|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Palestina
7.1.2009 22:53:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Katero je pa v drugi vrsti skoda pa ne vem?

Nic hudega, ce ne ves.

Cakam da mi ti poves...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
7.1.2009 22:54:09   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Kot prebivalka arabskega sveta pa bi ti rekla da je edina resitev vojna na vse. Da se vsi arabci in ostali muslimani ( Iran - ker Iranci niso arabci ) zdruzijo in ...

Vojna za vse? Za kaj "vse"? Meni je vse najbrž nekaj drugega kot tebi. Ne razumem čisto.
Poleg tega, a res misliš, da je rešitev v vojni? Jaz verjamem,d a je nekdo jezen, da komu prekipi, res verjamem. Samo ne vem če verjamem v vojaško rešitev kadarkoli za karkoli. Res je, da mso ljudje v svojem bistvu nasilna bitja, ampak ne verjamem, da bi karšnakoli večja vojna svetu prinesla kaj drugega kot biološko kemijsko katastrofo. Izgubili bi pa čisto vsi. Noben ne bi zmagal, ker tako zmagat se ne da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
7.1.2009 22:54:26   
Anonimen

Nic hudega, ce ne ves.

Cakam da mi ti poves...

Nic hudega, ce ne ves.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
7.1.2009 22:57:28   
Anonimen

bi ti rekla da je edina resitev vojna na vse.

Seveda, vojna na vse, to je najboljse, kar se lahko zgodi.

Bi bilo fajn ce ne jemljes besed iz kontekstov...ker se potem kaj hitro spremeni pomen.

Kot ce jaz sedaj citiram takole :

Seveda, vojna.

In potem gre kdo samo to prebrat in rece MiCII je rekla, da je absolutno za vojno...

To ko ti vedno jemljes stvari tako iz konteksta mi gre res na jetra, pa brez zamere.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
7.1.2009 22:58:17   
Anonimen

Nic hudega, ce ne ves.

Cakam da mi ti poves...

Nic hudega, ce ne ves.

Ne pa bom cakala, da mi poves... al se moras umes se domislit kaj bi to bilo??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
7.1.2009 23:00:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kot prebivalka arabskega sveta pa bi ti rekla da je edina resitev vojna na vse. Da se vsi arabci in ostali muslimani ( Iran - ker Iranci niso arabci ) zdruzijo in ...

Vojna za vse? Za kaj "vse"? Meni je vse najbrž nekaj drugega kot tebi. Ne razumem čisto.
Poleg tega, a res misliš, da je rešitev v vojni? Jaz verjamem,d a je nekdo jezen, da komu prekipi, res verjamem. Samo ne vem če verjamem v vojaško rešitev kadarkoli za karkoli. Res je, da mso ljudje v svojem bistvu nasilna bitja, ampak ne verjamem, da bi karšnakoli večja vojna svetu prinesla kaj drugega kot biološko kemijsko katastrofo. Izgubili bi pa čisto vsi. Noben ne bi zmagal, ker tako zmagat se ne da.

Gina????

A si ti prebrala moj post???

Ker tam lepo pise, kaj se meni ... MENI zdi edina prava resitev.

Tukaj si pa citirala, kar se zdi arabcem edina prava resitev.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
7.1.2009 23:01:24   
Gina
Aja, sori, res sem zgleda čist narobe razumela. Grem še enkrat brat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
7.1.2009 23:02:13   
Anonimen

Aja, sori, res sem zgleda čist narobe razumela. Grem še enkrat brat. user posted image

Pa se to kaksna je resitevv mojih oceh, seveda pa se to ne bo zgodilo. Kot evropejka : Naj se Izraelci takoj zbasejo nazaj na tisti koscek ozemlja, ki jim je bil dan. Naj se vse ostalo prizna kot drzava Palestina.

To se seveda ne bo zgodilo... ampak tako bi bilo tudi po mojem mnenju edino prav.

Morda bi mogla samo se dodat in naj se takoj prekine vsa agresija z obeh strani!!!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
7.1.2009 23:04:47   
Gina

Pa se to kaksna je resitevv mojih oceh, seveda pa se to ne bo zgodilo. Kot evropejka : Naj se Izraelci takoj zbasejo nazaj na tisti koscek ozemlja, ki jim je bil dan. Naj se vse ostalo prizna kot drzava Palestina.

To se seveda ne bo zgodilo... ampak tako bi bilo tudi po mojem mnenju edino prav.

