|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 9. del
25.1.2009 22:28:29   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

sIFR_callback_0_DoFSCommand(info, args);
Pasulj čorbastAutor: Bane

user posted image Verzija za štampanje

Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: Preko dva sata
Posno jelo: ne
Težina pripreme: jednostavno
Kaže se "prost k´o pasulj", a to znači upravo to. Pasulj treba da bude prost, bez ikakvih maštovitih dodataka. Ne kvarite ga. Jedino dozvoljeno je da pustite 1-2 paprike sveže ili suve da plivaju dok se kuva.

Ovo je recept pisan za decu ali poslužiće svima. user posted image
Sastojci za 6 porcija
0.5 kg pasulja
500-700 g suvih rebara ili neko slično suvo meso
2 glavice crnog luka

Zaprška:
2-3 kašike ulja
2 čena belog luka
1 kašika brašna user posted image user posted image user posted image  ful zdravo za naše bubce.user posted image user posted image user posted image

Priprema
Čorbast pasulj? Naravno, sa suvim rebrima. Može i suva kolenica ili, još bolje, butkica. Uzme se veći lonac (za 4 osobe po 3 tanjira). Potrebno je pola kile pasulja, očistiti ga i potopiti u vodu. Po pravilu, pasulj bi trebalo da odstoji preko noći u vodi, da nabubri i da se brže skuva, ali to nije neophodno. Vi ga samo operite i sipajte u lonac vode koliko da ogrezne (da ga voda prekrije) i pustite da na srednjoj vatri provri.

Neka vri 5 minuta, onda ga skinite s vatre i prospite vodu. Najlakše je izručiti sve u cediljku nad sudoperom. Pasulj vratite u lonac pa dolijte svežu vodu. U nju stavite dve sitno iseckane srednje glavice luka, rebara će biti dovoljno 500-700 g, samo tražite od kasapina da ih iseče. Ako imate butkicu ili kolenicu, pazite da lonac bude veći da sve stane. Zatim dodajte desetak zrna bibera i jedan manji listić lorbera i ništa više.

Pustite da provri, smanjite jačinu ringle na najnižu temperatutu na kojoj će ipak da vri. Tako treba da se kuva dok pasulj ne omekne. Kad promešate kašikom, zrna ne smeju da zveče. Uostalom, probajte. Nemojte soliti. Prvo zato što je moguće da su rebra već dovoljno slana, ponekad i preslana (zato ih pre kuvanja obavezno treba isprati toplom vodom), a drugo, ako se pasulj kuva otklopljen i bez soli mnogo je lakši za probavu (ja ga zovem "bestrzajni"). Neki stavljaju kojekakvo povrće u pasulj, ne treba, treba da je prosto ko pasulj, jasno!

Kuvanje pasulja traje nekoliko sati (2-3), zavisi koliko je star (zato otvorite prozor, a zatvorite vrata na kuhinji da ne zamirišite celu kuću). Dolivajte vruću vodu ako je ona u loncu izvrila. Kad je skuvan, napravite zapršku. To u početku možda i nije sasvim lako, ali život nije grana jorgovana, so just do it, što reče NIKE.

Zaprška
U tiganj stavite 2-3 kašike ulja i zagrejte ga. Dok se ulje greje (srednja vatra) iseckajte 1-2 čena belog luka. Prvo ga zgnječite dlanom dok je još u ljusci, samo se naslonite i gotov je. Onda ga očistite od ljuske i iseckajte na dasci. Kad se ulje zagrejalo, stavite u njega jednu varjaču brašna i mešajte da se izjednači, to jest da ne bude grudvica. Stalno mešajte da brašno ne zagori.

Zaprška treba da je retka. Neka brašno polako tamni dok ne postane smeđe, a kad intenzivno zamiriši dodajte u tiganj onaj beli luk, promešajte i izmaknite s vatre. Nastavite da mešate, jer sve to još vri, pa dodajte jednu ravnu kašičicu aleve paprike. Sve ponovo promešajte i sipajte u pasulj. Promešajte pasulj i vratite ga na vatru. Sad treba samo malo da istiha vrijućka, poklopljen ali ne sasvim (postavite poklopac preko varjače, recimo), da se ukusi sjedine. Probajte ga, i ako treba dosolite, ali obično ne treba. Ako je preslan stavite pola kašičice šećera i šolju vode, pa nek provri ponovo.

mirelaz (student) - 2008-12-02 19:03:03 (registrovani član)odličan!

hvala

Evo to lahko jutri skuhaš, pa ne pozabi namočit zdejle fižol.user posted image

Blaža na kero stran si šla po te srpske recepte user posted image , ti si pa prava sladka agentka .user posted image

