|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Partner pri porodu - dilema
11.4.2005 23:32:55   
Margareta
Pozdravljene, koncno sem se registrirala. Zanima me, mogoce se slisi banalno, no moj moz bi bil rad pri porodu zraven, jaz pa ne vem, kar nekaj cincam. Strah me je, da bom tam na tisti mizi kricala, se pokakala, krvavela, on bo pa vse to gledal. Vem, da je 8) lahko v veliko moralno podporo, pa kljub temu, kaj mislite o tem? A se verjetno obremenjujem z brezveznimi stvarmi?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
11.4.2005 23:40:42   
dix
SAj mu nio treba tja gledat, on bo zato tam, da te bo spodbijal, s teboj dihal... ne pa gledal kaj pride ven iz tebe. No ja, na koncu bo pogledal kaj bo prišlo, otroka mislim :)-

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2005 23:41:12   
dix
spodbujal, ne spodbijal! :ups:

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2005 0:33:12   
katja76
Porod je lahko zelo lepa stvar in mislim, da je prav da je partner zraven. V tistem trenutku tam na mizi ti je čisto vseeno tud če pride slon iz tebe, samo da je nekdo ob tebi.:bravo: Jaz ne bi šla nikoli sama rodit. Moraš pa se odločiti ti.:miska:

Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2005 5:40:50   
Lunca1
Povej mu kako razmišljaš in ga vprašaš če ti bo zelo zameril, če ga boš sredi poroda poslala ven.

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2005 7:31:11   
Rozalija
Pri nama je bila dilema obratna. Jaz sem ga želela pri porodu on pa je bil prestrašen. Kako bo to zgledalo pa kaj če mu bo slabo..... no na koncu sva se zmenila, da gre z mano, pa če bo hudo da naj gre ven. Tiste mirne popadke, ki lahko trajajo in trajajo je fino imeti nekoga zraven, takega ki te pozna, da ve kaj potrebuješ ne da bi spraševal, ko pa gre zares... ti je pa itak vseeno kaj se dogaja in kako stvar zgleda in kaj pride ven, sam da pride že neki ven pa se stvar konča.

Tako da ti tudi jaz predlagam pogovor o tem, pa pač da v primeru da ne bo ok, da bo šel ven... bo zraven in čez par sek bo že ob vama.

Ja no moj je ostal pa rekel, da itak ni dost vidu.

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2005 8:00:17   
Grascakinja
Malo si preberita prvih par poglavij knjige Izziv poroda od Eve Kuhar, da bo odločitev lažja.
:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2005 8:33:51   
špelin@
katja76, ne bi mogla bolje povedati :bravo: Ko gre zares, ti je čisto vseeno za takšne banalnosti.

Sicer pa partner praviloma sedi ob tvojem vzglavju in "dol" nič ne vidi, razen če ima izrecno željo ;)

:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2005 8:35:38   
lan
Tako kot so punce napisale,je res velika pomoc,ce je partner prisoten pri porodu.Brez skrbi,nic se ne vidi,ce ne gleda v kraj dogajanja:)-.

Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2005 8:43:42   
tulipan
Torej je bolj pri tvoji glavi in ne gleda, kaj se tam spodaj dogaja?
To tudi meme martra....

Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2005 8:44:30   
Amoss
Sicer še nisem rodila, ampak vseeno, moj fant bi tudi rad bil zraven, čeprav sem bila na začetku v isti dilemi kot ti sem sem si pol premislila.Če želi biti prisoten tej lepi izkušnji ne biti egoist, pusti mu.Zapomni si da si ti čutila vsako otrokovo brco, on ne,...Če bi pa rad bil pri porodu pa naj bo, saj lahko gre ven.
Aja pa tisti moški ki so zraven pri porodu znajo dosti bolj ceniti kar ženska prenaša kot pa tisti ki niso.

Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2005 9:04:23   
babylove
Čisto razumem, pri naju je bila enaka dilema. Sem imela občutek, da bi morala to sama opravit in sem se tudi počutila sposobno in pripravljeno, da grem sama. Tudi meni ni bilo do tega, da me vidi v situacijah, ki si jih naštela. In ko je povedal, da on pa bi rad bil zraven, sem se začela še prepričevat, da ne gre zaradi mene, ampak iz radovednosti. No in na koncu sem ga vzela zraven ne zato, ker bi to hotela, ampak izhajajoč iz stališča, da kot otrokov oče ima svobodno izbiro in pravico sodelovat pri porodu. Izpogajala pa sem si, da se sme gibati samo ob 'zgornji polovici mene'... Potem je imel možnost potipati glavico in laske 'preštet', pa seveda ni, ampak meni je bilo takrat res že čisto vseeno, tudi če bi.
Tako da, partner pri porodu v končni fazi ni bil moteč, čeprav nisem bila preveč za. Moralna opora ni bila toliko pomembna, saj sem bila sama psihično pripravljena, je pa bil praktično izredno koristen, ko je letal z ledvičkami okoli mene:(.

