama ne zmorem vec, pa tudi ne da se mi. Tam sem cca 40 min in je vsega konec. Kaj gre katera na MŠ v Kp v petek, je predavanje o kopanju in previjanju ? Jaz grem, moram malo osvezit spomin. Ma kaj ko je tako zgodaj ob 8.00. moram prej vstat, da peljem starejsega v vrtec.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 11:46:34
|
|
|
|
bučka25
|
belen - ma od cesa te je zacel bolet. to mora bit res bljek obcutek. Ne bi vedela kaj lahko se vzames, za lekadol vem, ma za drugo ne . Kaj ce vprasas svojo zdravnico ali pa lekarno.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 11:49:41
|
|
|
|
Belen
|
Bučka... 15 eur... ampak za noge.... depilacija... pol nog mislim do kolen, ker cele ne rabim, nism tolko kosmata ma zob me boli kr nosm bla 100 let pri zobarju.....in kot da sm wedla, da me bo zdej začel... sej grem na pregled zdej k G...bom prašala kaj lahko, če sploh lahko kej wzamem
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 12:14:43
|
|
|
|
bučka25
|
belen - jaz si obrijem kar cele noge (obcasno) in roke. Na zalost sem bolj kosmata . Vprasanje kdaj bom lahko sla naslednjic. Ja nic bo treba it k zobarju. Tudi meni ni vsec hodit tja, kar nekaksen strah imam, ce mi vrta ali kaj takega, ma drugace ni panike. Si si ze odstranila modrostne zobe(ce jih imas) Jaz jih imam se vedno, in kako boli ko se prihajajo ven. Moram se jih odstranit enkrat po porodu, bi bil ze skrajni cas.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 12:45:20
|
|
|
|
supernova2002
|
allora s PRUČKO je tako... babica Nata je rekla da na pručki se lahko rodi, če zadeneš pravo babico, namreč dve ali tri babice imajo hude probleme s križem in ne bi bile efektivne pri takem porodu, zato ti te babice priporočajo navaden porod. rekla je še da je lažje na pručki kot leže...pa še hitrejše je. ne stojiš, ampak sediš kot na wc školjki in partner stoji za tabo, da si ti naslonjena nanj-zato ta porod naredijo samo če je partner zraven oz.oseba ki te spremlja.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 13:21:21
|
|
|
|
BIA79
|
Bučka...za sprehod pa samo javi :) Ti imaš veliko več obveznosti :) Belen, meni se ne da več vozit, zato sprašujem, drugače jaz hodim v Kp. No tam ni problem vozit, ne hodim rada tam kjer je problem za parkirat (npr. do bolnice v Izoli, kjer je KATASTROFFA!!!). Že, ki sem donna acqua, ker toliko zatekam, se raje izogibam takih stvari :) Račune pa ti lahko plačam, sam pin in številko trr-ja mi povej In če je kaj narobe z zobmi, se ti splača it k zobarju. Meni je sicer ginekolog predpisal buscopan, ampak ne vem koliko je to učinkovito pri zobobolu.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 13:48:13
|
|
|
|
bučka25
|
supernova2002 - in se bos odlocila za prucko ? Po moje si na prucki bolj proti koncu, ko je potrebno ze pritiskat, ali je kako drugace, gres na prucko takoj ko se zacnejo popadki ? sem ze pozabila. Pri meni v vsakem primeru bo moj dragi zraven. Tudi pri prvem porodu je bil in sem mu hvalezna za to. ker nekatere zenske ne zelijo da so partnerji zraven ali pa sami partnerji nocejo biti zraven. bia79 - ok, se bomo slisale.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 14:11:09
|
|
|
|
Belen
|
ejla čwekice, eko mene iz pregleda.... uglawnem zdej sm 24 t in 2/7 (kao) to pa zato,ker wedno ko grem na pregled sta moja dwa , wečja za dwa tedna. Torej en je welik 34cm in 754g, drugi pa 33cm in 735g.... to je teža za 26T naprej, še posebej za dwojčka,kot ona prawi.... wažno da je wse ql.... ampak preden sm šla not je sestra mi zmerila in kao da bomo poslušali srček.... ej ni in ni našla ne od enega,ne od drugega mene panika.... uglawnem... wse je ql... en je še wedno nad popkom prečno, drugi pa dol.... ju3 moram w laboratorij za toksoplasmozo ( )... in w 28T me je dala za sladkorno... uglawnem zob je wija .... me kr boli.... zobarja nimam...oz.uno ki sm mela šla w pokoj w kp....pole nism weč šla.... to je pa cc.5 let.... wem da me boste grajale.... 8-ce mam že zunaj.... ma me ne bolijo one ampak ana 6-ca bučka, bia, če greste grem z wami na sprehod
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 15:56:30
|
|
|
|
os*
|
ciao pupce, kako se lahko menite za neke sprehode brez nas ostalih ne ampak, bi se pa res lahko zmenile vse skupaj na kakšni tortici na sončku ? kaj menite ste za?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 17:40:17
|
|
|
|
supernova2002
|
kdaj je ta tortica??? jaz sem za! :)))) Bučka-ja na pručko greš ko si že na koncu, da lažje potisneš...kao manj šivov in hitreje gre ven :))
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 21:22:09
|
|
|
|
bučka25
|
ejla ok ni problema gremo skupaj se malo posladkat, samo povejte kdaj in kje. Belen - samo da je vse Ok s srckoti. Punce moje, si bomo mogle izmenjat gsm-je, da se kaj poklicemo in valda prava imena, da se ne bomo klicale na tortici z vzdevki .