Bamby upam da se Anaja do konca pozdravi , a vi imate 3 tedna uvajanje , Mi dve bomo imele 1 teden , se bojim da bo premal user posted image , ne dobim več dopustauser posted image , pa imam celega , me je direktor klicu da grem takoj po porodniški delatuser posted image user posted image , komaj sem dobila od 27.1-9.2

ella user posted image da ti jutri čim prej mine dan.

sladka agentka ja.user posted image user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
25.1.2009 22:29:17   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force

jaz pa grem počasi, ki če ne bom dobila odpoved.user posted image

Nočko!

ne verjamem... user posted image

jah nikoli ne veš, tud virtualni ljubimci so hudič.user posted image user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu Stipe air force)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
25.1.2009 22:30:28   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

O končno se javi kdo!user posted image user posted image user posted image

a jst sem pa nihče...user posted image

user posted image user posted image user posted image

valda , da mam tut tebe rada. user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
25.1.2009 22:31:11   
blaža
No tko. Zdej grem pa lahko spat.user posted image

Nočko.3.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
25.1.2009 22:32:44   
ELMA
Nočko ...ta zadnja ....user posted image

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
25.1.2009 22:45:42   
nizy

Nočko ...ta zadnja ....user posted image
,

ne jaz sem tazadnja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
25.1.2009 22:54:02   
nizy
meti -user posted image user posted image user posted image user posted image za spanje

blaža- zdaj pa nehi s takimi recepti , boš ti kriva , če mi ločevalna tokrat ne bo uspela user posted image

sem samo malo na hitro prebrala , no naša Azra se je začela plaziti po vseh štirih HB, in se nam je pripetila majhna nesreča pri, plazenju je zdrsnila na noska in prebila tazgorno ustnico , je tako jokala , da sem jo komaj pomirla user posted image

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
26.1.2009 7:56:13   
ella79
jutro user posted image
javljanje v živo user posted image user posted image jaz sem že v pogonu user posted image user posted image user posted image
mal kasnej pa še kej preberem in pokomentiram, ni časa, grem na kavo user posted image
morm pa rečt, da je v službi prav fletno, no sej kej drugega sploh nisem pričakovala

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
26.1.2009 8:04:10   
ELMA
jutro user posted image  ...a pride kera na user posted image

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
26.1.2009 8:08:57   
mala_pikica
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

jutro user posted image
javljanje v živo user posted image user posted image jaz sem že v pogonu user posted image user posted image user posted image
mal kasnej pa še kej preberem in pokomentiram, ni časa, grem na kavo user posted image
morm pa rečt, da je v službi prav fletno, no sej kej drugega sploh nisem pričakovala

Jutro!

Ella a ti si že tudi  v službi? Joj zdaj pa res že gre proti koncu. Meni je bilo prvič tudi mučno iti v službo, ko pa sem bila par dni tam, pa mi je bilo kot, da sploh ne bi bila nikdar doma. Meni je bil bolj problem ritem, smo že lepo utečeni, potem pa se vse spremeni z odhodom v službo.

Drugače pa smo mi vredu, Luka je spal danes do 6h zjutraj v svoji postelji, ponavadi se zbudi okrog polnoči in pride k nama v posteljo spati, danes pa je bil priden. Imamo pa sedaj edino malo problemov z uspavanjem, se je zdaj malo razvadil zdaj, ko je bil bolan.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
26.1.2009 8:10:47   
mala_pikica

Ja Elma jaz bi prišla na user posted image , škoda, da nisva sosedi. Mi je prav tečno, ko moram zjutraj vedno sama user posted image piti.

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
26.1.2009 8:32:02   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica

Ja Elma jaz bi prišla na user posted image , škoda, da nisva sosedi. Mi je prav tečno, ko moram zjutraj vedno sama user posted image piti.

lahko prideš kadarkoli k meniuser posted image user posted image še 14 dni...pol pa več ne

dobro jutro

za mene ni najbolj pa ok. dediuser posted image user posted image
zdaj grem pa v trgovino

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
26.1.2009 8:32:20   
Blacky*
jutro user posted image

jaz sem pa že po kavici. Zdaj grem malo prečekirat nove zadolžitve

uživajte

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
26.1.2009 8:37:54   
Februarka08
Jutro.

