Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 22.12.2008 14:37:02
|
|
|
|
Poka
|
Ja, zame je to alkoholik... Že od nekdaj pravim, da Slovenci ne poznamo kulture pitja... To, da se ga namenoma napiješ, je zame to... Na tvojem mestu bi ga postavila pred dejstvo, pa če se je priprvljen spreobrnit, pol OK. Lahko ti povem, da poznam ljudi, ki jim je uspelo spreobrnit človeka... Z veliko potrpljenja, dobrih živcev... Medtem ko pa je moja mama mojega očeta enostavno pustila... In se nikoli ni spremenil, vedno huje je. Zato je pa moj druga skrajnost od tvojega - 1x do sedaj je menda sploh probal alkohol. Malo dolgočasno, če hočeš uživat tu in tam ob kozarčku šampanjca...
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 22.12.2008 16:58:36
|
|
|
|
miškamaška
|
Ne bom se spuščala v to ali je tvoj mož po definiciji alkoholik ali ne. Dejstvo je da njegovo pitje alkohola kar močno vpliva na funkcioniranje cele družine. Zdaj je tvoj še majhen, daj si pa predstavljaj, da bi te, ko bi bila stara kake 4, 5 let, vprašala: "mami, kaj je očiju, da ves pobruhan sedi za mizo". Bi ji rekla, da to ni nič takega, da je samo mal žural? Mislim, da ne. Ne morem razumet, zakaj ste ene tako tolerantne do takih ljudi, da jih še zgovarjate, da ima ona furstracije... A otro je samo njen al kaj, "veseljak" je pa brez kakršne koli odgovornosti zanj. Naj najprej razložim, da nimam furstracij ker sem doma z otrokom, moj lubi pa v službi. Privoščim si pilates, frizerja, pijačko s prijateljicemi in to brez . Tudi moj lubi si privošči tenis, pa pijačko s prijatelji, pa tudi na službeno zabavo gre. Skratka imava svoj prosti čas, res pa je da manj kot pred rojstvom . Ampak noben od naju se ga ni še toliko napil, da bi bil naslednji dan ves mačkast. Mogoče zato ker se oba zavedava odgovornosti ki jo imava do . Pijančevanje ni hobi!!!!!!!! Kako se nekdo, ki je naslednji dan ves mačkast, kvalitetno posveča svojemu otroku? Ne iskat izgovorov zanj, ker si jih ne zasluži. Jaz mu tud kosila ne bi skuhala! V glavnem nasvet: resen pogovor, če ne bo kmalu rezultatov pa stran od njega. Če zmoreš že zdaj sama poskrbeti za otroka, boš to zmogla tudi naprej. Pa še bruhanja ti ne bo treba vohat.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 22.12.2008 18:57:34
|
|
|
|
Tonchka
|
Težko ti rečem ali je tvoj mož alkoholik ali ne, tudi definicij je več, ampak jaz osebno tega ne bi prenašala, pa če je še tako dober ,.....ma ajde, sem in tja kakšen žur, kjer se ga malo spije, ampak da se dec primaje domov in da zase ne ve, ne vem no, men bi se obrnilo. A potem se tudi vozi v takem stanju ali kako? Jaz pač zaradi slabih izkušenj nimam tolerance do alkohola. Tako, kot je ena pred mano napisala, z užitkom se kdaj priložnostno spije kozarček dobrega vina, penine ali pira, ampak enkrat na teden se ga napiti???? Meni se zdi preveč. Probaj se z njim pogovoriti, v njegovo dobro pa tudi v tvoje.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 22.12.2008 20:31:26
|
|
|
|
anca
|
Mislim da kamilije ni toliko zanimalo kaj kdo osebno pojmuje pod besedo pijanec, ali pa kaj je strokovna definicija le-tega, bistveno je, da jo njegovo obnašanje moti in se sprašuje, če ima prav, ali pa je prestroga ali pa krivična do njega.. Lej, glede na to, da sta se skupaj vselila šele en mesec pred rojstvom hčerkice, seveda nisi mogla imeti toliko občutka, koliko te bo njegovo žuriranje motilo.. Sem se pa danes s fantom pogovarjala o tem tvojem problemu, me je zanimalo, kaj si on kot moški misli o tem, in je bil zgrožen.. Glede na to (predvidevam), da je čez teden v službi in bi lahko imeli čez vikende malo več časa zase, on pa zapravlja ta čas za pijančevanje in žurke.. Pa še dva dni mu gresta, če se očitno ne zna kontrolirati in spiti toliko, da bi lahko naslednji dan normalno funkcioniral. Vseeno je, če gre kegljat, ali na ribolov, ali popivat, če se mu zdi bolj pomembno preživljati prosti čas po žurkah kot z vama.. Je pijančevanje še najslabša varianta, če je potem dva dni neuporaben. IN ne, nič nisi tečna, njegovo obnašanje je otročje, egoistično in neodgovorno.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 22.12.2008 20:57:09
