|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Palestina
6.1.2009 23:50:01   
Anonimen
Pozdravljene rr-jevke in tudi kak rr-jevec,

Ne vem ce sem izbrala pravi podforum, toda bolj ko sem pregledovala manj mi je bilo jasno kam bi vtaknila tole prosnjo.
Ja, na vas se obracam s prosnjo v svoji nemoci in nemoci ljudi, ki lahko samo nemo opazujemo dogajanje nedalec stran od nas.

Verjetno vsi vsaj malo gledate tv in morda tudi pri porocilih le povejo tudi kaj od tega kar se tu res dogaja. Izrael kot veste ze vec kot 10 dni napada palestinsko ozemlje. Med tem ko Hamas obstreljuje z raketami ozemlje, ki je odtujeno palestincem in tam ziveci izraelci dneve prezivljajo v zakloniscih, nemocni palestinci v Gazi ki ima kar od 6 do 7 prebivalcev na kvadratni meter nimajo zaklonisc in nimajo kleti kamor bi se poskrili pred Izraelskimi " povratnimi " ukrepi.
Na izraelski strani padajo vojaki, to je njihov poklic in sami so se odlocili za to. Ne morem pa razumeti zakaj morajo na palestinski strani umirati otroci?

Na meji med nami - Egiptom in Palestino stojijo, konvoji humanitarne pomoci ( hrana, zdravila) pa Izrael ne dovoli da bi jih spustili naprej.

Prosim vas pomagajte nam in Palestini, ki lahko le nemocno gledamo kako velike zivine sestankujejo in se pregovarjajo in dogovarjajo med tem pa umirajo cele druzine nedolznih ljudi in predvsem otroci, ki res niso nicesar krivi in niso niti imeli prilike zaziveti.

Pomagate lahko tako da bojkotirate ( ne kupujete ) izdelke znamk, ki so navedene  na tem linku.

klik

Slike vir aljazeera :

user posted image  

user posted image  

klik ... v anglescini.

Hvala!

Lep pozdrav iz Kaira ****
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Palestina
7.1.2009 0:10:55   
rija
****...a to vse delajo tamuser posted image user posted image user posted image

tchibouser posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 7.1.2009 0:12:36 >

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2009 5:26:06   
Kerensa*
Težka bo. V našem stanovanju so izdelki Biotherm, Hugo Boss, Calvin Klein, Coca Cola, Danone, Clinique, Disney, Donna Karan, Garnier, Helena Rubinstein, Lancome, Giorgio Armani, L'Oreal, Maggi, Nestle, Ralph Lauren, Vichy, Kit Kat, Victoria's secret, Ambi pur, Johnson & Johnson, Champion, Revlon, Fanta, Sprite, Schweppes, Nokia, IBM in McDonald's, jaz pa tudi na TV gledam CNN, Sky news in National geographic.

Težka bo. Verjamem v dober namen tegale, ampak v izvedljivost pa bolj težko. Pa saj vse te firme imajo tam najbrž samo svoje podružnice, kajne - tako, kot po celem svetu? V najboljšem primeru bi firma zaprla podružnico, propadla pa ne bi. To potem pomeni manj denarja samo za tiste reveže, zaposlene tam za tekočim trakom - oni zagotovo niso tisti, ki financirajo vojno. In firme same tudi ne. Kot laiku se mi zdi, da bi nekupovanje izdelkov dolgoročno pomenilo samo poslabšanje standarda v državi za navadne ljudi, za tiste na vrhu pa težko verjetno, saj se financirajo od drugod.

Mimogrede, **** - kako blizu si ti temu sranju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2009 5:56:03   
Rožica I
Grozljivo user posted image , sem tudi sama včeraj user posted image zraven takšnih slik..

Mislim, da takšni ukrepi, ki jih predlagaš ****, so bolj na dolg rok učinkoviti. Čeprav pa sama nimam druge ideje, kako pomagati.
So pa to po večini znamke iz ameriškega trga, Američani pa so zmeraj dajali zeleno luč (denar in orožje) spopadom na tem območju...

