Polonca s piko
|
Najprej, da boš vedla, da ti ne govorim kar nekaj za BZ... tudi jaz imam taščo, ki je daleč od idealne in s katero ni mogoče komunicirat. Ni. Je pa res, da imam moža na svoji strani, to pa je bistvena razlika. Vidi, kakšen je njen odnos do mene in kadar sem na robu z živci in sem tik pred tem, da grem in ji kaj povem, me skulira (pogosto je to že kar malo prepir), da mi dopove, da je nesmiselno karkoli odreagirat, govorit, počet, ker ji ne bom prišla do živega... in v vsakem primeru bom jaz izpadla slaba. In tko živimo. Za povrhu v njeni hiši, vsaj zaenkrat. No... tko... Vidim, da imaš res " " v žlahti. Kolikokrat pa si že razmišljala zakaj je taka? In, če premisliš, kako živi - s partnerjem, ki ga ne mara, z mamo, ki ji najbrž pravtako gre na živce, od drugih finančno odvisna, prijateljev tudi najbrž nima dosti... A ti ne opaziš, da je ena uboga reva? Ona se pač znaša nad teboj in drugimi, da si pridobi energijo za živet, tako kot ti greš smučat al pa na sprehod. "Če drek mešaš smrdi" in pomoje ti to počneš. Če vidiš, da ti z njo ne moreš komunicirat, PUSTI, nehej mešat, nehaj bezat z smsi, klici, preusmerjanjem klicev... prosim te! V tem kontekstu se tudi ti obnašaš kot ena 14 letna smrklja! 150km od doma se pa že ne more tako grozno vmešavat v vas, prepričana sem, da ne pride večkrat na teden, ali pač? In, prosim, saj sta s partnerjem odrasla človeka, nehaj z grožnjami, da se boš odselila! Tudi če nisi poročena si se menda zavezala temu človeku - vsaj s srcem, pa tudi z otročkom. Vsem drugim forumovkam - težav se ne rešuje z "bom-pa-spokala", a menite, da tam pa ne bo težav? Bodo pa kakšne druge. Vsak ma svoj križ, ki ga mora nosti! Največja težava ni tašča, ampak vajin odnos s partnerjem. Na temu morata graditi in ga poglabljati. Ko bosta vidva imela trden odnos bo partner že vedel kdaj se na katero stran postavit. Mogoče pa on noče odreagirat prav zato, ker noče razpihovat, kar sama kuriš. Enkrat, ko bosta mirna, mogoče na sprehodu, ko se bosta dobro počutila, mu povej, da bi mu bila res hvaležna, če bi se pogovoril z njo - seveda mu moraš pokazat razumevanje, da ti je jasno, da ne more iti do nje, in znoret nad njo, kar je res. Ona je njegova mama! Mirno se pogovarjajta in ne krhajta svojega odnosa zaradi tretje osebe. Priporočam obisk kake zakonske skupine. Sama jo obiskujeva (ravno včeraj smo imeli, jej, smo se zabaval ) in vsakič znova spoznavava, koliko nama daje in koliko črpava iz nje. Včeraj smo imeli prav tako temo, da sva se ob predelavo malo spričkala, malo pogovarjala, na skupini pa oba ugotovila kako v zvezi s tem naprej in prišla domov prav na frišno zaljubljena :D In včeraj sem prišla tudi do ene pomembne ugotovitve: Tašča, ne glede kakšna je, dobra ali slaba, žleht ali prijazna, vtika svoj nos ali ignorira, je nekoč, naredila največ za tvojo srečo, ko se je odločila in sprejela otroka, ga donosila in ga vzgojila v človeka, ki ga ti ljubiš. A si ji vsaj malo hvaležna za to? Vse dobro ti želim!
|