Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 13.1.2009 21:17:05
|
|
|
|
jakaracman
|
IZVIRNO SPOROČILO: žanka Gina-se poplnoma strinjam s tabo .Tud mene je zmotlo,ko sem prebrala,da moka ni dobra za zgostitev.Nevem no,mene je mama tud tak učila kuhat,drugače ne znam,da bi pa zdej nevem kolk čebule not zmetala mi pa tud ni. Vidiš mene pa moja mama ni učila nič zgoščevat z moko in pač ne zgoščujem ničesar.Ne vem zakaj bi zgoščevala z čebulo.Jo pri kuhi praktično ne uporabljam.Seveda pa imam belo moko in tudi bel kruh jemo.Vse, a zmerno in po pameti.
|
|
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 13.1.2009 22:06:56
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman IZVIRNO SPOROČILO: žanka Gina-se poplnoma strinjam s tabo .Tud mene je zmotlo,ko sem prebrala,da moka ni dobra za zgostitev.Nevem no,mene je mama tud tak učila kuhat,drugače ne znam,da bi pa zdej nevem kolk čebule not zmetala mi pa tud ni. Vidiš mene pa moja mama ni učila nič zgoščevat z moko in pač ne zgoščujem ničesar.Ne vem zakaj bi zgoščevala z čebulo.Jo pri kuhi praktično ne uporabljam.Seveda pa imam belo moko in tudi bel kruh jemo.Vse, a zmerno in po pameti. Mene moja mama ni učila ničesar, ker me takrat, ko sem doma živela ni nič od kuhe še zanimalo. Potem sem imela šnelkurz kvečjemu po telefonu kdaj. POtem je umrla. Tako sem pač včasih živela v nevednosti, pa nisem nikamor moke not metala, nisem znala uporabljat. ko sem pa enkrat odkrila čare zgoščevanja, ki dajo jedi popolnoma na celi ravni drugačen okus, pa moko uporabljam. Kako hudiča bi naredila blitvo kar tako, v mleku in smetanci brez moke? Bljak. No, kakšne stvari so čist ok brez moke, ampak večina je pa res boljša z njo. Pa zaradi ene žličke moke v celem piskru menda ni še nobedn umrou.
|
|
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 13.1.2009 22:10:28
|
|
|
|
ejša1
|
Jaz tudi nekatere jedi zgostim z moko, npr. zrezke v omaki. Tiste, ki pišete, da raje na drug način zgostite, kako recimo potem naredite pri zrezkih v omaki ali pa npr. kumarčni "zos? Bi tudi jaz poskusila, da vidim, kako bo izpadlo. Pa zakaj je ravno bela moka manj zdrava od drugih? Zaradi načina pridelave?
|
|
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 13.1.2009 22:52:51
|
|
|
|
kaya2007
|
mene pa zanima, s katero moko lahko zamenjam belo, pa da je okus še najbolj podoben? lahko potem delaš tudi palačinke itd.?
|
|
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 13.1.2009 23:57:44
|
|
|
|
tame
|
Jaz tudi nič ne zgoščujem z moko. Tudi moji starši ne. Sploh prvič slišim, da se tolikim jedem dodaja moka Moko uporabljamo za kruh, pizzo, prežganko, palačinke, paniranje,... hmmm...tu pa se počasi konča.
|
|
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 14.1.2009 7:57:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Sto ludi sto čudi. Kak bi pa blo,čer bi vse enak kuhale?Če se hočeš čist moke znebit v kuhi,ket to ni "zdravo",poješ pa drugega sranja veliko.No,tak pač je.
|
|
|
|
RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? 14.1.2009 9:37:33
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ejša1 Jaz tudi nekatere jedi zgostim z moko, npr. zrezke v omaki. Tiste, ki pišete, da raje na drug način zgostite, kako recimo potem naredite pri zrezkih v omaki ali pa npr. kumarčni "zos? Bi tudi jaz poskusila, da vidim, kako bo izpadlo. Pa zakaj je ravno bela moka manj zdrava od drugih? Zaradi načina pridelave? Jaz ko delam zrezke v omaki, dam tudi v omako čebulo, korenček, dostikrat por,.... Nekaj te zelenjavice poberem stran, ko je zmehčana in jo zmiksam do gladkega, ter potem primešam nazaj. Če se mi zdi premalo izdaten okus, primešam še sladko ali kislo smetano.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?