|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 3.del***
22.12.2008 9:27:45   
Zoja Miša
Pozdravlja vas Anita. V soboto popoldne ji je šel modem, čaka T2. Pravi pa da več naredi sedaj, ko ji internet ne delauser posted image .
Saj bo kar držalo.

Moram malo nazaj prebrati kaj ste kaj načvekala, ampak imam glavo kot soduser posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 151
22.12.2008 9:35:49   
Erin

user posted image

cebrca - IVAN

Čestitke za 5 mesecev!

Vilika - VID
pingo80 -  LANA

Čestitke za 4 mesece!

user posted image

Še jaz, še jazuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sandra, majči22 - user posted image user posted image user posted image

neža, hvala za jutranjo postrežbo in vreme...horoskop slediuser posted image Pa le pe čestitke! Aspirina pa ne smem ker dojim.... bom lekadol.user posted image

Zoja Miša - user posted image user posted image user posted image NE smeš zbolet na praznike...čira čara....hokusssssssssssss pokussssssssssssssss... a deluje??? Zej moraš bit zdrava, se te začaralauser posted image user posted image user posted image user posted image

gajka - res ti ne znam svetovati glede uvajanja flaške...lahko pa kaj na netu poiščem...

tejka - lahko danes... Rad. veš kje je predvidevam user posted image ... Samo povej kdaj približno...maš ZS

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 152
22.12.2008 9:41:58   
tejkaz
Erin, ZS

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 153
22.12.2008 9:42:06   
sayuri
Jutro. user posted image  Vidim, da imate zanimive debate. user posted image  Se mi trenutno ne da komentirat user posted image , ampak se načeloma strinjam s tejkaz. Tole glede razvojne pa...hm...kaj pa vem....mogoče pa jaz eno nogo obračam navznoter pri hoji prav zarad tega, ker niso  pred 30 leti bili pozorni na zategovanje nogic navznoter user posted image  Mogoče se moj mož grbasto drži prav zaradi nepravilnega nošenja user posted image  VSe so samo ugibanja.

No, vidim, da danes ne bo nič s kafetom. Tudi jaz ne grem v LJ. Sem mogla tud pri februarkah odpovedat. NAša dva sta še vedno prehlajena. Ju nočem matrat..sploh pa ne sama. Sem mislila, da bo mož že doma na dopustu, po mora dežurat user posted image . Tko, da se vidmo potem januarja. user posted image

Erin, mene daj kar na tabelo za ločevalnouser posted image

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 154
22.12.2008 9:46:38   
nyna84
Jutro!

Za nami je še ena neprespana noč. user posted image  Lana je že en teden prehlajena in tako slabo spimo, da je joj. Danes bom poklicala P, ker zdej imam pa dosti. Nosek ji že lahko sčistim z el. aspiratorjem, ma kašljat pa ne morem namesto nje. Ji prav poka v pljučkah doker se ne odkašlja. user posted image  Pa očke ima vnete, tako da ji morem stalno čistit gnojček ven iz njih. V glavnem, jaz imam podočnjake do kolen, ona pa zdej lepo spančka - je očitno omagala od cele noči. Pa Gaja je tudi danes spet ostala doma zaradi vnetih oči, se ji je očitno ponovilo od prejšnjega tedna, al pa se je preneslo z Lane. Kdo ve. user posted image

Zoja Miša hitro čajček pa Lekadol plus C, meni je takoj pomagal. user posted image user posted image user posted image
Neža lepe voščilnice! user posted image user posted image user posted image

GH - nam se ne mudi. Včasih ji dam par žličk rižolinota, to je pa tudi vse. So rekli pri P, da ni potrebe da bi že uvajali GH in da naj počakamo do 6. meseca. Zakaj bi hiteli, dokler ji zadostuje mleko, sploh ker ga imam dovolj?

Razvojna ambulanta - dobim izpuščaje, ko slišim ti dve besedi. user posted image  Smo mogli tja voziti Gajo prve tri mesece, ker je po porodu dobivala antibiotik. So me skoraj ob živce spravili, ker je čisto na vsakem pregledu kaj falilo. Enkrat je z desno roko premalo telovadila, drugič z levo, še naslednjič je neka igračka ni dovolj zanimala,... Sva bila z user posted image  že na robu živčnega zloma. Je tako grozno, ker sediš v čakalnici skupaj z otroki, ki imajo res težave in se potem sekiraš, a bo tudi s tvojim otrokom tako. user posted image

Nič, grem zdej poklicat P, da vidim, kaj mii rečejo glede Lane.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 155
22.12.2008 9:47:45   
sayuri
gajka tole pa moram pokomentirat, ker se mi prav smiliš. Uf....nisem še nikoli slišala, da kakšen otroček ni flaše zagrabil in si ne znam predstavljat, kako more bit to hudo user posted image . Res ne znam nič svetovat. Mislim, da ima Chicco ene ful mehke cuclje. MA nisem zihr. PA taki veliki so, kot oblika dojke. Mogoče bi to poskusila?

