|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del
6.3.2009 13:47:33   
christiana21
Mi je že žal, da sem napopala zgodbico gor...zdaj pa je elevitka žalostna.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
6.3.2009 13:53:00   
matcar
Jaz tudi žalostenuser posted image user posted image user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
6.3.2009 14:21:28   
klaja
user posted image user posted image user posted image sedaj pa sem ostala brez besed.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
6.3.2009 14:46:21   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

user posted image user posted image user posted image sedaj pa sem ostala brez besed.
tudi jaz user posted image

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
6.3.2009 14:48:19   
elevitka
tasaaaaaaaaaaaaa.... kako kaj, kje se skrivaš ? Kako vam gre?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
6.3.2009 14:59:35   
christiana21
tasika je prišlaaaaaaaaa. kako je družinica?

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
6.3.2009 15:08:46   
nebo
Ostajam brez besed.......))))user posted image
Cristiana - življenje tvoje, in tvojega otroka gre naprej - drži se!!

Neposredna povezava do sporočila: 1457
6.3.2009 16:02:12   
christiana21
Punce, kaj potrebujem maja za odpust dojenčka iz porodnišnice? Na seznamu piše cel kup nekih plenic, zakaj toliko plenic? Kaj so tetra plenice in kaj mako majčka? Je to dvoje nujno? Potrebujem tudi žabice?
Do sedaj imam samo kupljen pajacek za odhod domov, pa me zanima kaj morem še nabaviti. Danes namreč grem gledat za previjalne mizice, pa bi rada vse skupaj nabavila, da imam potem mir. Je to prehitro za nabavljanje, dva meseca prej?

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
6.3.2009 16:19:45   
tasa_m
no, pa da napišem svojo porodno zgodbo.