Ja, zdaj razumem. Saj se mi je zdelo kontradiktorno.
V bistvu si tam napisala:.. kot prebivalka arabskega sveta bi ti rekla....in sem to razumela, da to meniš kot prebivalka arabskega sveta - pa v bistvu ne meniš ti tako, ampak arabski svet. Še dobro da sva besedišče razčistili, bi utegnil še kdo tako prebrat kot jaz. Sori še enkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
7.1.2009 23:06:10   
Anonimen
Pa se to Gina:

Vojna na vse se zdi edina prava resitev samo prebivalcem arabskega sveta , ne pa njihovim voditeljem, tako da tudi to se ne bo zgodilo.

Ceprav ze delajo statistike koliko bi jih pomrlo za dosego cilja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
7.1.2009 23:07:49   
Anonimen

Ja, zdaj razumem. Saj se mi je zdelo kontradiktorno.
V bistvu si tam napisala:.. kot prebivalka arabskega sveta bi ti rekla....in sem to razumela, da to meniš kot prebivalka arabskega sveta - pa v bistvu ne meniš ti tako, ampak arabski svet. Še dobro da sva besedišče razčistili, bi utegnil še kdo tako prebrat kot jaz. Sori še enkrat.

Imas prav, ker v bistvu sem prebivalka arabskega sveta. Pravilno bi bilo kot arabka bi....
Potem bi se takoj razumelo da to ne mislim jaz. user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
7.1.2009 23:08:38   
Gina
Ja, vojna ni fajn. Res ni fajn. Upam da se bo tale vojna že enkrat končala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
7.1.2009 23:10:31   
frutka_
Zakaj niso vojne več take kot nekoč?! Naj grejo na veeeeliko polje pa se tam pokajo z dveh smeri. Tako kot nekoč. Ne pa da prihajao med civiliste pa ubijajo nedolžne, posiljujejo ženske, otrokom kradejo otroštvo. Ne! Tega ne bom nikoli razumela.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
7.1.2009 23:10:53   
Anonimen

Ja, vojna ni fajn. Res ni fajn. Upam da se bo tale vojna že enkrat končala.

Trenutno bi se temu kar se tam dogaja tesko reklo vojna.

Ampak na tvoje besede bi za voljo vseh teh nedolznih otrok rekla inshallah in amin.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
7.1.2009 23:11:35   
Anonimen
To ko ti vedno jemljes stvari tako iz konteksta mi gre res na jetra, pa brez zamere.

Prav. Naj ti gre dobro se naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
7.1.2009 23:21:00   
Anonimen

Prav. Naj ti gre dobro se naprej.

Saj sem ti rekla da brez zamere...
Pa se pokazala sem ti kaj imam v mislih in citirala tako kot ti.
Tako, da res ni treba bit huda.

Drugace pa se vedno cakam kaj bo tisto drugo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
7.1.2009 23:22:02   
Anonimen
Tole je tud zanimivo in vir je slovenski, da ne bo da sem pristranska:

Od začetka izraelske ofenzive na Gazo 27. decembra je po podatkih zdravstvenih virov umrlo najmanj 666 Palestincev, med njimi 215 otrok, več kot 2950 jih je bilo ranjenih. V enakem obdobju so palestinski borci na judovsko državo izstrelili več sto raket, pri čemer so bili ubiti štirje ljudje. V spopadih je umrlo šest izraelskih vojakov.

vir: Delo.si

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
8.1.2009 10:37:16   
kalbo

Kaj bi pa ti naredila če bi bila politik, kjer se še najbolj stvari urejajo, da bi se reči uredile, ****? Meni se zdi situacija obupna. Pa vzami še v obzir vpliv rusije, ki je tudi tam prisotna, ne le pri dobavi plina evropi?

Moj odgovor kaj bi jaz, ti ne bi bil vsec. Pa se komu drugemu zato ga raje zadrzim zase.

A jest odgovorim namesto tebe...ti bi uničila Izrael in Izraelce trpinčila tako kot oni zdaj Palestince....se motim? Mislim, glede na ton tvojega govorjenja da ne. Če res tako misliš, potem nisi nič boljša od Izraelcev, žal.

Se drugače strinjam z vsem, razen v točki kjer pišeš, da je Izraelskim vojakom to poklic....ne to jim je dolžnost, ker ima Izrael naborniško vojsko, zato je meni mnogo bolj žal Izraelskega vojaka, ki nima izbire in je tam v bistvu pod prisilo kot pa Ameriškega. Fotke, kjer so na tank namalani otroci so pa žal propaganda in nikakor ne verjamem, da obstaja veliko Izraelskih vojakov, ki radi ubijajo otroke in celo rišejo trofeje na tanke. To je propaganda Hamasa.