Krisya tko, kot ste mene tolažile, tudi me sedaj tebe. Si zelo dobra mamica in Roku želiš vse najboljše. Poglej, kako se lepo trudiš okorg njega. Ne morjo bit vsi otročki isti. Rokec je pač bolj šlank in dolg. SAj sama praviš, da sta vidva tud taka. Aj te pa ne bo strah AM. Poskusi mu dati mogoče vsaj zvečer po flaški. Boš videla, če bo kakšen napredek.user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 156
22.12.2008 9:51:55   
anita goitan
dan punce,
vidm da vas je zoja miša obvestila..ja ravnokar bil fantina opd T2 tku,
spet sem na spletuuser posted image
berem za nazaj

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 157
22.12.2008 9:54:30   
sayuri
Punce, je še katera na Facebookuuser posted image

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 158
22.12.2008 9:56:58   
anita goitan
dns naju ne bo, sem mal pozn izvedla..ker sva bla od sobote brez neta, ma ni panike se vidmo po novem letuuser posted image
debat glede dojenja in prilagojenega mleka tud jaz ne bom več komentirala, svoje sem že v soboto povedala oz svetovala krysiji tako da...

se beremo

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 159
22.12.2008 9:57:17   
Carol11
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

carol11 - nas so učili na faksu da otrok zavedno izsiljuje in išče meje pri 6 mesecu, tako da naj te ne bo nič sram in potolaži otroka če joka. Otrok te potrebuje, tebe, tvojo ljubezen in tolažbo, je le malo nebogljeno bitje in ne moreš ga kar pustiti da joka... kako otroku ki te še ne razume dopovedat da ga pa ne smeš prijet ker je tako zdravnica rekla.user posted image Otroku lahko začneš postavljat meje šele ko jih razume...prej ne. To je definitivno pred 1 letom ampak pri 4 mesecih pa res še ne...
Pa user posted image user posted image user posted image da boste kmalu kakaliuser posted image user posted image user posted image

Aja tisti valj sem še hotela pokomentirat...mi smo ga imeli v vrtcu pa smo ga raje umaknili iz dosega ker so se otroci velikokrat čež prekotalili, tako da je pri njem treba biti kar previden.. nekateri so se pa z zobmi spravil nanj in je spustil..
Saj si mislila tega kajne?

user posted image

Erin: Se tudi jaz spomnim, da so na materinski soli nonstop poudarjali, da lahko otrocka do 6 meseca lahko meckamo, pestujemo, lupckamo v nedogled in da se ne razvadi. In da v tem casu dojencek to potrebuje. Mah, tko kot ste v debati naprej rekle, najbolje je poslusati sebe in otrocka in narediti kar ti mislis da je prav oz kar otrocku in tebi ustreza.

Hvala za info o valju, je slo spet nekaj evrckov v maloro user posted image ....ni prvic, ga bomo potem uporabljali samo za telovadbo.

Ce boste kaj posiljale e-cestitke naokoli je tukaj se ena hecna (ce je ze niste uporabili), praznični druzinski ples v disco, country ali charleston izvedbi. Ta primer smo mi poslali naokoli, plesemo jaz, ocka, hana, babi in dedi in so se vsi ful nasmejali:
http://elfyourself.jibjab.com/view/FF0Nu0R0MoqFBjRn

In se cestitke nasim slavljencem:
cebrca - IVAN
Čestitke za 5 mesecev!

Vilika - VID
pingo80 -  LANA
Čestitke za 4 mesece!

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 160
22.12.2008 9:57:17   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

jst, sam ga skoraj nič ne uporabljam

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 161
22.12.2008 10:02:44   
Carol11
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

Jest sem, ga pri nas v sluzbi ful uporablajo, pa tako mal spremlajm kaj se dogaja.