Človeško življenje nedolžnih žrtev, kot vemo,pa nikoli ni bilo sveto, kad su se carevi igrali rata...user posted image    user posted image   user posted image  user posted image  user posted image

ROŽICA

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2009 6:21:37   
Anonimen
Grozno je kar se dogaja.user posted image  Bogi otroci.user posted image
Kje so zdaj tisti pametnjakoviči, ki tako obljubljajo mir na svetu, in ki se tako borijo za otrokove pravice?
To se ne bi smelo dogajati.NIKJER.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2009 7:59:21   
Soncnica Sandra ***
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Grozno je kar se dogaja.user posted image  Bogi otroci.user posted image
Kje so zdaj tisti pametnjakoviči, ki tako obljubljajo mir na svetu, in ki se tako borijo za otrokove pravice?
To se ne bi smelo dogajati.NIKJER.

PODPIŠEM!!!!
NIKJER!!!!

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2009 8:33:20   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

****...a to vse delajo tamuser posted image user posted image user posted image

tchibouser posted image

To sem se tudi jaz vprašalauser posted image ...pa še nekaj izdelkov je takih...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2009 8:43:18   
Felicita
najprej - ja res je grozno kaj se dogaja. upam da vsaj tisto enodnevno humanitarno premirje uspe.

potem pa, glede bojkota - ko mi kdo razloži zakaj nej bi to bojkotirala, ne pa nameče 100 mednarodnih in prdvsem ameriških znamk... sori, čist za lase prvlečeno.
in ne, vse te znamke ne delajo stvari v izraelu. in ne, vseh teh znamk niti prodajajo ne v izraelu. torej, prosim neko vsaj prbližno verjetno razlago (po možnosti podkrepljeno z dokazi, ne kot mit da coca-cola pol proračuna da izraelu za vojno), potem bom pa v prvi vrsti z bojkotom. aja, pa pod 'dokazi' mislm kej bolj trdnega kot teorije zarote, ki sem jih našla na strani.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 7.1.2009 8:45:47 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2009 9:33:45   
Felicity
Tudi mene zanima kaj imajo te znamke veze z vojno? Nič mi ni jasnouser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2009 11:02:28   
Anonimen
Žalostno, kako se zgodovina znova in znova ponavlja.

Bojkot večinoma ameriških izdelkov pa verjetno zaradi neuradne (zelo močan izraelski lobij v ZDA) amerške podpore Izraela že od ustanovitve te države, skozi vse vojne do sedaj.

Zgodba sam pa je zelo zapletena, dolga več tisočletij, današnji problemi pa izhajajo iz časa med in takoj po II. svetovni vojni, ko so se na območje današnjega Izraela zaradi holokavsta v evropi množično priseljevali Židi in jim je OZN umogočil ustanovitev samostojne države. Pred tem je bilo to območje pod Angleškim protektoratom, še pred tem pa del Otomanskega imperija. Do konca II. svetovne vojne je na tem območju živelo 10% Židov in 90% Palestincev. Že takoj, ko je Izrael razglasil samsotojnost, je prišlo do vojne, Izraelce so močno vojaško 8sicer neuradno) podprle nekatere države in že l. 1948  je bilo razmerje moči med sicer manjšinskimi Izraelci in večinskim Palestinskim prebivalstvom, kot da bi na tanke metal pomaranče. In potem se je zgodba ponavljala in se še vedno ponavlja ter občasno razširila še na sosednje države (npr. zasedba Sinaja).

Nikoli mi ni bilo jasno, kako lahko nekdo, ki je sam preživel holokavst le nekaj let nazaj, sam izvaja podno politiko nad drugim narodom user posted image user posted image user posted image .   

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2009 11:41:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

Tudi mene zanima kaj imajo te znamke veze z vojno? Nič mi ni jasnouser posted image

Te znamke prinasajo Izarelu , ki dela vse te grozote, pobija nedolzne otroke denar!
Te znamke, ti izdelki so tako ali drugace Izraelskega izvora.

Ce nihce ne bi kupoval slovenskih izdelkov,in izdelkov, kjer imamo slovenci vsaj nekaj od tega kaj bi bilo z slovenskim gospodarstvom???

Razumes sedaj?