Tisto tam je ena navadna versko politično rasistična godlja, ki jo kuhajo in mešajo od zunaj in to politiki, tako Palestinski kot Izraelski, vse skupaj pa podpihujejo Američani. Raja pa nasanka, tako Izraelska kot Palestinska.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
8.1.2009 11:09:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kaj bi pa ti naredila če bi bila politik, kjer se še najbolj stvari urejajo, da bi se reči uredile, ****? Meni se zdi situacija obupna. Pa vzami še v obzir vpliv rusije, ki je tudi tam prisotna, ne le pri dobavi plina evropi?

Moj odgovor kaj bi jaz, ti ne bi bil vsec. Pa se komu drugemu zato ga raje zadrzim zase.

A jest odgovorim namesto tebe...ti bi uničila Izrael in Izraelce trpinčila tako kot oni zdaj Palestince....se motim? Mislim, glede na ton tvojega govorjenja da ne. Če res tako misliš, potem nisi nič boljša od Izraelcev, žal.

Se drugače strinjam z vsem, razen v točki kjer pišeš, da je Izraelskim vojakom to poklic....ne to jim je dolžnost, ker ima Izrael naborniško vojsko, zato je meni mnogo bolj žal Izraelskega vojaka, ki nima izbire in je tam v bistvu pod prisilo kot pa Ameriškega. Fotke, kjer so na tank namalani otroci so pa žal propaganda in nikakor ne verjamem, da obstaja veliko Izraelskih vojakov, ki radi ubijajo otroke in celo rišejo trofeje na tanke. To je propaganda Hamasa.

Tisto tam je ena navadna versko politično rasistična godlja, ki jo kuhajo in mešajo od zunaj in to politiki, tako Palestinski kot Izraelski, vse skupaj pa podpihujejo Američani. Raja pa nasanka, tako Izraelska kot Palestinska.

Kalbo daj kakega novinarja kontaktiraj pa naj ti pove kaj je propaganda in kaj ne. Lahko tudi slovenskega naprimer Karmen Svigelj, ki je vse skozi tam...

Res grozno, da mislis da je to propaganda? Vse fotke so novinarske...

Res nimam besed nad tabo ....

Za ostalo pa ce bi prebral moje poste bi dobil odgovore na vsa tvoja predvidevanja.. Od tega kaj se meni osebno zdi prava resitev pa do tega kaj si mislim o Hamasu...

Ampak to je ze prevec ane? Je bolje kar tam par vrstic prebrat pa udri po cloveku...

Prav bedno res user posted image user posted image

Pa da ti ne bo treba it nazaj brat pa se komu ti se enkrat povem kaj je prava resitev v moji glavi:

-Pregled listin in vrnitev legitimno Palestinski ozemelj.

-Prenehanje agresije na Gazo in prenehanje raketiranja s strani Hamasa.

-Uveljavitev leta '47 določenih mej. (ampak to se ne bo zgodilo, namreč
preveč Izraelcev je naseljenih v Palestinskih domovih)

-In ko bi dobili tako stanje obojestransko priznanje s strani palestine priznanje Izraela in obratno. ( se tudi ne bo zgodilo, ker Hamas nikdar ne bo priznal Izraela )

Pa se to izraelska raja sicer ne najebe..pejt gledat bilanco mrtvih. Ampak a ves, zame je otrok otrok... ga ne gledam ne po naciji ne po verski pripadnosti. In ce bi umirali judovski otroki, bi ravno tako jokala kot za palestinskimi....

Ampak ti pa se naprej delaj, racune brez krcmarja...

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
8.1.2009 11:17:06   
Anonimen
Kalbo se en intervju zate :

klik - mag. Primož Šterbenc

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
8.1.2009 11:21:57   
emaa
Vidim, da je razgreta debata, je pa dejansko res žalostno, da nastradajo najbolj nedolžni. In kot je rekel kalbo imajo v Izraelu naborništvo, ki zajema oba spola tako moške kot ženske.
Sicer pa jaz vidim Izrael kot teroriste, država je pa itak umetno ustvarjena. Mislim ustvarit državo na območju, kjer je ena država, ljudje že. In potem pričakovat, da bo vse v redu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
8.1.2009 11:44:44   
kalbo
****, sej, če bi dobro (beri objektivno) prebrala, kar sem ti napisal, se nebi počutila tako ogroženo in tistega kar sem napisal tud nisi zanikala. Nikjer nisem napisal podpore Izraelskemu početju, prosim, citiraj me, če sem kje kaj takega napisal, ker me posnetki od tam dol pretresejo.