Čet. 19.02 dan kot vsak drug dan. Nobenih posebnosti. Zjutraj veselo pripravim v kopalnici plenice in vso "kozmetiko" za našo tamalo miss, pripravim torbo in oblačila kaj boma jih imeli iz P., in jo pospravim v omaru. V trdem prepričanju, da je mesec dni še najmanj nebom potrebovala. user posted image
Ostali čas preživim na RR in MSN-ju, popoldan po kosilu pa se mal vležem in zaspim za 2,5 urce (kar ni bilo v moji navadi). Okoli 18h pride domov moj dragi in mu rečem, da tamale danes ne čutim dost in da se bova šla pokazat v P. takoj po 20 uri, če nebo začela bolj intenzivno bincat.
Okoli 18.25 grem na wc kjer mi je začelo vse samo tečt. Pokličem Tomaža in mu rečem, da se mi zdi da mi je voda odtekla saj nisem nič pritiskala in je samo teklo. Pogleda v školjko wc-ja in reče, da je taka mutna voda. Nekako se še le pregovorim da to ni to, saj je mesec prehitro in grem veselo na računalnik, kjer vpr. kako vem kdaj ti odteče voda?!
Punce mi takoj odgovorijo ampak odg. nisem mogla več prebrat, ker se mi ponovno vlije po nogah. Mojemu samo rečem: zdaj pa gre zares..voda mi je odtekla.
On po avto, jaz pa brisačo med noge, da sem prišla vsaj pred blok, da me je lahko odpelal v P.
Ob 19h prispema v P. kjer me pregleda sestra in reče, da je vse zaprto in visoko gori. Meni nič jasno, kak visoko, če mi moja G. stalno pravi kako je mala nizko in spodaj. Priklučijo me na CTG,popadkov ni, odprta še nisem nič.
Čez čas uredimo še tisto papirologijo in ob 20.30 me sestra spremlja v porodno sobo. Ker ni bilo gužve sem si celo porodno sobo lahko izbrala user posted image Izberem tisto talepšo in najtavečjo z vsemi pripomočki (žogo,zibajočim stolom,radiom,..). Prikluči me ponovno na ctg in še vedno nič.
Moj ves nestrpen kdaj bo ko mu sestra reče: vi lahko greste kamot še domov, vas bomo poklicali ko bo šlo zares. In seveda ker je bila taka panika, sem pozabla tudi vzet aperaturo za merjenje sladkorja zraven. Okoli 22h pokličem mojega naj mi to prinese zraven pa še kak sendvič in sok,ker sem lačna,kuhinja pa več ne obratuje.
Okoli polnoči dobim prvo dozo umetnih popadkov. Sestra mi reče naj poskusim zaspat, ker bom potrebovala moč za porod. In seveda ker nisem vedela kaj naj pričakujem,..sem bila prepričana da bom rodila še pred 7 uro zjutraj, ko sem gledala na ctg-ju moje popadke. Krivulja se je povzpela na 82 mene pa bolelo nič. Vsa optimistična si mislim: ah to je samo tak koda bi imela mens. krče..to bom zmogla jaz brez problema user posted image user posted image
V petek zjutraj pred 7h pride v porodno moj,oblečen za k porodu in prvo kaj pomislim: končno se bo začelo po 10 urah nekaj dogajat.
Ob 7h dobim še eno dozo popadkov, ko me sestra pogleda in reče..še vedno nič odprti user posted image aaa priznam, da sem si želela, da že rodim.
Ob 8h pa se le začne,popadki vedno bolj močni,odprta  2 cm in takrat nama babica reče:tak porod se je začel. Popadki še niso bili redni..bili na 15. min, pa 30. min pa spet na 15.min. Nič več nisem bila ziher da bom to zmogla brez problema. Ko pride babica in me pregleda reče, da se le odpiram ampak zelo počasi. Kr rečem ji, da jaz tega nebom zmogla in da ne morem več. Pride do mene me prime za roke in mi reče,..brez skrbi skupaj boma zmogle,še malo pa boš zagledla svoj zaklad, ki ga nosiš pod srcem.
Čas koda se je ustavil,nikamor ne mine,mene boli,moj pa mi moči čelo in me masira. Ob 12h pride ponovno babica me pregleda in reče..ja zdaj pa gre zares. Prtisni kolko se da,glavica se vidi. V trenutku sem imela porodno sobo polno zdravnikov, babic in še neka študentka je bla na moji desni strani. Prtiskam,prtiskam ampak prekane se nič. Začno se pogovarjat da tamalin pulz preveč visok, premakne pa se nikamor. Lija se mi je zagozdla. Mojega pošljejo ven, mene pa med tistim časom vrežejo. Babica prosi ginekologinjo, naj pusti mojemu da je zraven,saj me že vso jutro vzpodbuja. Ginekologinja popusti in moj je lahko prisoten. Vsi mi govorijo naj še enkrat prtisnem in bo zunaj. Prtiskam kolko se da,mala pa ne gre ven. Pride še več sester,ko se mi čez par sekund vržeta 2 na trebuh jaz prtisnem in tamala je zunaj. Končnoo.Ura 12.56 min. Ni takoj zajokala,ampak imajo čas 1 min. da zajoče. Po par sek. tudi ona spusti svoj glas, glas ki je bil najlepši glasek na celem svetuuser posted image . Oba z Tomažem zajočeva, zdravnica pa pregleda tamalo,jo stehtajo in zmerijo ter mi jo položi v naročje.Po par minutah mi jo odpeljejo v toplo posteljico na intenzivno nego, meni pa dajo še 3 urce počitka v porodni sobi.
Ampak o počitku ni bilo ne duha ne sluha,..jaz polna energije vse po vrsti obveščala o rojstvu princeske težke 2330g in velike 46 cm. user posted image
In ja končno sem tudi jaz sem imela svoj zaklad ob sebi, zakladek kateremu se je tako mudilo na svet, da je prišla cel mesec prezgodaj.