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2009 12:02:21   
Hope2
Zjočem se ob vsaki sliki, ko je ranjen ali umorjen otrok, ki je najmanj kriv v tej vojni. Ampak k takemu bojkotu ne mislim stopit.
Tu sta dve strani, 2 zgodbi. Tudi se zjočem, ko viimm, da hamas daje otrokom orožje v roke, da se skrivajo med civilnimi žrtvami....
Vojna je vedno bila in vedno bo kruta in grozljiva stvar in nikoli se ni razumelo nobene strani, obe strani tudi povesta tako, kot je za njih najboljše, tako, da se ljudem opere možgane, nastradajo pa itak na koncu civilne žrtveuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2009 12:06:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
 Pa saj vse te firme imajo tam najbrž samo svoje podružnice, kajne - tako, kot po celem svetu? V najboljšem primeru bi firma zaprla podružnico, propadla pa ne bi. To potem pomeni manj denarja samo za tiste reveže, zaposlene tam za tekočim trakom - oni zagotovo niso tisti, ki financirajo vojno. In firme same tudi ne. Kot laiku se mi zdi, da bi nekupovanje izdelkov dolgoročno pomenilo samo poslabšanje standarda v državi za navadne ljudi, za tiste na vrhu pa težko verjetno, saj se financirajo od drugod.

Mimogrede, **** - kako blizu si ti temu sranju?

Ne, Kernesa, vse te firme so Izraelske oziroma imajo vecino delnic Izraelci ali pa so lastniki Izraelci.
Na vsak od njih lahko v linku ,ki sem ti ga dala kliknes in dobis obrazlozitev , zakaj in kako je s tem povezan Izrael.

Tudi mi smo imeli ogromno tega v stanovanju... sedaj ne vec. Vse se da nadomestiti z drugimi znamkami.

Pa ti lahko povem da v Egiptu prodajajo samo dve vrsti otroske hrane - klasic...ena je Nestelee druga je Hero. Bo pac samo Hero morala bit kar dobra.

Od otroske kozmetike se v Egiptu najverc prodaja johnson & johnson... jaz ga ne kupim vec!! Bom iskala pa bom najdla kaj drugega.

Tudi vse sranje od Loreala - kozmetiko sem zmetala in bom nadomestila z mnozico drugih znamk.

Cocacola.... bo Pepsi.

Zelim povedat , da se vse da... da v trgovini predno kupis se spomni na te mrtve otroke na sranje ,ki ga Izrael pocne in bos kaj hitro nasla nadomestni izdelek. Sploh pa v Sloveniji ko je izbira ogroooomna.

Samo volja mora bit.

Sicer pa to je samo prosnja, vsak pac dela kot mu pase.

Samo prosnja...

Kako blizu sem? Vsak dan protesti na ulicah, razjarjeni moski ki zelijo v pomoc pa jim nasa usiva ritolizniska vlada ne pusti.
Odprli smo meje, pa Izrael ne dovoli da bi begunci prisli k nam v Egipt niti da bi se hrana in zdravila prepeljala k njim. Ostajajo ujeti v tem peklu.

Nemocno gledamo vse skupaj in pa poslusamo zgodbe tistih ki jim je ze kdaj prej uspelo prebegniti in imajo tam druzine, drugega itak nimajo. Nimajo premozenja...oni tam tudi v mirnih casih samo zivijo ujeti v to zaprto obmocje imenovano paelstina, samo zivijo da prezivijo.
Nikamor ne morejo!
Nimajo potnih listov.Ce jim ze nekako uspe pridobiti egipcansko listino, preko sorodnikov, je Izrael ne potrdi in jih zavrne na meji.

Nas prijatelj ima tam oceta ki ga ni videl ze 16 let, tudi njegova mama ni videla moza 16 let. Oce in ena hcer sta ostala tam , ni jima uspelo prebegniti, mama in sin sta prebegnila. In sedaj zivijo tako cez ograjo. Te ne smejo tja oni ne smejo sem... ma to je za zjokat. Kaj ta politika tudi Egipcanska dela z temi ljudmi.

Verjemi tudi ,ko nic ne slisite za Palestino se tam dogajajo grozne stvari. Zato se v obupu tudi razstreljujejo,sedaj ze zenske... saj ne vidijo nobenega izhoda.

Ma... to je prevec za pisat...tega je veliko. In to da mi ne kupujemo Izrealskih izdelkov je kapljica...ampak kapljica po kapljica pa bo potocek in potem reka...
Ja vem to so samo prazni upi, verjetno.Morda pa le.

