mismis
|
No eno za smeh, vam povem kaj se mi je ponoči zgodilo...Jaz tako lepo spim in tam nekje okoli pol ene začne moj kužon zavijati, pa jaz v mislih, pa ne da je že jutro. Tipaje poiščem očala in vržem en uč na uro, groza pol enih, ma kaj je temu kužonu zdaj. In lepo vstanem, odprem okno in ga pokličem, da pride domov, nakar vidim, da revež ne more, ker se je z zajlo ujel z štor. Ja nič, bo treba ven, kužona rešiti. Tako si mismis spretno natakne štunfe in gre v pidžami in šlapah ven, na mraz in sneg. Ko grem dol po klancu, da rešim mojega kužona, mi seveda spodrsne na ledu in seveda boom tresk z vso težo v sneg, ravno pred kužona. Moj kužon pa ne bodi ga len pravi, jupi igral se bomo in začne od veselja skakati po meni in me lizati. Vam povem, da sem se ga komaj rešila, da mi je ratal vstati glede na to, da je bil spolzek teren. Potem mi je ratal kužona rešiti in sem šla nazaj vsa mokra v hišo, poiskala suho pidžamo in spat. Jok, kar misli si, me je tisti mrzli nočni mraz in sneg tako zbudil, da še eno uro nisem mogla zaspati, zjutraj pa vsa zlepljena v službo. Kaj je nauk zgodbe, nauka ni, morda samo to, da ni dobro sredi noči v pidžami reševati psa, ker se ti lahko zgodi, da boš cel moker...Pa prav hitro no pa pojdimo k čestitkam in pozdravom Pikovit, ma super si tole uštimala, daj še malo povej, kaj so strici dohtarji rekli Hedi, vem jest tebe, saj zato pa me nista povabili zraven, ker bi bila prevelika govorna konkurenca A ja, uživajta v KG... Dajamaja, mi jo , tam nekje v torek bi morala priti, če se ne bo hudičevka odločila zamujati. Zate sem pa že pri "konzervah" zvedla Larči, ne pretiravaj, veš da moraš sedaj počivati, ko nosiš dvojno srečo netkič, kako si mi ti kaj, kako kaj puppy-ji. Hočemo slikice, hočemo slikice WP, dobro sta se tole zmenila z dr. Bokal. Pa saj bo februar kmalu tu. A tiste zadeve v službi si tudi uredila. Zvezdica, evo mene, saj veš mene čakajo popldanske obveznosti pred hišo, da domov pridem, potem je treba pa kar takoj iti, če ne so vsi sosedje deležni pasje pesmi (beri zavijanja). Potem praviš, da še ne gremo V ŽIVO, ma bomo pa še dva tedna počakali, saj se nam ne mudi Pija, jaz sem vas včeraj čakala in fehtala, da se mi pridružite, ker se nobena ni javila, sem sama spila tistega pripadajočega hajnija za rast foliklov in šla kavčat k mojemu. O Ajsi, si pa že lepo zaobljena. Še 4 mesece, potem pa odštevanje Kruce, a hajni je zame, nekako se mi zdi, da sem jaz največji ljubitelj tega tu gor. Zarja, je že prav, da ti je tvoj prepovedal vse, sedaj moraš počivati, da se zrihtaš pred naslednjim postopkom bbpikica, saj veš, da hajni zelo blagodejno vpliva na postopke, zato ga imamo mi poln kevder.