dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka Jutro Maj, tudi jaz sem prebrala grozljivko, ki so jo tihtih nekaj dni živela Spet potrjeno kako prav sem se odločila, ko sem vztrajala da grem v Postojno in ko sem vzelatudi G tam On je res en zlat človek. Sem na SLO times našla en šlanek nekega američana, ki je poročen s slovenko in je ona 1. rodila tu, 2. v ZDA, pri 3. otroku pa sta samo zaradi ginekologa (in to prav mojega) in odnosa, strokovnosti.... prišla roditi v SLO - Postojno. Bom poiskala članek in napopala link. Jaz komaj čakam, da grem spet rodit tja Blaža, se strinjam s teboj. Članka sicer nisem brala, če obstaja v elektronski obliki se priporočam Za vsako stvar, za katero se odločimo je fino, da smo seznanjeni s stranskimi učinki, možnimi posledicami, prednostmi, slavostmi in se potem odločimo na podlagi vsega tega. Zame je porod z epiduralno naraven, ker se narave ne posiljuje, ničesar se ne prehiteva, edino kar je drugače je to, da je zmanjšana bolečina in s tem prorodnica ohrani veliko energije, ki ji potem po porodu in pri okrevanju lahko še kako koristi. Jaz vem, da nisem bila nič utrujena, s carico pa je bilo tudi vse v najlepšem redu...No, pa saj se ve, da smo si različne ....pri carskem rezu je tako, da je narejen zato, ker v takih primerih pač običajno ni druge možnosti in je bolje za porodnico in otročka. Sem pa odločno proti sprožitvi poroda z umetnimi popadki, prediranjem mehurja,.... kadar je z še vse ok, porodnico tudi in je pač samo tisti "rok", ki je bil postavljen, mimo. Naj narava naredi svoje, saj je kontrola zdravnikov zato..... Velikokrat taki porodi, ki so sproženi, trajajo veliko dlje in še kaj...... No, zdaj pa konec filozofiranja, to je samo moje mnenje.... kerega pa maš ginekologa? Če boš pa 2. rodila v Postojni, te pridem pogledat. dr. Merlo - itak upam, da nisi mislila, da mislim Taševa Ne se mi je zdelo, da je Merlo, čeprav sem čula tudi ful slabega o njem od sosede, ki ga ima in ni tako zanemarljivo malo kar je povedla. No pa ti ne bom kvarla slike o njem. Sej za mojega tudi nekateri kej pokritizirajo, pa je meni vseeno najbolj zlat na svetu. O ne, ti lahko čist mirno napišeš vse, ker meni je zlat in oh in sploh, če pa se bo kdaj kaj zataknilo, ga pa niti sekunde ne bom več v zvezde kovala, Tako da smo na jasnem....ne za vsako ceno, tako to je pri meni. Meni je veliko pomenilo, ko sem mu prinesla vse papirje iz Belgije od nosečnosti, da me je sploh sprejel, vse pogledal, naslednji dan sva se slišala po telefonu, če bi slučajno hotel še kak papir ali preiskavo....moram reč da me je lepo spremljal, hodil iz ambulante v bolnico z mano na CTG, me na CTG naročal ko je bil dežuren...mi je pa hotel sprožiti porod, pa mu nisem pustila, ker je bilo s carico in menoj po njegovih besedah vse ok. Tako da ima tudi on te "fore" s sprožitvijo, samo se nisem dala Po porodu mi je pa prišel čestitat in rekel da sem bila spidi gonzales