|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
23.1.2009 10:26:49   
Vrtnica79
Še nekaj če morda karero zanima ki jemlje kontracepcijske tablete;

Slovenski ginekologi so že pred leti prosili za boljšo sistemsko ureditev pri predpisovanju zdravil za preprečevanje neželene nosečnosti. V praksi so povzročali težave postopki pri predpisovanju kontracepcijskih sredstev, povezani z neizogibnimi, dokaj pogostimi obiski pacientk v ginekološki ordinaciji, pa čeprav le pri medicinski sestri. Rešitev, ki jo je prineslo leto 2009, je tako imenovani obnovljivi recept.
Na podlagi obnovljivega recepta, ki ga bo zdravnik poslej lahko napisal pacientki za leto dni, bo ženska v isti lekarni, v katero bo prvič prišla s tem receptom, štirikrat na leto prejela kontracepcijska sredstva za tri mesece. V tem času obisk v ginekološki ambulanti ne bo (več) potreben, razen če bodo morda zdravila povzročila neželene stranske učinke oziroma nenavadne spremembe v organizmu.
Zdravnik bo moral jasno napisati, da gre za obnovljivi recept, in pripisati število vnovičnih izdaj zdravil. Lekarniški farmacevt lahko s tem izda zdravila pacientki štirikrat zapored, vendar vsakič največ za tri mesece. Prvi paket kontracepcijskih sredstev mora dvigniti najpozneje v mesecu dni po prejetju recepta, po naslednjo zalogo pa mora priti v isto lekarno, saj farmacevt obdrži recept kot »menico« za poznejše izdaje. Če želi ženska po letu dni še naprej uporabljati tovrstno zaščito pred nezaželeno nosečnostjo, mora znova h ginekologu.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 401
23.1.2009 11:04:51   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

Še nekaj če morda karero zanima ki jemlje kontracepcijske tablete;

Slovenski ginekologi so že pred leti prosili za boljšo sistemsko ureditev pri predpisovanju zdravil za preprečevanje neželene nosečnosti. V praksi so povzročali težave postopki pri predpisovanju kontracepcijskih sredstev, povezani z neizogibnimi, dokaj pogostimi obiski pacientk v ginekološki ordinaciji, pa čeprav le pri medicinski sestri. Rešitev, ki jo je prineslo leto 2009, je tako imenovani obnovljivi recept.
Na podlagi obnovljivega recepta, ki ga bo zdravnik poslej lahko napisal pacientki za leto dni, bo ženska v isti lekarni, v katero bo prvič prišla s tem receptom, štirikrat na leto prejela kontracepcijska sredstva za tri mesece. V tem času obisk v ginekološki ambulanti ne bo (več) potreben, razen če bodo morda zdravila povzročila neželene stranske učinke oziroma nenavadne spremembe v organizmu.
Zdravnik bo moral jasno napisati, da gre za obnovljivi recept, in pripisati število vnovičnih izdaj zdravil. Lekarniški farmacevt lahko s tem izda zdravila pacientki štirikrat zapored, vendar vsakič največ za tri mesece. Prvi paket kontracepcijskih sredstev mora dvigniti najpozneje v mesecu dni po prejetju recepta, po naslednjo zalogo pa mora priti v isto lekarno, saj farmacevt obdrži recept kot »menico« za poznejše izdaje. Če želi ženska po letu dni še naprej uporabljati tovrstno zaščito pred nezaželeno nosečnostjo, mora znova h ginekologu.

Zlo pametna rešitevuser posted image user posted image user posted image
Mi sicer ne uporabljamo zaščite, ampak se spomnim, ko sem hodila samo po recept za KT v Celjeuser posted image

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 402
23.1.2009 11:12:01   
lana38
Tudi meni se zdi ta varianta z receptom za KT v redu, samo zaenkrat še jih ne jemljem, ker še vedno dojim. Tudi mene je motilo to, da sem morala vsake 3 mesece tja. Samo kje je že to. KT ne jemljem od leta 2004.
Včeraj smo se pa potepali po mestu in po Qulandiji. Ni bilo potem nič časa za pisanje, samo brala sem.
LP

lana38

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 403
23.1.2009 12:26:20   
Ayo
Ola!

iiiiiiiiii, sem sama v pisarni, zdej lahko tolcem po tipkovnici in naklofam par strani user posted image user posted image

Hvala punce za tolazilne besede glede NS! user posted image user posted image user posted image
Ja bom poizkusla nalimat kaksno slikco od NS, ce bom uspela, ker sem bolj anti-tehnolog user posted image

KT - pri nas je pa tako, da ti G napise recept, katerega imas doma in hodis z njim v lekarno po KT, ti ga ne vzamejo. Je pa itak vse za placat, nic ne krije zavarovalnica.

