|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Palestina
7.1.2009 13:50:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Sicer pa to je samo prosnja, vsak pac dela kot mu pase.

Res je, pa vendar... čisto vsakič, ko slišim te "novice" o vojnah po svetu, pomislim najprej na otroke... pred ženskami, ki se niti ne smejo boriti (kao) in pred moškimi, ki umirajo pod streli (vse za domovino)... in ko vidim še slike, podobne tem na temi ali hujše, me sploh zagrabi... ampak a veš - kljub temu ne verjamem, da bi umrlo kaj manj ljudi, če jaz kupim kremo za obraz od DM-a, namesto od L'Oreal-a... nekako se v to ne morem prepričati... to se mi zdi kaplja v morje... pa daleč stran od tega, da ne želim pomagati... z veseljem bi, če bi lahko... ampak da jaz pomagam, moram v stvar verjeti... v tole žal ne verjamem... ja, res je - zagotovo razmer ne poznam tako dobro, kakor jih ti, pa tudi to, da sem od situacije preveč oddaljena, naredi svoje... razmišljanje marsikoga je namreč - "ubogi otroci, kako naj jim pomagam?" in zraven "pa saj se to ne dogaja pred mojimi vrati - ko se bo, bom o tem razmišljal"... mi je kar malo hudo, ampak se sama tudi zalotim pri takem razmišljanju... kljub pregovoru, da če rešiš vsaj enega otroka na tem svetu, si naredil dovolj... poglej - jazt sem jih pripravljena rešiti mnogo več in sem za to pripravljena tudi marsikaj narediti, ampak ne verjamem v to, da če jaz v Sloveniji neham kupovati L'Oreal, bo tamle pri vas eden več ostal živ... mnogo drugih, učinkovitejših načinov je... in tale se mi definitivno ne zdi tak, da bi globalno uspel... svet je narejen potrošniško in Evropa in ZDA smo največji potrošniki komerciale... z izjemo nekaterih izredno zavednih ljudi nas velika večina podleže lastni komoditeti pred globalno koristjo... ja, marsikdaj tudi jaz... ampak če bi 24 ur na dan razmišljala samo o tem, s čim lahko nekomu pomagam, bi me razglasili za mater Terezijo, sploh pa, če bi še kaj n aredila zraven... takšni smo, da pomagamo, dokler nismo ogroženi sami oz. dokler sami nismo za kaj prikrajšani... pa čeprav pod "prikrajšanost" v tem primeru daš to, da kupim L'Oreal, ker verjamem, da po njem ne bom imela gub... ne, to, da nimam gub, mi ni pomembnejše od življenja nekega otroka, ampak a veš - vse to je tako oddaljeno od mene, da... ah, klinc, saj si inteligentna ženska in razumeš, kaj hočem povedati (da ne pišem še pol ure, no).

Popolnoma te razumem... pa vseeno dej probaj no.

Kaj mislis ce bi vsi na svetu nehal kupovati in podpirati njihovo gospodarstvo?

Ja , vem sanjam....

Daj povej mi kaj drugega pa mi se lahko naredimo ?

Mi navadni ljudje, ki v besu in jezi lahko samo gledamo... in tisti, ki imajo niti v rokah itak samo govorijo in sestankujejo.

Zato pa jaz ne mislim vec samo govorit pa bom bojkotirala vse te izdelke in v mislih bom zadovoljna in prepricana da sem ena kapljica v morje.

Vem, da je kaplja v morje.. samo veliko kapljic rata potocek...user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
7.1.2009 13:55:18   
Anonimen

Ankica...ali si zelo razgledana oseba ali pa zgodovinar. In vse imas prav!!

Poleg tega da se nasi arabski voditelji ne brigajo niti za svoj narod kaj bi se potem za palestince. Samo sestankujejo in govorijo in govorijo...user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Zgodovinarka, ja. Bila vpašana to temo na izpitu, pa je res ena redkih, ki jih obvladam.

