|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Partner pri porodu - dilema
12.4.2005 11:06:55   
Majči
Tudi jaz sem za to, da se svojega moža ne sili, da je pri porodu, če mu ni do tega oz. je občutljiv na take zadeve..... Moram priznat, da se o tem midva z možem pred 4 leti, ko sem rodila nisva dogovarjala, saj je bilo že samoumevno, da gre, bilo mu je v veselje, vsi okoli, ki jih poznamo in so nekje istočasno postali starši, so moški prisostvali pri porodu in moj res nikoli ni omenil kaj takega, da ne bi želel biti z menoj. Ker mi je odtekla voda, nisem imela svojih popadkov in je moj porod trajal zelo dolgo. Sprejeli do me mal pred 11 uro zvečer, ob 9.44 zjutraj pa sem vsa utrujena rodila. Mojega so vmes za tri ure poslali domov in takrat se mi je najbolj vleklo, odštevala sem minute, da se bo vrnil, me spodbujal, tolažil, mi vlažil usta, mi masiral hrbet......ogromno to pomeni in vsekakor zdaj novembra, ko imam rok, bo ponovno z mano - to je tudi že povedal. Edino, kar je zavrnil je bilo to, da se ni upal prerezati popkovine in je dejal da bo to storil drugič. Bomo videli - morda pa to stori res drugič!
Mislim, da se ne smemo pred svojimi partnerji sramovati sebe, tega trenutka - pri katerem smo vse enake, tisto, kar pride iz nas.......to je vse čisto normalno in še vedno pravim naj moški vidijo, kaj vse moramo prestati in za kaj so oni prikrajšani!
Slikal pa me je po tem, ko so mene in otročka očedili in pa otročka samega, ko ga je babica še umivala, mu zrihtala popek.....slike so čudovite in nepozabne!

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
12.4.2005 11:15:23   
Anonimen
Moj na začetku ni hotel biti zraven, a si je na koncu premislil. Samo govoril mi je, da popkovine pa on že ne bo prerezal, ko ga je pa babca vprašala je pa kar odletel tja da jo je:). po tistem sem ga vprašala, če mu je bilo žal da je bil zraven pa mi je rekel, da tega ne bi zamudil nikoli na svetu in da ni bilo tako grozno kot so pokazali v materinski šoli, ker tam za mano kjer je sedel skoraj nič ni videl.

Jaz vam priporočam, da jih ne silite in naj se sami odločijo ali bodo zraven ali pa ne.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 27
12.4.2005 11:17:28   
tulipan
špelin@, vedno znova me tvoja zgodbe gane in in mi daje potrditev, da je življenje vredno živet, pa čeprav te kdaj kruto tolče..
:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 28
12.4.2005 11:19:53   
Anonimen
Vau, Špelin@, res imaš veličastnega moža.

Neposredna povezava do sporočila: 29
12.4.2005 11:29:57   
Amoss
Špelin@ tvoja zgodba me je ganila do solz, malo zato ker smo nosečnice občutljive, drugače pa je zgodba zelo žalostna.Veseli me da so na svetu tudi takšni moški, čeprav vem da je moj prav poseben in mogoče bi najina izkušnja bila podobna tvoji, pa malo me je ganilo tudi zaradi tega ker vem da so še takšni moški :angel: na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 30
12.4.2005 11:30:28   
Dadi
Moj mož je bil že od vsega začetka za to da bo z menoj med porodom. Tudi jaz sem si tega želela. In ko je prišel dan D sem bila zelo vesela da je z mano. Dajal mi je piti, me masiral po križu in mi bil v oporo. Med popadki mu je rekla babica naj gre pogledat kako se vidi glavica in je res bolj od strani pogledal, pa ga je babica spodbudila da je šel pogledat od spredaj in je reku da je lepo vidu. In mi povedal da se vidijo laski. Je bil kar vesel jaz pa tudi kajti malo mi je pomagalo ker sem vedela da gremo proti koncu. Sicer ni občutljiv na kri in ostale stvari. Tako da ko sem se med pritiskanjem polulala ni nič kej čudno pogledal pa tudi babica ne. So mi lepo zamenjali podlogo(so jo kar ene 5 krat med porodom. Potem je veselo prerezal popkovnico in je bil ves vesel ko je držal najino punčko v rokah. Odnos do mene....tak kot prej, ljubeč, pozoren, sploh pri spolnosti po porodu je bil zelo potrpežljiv in pazljiv da me ne bi slučajno kaj bolelo...