Inshallah da se to neha in da pride tudi, k nasim sosedom mir.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2009 12:11:41   
Anonimen
Ali lahko mirno gledas vse to? Jaz ne morem vec... samo nimam ideje kaj naj se naredim?? Edino kar mi pade za enkrat na pamet je da ne kupujem PRODUKTOV TEH ZNAMK ker z vsakim eurom ki ga das je morda sel en cent za orozje, ki ubija nedolzne otroke...

user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.1.2009 12:22:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Grozljivo user posted image , sem tudi sama včeraj user posted image zraven takšnih slik..

Mislim, da takšni ukrepi, ki jih predlagaš ****, so bolj na dolg rok učinkoviti. Čeprav pa sama nimam druge ideje, kako pomagati.
So pa to po večini znamke iz ameriškega trga, Američani pa so zmeraj dajali zeleno luč (denar in orožje) spopadom na tem območju...

Človeško življenje nedolžnih žrtev, kot vemo,pa nikoli ni bilo sveto, kad su se carevi igrali rata...user posted image    user posted image   user posted image  user posted image  user posted image

Rozica ...hvala.

Imas prav , razen tam da so to ameriski izdelki. Ja morda lastniki zivijo v Ameriki ampak so pa to dokazano Izrealski izdelki...oziroma denar jim priteka tudi preko tega.

Imas pa prav o zeleni luci iz Amerike. Saj je splosno znano da je Amerisko gospodarstvo zraslo in se kopici z judovskim kapitalom.

Lahko ti pa povem, da je Egipt v zadnji vojni z Izrealom po tem ko je pridobil svoje okupirano ozemlje - Sinaj nazaj. Odnehal in podpisal mirovni sporuzum pa ves zakaj?
Ker so v letalih ki naj bi bila iz Izraela in so jih strmoglavili zajeli AMERISKE PILOTE. Niti preoblekli se niso!!!
Kar direkt na Egipt. Potem je Sadet takratni predsednik,ustavil napade, ceprav je Egipt kot je kazalo imel veliko sans da pride kar hitro tudi do Telaviva in naprej. Sadet je takrat povedal..nima smisla, ker se ne borimo vec proti Izrealu ampak proti Ameriki...

Evo to je nekaj iz Egipcanske zgodovine... v povezavi s tem kar si rekla o zeleni luci amerike.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2009 12:28:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

najprej - ja res je grozno kaj se dogaja. upam da vsaj tisto enodnevno humanitarno premirje uspe.

potem pa, glede bojkota - ko mi kdo razloži zakaj nej bi to bojkotirala, ne pa nameče 100 mednarodnih in prdvsem ameriških znamk... sori, čist za lase prvlečeno.
in ne, vse te znamke ne delajo stvari v izraelu. in ne, vseh teh znamk niti prodajajo ne v izraelu. torej, prosim neko vsaj prbližno verjetno razlago (po možnosti podkrepljeno z dokazi, ne kot mit da coca-cola pol proračuna da izraelu za vojno), potem bom pa v prvi vrsti z bojkotom. aja, pa pod 'dokazi' mislm kej bolj trdnega kot teorije zarote, ki sem jih našla na strani.

Oprosti, ampak bi bilo dobro ce bi predno si se lotila komentarja, vsaj prebrala link. Na vsako ime lahko kliknes in imas natancno obrazlozitev kako in zakaj je ta izdelek Izraelu prinasa denar.
Ampak to je ze prevec za brat a ne? Itak Amerika in Izrael pa tako nimata nic skupnega a ne??

Ma ob takih se lahko pa se dodatno zjokam...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2009 12:35:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Bojkot večinoma ameriških izdelkov pa verjetno zaradi neuradne (zelo močan izraelski lobij v ZDA) amerške podpore Izraela že od ustanovitve te države, skozi vse vojne do sedaj.

Zgodba sam pa je zelo zapletena, dolga več tisočletij, današnji problemi pa izhajajo iz časa med in takoj po II. svetovni vojni, ko so se na območje današnjega Izraela zaradi holokavsta v evropi množično priseljevali Židi in jim je OZN umogočil ustanovitev samostojne države. Pred tem je bilo to območje pod Angleškim protektoratom, še pred tem pa del Otomanskega imperija. Do konca II. svetovne vojne je na tem območju živelo 10% Židov in 90% Palestincev. Že takoj, ko je Izrael razglasil samsotojnost, je prišlo do vojne, Izraelce so močno vojaško 8sicer neuradno) podprle nekatere države in že l. 1948  je bilo razmerje moči med sicer manjšinskimi Izraelci in večinskim Palestinskim prebivalstvom, kot da bi na tanke metal pomaranče. In potem se je zgodba ponavljala in se še vedno ponavlja ter občasno razširila še na sosednje države (npr. zasedba Sinaja).