Žalostn, pravzaprav, kako vedno znova nastradajo navadni ljudje, medtem ko glavni sedijo v nalsonjačih, pijejo viski in kadijo cigare ter razpravljajo o tej temi, kot da govorijo, kaj bo za kosilo. Medtem se sovraštvo in tragedija še poglabljata. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
7.1.2009 13:56:19   
Kerensa*
Vem, da je kaplja v morje.. samo veliko kapljic rata potocek...user posted image

Drži... samo kaj, ko je kapljic premalo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.1.2009 13:59:13   
Gina
Sem se že spraševala, kako hudi so nemiri zaradi dogodkov v muslimanskih deželah. Sama tudi vidim američane kot precej krive v vsem tem sranju. Če ne bi bilo njih, ne bi naselili židov na tem ozemlju,ne bi prišlo do takih dogodkov. V bistvu takrat po vojnah židov ni hotel kljub vsemu nihče sprejet z odprtimi rokami, niso pa imeli kam iti. Umetno so ustvarili njihovo državo. Če pogledamo zgodovinsko, so tudi oni  v imenu vere v preteklosti počeli reči, zaradi katerih jih mnogi niso marali v tistem času. Pa ne da bi bilo z vero kaj narobe, bolj s sistemom.

Kako naj zdaj človek ve, katera od obeh strani ima bolj prav v celotnem poteku dogodkov? Kako naj en izraelski ali palestinski otrok (oba nič kriva, kajneda), ki sta se rodila na tem koncu ve, kaj bi naj pripadalo kateri strani, če je vse skup ena godlja, pri kateri nihče ne popusti niti za mm, to pa predvsem zato, ker gre za točke, ki so obema stranema pomembne iz verskega stališča. Najbolj narobe je, da se to rešuje preko vojne. Ustavite svet, ustavite vojne, nihče si tega ne zasluži!!! Tako vidiš, draga ****, da se strinjam, da je najbolj kriv tukaj tretji posrednik, ki hinavsko igra iz ozadja in spodbuja strasti in odvrača od dialoga in strpne rešitve. Imam predlog za njih - če jim je bilo toliko do tega, da imajo judje svojo državo, zakaj jim je niso dali, odstopili del ozemlja v ZDA? Al ap bi jim ga prodali? Ne razumem tudi tega, kako lahko sploh živijo v teh obupnih razmerah že leta in leta tako eni kot drugi? Kako jim ni mir bolj pomemben kot kos zemlje? Ne, ne razumem.

Bojkot izdelkov - a misliš da je možno doseči bojkot izdelkov na tako veliki ravni? A misliš da se zda ni sposobna sama preživljat, da niso tako veliki, da jim je to vseeno, saj imajo dovolj domačih virov. No, vseeno ravno ne, ampak preživeli bi pa ravno tako. Problem je morda kvečjemu v nafti, kajneda. Samo za to gre. Za vire energije, ki jih arabci imajo. Ne za obično idustrijo česa kozmetičnega, prehrambenega... Po moje je sicer mednarodna skušnost premalo odločna. Težko se je vmešavat v tako hude zadeve, kjer se lahko razmere sprožijo v humanitarno katastrofo svetovnih razsežnosti glihkar.

Želim si, da do te vojne ne bi nikdar prišlo sploh. Zelo mi je hudo za vse te ljudi, ki trpijo, ker so tako brutalno napadeni brez možnosti umika. Zelo hudo.. Morda pomaga molitev, ****, tudi v tej obliki jim jo lahko pošiljamo. Skupinske enerigje imajo veliko moč. Tudi to je boljše kot nič. Predvsem pa je to lažje realno množično uresničljivo v evropi, kot pa množičen bojkot ameriških izdelkov. Žal. 

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.1.2009 14:50:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Ankica...ali si zelo razgledana oseba ali pa zgodovinar. In vse imas prav!!

Poleg tega da se nasi arabski voditelji ne brigajo niti za svoj narod kaj bi se potem za palestince. Samo sestankujejo in govorijo in govorijo...user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Zgodovinarka, ja. Bila vpašana to temo na izpitu, pa je res ena redkih, ki jih obvladam.