Gabriel ponoci ne pije.

Ga moram pa pohvalit, ker sedaj ze kar 2 tedna ponoci spi in se nic ne zbuja user posted image  No sej, dokler ne bo spet na pohodu kaksen nov zob.

hokejistka, nas je tudi kar naprej prehlajen, pa kaslja tudi, pa driska...kaj cmo, to je vrtec. Meni ni cisto nic zal, da je tam. Se mi zdi, da je tudi njemu vsec. Saj se bo telo navadilo in protitelesa okrepila. user posted image

Midva sva se pa z mojim vceraj skregala, ker je hotel za we na vso silo v hribe na vikend. Napoved vremena je pa oblacno in dez. On pa je vztrajal, ker naj bi prisla se tasca, ki bi rada na vsak nacin vidla Gabriela. user posted image user posted image
Pa naj pride k nam za vikend, kam zdej rinemo v hribe v dez in slabo vreme!! Uf sem bla jezna! user posted image
No, in zdej bomo doma user posted image user posted image

A boste vase skratke kaj napravile za maskarce?
Jaz ze razmisljam...samo me zdej ful moti ker se ne hodi user posted image

tejka, kaksna je frizura? user posted image user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 404
23.1.2009 13:38:22   
botrca
Včeraj sva imela uz sečil, ekg, kri so mu vzeli...vglavnem stanje je enako in bo potreben operativni poseg, ker pa njegove zdr. ni bilo moram poklicat naslednji teden da se z njo posvetujem in določimo datum. Strah me je kot še nikoli do sedaj, ampak upam na najboljše.

Ima katera enako ali podobno situacijo?

KT jih ne jemljem, vseeno hvala vrtnica79 za informacijo.
Glede roka poroda sem tudi jaz bila jezna, ker so mi dali 3. Prvo sem imela 16.11 potem 23.11 in na koncu 30.11 rodila pa 8.12.2007. Nimam pojma v čem je finta.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 405
23.1.2009 13:42:59   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Mi še letos ne bomo nič, ker itak še ne hodi in se ne zaveda kaj to je.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 406
23.1.2009 13:43:01   
t*e*j*k*a

tejka, kaksna je frizura? user posted image user posted image

Najnovejši trend (vsak las je štrlel na svoj konec)user posted image

Mene tud včasih že kr mal moti, kr ne hodi. Sam pol pa pomislim, da je komi 12m in še mal star in še ima čas. Bi blo pa fajn, če bi.
Ko se je začel postavljat na noge pri 10m so vsi rekli "zdej bo pa kr naenkrat shodil", pol je začel sam ravnotežja mal imet, pa so rekli isto. Zdej pa kr nč od tega. user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 407
23.1.2009 13:43:25   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Mi še letos ne bomo nič, ker itak še ne hodi in se ne zaveda kaj to je.

Ja se kr strinjam.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 408
23.1.2009 13:43:48   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Mene tud včasih že kr mal moti, kr ne hodi. Sam pol pa pomislim, da je komi 12m in še mal star in še ima čas. Bi blo pa fajn, če bi.
Ko se je začel postavljat na noge pri 10m so vsi rekli "zdej bo pa kr naenkrat shodil", pol je začel sam ravnotežja mal imet, pa so rekli isto. Zdej pa kr nč od tega. user posted image

enako user posted image  ampak ga ne siliva hodit, ko bo bo. 

< Sporočilo je popravil botrca -- 23.1.2009 13:44:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 409
23.1.2009 13:45:06   
t*e*j*k*a

Včeraj sva imela uz sečil, ekg, kri so mu vzeli...vglavnem stanje je enako in bo potreben operativni poseg, ker pa njegove zdr. ni bilo moram poklicat naslednji teden da se z njo posvetujem in določimo datum. Strah me je kot še nikoli do sedaj, ampak upam na najboljše.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej bo.
Ne se sekirat, kr ne bo nič pomagalo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 410
23.1.2009 13:59:31   
želva
Botrca, upam da boste operacijo uspešno prestali, me bomo pa stiskale pestiuser posted image

Maškare, mi bi bili kaj, no mogoče bomo, sam kaj ko ravno okloli pusta pričakujemo. Men je pust zelo, zelo všeč. Če jo bomo šemili, bo kaj takege enostavnega, da bo komot mobilna.