Nikoli mi ni bilo jasno, kako lahko nekdo, ki je sam preživel holokavst le nekaj let nazaj, sam izvaja podno politiko nad drugim narodom user posted image user posted image user posted image .   

Ankica... hvala. Res je vse kar si zapisala in to so zgodovinska dejstva. Samo se to bi morala dodati da so Izrealci z svojo drzavo sli KREPKO cez tiste meje, ki so jimbile dolocene, z zemljo, ki jim je bila dana in oduzeta palestincem.

Ce bi samo ostali na tisti zemlji... tako pa so si nasilno prisvojili se vec kot 2x vec ozemlja, ki nikdar ni bilo njihovo, ampak si vsi zatiskajo oci.

Kako lahko nekdo ki je prezivel holokavst to dela? Tudi meni ni jasno.

Ni mi pa jasno kako lahko vsi okoliski arabci to gledajo in sedijo v svojih foteljih...Je res denar postal sveta vladar in niso vec pomembni niti nedolzni otroci...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2009 12:51:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Zjočem se ob vsaki sliki, ko je ranjen ali umorjen otrok, ki je najmanj kriv v tej vojni. Ampak k takemu bojkotu ne mislim stopit.
Tu sta dve strani, 2 zgodbi. Tudi se zjočem, ko viimm, da hamas daje otrokom orožje v roke, da se skrivajo med civilnimi žrtvami....
Vojna je vedno bila in vedno bo kruta in grozljiva stvar in nikoli se ni razumelo nobene strani, obe strani tudi povesta tako, kot je za njih najboljše, tako, da se ljudem opere možgane, nastradajo pa itak na koncu civilne žrtveuser posted image

Hope... Hamas ni drzavna vojska...( ker drzave sploh ni) Zato se temu tezko rece vojna. Ampak vse kaj drugega... ampak pustimo to.

Itak se zgodba obeh strani pozna. Je lahko dosegljiva vsakemu, ki ga to zanima. In kar se tega tice tudi slovenski zgodovinarji nikdar niso bili zavajujoci kot ameriski ali izraelski. Zelim povedat, da se tudi v Sloveniji lahko naucis tistega kar je res bilo in pripeljalo do tega.

Se strinjam s teboj , da otroci ne bi smeli biti v vojni in to da se hamasu pridruzijo tudi najstniki je res sapojemajoce.
Toda tudi med drugo svetovno vojno so se na Slovenski zemlji v partizane podajali najstniki...in otroci so bili kurirji.

Skratka tega ne odobravam pa vseeno imam vprasanje zate:

Kaj naj ta otrok - fant naredi? Igrisc nikdar niso imeli, niti v mirnih casih, sole sedaj ze dolgo ni, hrane ni..nicesar ni. Je samo cakanje kdaj bo prav na nase stanovanje padla granata...
Jasno da v takem stanju tudi najstnik rece , dost mi je tega ali umrem tukaj ali pa grem k hamasu...

Tako to je...

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.1.2009 13:01:58   
Anonimen
Evo takole se bojujejo palestinski otroci... z kamni. Pa dobro si poglejte kaj je povecano v krogcu.
Ker tudi ta user posted image fantek se ni umaknil...user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
7.1.2009 13:07:55   
Anonimen
Pa se tole, sicer ze staro...pa vseeno a kdo najde se kako simpatijo za Izraelsko vojsko:

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.1.2009 13:26:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Skratka tega ne odobravam pa vseeno imam vprasanje zate:

Kaj naj ta otrok - fant naredi? Igrisc nikdar niso imeli, niti v mirnih casih, sole sedaj ze dolgo ni, hrane ni..nicesar ni. Je samo cakanje kdaj bo prav na nase stanovanje padla granata...
Jasno da v takem stanju tudi najstnik rece , dost mi je tega ali umrem tukaj ali pa grem k hamasu...

Tako to je...

Sem napisala mnenje, pa me je ven zbrisalo. Mi pa dete joka, tak da če se mi bo še dalo, bom kasnej napisala ponovno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.1.2009 13:34:44   
Anonimen

Ankica... hvala. Res je vse kar si zapisala in to so zgodovinska dejstva. Samo se to bi morala dodati da so Izrealci z svojo drzavo sli KREPKO cez tiste meje, ki so jimbile dolocene, z zemljo, ki jim je bila dana in oduzeta palestincem.