Jest sem samo rekel, da ne smeš metat vseh Izraelcev v isti koš, ker je to pač sovraštvo, ki nikakor ne pelje daleč in da večina Izraelskih vojakov, ki so ta hip na položajih takoj podpiše, za odhod domov, ker to niso poklicni vojaki ampak naborniki in rezervisti. Se najdejo fanatiki ki rišejo otroke na tank, samo taki so zagotovo v manjšini, večina je tam proti svoji volji oziroma po volji svojih voditeljev.

Pa mi še prosim povej, kdo je odgovoren za tistega otroka, ki teče s kamnom, ki je lahko tud granata nad tank, Izraelec, ki sedi v tanku ali tisti, ki mu je dal granato v roke. Tole vojno kuhajo dobro zabunkirani voditelji obeh strani, raja pa najebe in ja, Palestinska raja mnogo bolj.

Rešitev, ki si jo napisala je seveda na dlani, samo žal neizvedljiva, ker je na tem območji preveč interesov. To območje zaliva kri predvsem raje že tisočletja.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 72
8.1.2009 12:11:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

****, sej, če bi dobro (beri objektivno) prebrala, kar sem ti napisal, se nebi počutila tako ogroženo in tistega kar sem napisal tud nisi zanikala. Nikjer nisem napisal podpore Izraelskemu početju, prosim, citiraj me, če sem kje kaj takega napisal, ker me posnetki od tam dol pretresejo.

Sklepala sem po tem ker si pac rekel, da je vse skupaj antipropaganda Hamasa....da tem posnetkom ne verjames in... ma sej ni vazen...

Jest sem samo rekel, da ne smeš metat vseh Izraelcev v isti koš, ker je to pač sovraštvo, ki nikakor ne pelje daleč in da večina Izraelskih vojakov, ki so ta hip na položajih takoj podpiše, za odhod domov, ker to niso poklicni vojaki ampak naborniki in rezervisti. Se najdejo fanatiki ki rišejo otroke na tank, samo taki so zagotovo v manjšini, večina je tam proti svoji volji oziroma po volji svojih voditeljev.

No, ja...tam prav gotovo niso samo naborniki in ima takih in drugacnih imas prav, ampak v to se ne bi spuscala,ker ne vem kaj imajo v glavi...oziroma kaj si v resnici ti vojaki mislijo.

Pa mi še prosim povej, kdo je odgovoren za tistega otroka, ki teče s kamnom, ki je lahko tud granata nad tank, Izraelec, ki sedi v tanku ali tisti, ki mu je dal granato v roke. Tole vojno kuhajo dobro zabunkirani voditelji obeh strani, raja pa najebe in ja, Palestinska raja mnogo bolj.

Njegovi starsi. O tem ni debate, samo problem je kje so ti starsi, so sploh se zivi, morda v bolnici... prav gotovo noben stars ne bo svojega otroka opazoval pri takem pocetju...

Verjemi, tankisti dobro vedo da je samo kamen in ne vem kako bi lahko en tak otrok vrgel granato take moci da bi skodila tanku?? Nimam pojma, se ne spoznam na orozje HB.

Rešitev, ki si jo napisala je seveda na dlani, samo žal neizvedljiva, ker je na tem območji preveč interesov. To območje zaliva kri predvsem raje že tisočletja.

Ja..sej zato sem pa napisala, da raje ne bi napisala, kaj je v moji glavi resitev, ker:

So itak samo sanje in popolnoma nesprejemljivo tako za Izrael kot za Palestino...in je mal brezveze to sploh pisat.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
8.1.2009 12:12:01   
kalbo

Kalbo se en intervju zate :

klik - mag. Primož Šterbenc

Sem prebral intervju in ta samo potrjuje moje mnenje, da je za stanje odgovornih več akterjev in da tam že dolgo vre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
8.1.2009 12:14:58   
kalbo
No lepo, da sva se končno prav razumela.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Oblačila
Raho

Ali kupujete otrokom rabljena oblačila (second hand)?

da (11%)

ne (76%)

pogojno, če je ugodna cena (13%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!