ronja
|
In pol se vprašam kaj je normalno, sprejemljivo? hm, to je problem, ker je za vsakega drugače. Nekaj, kar je družbeno sprejemljivo (recimo da bi se ga moral vsak teden vsaj 1x ulit je večini čisto sprejemljivo, meni pa niti pod razno, isto da ne bi znal žurat brez pijače ali da ne bi maral testenin - si enostavno ne predstavljam živet s takim , mal heca, mal resnice, sem res nora na testenine, rada jih jem, rada jih delam, skratka testenine (sploh domače polnjene) so zakon!), je lahko meni nesprejemljivo in obratno (recimo 1x skok čez plot se obsoja na žive in mrtve, meni pa se to ne zdi nekaj, čez kar se ne bi dalo it)... Isto velja zate, toleranco imamo različno nastavljeno za različne stvari. Jasno, da si želiš neko zunanjo potrdilo, ali je to, kar se dogaja še ok oz. normalno, ali naj začneš bolj težit. Ampak v končni fazi prideš do tega, da je vse ok, če se ti počutiš dobro in ni ok, če ti gre večino časa na živce ali pa če ti gre malokrat, ampak takrat tako fejst (recimo če bi te dedec 1x na leto prebutal, bi bilo to sicer malokrat, ampak takrat bi ti bilo pa preveč grozno,d a bi bila pripravljena vztrajat - predvidevam...) Tak da se pogovori sama s sabo in potem še z njim. Bodi čisto iskrena - tudi do njega - povej mu, da ga takega slinastega in obnemoglega ne moreš ravno spoštovat - to pa je normalno . nekak naj bi bilo tudi normalno, da je njemu veliko do tega, da ga imaš ti rada in ga spoštuješ in se je zato pripravljen malo potrudit... Čeprav vprašanje, kakšna je normalna reakcija človeka, ki prevečkrat preveč popije, ko mu to omeniš... Tak da normalno ni vedno najboljše oz. prav... Lahko je slabo. Lepo je, da ne sodiš kar tako, ampak da se vprašaš, ali tudi ti ne pretiravaš. Ampak vseeno pa moraš biti iskrena s sabo in če te stvar moti, moraš nekaj spremenit: ali njemu poveč, da je to pač preveč, ali če se ti zdi,da pretiravaš, začneš drugače gledati na njega... Če mene vprašaš, jaz bi njemu zatežila, v tej konkretni situaciji. Ampak marsikatera druga pa ne - ne vem, katerih je več, ampak navsezadnje niti ni važno - če bo tebi ok, potem je vse v redu (razen mogoče njegovih jeter)...
|