Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: **** Sicer pa to je samo prosnja, vsak pac dela kot mu pase. Res je, pa vendar... čisto vsakič, ko slišim te "novice" o vojnah po svetu, pomislim najprej na otroke... pred ženskami, ki se niti ne smejo boriti (kao) in pred moškimi, ki umirajo pod streli (vse za domovino)... in ko vidim še slike, podobne tem na temi ali hujše, me sploh zagrabi... ampak a veš - kljub temu ne verjamem, da bi umrlo kaj manj ljudi, če jaz kupim kremo za obraz od DM-a, namesto od L'Oreal-a... nekako se v to ne morem prepričati... to se mi zdi kaplja v morje... pa daleč stran od tega, da ne želim pomagati... z veseljem bi, če bi lahko... ampak da jaz pomagam, moram v stvar verjeti... v tole žal ne verjamem... ja, res je - zagotovo razmer ne poznam tako dobro, kakor jih ti, pa tudi to, da sem od situacije preveč oddaljena, naredi svoje... razmišljanje marsikoga je namreč - "ubogi otroci, kako naj jim pomagam?" in zraven "pa saj se to ne dogaja pred mojimi vrati - ko se bo, bom o tem razmišljal"... mi je kar malo hudo, ampak se sama tudi zalotim pri takem razmišljanju... kljub pregovoru, da če rešiš vsaj enega otroka na tem svetu, si naredil dovolj... poglej - jazt sem jih pripravljena rešiti mnogo več in sem za to pripravljena tudi marsikaj narediti, ampak ne verjamem v to, da če jaz v Sloveniji neham kupovati L'Oreal, bo tamle pri vas eden več ostal živ... mnogo drugih, učinkovitejših načinov je... in tale se mi definitivno ne zdi tak, da bi globalno uspel... svet je narejen potrošniško in Evropa in ZDA smo največji potrošniki komerciale... z izjemo nekaterih izredno zavednih ljudi nas velika večina podleže lastni komoditeti pred globalno koristjo... ja, marsikdaj tudi jaz... ampak če bi 24 ur na dan razmišljala samo o tem, s čim lahko nekomu pomagam, bi me razglasili za mater Terezijo, sploh pa, če bi še kaj n aredila zraven... takšni smo, da pomagamo, dokler nismo ogroženi sami oz. dokler sami nismo za kaj prikrajšani... pa čeprav pod "prikrajšanost" v tem primeru daš to, da kupim L'Oreal, ker verjamem, da po njem ne bom imela gub... ne, to, da nimam gub, mi ni pomembnejše od življenja nekega otroka, ampak a veš - vse to je tako oddaljeno od mene, da... ah, klinc, saj si inteligentna ženska in razumeš, kaj hočem povedati (da ne pišem še pol ure, no). Popolnoma te razumem... pa vseeno dej probaj no. Kaj mislis ce bi vsi na svetu nehal kupovati in podpirati njihovo gospodarstvo? Ja , vem sanjam.... Daj povej mi kaj drugega pa mi se lahko naredimo ? Mi navadni ljudje, ki v besu in jezi lahko samo gledamo... in tisti, ki imajo niti v rokah itak samo govorijo in sestankujejo. Zato pa jaz ne mislim vec samo govorit pa bom bojkotirala vse te izdelke in v mislih bom zadovoljna in prepricana da sem ena kapljica v morje. Vem, da je kaplja v morje.. samo veliko kapljic rata potocek...
|