Jaz sem tud že v pogonu, ampak zaenkrat še v domačem okoljuuser posted image
Kok se mate fino k se lahko javljate iz šihtauser posted image jaz grem še lulat komaj lahkouser posted image no ja, saj bo bolj... ko bom enkrat v drugi službiuser posted image

Zdaj grem dat pupi zajtrk, čakava da se mleko ohladi...
Lep dan!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
26.1.2009 8:38:21   
misar
o jutro

za spremembo nisem prva. sem spala do 8:00h, prinčipesa pa še vleče, ker jo je ponoč kašelj matral. ko se naspi pa greva gas k pediatrinji. men se zdi, da ni to z zdravjem nič boljše.

se tipkamo več ksnu, da povem kako in kaj. aja kar se tiče diet, je pr men najboljša ta, ki jo mam spet, bolj mal spanja in dojenje na ful, ker ji druga hrana ne diši in sem spet na meji, da padem pod 50kg user posted image . no ja, pač ne bom zarad debelosti umrla, se bom kar posušila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
26.1.2009 8:58:45   
Neni13
dobro jutro

naš je že v varstvu. jaz sem full prehlajena,lije z nosa. Samo,da ni vročine.
jaz začnem pa delati naslednji teden in to na petek. :)
Misar boga Lana,upam,da se čimprej pozdravite.user posted image
Grem zdaj malo stanovanje v red spravit..

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
26.1.2009 9:00:55   
misar
dobro jutro neni

ja tole z zdravjem pri nas je kriza. je prejšnji teden že v sredo kazalo, da bo vse ok, v soboto pa drastično poslabšanje in obisk dežurnega. dobili AB, pa se mi zdi, da nismo nič boljše ampak slabšeuser posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
26.1.2009 9:06:34   
Stipe air force
Jutroooooo, Carica spala do 6ih v enem kosu user posted image  user posted image  user posted image ... potem 180 aptamila in zarad kakanja vstala ob 7ih user posted image ... Sefla je na poti v sluzbo... da vrze vpogled ce je kej za delat user posted image ...

Ella, kako je u Jesenicama ?user posted image  A je se vedno najbolj sportno mesto v Sloveniji ?user posted image ... (tam so itak vsi v trenirkah, upam da ti nisi)...

< Sporočilo je popravil Stipe air force -- 26.1.2009 9:07:00 >

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
26.1.2009 9:15:08   
blaža
Jutro3. Me je vrglo že dvakrat ven, pa res nimam več volje kej pisat.user posted image

No Blaž je spal dobro, le da se je ob šestih že zbudiluser posted image

No začel je pa lepo čebljati in že par besed.

Naš repertuar je takle: ko, ko, ga, ga ,muuuu, mauuu, vou, vou, pa nekaj zarjove za levauser posted image , pa ribico oponaša z usti, pa sovica hu, hu, hu, hu

Pa še : mama, tata, baba, daj, daj, ne, ne,

To bo vse.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
26.1.2009 9:16:00   
blaža

Jutroooooo, Carica spala do 6ih v enem kosu user posted image  user posted image  user posted image ... potem 180 aptamila in zarad kakanja vstala ob 7ih user posted image ... Sefla je na poti v sluzbo... da vrze vpogled ce je kej za delat user posted image ...

Ella, kako je u Jesenicama ?user posted image  A je se vedno najbolj sportno mesto v Sloveniji ?user posted image ... (tam so itak vsi v trenirkah, upam da ti nisi)...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 3445
26.1.2009 9:23:22   
Stipe air force

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako je v Senozecama user posted image , a so tam tud v trenirkah user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
26.1.2009 9:24:28   
blaža

Kako je v Senozecama user posted image , a so tam tud v trenirkah user posted image  user posted image  user posted image

tudi, tudi, ma jaz nisem.user posted image user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 3447
26.1.2009 9:28:34   
Stipe air force

tudi, tudi, ma jaz nisem.user posted image user posted image user posted image user posted image

ma sem vedu.... user posted image  user posted image  user posted image ...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
26.1.2009 9:30:24   
blaža

ma sem vedu.... user posted image  user posted image  user posted image ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Na vse zgodaj, me spravljaš v dobro voljo.

kaj pa zlatni lanac, a je kej pri vas?user posted image user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 3449
26.1.2009 9:30:43   
bugnavilea
Jutro ...

Mi imamo doma čisto katastrofo ... user posted image user posted image user posted image Mož je ponoči bruhal ko vidra in je čist gotov ... jaz sem s ta malima (ne)spala v dnevni sobi ... Luka ima drisko ... Miha je zaenkrat še v redu, sam sitn ko sam vrag. Ma adijo pamet. Jaz sem pa z močmi čist na koncu. Ojoj ... ... kdaj bo kaj boljše?

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.