Žalostn, pravzaprav, kako vedno znova nastradajo navadni ljudje, medtem ko glavni sedijo v nalsonjačih, pijejo viski in kadijo cigare ter razpravljajo o tej temi, kot da govorijo, kaj bo za kosilo. Medtem se sovraštvo in tragedija še poglabljata. 

Sem te takoj zavohala.user posted image
Se vidi da obvladas. Predvsem pa mi je vsec, da vas naucijo res tako kot je in imate realno znanje.

Ves Ankica... trenutno je tudi za tuje novinarje zaprto obmocje, tako da ne vedo cist kaj se tam dogaja toda vlecejo info iz al jazeere in drugih arabskih virov.

Meni je vceraj srce malo ne pocilo od zalosti, kajti imam dojencka in ko sem gledala novice iz Gaze, kjer vsi novorojencki umirajo, nimajo elektrike ni vode ni zdravil ni hrane...
umirajo tudi mali otroci, katerih mame nimajo mleka...zivalskega mleka ni...
z cim drugim ga pa ne mores nahranit...

Veliko otrok je ranjenih...cele druzine umirajo.

Ja dve plati?! Tu ni dveh plati! Na eni strani so civilisti in otroci nic krivi na drugi strani so do zob oborozeni vojaki....

In pa ljudje kamor hamas izstreljuje rakete v zakloniscih, ki imajo varno zavetje imajo hrano, vodo , elektriko in zdavnisko pomoc....

Kje sta tu dve strani? Ankica kje??

Jaz gorim od vznotraj, ne vem kaj lahko naredim? Nic, grem naulice in tulim... ampak saj nas noben ne poslusa.

Kot si rekla sedijo pijejo viski kadijo cigare in sestankujejo.... mater jimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
7.1.2009 14:56:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Morda pomaga molitev, ****, tudi v tej obliki jim jo lahko pošiljamo. Skupinske enerigje imajo veliko moč. Tudi to je boljše kot nič. Predvsem pa je to lažje realno množično uresničljivo v evropi, kot pa množičen bojkot ameriških izdelkov. Žal. 

Molimo... toda radi bi naredili se kaj vec, pa smo ne mocni.

In prav imas zal....se zgodbe teh ljudi ne dotaknejo evropskih src. To je dalec od njih in pa imajo zadosti svojih probklemov. Zal.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
7.1.2009 14:59:11   
Kerensa*
In prav imas zal....se zgodbe teh ljudi ne dotaknejo evropskih src. To je dalec od njih in pa imajo zadosti svojih probklemov. Zal.

Ne da se nas ne dotaknejo... še presneto se nas... ampak ne vidimo načina, kako globalno pomagati... en neznan posameznik iz EU... got the point?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.1.2009 15:17:13   
Anonimen

Ne da se nas ne dotaknejo... še presneto se nas... ampak ne vidimo načina, kako globalno pomagati... en neznan posameznik iz EU... got the point?

Ja, got ur point. 1+1 je 2 +1 je 3 u get my point.user posted image

In pa cist logicno je da te bolj skrbi recesija in pa ali bo se sluzba in placa...Saj vem, kako je...

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
7.1.2009 15:21:24   
Kerensa*
In pa cist logicno je da te bolj skrbi recesija in pa ali bo se sluzba in placa...Saj vem, kako je...

