Azzurra
|
Poglej - preprosta računica. Teden ima 7 dni. Vsaj 5 dni na teden je človek običajno v službi. 1 dan pije in 1 dan se trezni. Kje je tu čas za družino? In če še kaj popiva vmes, v stilu: je šel po avto k mehaniku in se vrnil ponoči? Ne vem, no, ampak meni se zdi, da se mu daje preveč potuhe in preveč upanja, da bo ta zadeva minila. stresen je teden v službi, ampak človek, ki ni alkoholik, bo prosti čas namenil ženi in otroku, družini, svojim hobijem. če je hobi popivanje potem nekaj ni v redu. Iz srca ti govorim, ker sem to sama doživljala. Na srečo ni bilo otrok. Zame človek, ki ve, da smo se zmenili za naslednji dan, pa čeprav nekaj kot je postavljanje smrekice (ki se mu mogoče zdi bedasto opravilo) in pa kosilo s starši, gre pit in se napije do kome in drugi dan ni sposoben ničesar - ni odgovoren človek pač pa človek, ki se ne more upret pijači. In človek, ki se ne more upret pijači, je alkoholik. Čez čas boš tudi ti šla nazaj v službo, starša sta oba in oba bosta imela opravka z deklico. Jaz ne bi mirno spala, če bi vedela, da mora it moj po otroka, pa da moram tuhtat - a je pil, a ni pil, jo bo vozil pijan, jo bo sploh zapel v sedežku in tako naprej! Žal poznam tudi take "veseljake", ki so za volan posadili 14 let starega otroka, sina od enega, da je vozil avto. Pa se je tudi zdelo, da gre za "vikend veseljake".... Kje imajo tej ljudje pamet in odgovornost??? valda, je bla prometna nesreče. vsi živi na srečo, ne vem komu se imajo zahvalit za to! hočem rečt - odpove jim odgovornost! če se ne morejo upret pijači!!! te variante - vikend pijanec, alkoholik tipa 2, pivec veseljak - to je vse potuha. sem vse prevečkrat doživela isto sceno spanja za mizo, valjanja po bruhanju na kavču, odpovedovanja vsemu kar smo se prejšnji dan zmenili da bomo počeli, bomo šli, bomo....ker je bil prehud maček. in potem je počilo in sem šla. in ja, potem sem še nekaj let poslušala očitke (od njega, od nekaterih prijateljev, od njegove družine), da sem šla, češ zakaj nisem kaj naredila. ja kaj pa naj? ne pomagajo pogovori, dogovori, prepričevanja, prošnje - vedno sem dobila servirano s posmehom "nisem alkoholik, lahko neham kadar hočem" No, ja, očitno ni hotel. In ti na srce polagam, ker vidim, da si ga v naslednjih postih začela kar malo branit pred meni podobno mislečimi: stvar ni tako hudo nedolžna kot se zdi. Verjamem tvojemu prvemu postu, verjamem tudi, da je zadeva še hujša, kot si opisala in naslednjim postom, kjer ga braniš, ne verjamem več toliko, se je jeza že malo ohladila in prepričal te je, da si zatežena, da stvar ni tako huda, da vsak moški včasih mora malo pobegnit od stresne družine ipd....in še do smeha te je spravil. Sicer pa ne razumem, da tega nisi opazila že prej. Poraja se mi vprašanje, če je morda otrok tudi zato, da bi ga "spravila na pravo pot". Tako je meni celo bivša "tašča" svetovala, citiram: naštimaj mu otroka, mogoče se bo zresnil... Ne vem, no, te ne obtožujem ničesar, se pa sprašujem. Jaz na tvojem mestu bi pakirala že lansko leto. Zdaj pa je kar je in zgrabi bika za roge.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|