Vedno več nas je!

Neposredna povezava do sporočila: 411
23.1.2009 15:35:11   
matcar

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej bo.

Zakoj to? Midva sma imela teževe z kožico, sma tudi k urologu hodla. Samo so mu kr tam porihtali, hvala bogu.

Neposredna povezava do sporočila: 412
23.1.2009 15:45:48   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Zakoj to? Midva sma imela teževe z kožico, sma tudi k urologu hodla. Samo so mu kr tam porihtali, hvala bogu.

Jan od Botrce ima pa Urinofiks(a je to touser posted image ), v glavnem tisto bolezen, ko mu urin ne teče samo ven, ampak tudi nazaj notri in tako prihaja do vnetja ledvic. Ti bo Botrca bolš znala razložit.user posted image

A vidva sta mela ful zaraščeno kožico? NAš jo tudi ima malo, ampak še nism pokazala P(bom  v ponedeljek). A to je bilo pri Maksu ali pri prejšnjem?

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 413
23.1.2009 17:02:56   
botrca
Hvala želva, matcar in tejka za objeme in lepe besede, res upam da ne bo težav.

Matcar  T*e*j*k*a ti je lepo opisala kaj ima Jan samo, da se temu reče uroinfekt. Kožico sem pa redno nategovala koliko je šlo in HB ne bo potrebna operacija user posted image .

< Sporočilo je popravil botrca -- 23.1.2009 17:03:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 414
23.1.2009 17:06:42   
diduska
Hello mame,

ja vidim, da imamo mi doma "kamelco", ki neprestano pije - ko en mali pijenček je, ko bi jo videle, še vmes ko hodi drži flašo in pije user posted image . Tudi podnevi spije tamo do 1l, se pravi v 24h nekje 2l. Sedaj sem pa še jaz gnojno angino fasala in sem na AB, je pa še huje, ker jo ne morem dojiti.

Glede KT, sama sem jih jemala 7 let preden sva se odločila za naraščaj, pa smo potem 1 leto čakali, da se je prijelo, pa mislim da so bile vzrok KT, lahko se seveda motim. user posted image nimam že 2 leti, če računam nosečnost in pa dolgo dojenje...dobila sem jo nekje pri Ellinih 9m, potem sem pa prešla na progestagenske KT Cerazette, ki ne vplivajo na doječega otroka in ne vsebujejo estrogena, jemlješ pa jih brez prekinitve. Skratka, so pomagale k temu, da nimam več user posted image .

Kašelj se je pri Elli malo umiril, smo prešli kot sem rekla na naravne AB, čebulo in med, pa še propolis sem ji začela dajat v čajček, upam da bo do pon. ok, da grem že nazaj v sužbo!

Lepo bodite...se javim kaj čez vikend!

< Sporočilo je popravil diduska -- 23.1.2009 17:08:13 >

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

Neposredna povezava do sporočila: 415
23.1.2009 17:14:29   
t*e*j*k*a

Matcar  T*e*j*k*a ti je lepo opisala kaj ima Jan samo, da se temu reče uroinfekt. Kožico sem pa redno nategovala koliko je šlo in HB ne bo potrebna operacija user posted image .

No, malo sem sfalilauser posted image

Glede kožice-eni pravijo da do enega leta pustit, eni, da vedno pri umivanju malo dol potegnit (kolikor pač gre). Jaz sem se držala ene sredine in sem včasih potegnila.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 416
23.1.2009 19:01:31   
lana38
Pust je letos šele 24.2. in do takrat lahko že tudi vaši malčki hodijo. To je še cel mesec časa. Tim je shodil čez noč, lahko rečem. Najprej dolgo po 4, potem par dni posamzni koraki, v enem tednu pa je že prav hodil. Jaz ga bom našemila v medvedka. Imam še od Blaža. Pa fajn se lahko spodaj obleče, da ga ne zebe, če je zunaj mrzlo.user posted image
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 417
23.1.2009 19:16:27   
hokejistka
J. je pa zakuhala user posted image . ne morem verjet ta mesec je bila vsega skupaj 7 krat v vrtcu. spet kašlja in se davi, iz nosu ji teče, ne more dihat, oči ima natečeneuser posted image .
Sedaj leži v ležalniku in gleda risanke. čisto je hin. Danes je čez dan že štirikrat spala user posted image Noč je bila katastrofalna. Nič nismo spali, ker se je neprestano zbujala, kašljala, se jokala. Jo izgleda boli, ko kašlja.
spet smo na inhalacijah, pa sem ravno pospravila inhalator v omaro, pa na Operilu in litrih fiziološke.