Ah, kje, to me sploh ne skrbi. Jaz sem večna optimistka in zato sem zdaj, v času recesije, dala odpoved. No, delno odpoved, če sem iskrena. Od nedelje do četrtka bom doma, delala bom pa samo še ob petkih in sobotah. Sem skalkulirala, da bo denarja za preživetje vseeno dovolj (luksuza ne potrebujemo, igramo pa Loto user posted image , neodvisen od služb), bom imela pa po 7-ih letih končno čas zase in za družino. Kar je pa zame krepko več vredno od tistih 400€ razlike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.1.2009 15:36:48   
Anonimen

Ah, kje, to me sploh ne skrbi. Jaz sem večna optimistka in zato sem zdaj, v času recesije, dala odpoved. No, delno odpoved, če sem iskrena. Od nedelje do četrtka bom doma, delala bom pa samo še ob petkih in sobotah. Sem skalkulirala, da bo denarja za preživetje vseeno dovolj (luksuza ne potrebujemo, igramo pa Loto user posted image , neodvisen od služb), bom imela pa po 7-ih letih končno čas zase in za družino. Kar je pa zame krepko več vredno od tistih 400€ razlike.

Pogumna si... ampak te razumem. zaradi istih razlogov med drugim jaz zivim v Egiptu in pa ideja druzine mi je bila v islamu najbolj zanimiva.

Da bos zadela na lotu?? Upam , da ves da je vecja verjetnost da te zadene komet... ampak upanje je pa pol zivljenja.user posted image

Hvala ker si me s temle postom pa kar mal nasmejala user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
7.1.2009 16:46:17   
Gina

Molimo... toda radi bi naredili se kaj vec, pa smo ne mocni.

Ni to ravno tako kot pišeš. Sem prepričana, da se dotakne marsikaterih src. Zelo močno se dotakne, vsaj mene se, samo težko kaj premaknemo. Tukaj ne gre za to, da nas ne bi prizadelo, ali prizadelo tistih, ki so na oblasti, ampak gre za širše politično ozadje, na katerega posamezniki težko vplivajo. Evropa je v bistvu odvisna od obeh strani, ki sta tukaj vpleteni. Odvisna je od arabskega sveta in nafte in odvisna je na nek način od amerike - ne more se postavit niti proti eni niti proti drugi strani čist direktno. Poleg tega bi težko vojaško pomagala palestini, saj je vendarle preveč evrope vojaško pri natu. Pa še na eno stvar pozabljaš, da evropa večinoma mal pozablja, zakaj je do tega spora med državama od začetka sploh prišlo, saj ta vojna traja že vse njihovo življenje, čist konkretno traja ta vojna mnoooogo dlje od najinih življenj. Potem je tu še en faktor, evropa se boji terorizma in palestina je muslimanska dežela. Predaleč je po eni strani, da bi dojeli zakaj do tega prihaja, saj sta kulturi relativno zelo različni in fizično oddaljeni, da bi se res strašno dobro poznali zakaj kdo tako funkcionira kot funkcionira in preblizu, da se evropa ne bi počutila ogroženo od terorizma. Vidiš vse to, pa še kak faktor zraven, kot je recimo nevarnost vojne kje bližje, vpliva na politiko.

Kaj bi pa ti naredila če bi bila politik, kjer se še najbolj stvari urejajo, da bi se reči uredile, ****? Meni se zdi situacija obupna. Pa vzami še v obzir vpliv rusije, ki je tudi tam prisotna, ne le pri dobavi plina evropi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.1.2009 16:50:03   
Anonimen
****, večina ljudi se niti ne predstavlja, kako situacija izgleda. Palestina je okupirano ozemlje. To je več območij znotraj same države Izrael, kjer skoncentrirano živijo Palestinci in so fizično ločena od ostalega sveta. Zaprto območje, kateremu Izraelci glede na trenutno voljo (odvisno, kako skrajni politiki so na oblasti) dajejo večjo ali manjšo svobodo. To pomeni, da je večina vsakdanjih stvari, kot so prevoz hrane, pijače, zdravil, energije in nenazadnje informacij, nadzorovana. Izraelci določajo, kaj bodo dobili Palestinci. Če so dobre volje,potem jim dovolijo izven teh območij, da celo gredo na službo. Mene vse skupaj spominja na velika kocentracijska taborišča.

