l.daisy
|
dober dan, pa kaj se dogaja s tem RRjem zadnje čase, komaj sploh pridem gor... evo, sem si vzela čas, preden se prvi zbudi, da se malo oglasim zdaj, ko je drugi zaspal... na čase me zagrabi prava panika, ne morem več sfolgat, mi ne znese s časom, da ne govorim o kroničnem pomanjkanju energije..... zadnje dni se je mlajši začel postavljat na noge in samo išče oporo, še najbolj se mu dopadejo stopnice... moram biti pozorna vsako sekundo.... samo da se obrnem okrog že vleče kable od tvja ali pa poskuša vstat ob naslonjalu od kavča.... še dobro, da je starejši bolj lena ritka, pa se mu ne da kaj preveč (če ni nikogar okrog, zna in zmore puzat, se postavljat na vse 4 in ob opori tudi na kolena, če pa vidi koga, pa rajši začne jokat, da dobi tisto, kar želi ...)... vreme nas ubija, skoz nekaj pada, če pa ne, je pa megleno, da ne vidiš prsta pred nosom... temu je vsake toliko časa primerno tudi razpoloženje... za pop .... imamo skupaj 7 zobkov, od tega Anžej 5, Ažbe pa 2 (njega se mi zdi, da boli še takrat, ko Anžeju prodirajo )... prejšnji teden sem reševala problem bolniške za .... mu je napisala pediatrinja konec novembra, ko smo imeli zadnje cepljenje, za spremstvo, ker ni hotel pokurit zadnjega dneva dopusta in sva prosila za bolniško.... in je šele prejšnji teden dobil dopis iz ZZZSja v službo, da ne bojo refundirali tistega dneva, ker se predvideva da sem jaz na porodniški in tako lahko sama peljem otroka k zdravniku..... se mi je čist zmešal, sem pošiljala vse po spisku na ZZZSju v tri krasne, da če PREDVIDEVAJO da lahko sama otroka peljem, da naj še predvidijo, da imam mogoče dva otroka isto stara (itak imajo vse v evidencah, če bi rabli karkoli od nas, bi pa znali pogledat)....... in so mi hoteli vbiti v glavo, da za take primere je kao očetovski dopust... JAPAJADE... sem jim povedala svoje, boga referentka, je samo stala pred mano z odprtimi usti in poslušala.... saj vem da ni ona kriva, ampak haloooooooooooooooooooooooo... očetovski dopust za cepljenja????? sem jo vprašala po zdravi pameti..... verjetnost, da bi oče izbral za očetovski dopust točno tiste dneve, je manjša kot pri igranju lota..... sem prosila za pojasnilo, kako naj bi mati dveh otrok v zimskih razmerah prinesla dva 7 mesecev stara otroka, ki sta mimogrede težka okrog 10 kilogramov vsak, z vso pripadajočo opremo, ki jo potrebujta, do prostorov zdravstvenega doma.... parkirišča NI, oz. je absolutno premajhen, prečkati je potrebno zelo prometno cesto, da ne govorim o izzivih v čakalnici, kjer je potrebno otroka pred samim pregledom slečt, zamenjat plenico (kar je pogoj, da ga zdravnik pregleda).... po njihovi logiki bi seveda drugega otroka pustila pred vrati, kjer bi čakal, da pregled in cepljenje opravi prvi, nakar bi drugega seveda odložila v nek kot, kjer bi moral delit isto usodo, kot pred njem njegov brat, da ne govorim o tem, da če bi se karkoli v tem času zgodilo z njim, bi mi najbrž pokazali napis, da zdravstveni dom ne odgovarja za osebne predmete, a kaj na koncu sem že govorila s povzdignjenim glasom, ampak dosegla sem pa svoje, tisti dan bolniške mu bojo priznali... saj štekam, da je zakon zakon in da so pravila pravila, kjer piše, da v času porodniškega dopusta matere oče ne more dobiti bolniškega dopusta za otroka, ampak nikjer ne piše, da to velja tudi za starše dvojčkov, trojčkov...... se nimam za nič več kot katerakoli od drugih mamic, ampak razlika pa vseeno je..... no, sem pa toliko porabila časa, da vam povem tole, da je prvi zaključil svoje popoldansko spanje... uživajte..... upam, da kmalu spet pridem (je ati prišel domov )....
< Sporočilo je popravil l.daisy -- 30.1.2009 14:32:49 >