Sicer pa je fino, da je vsaj v prvi fazi s tabo, da ne boš čisto sama v porodni sobi. Ti bo dolgčas ;).

Neposredna povezava do sporočila: 12
12.4.2005 9:08:06   
babylove
tulipan, strateška pozicija partnerja je odvisna od vajinega sporazuma ;). So takšni, ki pri glavi dajejo moralno oporo in takšni, ki snemajo direktno v kader, da nastane lep dokumentarec... Kakor vama odgovarja ;).

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.4.2005 9:08:33   
smrka
Se ne strinjam s tabom Amoss da moski ki prisustvujejo pri porodu da potem bolj cenijo zensko. Nekateri ja. Nekateri pa to dozivijo kot nocno moro - delajo se pogumne in celo nekateri snemajo porod potem pa postanejo impotentni. To si nisem izmislila veliko sem slisala in brala. Jaz si tudi zelim imeti svojega zraven, a mu nebom dovolila da gleda v "kraj dogajanja" temvec da mi bo v oporo in spodbudo pri glavi in seveda, bo gledal v nasprotno stran.
:kuza:

Neposredna povezava do sporočila: 14
12.4.2005 9:15:36   
puncica
Jaz ti pravim da srečna bodi da hoče biti s teboj, ti bo v veliko veliko oproro. S temi stvarmi da boš krvavela se pokakala,... pa itak ne bo nič videl, ker je pri tvojih ramenih zadaj, ne pa tam ko je babica. Boš vidla da boš srečna da ga imaš zraven sebe.:bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 15
12.4.2005 9:18:00   
babylove
Če bi recimo jaz bila moški, ne bi hotela biti pri porodu.

Mislim, da so moški danes posiljeni z idejo prisotnosti pri porodu in da nekateri zaradi vsesplošnega pričakovanja sodelovanja to storijo, ne da bi zares želeli. Le kako naj en moški (trden, močan, sposoben) svoji nosečnici prizna, da on pa ne ve točno, če bo sposoben nudit moralno oporo :zmeden: Po moje je raje tiho in gre zraven, pa bo, kar bo.

Neposredna povezava do sporočila: 16
12.4.2005 9:32:27   
Anonimen
Pa kako vas je lahko sram telesnih izločkov? Mogoče ste še tako sveže zaljubljene, da morate biti lepe pred možovi, kaj pa vem. Mene je bilo včasih sram iti lulat na stranišče pred fantom.
Zdaj pa mislim, da je njegova "dolžnost", da tudi drek za menoj čisti, če ga jaz ne morem. Jaz bi ga tudi za njim, če bi bil bolan.
Samo moj ni bil z mano pri porodu, ker je enkrat že bil, pa mu ni bilo "všeč". Pa ne izločki, ampak nemočno opazovanje trpljenja ljubljene osebe. Tega po moje ženske ne bi mogle tako čutiti, ker nam pač ni v naravi. Tudi takrat ni hotel biti pri porodu, pa je moral. Zdaj, ob dugi priložnosti, se je pa uprl z vsemi štirimi. Meni je bilo pa vseeno, prav tako kot babylove sem se pripravila na bolečino, ki jo bom pač tistih nekaj ur pretrpela. No, na koncu je bil CR, tako da itak ni bilo kaj videt.

Neposredna povezava do sporočila: 17
12.4.2005 9:38:03   
babylove
Splišni, mogoče res ni bilo kaj videt, ampak 'nemočno opazovanje trpljenja ljubljene osebe' je bilo pa vseeno v igri.

Neposredna povezava do sporočila: 18
12.4.2005 9:45:16   
Grascakinja
Kdor je omenil, da lahko moški pri porodu snema/slika dogajanje v prvem planu (od spredaj) se je malo uštel, vsaj tako je v ljubljanski porodnišnici, ker ne dovolijo snemanja/slikanja samega akta poroda zaradi možnih zlorab. Lahko slika prej ali pa potem srečno nosečnico in pikico, ko sta oba že urejena.

Jaz bi sicer zelo želela imeti partnerja pri porodu, vendar moram spoštovati njegovo odločitev. Ne morem ga niti siliti, da bo z mano, niti mu nimam pravice preprečiti, da bo tam. Sam bo povedal svoje želje, potem se bova pa uskladila. Če ne bo želel, bom pač morala in zmogla sama.

Neposredna povezava do sporočila: 19
12.4.2005 10:03:05   
bilba
no,mojga pa nič ne mika bit zraven in ga tud ne mislim silit.če je moški bolj nežne narave(to pa so itak vsi, kar se krvi pa podobnih zadev tiče)porod zanj ni tako prijetno doživetje.je pa res, da v času popadkov in čakanja lahko zelo pomirjujoče deluje, če po naravi ni mal bl nervozen.enakovredno pa lahko prevzame dobra prijateljica.
vsekakor naj bo odločitev očetova.