Kaj narediti? Resnično ne vem, kaj. Če sem se česa naučila v času študija, je to, da se zgodovina ponavlja. Spreminjajo se samo vloge, enkrat eden zatira, drugič drugi, ter tehnologija. Ljudje kulturno nismo veliko napredovali, če sploh. Današnji svet je povsem enak antičnemu Rimu (in že tkarat je bilo območje Palestine zelo nemirno), le da so bile metode in tehnologija takrat druge. Ampak hlepenje po moči, nadvladi, egoizem, priskledištvo, vse to je bilo in bo. Kaj zdaj? Se vdati v usodo? Ne. Nerealno je misliti, da bo posameznik karkoli spremenil v Palestini, Kongu, Afganistanu ali kjerkoli prihaja do takšnih vojn. Lahko pa vsak posameznik skuša sma pri sebi razmisliti in delovati najbolje lahko, da bo s svojimi dejanji delal čim bolj dobro lahko, ter da bi to naučil svoje otroke. Zla ne bo nikoli zmanjkalo. Ampak če se ne bi trudili pri sebi, potem bo zmanjkalo dobrega. Globalno pa je zelo, zelo težko kaj sprmeniti. Tudi če postaneš predsednik ZDA in imaš najboljše namene, vedno bodo okrog ljudje, ki bodo hoteli potegniti iz vsake situacije kaj zase ter vedno bodo različni interesi.  

Meni se smilijo vsi navadni ljudje, udeleženi v tem nesmiselnem spopadu. Otroci niso nič krivi. In v vsakem primeru  nastradajo nedolžni. Ker oni tam zgoraj ne vidijo čez sebe in svoje interese. Ker jim ni mar za to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
7.1.2009 16:54:07   
Felicita
ok, se spet jest oglasim glede znamk.

coca-cola je bila dolgo (50 let) obtoževana, da so antisemiti, ker niso hotli (in mogli) postavit tovarne v izrael. židovski natakarji v NY celo leta 1966 niso več hotli strežt coca-colinih izdelkov zaradi tega. in ker potem končno (leta 1968) so odprli tovarno v tel avivu, jih je bojkotirala celotna arabska liga in to do leta 1991, kar je skorej 30 let!
potem je tu še Pepsi, ki je (čudo prečudno) tudi zelo prisotna na izraleskem trgu in mislim da imajo tam tudi manjšo tovarno (torej, ****, tudi Pepsi odpade) in sicer od leta 1992 in je mela spet probleme zaradi oglasov (napol nage ženske itd) in je bla obtožena bojkota izraela. ker v izraelu ni bila tako vseprisotna kot coca-cola je američani niso hoteli pit. zakaj? ker so jih obtožili, da so antisemitisti. zato, ker je coca-cola tko 'premagala' pepsi v tem pogledu tut velja reklo 'coca-cola je za žide, pepsi za arabce'.

however, če je v tej zgodbi taka, khm, luknja tudi ostalim ne verjamem. kot sem rekla, gre v 90% za teorije zarot. (in zdej vse plante po meni, kok sm bedna. no, jest bom rajši dnar tja poslala in vedla da gre v prave roke kot 'bojkotirala' neki, kar kot prvo verjetno ni niti res in kot drugo s tem nič dosegla.)

za posladek pa še tale link: http://www.snopes.com/inboxer/outrage/nocoke.asp

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
7.1.2009 17:11:16   
Kerensa*
Da bos zadela na lotu?? Upam , da ves da je vecja verjetnost da te zadene komet

Ah, pa naj me. Če bom preživela, bom imela vsaj o čem zanimivem govoriti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
7.1.2009 17:15:36   
Anonimen

Kaj bi pa ti naredila če bi bila politik, kjer se še najbolj stvari urejajo, da bi se reči uredile, ****? Meni se zdi situacija obupna. Pa vzami še v obzir vpliv rusije, ki je tudi tam prisotna, ne le pri dobavi plina evropi?

Moj odgovor kaj bi jaz, ti ne bi bil vsec. Pa se komu drugemu zato ga raje zadrzim zase.

