kekec in mojca
|
Naj napišem našo zgodbo, ker več ne vem, kaj še naj naredim. Mogoče bo katera dala kakšen pameten predlog, mogoče se javi katera, ki ima podobne težave, samo prosim, PROSIM, ne napisat, da otrok ob polni skledi ne bo lačen, ker v našem primeru to ne drži. Torej, težave imamo že od uvajanja goste hrane. Naš ni hotel jesti nič, a ma res čisto nič. Še pri letu dni sva bila večino na dojenju, posledično tudi ni dobro napredoval v telesni teži (je pa). Najprej so mi pravili, da ga naj odstavim, da bo potem začel jesti. Ko sva to storila, se stanje ni izboljšalo, kg so se ustavili. Potem so mi rekli naj se ne sekiram, ker očitno dobi dovolj snovi vase... ko sem ubogala nasvet in ga nehala hranit ter silit s hrano, se s tem nisem več obremenjevala, mu pustila, da konča, ko on želi in poje, kar on želi, je shujšal za celo kilo. Zdaj, pri 4,5 letih še nima 14 kg. Bil je na raznih preiskavah, ki niso pokazale nobenega zdravstvenega vzroka za njegovo neješčnost. Ne pomagajo nobeni sirupi za pospeševanje apetita. Ne pomaga prigovarjanje, ne pomaga nagrajevanje, ne pomagajo štempli, zvezdice za pojeden obrok... Enostavno ne vem več, kaj še naj. Pediatrinja mi je rekla, da ga naj začnem sama hranit, da ga moram silit, naj je, ker tako naprej več ne gre. Njegov jedilnik je zelo slab. Od zelenjave je samo krompir, nekaj časa je jedel tudi korenček, ampak je pred mescem dni začel štrajkat še pri tem, riž, cvetačo, brokoli, fižolo pa le, če je spasirana. Od mesa je ribe in pa perutnino. Sadje ni na njegovem jedilniku, če ga prisilim, bi jedel edino jabolke, pa mogoče še hruške. V vrtcu so prenehali lupit sadje, zdaj se ga noče niti pritaknit več. Naj povem še to, da zelo hitro bruha, če mu ni do nečesa, sploh po olupkih pri sadju, ali pa npr. če je zelje, ki ga nadraži po grlu. Tudi pri fižoli je bruhal, če jo je pojedel celo. Kaj še naj, res sem že obupana?
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 15.1.2009 14:35:28 >
|