|
|
|
|
srki
|
Nikoli ne bom razumela, kaj se je treba na vsakih zabavah tako nalit, pa tudi tega ne, da je treba vsak RD praznovat na veliko in delat žurke in vabit vso žlahto....pa alkohola na hektolitre... Če bi bilo pri nama takole, bi mi dojadilo, ker če česa ne prenesem, je tečnega, pijanega deca. Pa ne samo mojega, kadar je, ampak tudi ostale. Prav gravžajo se mi. Res.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 23.12.2008 17:48:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Če še ni alkoholik, je na dobri poti do tega. In poleg njegovega veseljaštva na zabavah (ki pa jih je zelo veliko, očitno), se mi zdi velik problem tudi, da celotna njegova okolica in sorodstvo dela isto - se jim velike količine alkohola ne zdijo nič nenavadnega. Zelo slovensko - v Sloveniji je 200.000 alkoholikov! Nekako tako je bilo pri mojem dedku, njegovih bratih, sosedih,... saj niso pili vsak dan. So pa pogosto. In potem "počivali" na kavču naslednji dan, vse skupaj pa se je samo stopnjevalo. Najprej žurke, rojstni dnevi, razna praznovnaja, potem po službi, potem po maši in vsakič malo več. Na koncu doma. zraven pa je prišlo še psihično in fizično nasilje ter tisti stavek: pretiravaš. Nasploh, če se člvoek zna veseliti, zabavati občasno tudi brez alkohola in če zna reči ne, tri piva so bila dovolj, ko sosedov Francl hoče na vsak način, da bi spil še enega, potem pomeni, da se imaš pod kontrolo in veš, kje imaš mejo. Če meje ni, potem bo prej ali slej zadeva ušla izpod nadzora. Še nekaj me zanima? Kdo pa vozi s teh žurk domov?
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 23.12.2008 17:52:31
|
|
|
|
1ksantipa
|
Ne veseljak, težek alkoholik!
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 23.12.2008 17:58:23
|
|
|
|
Mišni
|
Drugače sem pa jaz enkrat brala fajn razlago, kdo je alkoholik in kdo ne. Namreč tistemu, ki ni alkoholik, tega ni treba dokazovati ...
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 23.12.2008 22:25:44
|
|
|
|
SINEJA
|
Ob takem tempu bo prej kot v dveh letih alkoholik .Kar jasno mu začrtaj meje in mu povej da njegovega početja ne odobravaš.Zapomni si ,da je alkohol največje zlo v družini.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 23.12.2008 22:29:23
|
|
|
|
SINEJA
|
Veseljak prav gotovo ni.Moj je na vsaki čagi dobre volje in družbo "gor drži",pa vendar iz vsake čage on pelje domov(trezen namreč)
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 28.12.2008 13:26:51
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Če še ni alkoholik, je na dobri poti do tega. In poleg njegovega veseljaštva na zabavah (ki pa jih je zelo veliko, očitno), se mi zdi velik problem tudi, da celotna njegova okolica in sorodstvo dela isto - se jim velike količine alkohola ne zdijo nič nenavadnega. Zelo slovensko - v Sloveniji je 200.000 alkoholikov! Nekako tako je bilo pri mojem dedku, njegovih bratih, sosedih,... saj niso pili vsak dan. So pa pogosto. In potem "počivali" na kavču naslednji dan, vse skupaj pa se je samo stopnjevalo. Najprej žurke, rojstni dnevi, razna praznovnaja, potem po službi, potem po maši in vsakič malo več. Na koncu doma. zraven pa je prišlo še psihično in fizično nasilje ter tisti stavek: pretiravaš. Nasploh, če se člvoek zna veseliti, zabavati občasno tudi brez alkohola in če zna reči ne, tri piva so bila dovolj, ko sosedov Francl hoče na vsak način, da bi spil še enega, potem pomeni, da se imaš pod kontrolo in veš, kje imaš mejo. Če meje ni, potem bo prej ali slej zadeva ušla izpod nadzora. Še nekaj me zanima? Kdo pa vozi s teh žurk domov?