Tisto ostalo si me pa narobe razumela...Nisem mislila tako, da se jih-vas  sploh ne dotakne. Seveda se jih-vas , samo ne dovolj, da bi bili se bili s tem pripravljeni resno ukvarjat. In poleg tega imate ogromno drugih problemov ki se ticejo direktno vas.( recesija, plin.... )
Tako sem imela v mislih.

Politiki... oni pa itak samo govorijo. V tem primeru pa itak ne morejo nic, ker Izreael z svojimi zavezniki ne bo sel za svoje prvotne meje, ki so jih dobili po drugi svetovni vojni...vse ostalo pa je za nasprotno stran popolnoma nesprejemljivo pa se prav imajo.

No danes so baje za 3 ure nehali in spustili nekaj tovornjakov z humanitarno pomocjo. Vsaj nekaj.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
7.1.2009 17:16:25   
Kerensa*
Jaz ne poznam razmer tam dol. A mi poveš, zakaj se sploh kregajo med sabo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
7.1.2009 17:31:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

ok, se spet jest oglasim glede znamk.

coca-cola je bila dolgo (50 let) obtoževana, da so antisemiti, ker niso hotli (in mogli) postavit tovarne v izrael. židovski natakarji v NY celo leta 1966 niso več hotli strežt coca-colinih izdelkov zaradi tega. in ker potem končno (leta 1968) so odprli tovarno v tel avivu, jih je bojkotirala celotna arabska liga in to do leta 1991, kar je skorej 30 let!
potem je tu še Pepsi, ki je (čudo prečudno) tudi zelo prisotna na izraleskem trgu in mislim da imajo tam tudi manjšo tovarno (torej, ****, tudi Pepsi odpade) in sicer od leta 1992 in je mela spet probleme zaradi oglasov (napol nage ženske itd) in je bla obtožena bojkota izraela. ker v izraelu ni bila tako vseprisotna kot coca-cola je američani niso hoteli pit. zakaj? ker so jih obtožili, da so antisemitisti. zato, ker je coca-cola tko 'premagala' pepsi v tem pogledu tut velja reklo 'coca-cola je za žide, pepsi za arabce'.

however, če je v tej zgodbi taka, khm, luknja tudi ostalim ne verjamem. kot sem rekla, gre v 90% za teorije zarot. (in zdej vse plante po meni, kok sm bedna. no, jest bom rajši dnar tja poslala in vedla da gre v prave roke kot 'bojkotirala' neki, kar kot prvo verjetno ni niti res in kot drugo s tem nič dosegla.)

za posladek pa še tale link: http://www.snopes.com/inboxer/outrage/nocoke.asp

Lahko pa tud kliknes na coca colo in si preberes dolgo porocilo... na koncu pa se par klikov v dokaz.

Sicer pa.... Itak ni zdrava ane ?

Lej saj te noben ne prepricuje in ni ti treba iskati opravicila zakaj ne...

Bila je prosnja ..klik je dobro dodelan in dobro obrazlozen kaj in zakaj...ce to komu ni mu pac ni...

Bila in je se vedno samo prosnja.

Aja me pa res zanima kam bos to poslala denar ? In pa predvsem kako si lahko sploh prepricana da bo ta denar prisel do njih...
Ja, bo, ce jim ga bodo dali Izraelci...

Ker Palestinci so zaprti na svoji zemlji, kjer in samo tam se lahko gibljejo in na to ozemlje dobijo samo tisto, kar jim je Izrael pripravljen dati. Ce so dobre volje dobijo celo zdravila in hrano....

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
7.1.2009 17:56:03   
Anonimen

Jaz ne poznam razmer tam dol. A mi poveš, zakaj se sploh kregajo med sabo?

Samo Ankicine poste preberi pa bos dobila takoj vse potrebno znanje. Je diplomirala prav iz tega .