Ce bi samo ostali na tisti zemlji... tako pa so si nasilno prisvojili se vec kot 2x vec ozemlja, ki nikdar ni bilo njihovo, ampak si vsi zatiskajo oci.

Kako lahko nekdo ki je prezivel holokavst to dela? Tudi meni ni jasno.

Ni mi pa jasno kako lahko vsi okoliski arabci to gledajo in sedijo v svojih foteljih...Je res denar postal sveta vladar in niso vec pomembni niti nedolzni otroci...

Palestina je zadnji 60 let žrtev številnih lobijev in mednarodne diplomacije. Vedno do sedaj je bilo razmerje sil v smislu oborožitve, finančnih sredstve, mednarodne podpore,.... tako kot sem napisala zgoraj:

kot bi na tanke metal pomaranče.

Sem se precej poglobila v to temo in tu ni dveh strani zgodbe. Tu je samo ena zelo močna stran, ki ima zelo veliko resursov in se vseeno čuti ogožena od naroda, ki mu je bilo vzeto ozemlje, pravica do lastne države (res ne vem, če so Izraelcem dali državo, zakaj jo ne bi smeli dodbiti še Palestinci), gospodarskega razvoja.Palestinci so že zelo dolgo okupirani. Radi bi svoje osnovne pravice, pravico do dostojnega življenja. Dejansko pa jih 3/4 sveta gleda kot na teroriste, a so v večini samo zelo obubožan narod, ki bi rad živel v miru, na svojem ozemlju, ki so ga zasedli Izraelci.
Sicer menim, da vsakšno teroristično delovnaje ni rešitev, a Palestincem kaj drugega skorajda ne preostane.

Vojn na Bližnjem vzhodu je bilo kar nekaj, v vse so bile vpletene uradno ali neuradno ZDA, VB in Francija, vse izhajajo ena iz druge.
Zakaj arabski narodi ne nredijo nič?
- Izraelci so enotni - en narod, ena prirpadnost, en cilj, kar za sosednje arabske narode ne mormeo trditi
- Izraelci imajo zelo močno, sodobno organizirano vojsko, atomsko, biološko in kemično orožje, sodobno letalstvo, poleg tega pa podporo (spet neuradno) številnih zahodnih vplivnih držav (vse zgoraj naštete - močan izraelski lobi)
- Vsaka arabska država se zaveda, da četudi posredujejo v prid Palestincem, bodo sami najeb... (se orpavičujem za izrazoslovje) - poskrbeti za sovje torej. Zavedajo se, da bi vsako posredovanje sprožilo vojno širših razsežnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
7.1.2009 13:38:51   
Kerensa*
Sicer pa to je samo prosnja, vsak pac dela kot mu pase.

Res je, pa vendar... čisto vsakič, ko slišim te "novice" o vojnah po svetu, pomislim najprej na otroke... pred ženskami, ki se niti ne smejo boriti (kao) in pred moškimi, ki umirajo pod streli (vse za domovino)... in ko vidim še slike, podobne tem na temi ali hujše, me sploh zagrabi... ampak a veš - kljub temu ne verjamem, da bi umrlo kaj manj ljudi, če jaz kupim kremo za obraz od DM-a, namesto od L'Oreal-a... nekako se v to ne morem prepričati... to se mi zdi kaplja v morje... pa daleč stran od tega, da ne želim pomagati... z veseljem bi, če bi lahko... ampak da jaz pomagam, moram v stvar verjeti... v tole žal ne verjamem... ja, res je - zagotovo razmer ne poznam tako dobro, kakor jih ti, pa tudi to, da sem od situacije preveč oddaljena, naredi svoje... razmišljanje marsikoga je namreč - "ubogi otroci, kako naj jim pomagam?" in zraven "pa saj se to ne dogaja pred mojimi vrati - ko se bo, bom o tem razmišljal"... mi je kar malo hudo, ampak se sama tudi zalotim pri takem razmišljanju... kljub pregovoru, da če rešiš vsaj enega otroka na tem svetu, si naredil dovolj... poglej - jazt sem jih pripravljena rešiti mnogo več in sem za to pripravljena tudi marsikaj narediti, ampak ne verjamem v to, da če jaz v Sloveniji neham kupovati L'Oreal, bo tamle pri vas eden več ostal živ... mnogo drugih, učinkovitejših načinov je... in tale se mi definitivno ne zdi tak, da bi globalno uspel... svet je narejen potrošniško in Evropa in ZDA smo največji potrošniki komerciale... z izjemo nekaterih izredno zavednih ljudi nas velika večina podleže lastni komoditeti pred globalno koristjo... ja, marsikdaj tudi jaz... ampak če bi 24 ur na dan razmišljala samo o tem, s čim lahko nekomu pomagam, bi me razglasili za mater Terezijo, sploh pa, če bi še kaj n aredila zraven... takšni smo, da pomagamo, dokler nismo ogroženi sami oz. dokler sami nismo za kaj prikrajšani... pa čeprav pod "prikrajšanost" v tem primeru daš to, da kupim L'Oreal, ker verjamem, da po njem ne bom imela gub... ne, to, da nimam gub, mi ni pomembnejše od življenja nekega otroka, ampak a veš - vse to je tako oddaljeno od mene, da... ah, klinc, saj si inteligentna ženska in razumeš, kaj hočem povedati (da ne pišem še pol ure, no).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.1.2009 13:42:01   
Anonimen

