Čupka -> RE: zakaj je po vaše moka ˝fuj˝? (13.1.2009 9:33:19)
|
Jaz osebno proti beli moki nimam nič. Uporabljam jo veliko, ker veliko pečem. Uporabljam pa tudi polnozrnato, koruzno, ajdovo, občasno pirino,... Mislim da je važno, da je hrana raznolika. Zgoščujem pa ne z moko zaradi tega, ker mi jedi zgoščene z moko (zelenjavne juhe, golaži, enolončnice,...) povzročajo kaos v prebavi. Vse od napenjanja do zgage,... Če bom pojedla recimo golaž, brez dodatka moke, in polento, ali krompir, ali karkoli, ne bom imela nobenih težav. Če bom pojedla golaž zgoščen z moko, se mi bo spahovalo in kasneje napenjalo. Če je jed zabljena s prežganjem iz moke, se mi bo spahovalo in mi bo nagajala želodčna kislina. Torej, moje telo se temu upira. Po drugi strani pa mi je izziv najt vedno nove rešitve za boljši okus, za pravo gostoto,...namesto zmešat v kozarčku žlico moke z malo vode in jo fliknit v pisker[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|