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
7.1.2009 18:18:23   
Gina
POglej, ****, nisem pisala, kaj jaz osebno mislim o tem, saj je bilo menda dovolj jasno napisano med vrsticami, da se mi vojna gravža, da ne razumem, kako lahko sploh kdo koga napade, najmanj pa ene civiliste, pa da se mi zdi neupravičeno, da so sploh tam, na tistem ozemlju judje, kakor tudi ni bilo pravično pred leti, da so jih izgnali iz njihovih evropskih domov. Samo to ni izgovor, da se koljejo tam, na tuji zemlji, že itak jim je bilo mnogo podarjeno. Pisala sem o tem,zakaj evropa ne reagira bolj nasilno. Kako bi pa ti reagirala na mestu evropejcev, posameznikov mislim, če že nočeš povedat, kako bi reagirala na mestu vlad? Kako lahko pomagamo, ****? Jaz res ne vem in ne znam. Lahko bojkotiram izdelke, to je najmanjši problem.

Sem šla pa pogledat, katere znamke naj bi bokotirala in imam od vseh v linku navedenih doma kvečjemu kako maggi juhco, pa jade šminko (kar nisem čist zihr, da je nisem že stran vrgla), pa eno staro trenirko od championa, ki je pa bila last moje pokojne mame in jo imam zaradi sentimentalnih spominov še kar med svojimi nošenimi cunjami. Vidiš, nisem navezana na ameriko topogledno.
Od potencialnih znamk, ki bi jih utegnila res kupit je nestle (a ni to nemška al švicarska firma?), pa utegnila bi kdaj iti v mcdonalds, pa gledala bi mogoče national geographic, čemur se brez težav odpovem, če to prinese kakršnokoli korist.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
7.1.2009 18:26:41   
Anonimen
čemur se brez težav odpovem, če to prinese kakršnokoli korist.

V prvi vrsti prienese samo skodo...v drugi tudi. Odpusceni so itak vecinoma nedolzni ljudje. Tisti, imajo velike ekonomske koritsti in velike polizicne ambicije, pa ne bodo prizadeti. Kvecejmu imajo razlog vec za nasilno doseganje svojih ciljev.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
7.1.2009 18:32:02   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

V prvi vrsti prienese samo skodo...v drugi tudi. Odpusceni so itak vecinoma nedolzni ljudje. Tisti, imajo velike ekonomske koritsti in velike polizicne ambicije, pa ne bodo prizadeti. Kvecejmu imajo razlog vec za nasilno doseganje svojih ciljev.

Meni se tudi zdi, da je to nekako tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
7.1.2009 22:44:28   
Anonimen

POglej, ****, nisem pisala, kaj jaz osebno mislim o tem, saj je bilo menda dovolj jasno napisano med vrsticami, da se mi vojna gravža, da ne razumem, kako lahko sploh kdo koga napade, najmanj pa ene civiliste, pa da se mi zdi neupravičeno, da so sploh tam, na tistem ozemlju judje, kakor tudi ni bilo pravično pred leti, da so jih izgnali iz njihovih evropskih domov.

Ja bilo je razumljivo napisano in kristalno jasno. Nikjer ni bilo dvoma ali pomislekov z moje strani kaksno je tvoje mnenje.

Samo to ni izgovor, da se koljejo tam, na tuji zemlji, že itak jim je bilo mnogo podarjeno. Pisala sem o tem,zakaj evropa ne reagira bolj nasilno. Kako bi pa ti reagirala na mestu evropejcev, posameznikov mislim, če že nočeš povedat, kako bi reagirala na mestu vlad? Kako lahko pomagamo, ****? Jaz res ne vem in ne znam. Lahko bojkotiram izdelke, to je najmanjši problem.

Evo pa bom odgovorila, upam, da mi bo uspelo cim krajse.

Kot posameznica evropejka bi in bom bojkotirala te izdelke, ker tudi ce je to kapljica v morje je se vedno kapljica ki pa ni enaka nic. Se pravi v sebi bom vedela da delam nekaj z namenom in ob tem se bom pocutila vsaj majckeno bolje.
Link z izdelki se mi zdi kvaliteten.Zelim povedat, da niso kar ene firme tam navedene, ker se nekomu tako zdi. Za vsako znamko ko kliknes nanjo najde obrazlozitev in dokaze, zakaj tako.