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 28.12.2008 21:53:11
|
|
|
|
Zofy
|
Nisem brala kaj so ti druge napisale. Ne vem koliko je star, ker pri 20-ih sem bila tudi jaz na vsaki žurki pijana, samo če to počne pri 30-ih in kasneje, zame to meji na alkoholizem. Jaz tega ne biprenašala, bi me ful motilo. Pogovori se z njim, upam, da boš kaj dosegla in da bo boljše
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 28.12.2008 23:11:23
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Jaz tega ne bi prenašala, bi me ful motilo. Se podpišem. Jaz sebe v takem življenju, kot si ga opisala, ne vidim. Samo ti pa veš, če je tebi to OK al pa tega ne moreš tolerirat. Vsak postavlja svoje meje. Tako da moje mnenje- ni alkoholik (smo ga imeli v družini in je kriza večja kot jo opisuješ), niti ni veseljak (ti po mojem mnenju pijejo toliko, da so veseli in tako malo za družbo- ne pa da se vedno nacedijo do konca). Tudi jaz mislim, da je nekje na poti od veseljaka k alkoholiku, kar so ti že tudi drugi rekli.... Pa srečno. BTW- brez otročka greš komot ven, tudi jaz sem šla. Podojila, šla za tri urce, prišla nazaj in spet dojila Prav zabavno in še fino sem se imela takrat Če bi bil pa vmes lačen.. Hm... Bi pa po flaški (čeprav takrat še nikoli ni flaške poskusil ). Sem pač reskirala no. Sej boš točno doma, ne skrbi. Pojdi ven in malo uživaj.
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 10:48:47
|
|
|
|
kamilija
|
Ejj, hvala za odgovore. Je pa tako..iz službene zabave ga je pripeljal sodelavec, nekaj žlahte je skoraj sosedov, tisti pa ki so dalj, pa vozim jaz nazaj. Zdej ne vem, ko berem vaše odgovore, rečem da ni tako hudo. Bilo je ene parkrat, da je bil precej pijan, drugače pa spije kakih pet pirov pa kakšnen viski zraven. No sej ne štejem drugač. Sam razmišljam, kaj bi bilo če bi tole on bral, kaj bi si mislil. Verjetno bi mi zameril. Tisti dan sem bila res jezna, zdej nisem več toliko..dokler ne bo spet kakšna podobna situacija. Je pa zdaj ko je na dopustu čez praznike, velik s tamalo in tudi vstaja zjutraj on. Tudi nobenega izhoda ni imel. Verjetno pa je res, da ima ima nagnjenje do alkohola bolj kakor jaz ali kdor koli drug..
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 19:34:05
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija Ejj, hvala za odgovore. Je pa tako..iz službene zabave ga je pripeljal sodelavec, nekaj žlahte je skoraj sosedov, tisti pa ki so dalj, pa vozim jaz nazaj. Zdej ne vem, ko berem vaše odgovore, rečem da ni tako hudo. Bilo je ene parkrat, da je bil precej pijan, drugače pa spije kakih pet pirov pa kakšnen viski zraven. No sej ne štejem drugač. Sam razmišljam, kaj bi bilo če bi tole on bral, kaj bi si mislil. Verjetno bi mi zameril. Tisti dan sem bila res jezna, zdej nisem več toliko..dokler ne bo spet kakšna podobna situacija. Je pa zdaj ko je na dopustu čez praznike, velik s tamalo in tudi vstaja zjutraj on. Tudi nobenega izhoda ni imel. Verjetno pa je res, da ima ima nagnjenje do alkohola bolj kakor jaz ali kdor koli drug.. Tole se pa meni sliši tipično govorjenje za žene alkoholikov... Kolikokrat so jezne in kolikokrat jih potem spet branijo...Tistih par dni vmes je ja tako čudovit mož in oče...Pa saj sploh ni tako hudo... Neverending story.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 19:40:12
|
|
|
|
Primoza
|
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija Bilo je ene parkrat, da je bil precej pijan, drugače pa spije kakih pet pirov pa kakšnen viski zraven. No sej ne štejem drugač. Saj pet pirov pa kakšen viski zraven pa res ni veliko . Očitno je človek precej dehidriran.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 19:42:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Alkoholik ali veseljak? Prej bi rekla nekdo, ki v zivljenju nima pravega smisla in kar luta.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 20:28:52