Neposredna povezava do sporočila: 31
12.4.2005 11:34:01   
malika
To bo zadnje na kar boš mislila tam na porodni mizi. Sicer pa je tako. Partner sedi pri tvoji glavi. Če bo že šlo kaj blata, bodi brez skrbi, da ti ga bodo takoj odstranli, to da boš kričala pa je itak naravno in to on tudi verjetno pričakuje.

jaz sem se z mojim lani zmenila, da če želi naj gre zraven, ampak če mu kaj ne bo všeč, ali če meni ne bo všeč, da je tam, da gre ven.Ostal je do konca in moram povedat, da je meni zelo pomagalo da je tam. Poslušala sem samo njega, nobene babice ali zdravnika nisem slišala, kaj so govorili. Tudi ko se je mali rodil mi je on povedal spol-tako sem hotela, in on si ga je lahko podrobno ogledal, jaz nisem imela te prilike, ker so ga odnesli takoj na intenzivno(dihalna stiska) in potem je bil tako zelo zelo ponosen, da mi je lahko razložil kako zgleda.

Zdaj ko se nama bliža drug porod imava že v naprej isti dogovor. če mu bo, bo šel in ostal, če ne, ne bo slabe volje in jeze.

Neposredna povezava do sporočila: 32
12.4.2005 12:01:53   
Anonimen
Tudi jaz sem bila na začetku proti temu, da bi mož šel z mano v porodno, a sem si do poroda premislila. Vsa sreča, da je bil z mano! 12 ur v porodni sobi na umetnih popadkih, potem pa še komplikacije in urgenen carski rez! Pa še zelo pogumno se je držal!
Še sedaj sem mu hvaležna za to, da je bil poleg!
Dragi, hvala ti! :rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 33
12.4.2005 13:00:54   
miševi
Zdravo!

Če se le da, ti toplo priporočam, da je zraven, seveda če on to želi (siliti ga pa ne). Moj :love: je bil v tako pomoč, da mu bom celo življenje hvaležna:rozica:. Porod se je vlekel, ko so ctg proč obrnili, mi je ob popadkih govoril, da se številka že niža in da popuščajo, menjal je rjuhe, me pokrival, bil je tako priden, da so mu sestre prinesle celo kavico, ker je več kot en šiht tam naredil. Če ga ne bi bilo, bi se sesula. Pa še po porodu mi je povedal, kako je sploh kaj bilo - da sploh nisem vpila (jaz sem imela tak občutek), ampak le šepetala, da so mi naredili vakuum, ker sploh nisem vedla (sem bila na koncu že čisto zadeta). Ko so me šivali, pa je držal najino punčko, tako da smo bili skoz skupej.

Torej, toplo priporočam, če je le on za.
Odločitev pa je seveda čisto vajina, saj se vidva najbolje poznata. Kaj vse bomo še preživeli z našimi :love: skupaj....

Neposredna povezava do sporočila: 34
13.4.2005 15:39:00   
lubi
Verjetno tudi tebi sami ni prijetno kakanje, lulanje in tako, kaj sele porod, pa nimas kaj dosti izbire...

verjetno bi bilo gledati vseeno lazje kot vse to doziveti na lastni kozi,

zenske kaj dosti izbire pri tem nimamo, zakaj bi jo imeli moski?

:metulj:

Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?