Zato bom bojkotirala. Nekateri tukaj pravijo, ce bi veliko ljudi bojkotiralo bi to prineslo odpuscanje.. Ja in? Tudi ce bi to bilo res, raje vidim da je nekdo odpuscen kot pa umorjen...

Ce bi bila pomebna politicarka evropejka. Bi takoj prekinila vse stike z Izraelom in njihovimi zavezniki, ter pritisnila predvsem na Egipt da ze koncno zavzame pravo stalisce in pomaga palestincem. Nato bi jim pomagala tako z zdravili , hrano kot z orozjem..Ce se ze gredo vojno naj bo vsaj enakopravna.

S tem ko govorim o palestincih pa prosim vedi da ne govorim o Hamasu. Govorim o ljudeh.
Hamasa ne maram, ker imajo skrajne poglede in so v mojih oceh kot Talibani. Sama tudi kot muslimanka nisem pristas skrajnezev.

Hamasa ne mara niti egipcanska vlada zato tokrat stoji bolj ob strani in kakor se nam zazdeva celo zeli da bi bil Hamas porazen.

Ce bi bila jaz predsednica Egipta pa bi takoj popolnoma odprla meje in poslala tja ne samo humanitarno pomoc ampak se kaj drugega...

In tako naprej....

Ampak to so samo ce-ji in brezvezno nakladanje kaj bi jaz ce bi... meni je bolj vazno kaj bom...in kaj bom to sem ze povedala.

Sem šla pa pogledat, katere znamke naj bi bokotirala in imam od vseh v linku navedenih doma kvečjemu kako maggi juhco, pa jade šminko (kar nisem čist zihr, da je nisem že stran vrgla), pa eno staro trenirko od championa, ki je pa bila last moje pokojne mame in jo imam zaradi sentimentalnih spominov še kar med svojimi nošenimi cunjami. Vidiš, nisem navezana na ameriko topogledno.
Od potencialnih znamk, ki bi jih utegnila res kupit je nestle (a ni to nemška al švicarska firma?), pa utegnila bi kdaj iti v mcdonalds, pa gledala bi mogoče national geographic, čemur se brez težav odpovem, če to prinese kakršnokoli korist.

Ma pusti ti to kar ze imas doma...user posted image user posted image   Valda , da tudi sama ne bom zdej vse za kar sem ze placala v kanto zmetala. Samo v naprej pa bom pazila da teh znamk ne bom vec kupovala.

Pa se to kaksna je resitevv mojih oceh, seveda pa se to ne bo zgodilo. Kot evropejka : Naj se Izraelci takoj zbasejo nazaj na tisti koscek ozemlja, ki jim je bil dan. Naj se vse ostalo prizna kot drzava Palestina.

To se seveda ne bo zgodilo... ampak tako bi bilo tudi po mojem mnenju edino prav.

Kot prebivalka arabskega sveta pa bi ti rekla da je edina resitev vojna na vse. Da se vsi arabci in ostali muslimani ( Iran - ker Iranci niso arabci ) zdruzijo in ...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
7.1.2009 22:46:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

V prvi vrsti prinese skodo? Verjetno s tem mislis na odpuscanje.
Osebno mislim da je biti odpuscen bolje kot pa umorjen in nimam kaj vec dodat.

Katero je pa v drugi vrsti skoda pa ne vem?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
7.1.2009 22:48:26   
Anonimen
Katero je pa v drugi vrsti skoda pa ne vem?

Nic hudega, ce ne ves.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
7.1.2009 22:53:42   
Anonimen
bi ti rekla da je edina resitev vojna na vse.

Seveda, vojna na vse, to je najboljse, kar se lahko zgodi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

KAKO SE JE ZAČEL POROD?
MUREN

KAKO SE VAM JE ZAČEL POROD?

popadki (65%)

odtekla mi je voda (35%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!