Palestina je zadnji 60 let žrtev številnih lobijev in mednarodne diplomacije. Vedno do sedaj je bilo razmerje sil v smislu oborožitve, finančnih sredstve, mednarodne podpore,.... tako kot sem napisala zgoraj:

kot bi na tanke metal pomaranče.

Sem se precej poglobila v to temo in tu ni dveh strani zgodbe. Tu je samo ena zelo močna stran, ki ima zelo veliko resursov in se vseeno čuti ogožena od naroda, ki mu je bilo vzeto ozemlje, pravica do lastne države (res ne vem, če so Izraelcem dali državo, zakaj jo ne bi smeli dodbiti še Palestinci), gospodarskega razvoja.Palestinci so že zelo dolgo okupirani. Radi bi svoje osnovne pravice, pravico do dostojnega življenja. Dejansko pa jih 3/4 sveta gleda kot na teroriste, a so v večini samo zelo obubožan narod, ki bi rad živel v miru, na svojem ozemlju, ki so ga zasedli Izraelci.
Sicer menim, da vsakšno teroristično delovnaje ni rešitev, a Palestincem kaj drugega skorajda ne preostane.

Vojn na Bližnjem vzhodu je bilo kar nekaj, v vse so bile vpletene uradno ali neuradno ZDA, VB in Francija, vse izhajajo ena iz druge.
Zakaj arabski narodi ne nredijo nič?
- Izraelci so enotni - en narod, ena prirpadnost, en cilj, kar za sosednje arabske narode ne mormeo trditi
- Izraelci imajo zelo močno, sodobno organizirano vojsko, atomsko, biološko in kemično orožje, sodobno letalstvo, poleg tega pa podporo (spet neuradno) številnih zahodnih vplivnih držav (vse zgoraj naštete - močan izraelski lobi)
- Vsaka arabska država se zaveda, da četudi posredujejo v prid Palestincem, bodo sami najeb... (se orpavičujem za izrazoslovje) - poskrbeti za sovje torej. Zavedajo se, da bi vsako posredovanje sprožilo vojno širših razsežnosti.

Ankica...ali si zelo razgledana oseba ali pa zgodovinar. In vse imas prav!!

Poleg tega da se nasi arabski voditelji ne brigajo niti za svoj narod kaj bi se potem za palestince. Samo sestankujejo in govorijo in govorijo...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
7.1.2009 13:44:17   
LoCa
js nobenga od teh izdelkov ne uporabljam razen enega šampona od garnier, še to čisto slučajno.
itak je vse ena velika zarota, kaj misliste da se folk kr tko iz dolgčasa kolje? sicer te štorje ne poznam neki predobro, ampak so kot vedno v ozadju samo in izključno velki finančni interesi tistih, za katere svet niti ne ve, da obstajajo.
mi je pa za bruhat vse kar se dogaja po svetu, ne le to. za moje pojme sama sprenevedanja na stranitistih, k bi lahko res kaj storili.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

uporaba lubrikanta
carmencita

Ali uporabljate lubrikante po porodu pred spolnim odnosom?

DA (29%)

NE (71%)

Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!