Neposredna povezava do sporočila: 20
12.4.2005 10:08:20   
Amoss
Jaz sem tudi slišala da se nekaterim moškim ženska "zagabi" in so potem impotentni.To pa pride do tega ponavadi če ženska sili moža naj bo zraven pri orodu on pa si tega ne želi.
Jaz sem rekla če ima željo biti, pa naj bo.Še vedno lahko gre ven,...
Če pa ga ni zraven pa ne more nikamor in bi potemimala slabo vest, da je želel biti mi v opro pa mu tega nisem dovolila.

Neposredna povezava do sporočila: 21
12.4.2005 10:10:29   
*maja
Jaz pa pravim, da sem 100% za to da je partner pri porodu. Ko se šla jaz prvič rodit sem bila sama inbi mi prav pasalo imeti nekoga ob sebi razen osebja, ko pa se bila drugič v porodni je bil pa moj dragi zraven in je bilo vse skupaj veliko bolj prijetno in sproščujoče, tako da tudi ko bom šla tretjič rodit, gre moj definitivno z mano.

Sicer pa je to stvar vsakega posameznika ;).

Neposredna povezava do sporočila: 22
12.4.2005 10:24:26   
tulipan
Kaj pa če je malo bolj mehkega želodca? Že zdaj vem, da ne more gledat nobenih ran in ranic, že če se s šivanko zbodem mi zavija z očmi, o kakšni Urgenci ali ER-u na TV pa sploh ni govora! Ga bodo pobirali s tal..
Pri porodu vseeno nekaj vidi... Da ga ne bo impresioniralo preveč in bo začel name drugače gledat, ne več kot ljubico ampak le kot mater...
:zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 23
12.4.2005 10:27:41   
špelin@
Jaz pa bi rada dodala še moje osebne izkušnje.

PREOBČUTLJIVE - NE BERITE!

Pri prvem porodu so mojega proti koncu poslali ven, ker se je mala rodila z ritko naprej in so bili vsi na trnih zaradi morebitnih komplikacij. No, na srečo je bilo vse perfektno :bravo: Ko je bila mala zunaj, so poklicali moža.

Imam pa še eno zgodbo, ki je v osnovi sicer žalostna in boleča, a kar se partnerjeve prisotnosti tiče čudovita. Ko mi je drugi otroček v 20. tednu nosečnosti umrl, sem ga morala roditi. Mož je bil z mano od 06:30 zjutraj, ko so me pripeljali iz sobe, kjer so mi v trebuh našpikali injekcije za sprožitev poroda, do desetih zvečer, ko so me pripeljali z abrazije. Celo dopoldne in popoldne je hodil z mano gor in dol po KC-ju, jokala sva, se objemala in se imela rada. Pogovarjala sva se najinem angelčku in mož je bil z mano, ko sem prestajala hude popadke. Bila sva sama in on je bil tisti, ki je gledal, če otroček že prihaja. In ko je zagledal malo glavico, je odšel sestro. Malček se je rodil skoraj v njegove roke - miceno telesce, kot bi spančkal.

Ta izkušnja naju je še bolj povezala, mož je jokal bolj kot jaz. Oba sva bila ponosna sama nase, ker sva za malega storila čisto vse, kar sva le lahko. In mož ne bi nikoli pozabil, da sva bila takrat eno v doživljanju poroda najinega angelčka. Zato si močno želi, da se najina tretja kepica rodi vsa kričeča in topla v njegovi prisotnosti.

Seksualno sva si še privlačnejša kot prej, tako da dejstvo, da je gledal, kako iz mene prihaja otrok, pri njemu ni spremenilo njegove ljubezni do mene :bravo:

:angel:

Neposredna povezava do sporočila: 24
12.4.2005 10:32:16   
teta beta
pupa25, v celjski porodnišnici mislim, da omogočajo tudi takšne brezveznosti. Vem namreč (in sem tudi videla), da je fant od ene kolegice slikal skorajda dobesedno trenutek D oz. je pofotkal od zgoraj kolikor je lahko, ker čisto tam so itak babica in sestre in kdor pač je od strokovnega osebja. V SG pa je moj brat slikal nečakinjo eno minuto po rojstvu in ima na laskih še kar kri... no, mogoče pa je bilo možno, ker je svakinja zaposlena v tamkajšnji bolnišnici. Kakorkoli, jaz sem proti slikanju in snemanju, moški je tam, da ti je v oporo in da tudi sam doživi na svoj način ta enkratni dogodek. Moj lubi je absolutno za. Naraščaj bo slikal pa potem.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?