Sploh ne štejem več vikendov, ker sploh nikamor ne moremo, vedno smo doma. Pa še vreme je slabo, neprespana sem do konca in nazaj. Trenutno sem res v krizi in imam zadosti vsega. Res si želim, da bi imela eno popoldne samo zase in za user posted image , ampak je nimam komu pustit. Še varuška je zasedena. Pa tudi bolane je ne morem pustit.

Sem mislia, da mi bo kaj bolje, ko sem se izkašljala, pa mi ni. Pravo sr***. res si nisem mislila, da bo tako user posted image

ZDaj jo grem umit, malo Calpola in spat. Potem bomo pa videli koliko časa bo zdržala.

lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 418
23.1.2009 19:32:22   
matcar
Pri maksu je to bilo. Sma ravno 14 dni nazaj bila pri urologu. Njemu pa je od začetka bila kožica zaraščena, pa vneto je imel, kljub temu, da sem mu jo dol vlekla, koliko pač sem lahko. Pa ga je full bolelo, pa še pustil mi ni. Tak da sma imela kr težave. Zdaj pa je ok, je urolog porihtal. Hvala bogu!
Za botrco pa nisem vedela, da imata take težave, upam da jih bosta uspešno porihtala. Saj bo, držim pesti!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 419
23.1.2009 20:14:10   
botrca
Poglejte najnovejše Janove slike, sem dodala album.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 420
23.1.2009 22:17:08   
diduska
Ja hokejistka, mi je žal da se ti to dogaja, jaz sem imela do včeraj enake težave že kakšen mesec, da se sploh nisem spravila skupaj, potem je pa kar naenkrat Foxina pripomnila, da bo vsega kmalu konec in se bom naspala in bom spet cool. Glej ga zlomka, res je.

Naša je danes spet hotela kašljat, ko je zaspala, pa sem ji čebulico dala na pljučka in se je umirila, upam, da jo bo držalo.

Maškarce - naša bo rožica, je dobila kostumček od sestrične, ki je stara 3 leta in sta obe zimske, tako da ji je prav. Tako ali tako imajo v vrtcu maškarce, drugače je ne bi šemila.

papa

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 421
23.1.2009 22:40:43   
matcar
Lahko si pogledate moj album, mi ga je uspelo ustvarit. Boste videle, kakšen je naš Maks.

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 422
23.1.2009 23:30:46   
matcar
Punce, lepo spite. Lahko noč vsem skupaj

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 423
24.1.2009 7:21:49   
matcar
user posted image
Ena dobra, za dobro jutro. Upam, da ste dobro spale.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 424
24.1.2009 8:49:29   
Mat3ja22
lp

mislim, da kožica nima vpliva na uroinfekt. mi2 sva ga imela v novembru (takrat ko sva dobila še vročinske krče in pristala v bolnici), pa mu gre kožica lepo dol že od 3. meseca. tako da. imela sva že 3 preglede pa je bila na vse HB OK. Tako da vam ne morem kaj dosti pomagat .

LEPE FOTKE VAŠIH DECEMBRČKOV!!!!

Pust - pri nas se že šiva....mali bo korant. ježevko ma že, gemaši se štrikajo,...tako da bomo videli kako bo. Prvič pa bo oblečen za dedkovega abrahama 7.feb. tam bo naredil otvritev korantov.user posted image no če bo uspelo user posted image user posted image če pa ne bo hotel biti korant pa mu bom kupila kakšnega tigrčka, kužka,...

< Sporočilo je popravil Mat3ja22 -- 24.1.2009 8:51:12 >

08.12. 2007 sva postala ponosna starša malemu Nicku

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Spolnost med nosečnostjo
pikpiki

Kolikokrat na mesec ste imele/imate spolne odnose med nosečnostjo?

0_x_ mesečno (29%)

1x mesečno (14%)

2x mesečno (17%)

Do 5x mesečno (17%)

Do 10_x_ mesečno (9%)

Več kot 10_x_ mesečno (14%)

Število vseh glasov: 90

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!