Sem hotela na kratko opisat pa ne gre..user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1459
6.3.2009 16:36:27   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Punce, kaj potrebujem maja za odpust dojenčka iz porodnišnice? Na seznamu piše cel kup nekih plenic, zakaj toliko plenic? Kaj so tetra plenice in kaj mako majčka? Je to dvoje nujno? Potrebujem tudi žabice?
Do sedaj imam samo kupljen pajacek za odhod domov, pa me zanima kaj morem še nabaviti. Danes namreč grem gledat za previjalne mizice, pa bi rada vse skupaj nabavila, da imam potem mir. Je to prehitro za nabavljanje, dva meseca prej?

christiana..jaz sem imela vse nabavljeno že v začetku decembra,PDP pa sem imela 18.03. tak da ti kr nabavi. da te čas ne prehiti. user posted image
Mi smo imeli žabice ko smo odšli iz P.
Jaz sem jo imela oblečeno: body,majčka,žabice in hlače podložene, preko pa  kombinizonček, ki ga je zaštrikala moja mami. Ampak mi smo se rodili feb. t pa boš maja. Takrat pa je že bolj toplo user posted image
Glede plenic pa smo imeli pampersko oz. plenice iz Mullerja,pa eno navadno plenico in zmajčka. Ne potrebuješ 6 plenic, tak kot piše tam gor kaj vse potrebuješ.. ne vem zakaj toliko..user posted image user posted image

Drugače pa smo mi ok, danes smo imeli pregled v P. in naša žabica ima že 2520g. Ko sva odšli iz P. pa sva jih imeli 2250g,tak da sma pridne z pridobivnjem na teži user posted image  je pa danes stara 14 dni user posted image user posted image

No, pa še ena slikica naše žabe,preden smo šli na pregled v P.
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1460
6.3.2009 17:07:59   
tasa_m

Nosečnice:     user posted image

user posted image      MalaČebelica, 17.03.2009
user posted image      matcar, PDP 08.04.2009
user posted image      KaTkA24, PDP 14. 04 2009
user posted image      frutolina, PDP 20.04.2009
user posted image       ly117, 17.04 2009
user posted image      Maj_taj, PDP 01.05.2009
user posted image      ebetka, PDP 01.05 2009

user posted image      andrejka_237, PDP 09.05.2009
user posted image      miška 82, PDP 12.05.2009
user posted image      christiana21, PDP 16.05. 2009
user posted image       _srečnica_, PDP 27.05.2009
user posted image      cesarica13, PDP 10.06 2009
user posted image      ribička,  PDP 07.06 2009
user posted image      
tadyka, 11.06. 2009
user posted image      anadami, PDP julij 2009
user posted image      elevitka, PDP 23.07. 2009
user posted image      kea, PDP 18.08. 2009
user posted image      nebo, PDP 02.08.2009
user posted image     *TaMiKaaaa*, PDP 08.09.2009
user posted image      eva Ana, PDP 02.09.2009
user posted image       Rubin. , PDP september 2009 user posted image user posted image
user posted image       klaja, oktober/november 2009

Mamice in dojenčki ali dojenčice:  user posted image

user posted image     Kokica32, Valentin,28.02.2009
user posted image      tasa_m, Lija, 20.02.2009 
user posted image      Limona, Lia, 24.01. 2009
user posted image     cati, Tia, 22.01. 2009
user posted image     Blackcoffee, Thor, 07.12. 2008
user posted image     žabicamala, Žan Luka, 30.10.2008
user posted image     lyra*, Zoja & Zara, 15.10.2008
user posted image     B.M., Matic, 27.09.2008
user posted image    *bubi*, bubika, 04.09.2008
user posted image     Saraya, Marisa, 27.08.2008
user posted image     gold fish, Jaka, 17.08.2008
user posted image     Blacky, Teja, 17.07.2008

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
6.3.2009 17:18:37   
ly117
Pozdravljeni.