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 8.4.2009 21:35:07
|
|
|
|
amaya
|
tortica??? jaz sem vedno zraven za take stvari Drugače pa klatim cele dneve...je pa res, da je kondicije vedno manj. Mali šiba kot nor naokoli, meni pa ne sfolga več toliko kot prej...on pa naspidiran. Sem ugotovila, da mi je lažje, če grem v Izolo, kot v KP. Birba je dosti boljše urejena za tako male kot koprska plaža. zadnjič sem za njim tekla skoraj do Žusterne...Birba pa je lepo ograjena in nima kam it. Tako da Izola zakon! Bia: ti si doma zdej? Lahko bi se dobile na kafetu...al pa kr na gugalnicah (čeprav jaz riti ne stlačim tam notri več) V petek imam UZ in me sem že kar malo neučakana...že kar nekaj časa je minilo od zadnjega.
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 8:15:22
|
|
|
|
bučka25
|
dobro jutro, kot zgleda sem prva . Meni bi tudi pasala ena zdej, da se malo zbudim. amaya - koliko imas starega fantka, nas je 3 in 3 mesece . Si ze na porodniski ? Se strinjam, da je Birba super, ker je ograjeno in tudi ful igral ima. Smo bili tam mogoce 2x, drugace hodimo v kp na plazo (nam je blizje), ma drugace sploh ni problema se zapeljat do izole - za sprehajat je itak lepsa izola kot kp. Jaz pa imam ju3 CTG in kontrolo pri G (se bom spet nacakala, kot ponavadi, ali pa ne, bomo videli). lp, b
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 9:52:43
|
|
|
|
os*
|
jutro pupe, vidim, da ste vse za, da se dobimo na tortici in da se spoznamo bi bilo fajn, kar določit dan in uro... sedaj edino, nekatere smo še v službi, tako, da bi se bilo treba dobit popoldan ali pa pač za vikend predlog: 1.recimo se dobimo v soboto zjutraj na koprski plaži z otroci otroci igrala - mame kava ? 2.ali pa se dobimo med tednom popoldan, otroci - tata varstvo, mame kava? kaj menite?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 10:10:46
|
|
|
|
Belen
|
ciao in mamice, eko mene iz MŠ... kr kul.... Bia79, mi smo kr delali na rokovanju z otrokom, gledali posneteke, pokazala nam je patronažna kaj in kako..... js sm tudi za.... powejte en datun, dan, uro pa sm za.....
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 10:52:19
|
|
|
|
BIA79
|
v kopru žal ni bilo tako :( drugič bom šla v Izolo :) Jaz se tudi strinjam s srečanjem :) Danes imam polne roke dela..so se nam začeli valit kanarčki :) Kako so smešni, ko se rodijo :) Upam, sam da jih bodo samičke hranile, ker drugače bo groza...na "roke" jih je zelo težko vzredit... Jutri imam končno pregled. Verjetno bo spet treba v laboratorij...no bom šla v ponedeljek, ker imam popoldne pregled...upam, da se naša girica ne obrača v napačno smer, ker mi ne pusti spat ponoči...še malo in bom imela podočnjake do kolen... No jutri grem vsaj do frizerke, da ne bo girica rekla, kdo je to, moja nona, ker mam toliko sivih las že
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 10:54:39
|
|
|
|
Belen
|
eko če katero zanima še en link, smo ga tudi w MŠ gledale.... super je... saj tako za pogledat, ti kr powe... http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA p.s.no mogoče ste ga že widele, pa še w slo je
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 11:04:45
|
|
|
|
BIA79
|
Super link...očitno imate napredno patronažno sestro v Izoli...to smo videli pri Maji na predavanju...
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 11:13:31
|
|
|
|
Belen
|
no sej prawim, da smo kr zwedele na MŠ... ne wem kako je bilo w KP.... w torek pa pridemo s tatkoti komaj čakam, da widim ke smeh in reakcije očetow oz.mojga nad posnetki
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 11:15:40
|
|
|
|
BIA79
|
Kako je pa tvoj zobobol Belen?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 11:19:49
|
|
|
|
Belen
|
slabo oz.danes super.... wčeraj sm šla k zobozdrawniku, nism bla že sto let, imam na 7 spodaj granolom mi ga je ščistu, zbrusu dal antibiotik in zdej naslednji teden mi bo poštelal.... zdej en teden se mora celit... če me začne bolet...morem it nazaj, če ne pa 16.sm naročena. Če bo slabše bomo mogli pulit sm upala, da bo zdržalo po porodu, da je lažje, pole lahko tudi slikaš itd.... ampak očitno pride wse naenkrat
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 12:04:20
|
|
|
|
BIA79
|
Uuu..to ni fajn ne...jaz imam teror pred zobarji...sam ene dve leti nazaj sem ga premagala in uredila kar je bilo za uredit...sedaj čakam kaj bo...meni so vedno pravili, vsaka nosečnost ti en zob stane...upamo, da ne :)
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 12:04:59
|
|
|
|
BIA79
|
Še to sem hotela reči...v nosečnosti pride vse "male" težave na plan...nekaterim...druge so kot rožice :)
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 9.4.2009 14:05:42
|
|
|
|
bučka25
|
jaz pa hvalabogu nimam ne vem kaksnih vecjih problemov z zobmi (moram potrkat po glavi), le krvavijo mi dlesni, kar je cisto normalno med nosecnostjo (tako pravijo) in kar so problemi z modrostnimi, ko rastejo, bolijo ko . os* - jaz to soboto ne morem, ker gremo v lj. lahko pa se zmenimo kaj za drugi teden popoldne.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.