|
|
|
|
ronja
|
Saj pet pirov pa kakšen viski zraven pa res ni veliko točno ta misel se je meni utrnila - ampak se mi zdi, da me tu že itak vsi postrani gledajo, ker imam do alkota precej nizko toleranco, pa rajši nisem izzivala. Me pa veseli, da še kdo tako misli . Se pa strinjam tudi s picolo.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 20:37:28
|
|
|
|
Primoza
|
Ja, no pet pirov nisem poskusil že kar nekaj časa, nazadnje na kakšnem študentskem žuru. Verjetno bi taki kobinaciji zdaj podlegel, čeprav prav z užitkom spijem kako pivo, posebno po kakem športanju.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 20:42:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj pet pirov pa kakšen viski zraven pa res ni veliko točno ta misel se je meni utrnila - ampak se mi zdi, da me tu že itak vsi postrani gledajo, ker imam do alkota precej nizko toleranco, pa rajši nisem izzivala. Tole sem pa spregledala. Pet pirov pa kaksen viski (ali dva ) zraven, a to je zdravo, al kako?
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 20:55:58
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Pet pirov pa kaksen viski (ali dva ) zraven, a to je zdravo, al kako? Jah, človek je pač žejen, a ne.
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 20:57:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Pet pirov pa kaksen viski (ali dva ) zraven, a to je zdravo, al kako? Jah, človek je pač žejen, a ne. No, saj to je tudi mozno, sploh pozimi, ko je suh zrak v prostoru.
|
|
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 21:03:34
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Pet pirov pa kaksen viski (ali dva ) zraven, a to je zdravo, al kako? Jah, človek je pač žejen, a ne. No, saj to je tudi mozno, sploh pozimi, ko je suh zrak v prostoru. Ja, sploh v gostilnah. To so ful vsi žejni tam. Ne vem kaj imajo zaene centralne te gostilne.
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 29.12.2008 23:24:12
|
|
|
|
tweed
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Tole se pa meni sliši tipično govorjenje za žene alkoholikov... Kolikokrat so jezne in kolikokrat jih potem spet branijo...Tistih par dni vmes je ja tako čudovit mož in oče...Pa saj sploh ni tako hudo... Neverending story. Pa še res je. Sicer pa je to samo 2,5 litrov piva. A je kdaj poskusil spiti toliko vode v enem tednu (ne dnevu)...
|
|
RE: Alkoholik ali veseljak? 30.12.2008 18:07:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj dedek je bil čudovit dedek - kadar je bil trezen. Skupaj sva delala mline iz lesa, pokazal mi je kako se dela koše iz vrbja, klince za grablje, ...In tudi super mož, oče ter tast. Kadar je bil trezen. To je bilo 3-5 dni na teden. Ko se ga je nalil (vsak vikend in še kakšen dan vmes) - to je bil en liter vina - je bil največji prasec na svetu. Pa ni bil tak zmeraj, vsaj kolikor so mi povedali. Prišlo je s časom. Preklinjal, poniževal, včasih je padla tudi kakšna fizična "kazen",.... in tisti vikend so vsi pri hiši jokali. Še vedno se spomnim v živo vonja po postanem alkoholu. Bljak. Skupaj smo živeli 6 let in se odselili na svoje takoj, ko smo se lahko. In so ti spomni ostali globoko v meni, vonj, okus, ton besed, vsega se spomnim. Dedek ni bil nikoli pijan po njegovem. Vedno se je smejal, ko mu je to kdo omenil, pretiravate je bil pogost stavek. Ja, ja.. pretiravali smo, res . Imela sem ga rada. Ampak spoštovala ga pa nikoli nisem. In kot sem rekla - pride s časom. Ne bi napisala tega, če bi vedela, da bi tvoj dragi imel toliko moči, da bi sicer šel na vse te žure, praznovanja ipd. - ter spil eno pivo, četudi bi mu drugi težili, naj spije še več. Ali ima jajca? Ali zna sam sebi postaviti mejo ter se jo tudi držati?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?