Joj tasa tvoja mala štručka je tok slatka. Pa čestitke na težiuser posted image user posted image user posted image , kr tko naprej.

Christiana mene pa zanima kako previjalno mizo boš kupila. Ker najcenejša je na recinko.si in je od Lip polčane in stane samo 186,00 EUR, pa še dostavijo ti jo brezplačno. Jaz jo že čakam.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
6.3.2009 19:16:28   
matcar
Tasa,čestitke!user posted image Kr tako naprej,pa bosta hitro za ostalimi,ko so normalno težo imeli.
Christiana,mako majčka je majčka na preklop,jih imajo tudi v P. Do treh mesecev sem jaz oba v to oblačla. Nič ne kompliciraj,vzami si en body,pa tanke žabice,pa kaki kompletek za na vrh. Pa pleničke ne pozabit.Lahko pa si komot že zdaj nabaviš,da te kaj ne preseneti,kot je našo Taso.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
6.3.2009 19:17:03   
matcar
Pupa je pa tak lepa,prava babika mala!user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
6.3.2009 19:31:40   
christiana21
IZVIRNO SPOROČILO: ly117

Christiana mene pa zanima kako previjalno mizo boš kupila. Ker najcenejša je na recinko.si in je od Lip polčane in stane samo 186,00 EUR, pa še dostavijo ti jo brezplačno. Jaz jo že čakam.

Našla sva v Rutarju akcijo...otroška soba (postlca-kinderpet, previjalna miza, omara) 300 eur

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
6.3.2009 19:41:03   
matcar
To pa sploh ni drago. Morata pa čakat,ne?

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

Neposredna povezava do sporočila: 1466
6.3.2009 19:43:34   
christiana21
ja, čakat morava en mesec.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
6.3.2009 19:59:56   
matcar
Se mi je zdelo,ker pri Rutaru je tak.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

Neposredna povezava do sporočila: 1468
6.3.2009 21:11:49   
klaja
Tasa_m lepo si vse opisala, ampak jaz se spet jočem zraven. Pa prava princeska je Lija!

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
6.3.2009 21:14:31   
elevitka
Jejjjjjjj  Tasa.....porodno zgodbo sem brala bolj napeto kot kako kriminalko user posted image . Lija je presladka... za popapat user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
6.3.2009 21:44:05   
matcar
Punce,ko bi blo vse tak napeto!user posted image  Bomo vidli,kaka bo moja v tretje.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
6.3.2009 21:49:18   
elevitka
Tiste ki ste že to dale skozi... dajte mi povedat... a zelo boli ko prerežejo presredek? pa kako je celjenje potem le tega, moja bivša sošolka ni mogla sedet, ni upala nič jest in pit (zarad lulanja in kakanja - ker se je bala da jo bo preveč bolelo ob izločanju)

Kaj pa bolečine ob popadkih  opredelite  po lestvici od 1 - 10 (al pa če lahko bolečino primerjat z čim (kaj pa vem npr. grozen zobobol)

verjetno sem za marsikatero postavila glupo pitanje... samo jaz mam tako nizek prag bolečine da takoj popi*dim... sem pravi posranec user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
6.3.2009 21:53:53   
matcar
Kaj pa vem! Meni presredka niso prerezali,ker so mi mogli CR naredit. Je pa sranje,ja,ker ne moreš pritisnit,kot normalno.Pri prvem sem imela svoje popadke ful švoh,mogoče za kako 3-ko. Pri drugem pa sem imela konkretne,za eno 8-ko,9-ko. Upam,da sem ti vsaj malo pomagala.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
6.3.2009 22:21:21   
elevitka
hehe ja matcar... zaj sem še bolj posrana user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
6.3.2009 22:31:36   
matcar
Pa saj sploh ni tak hudo,kot se sliši!user posted image  Predstavljaj si,da imaš menstrualne krče. Isto je to,samo malenkost bolj močno je.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.