Neposredna povezava do sporočila: 162
22.12.2008 10:12:38   
anaya

Zgleda je to kr popularno user posted image  Tut jaz sem, ampak sam igrce igram tam... pa tu in tam kaj napišem.... pa slikice dodam. Ja zgleda ga kr uporabljam. user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 163
22.12.2008 10:21:03   
pf
Pozdravljene avgustovke.
Gajka mogoče ti moj nasvet pride prav. Naša babi ga ene tri tedne sračka z spanjem ponoči. Se je zbudila ob dvanajstih, pa dveh, pa petih, pa sedmih. Poskusila sem vse živo, jo dojila večkrat, imela večjo temperaturo v spalnici, pa manjšo, pa spalno vrečo. V glavnem sto stvari. Na kar sem ugotovila, da kljub hranjenju na dve uri punca očitno premalo je. Odločila sem se za novalac nf, torej flaško pred spanjem. Dva dni je ni hotela zagrabiti, ker je ni navajena in je jokala kot dež, tako da sem ji na koncu dala dojko. Tretji dan mi je pri kopanju zmočila celo majico, ki sem jo slekla, tako da sem ji flaško dala samo v modrcu. Ugotovila sem, da če jo dam v isti položaj kot pri dojenju, jo stisnem k sebi tako da čuti mojo kožo flaško zagrabi in sedaj že tri dni pride je po flaški in ni joka več. Celo z užitkom je in nimava nobenih težav, da pa ostale obroke po dojki zavrača, tako da nama je ratalo. Poskusi. Če bo jokal mu daj dojko, vmes malo flaše, pa dojko. Jaz sem v bistvu nevede s takim spletom okoliščin rešila situacijo, mogoče bo pomagalo tudi pri vama. Dam jo na obroč za dojenje, slečem do modrca (seveda zaprtega), ker drugače bi hitro preskočila in hopla po flaški. Tudi spimo dosti, dosti bolje. user posted image user posted image user posted image Poskusi, me zanima kako bo.

(odgovor članu Carol11)
Neposredna povezava do sporočila: 164
22.12.2008 10:22:30   
anita goitan
gajkauser posted image , tud jaz sem brez besed, me je kar strah da do kaj takega pride pr nas, ker prvič niti flaše še nimam doma in drug sem pa slišala da dojeni zelo ne radi sprejmejo flaškouser posted image

dns mercator ne prideva, sem že prej omenila da sem bla brez neta, modem šel v pol leta že 2x, mah sej kar pdiejo in menjajo,..sva bla pa včeri tako pridna z mojim, on je kuhal, jaz eno pecivo pekla, cote prala, likala, moj je teraso lepo počistil, roštilj po dolgem času nesel v shrambouser posted image user posted image user posted image user posted image , kuuser posted image pa net user posted image

Da greste na ločevalno user posted image aha to ej una dieta, no želim vam veliko uspehauser posted image user posted image , lahko mi pa katera odstopi enih 5kg se ne branm.

Mercatorjeve nalepke če slučajno kateri ostajao, hvalauser posted image , lahko ji v zameno mal kruha pošljem nazaj po pošti!

A dsn bo kaj soncauser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 165
22.12.2008 10:24:03   
pf
Gajka pa midve imava vse od Aventa. Se mi zdi to kar pomembno, da je duda in flaška oz. posledično tudi cucelj od flaške iste znamke.

Neposredna povezava do sporočila: 166
22.12.2008 10:32:14   
Ryssa

Jaz user posted image user posted image

Čestitke današnjim slavljencem user posted image user posted image user posted image user posted image

Carol11 tale valj je fajni, ga je moja sestra imela pi dvojčkih. Ful spodbuja plazenje. Pride otroček do valja in ga hoče prijeti pa mu uide in gre spet do njega... Je bolj za male otročke, ko začnejo plazit. Jaz ga bom nabavla ko bo čas za to.

Zoja Miša upam da ne zboliš user posted image user posted image

gajka user posted image da se vam končno uredi to hranjenje. Si sploh ne znam predstavljati kako hudo mora biti to.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 167
22.12.2008 10:39:13   
sayuri

A dsn bo kaj soncauser posted image

pri nas je že od zjutraj sonček user posted image user posted image user posted image

Ok, pol pa tiste, ki ste na fb, me poiščteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 168
22.12.2008 10:48:00   
sayuri

user posted image

cebrca - IVAN

Čestitke za 5 mesecev!

Vilika - VID
pingo80 -  LANA

Čestitke za 4 mesece!

user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 169
22.12.2008 10:51:18   
gajka
Je bila patronažna spet tukaj, je po tehtnico prišla. Je rekla, da sicer ona ni pediater, da nam pa svetuje, da kar začnemo z GH - za začetek korenček, čez nekaj dni lahko zraven celo nekaj malo bolj razkuhanega riža dam (vse samo malo z vilčko pretlačim), pa riževe kašice malo zjutraj in zvečer, pa naj še vedno vztrajava z dojenjem... Zdaj si bova za kakšna 2-3 tedne sposodila vago od ene žlahtnice in potem malo preverjala, če se fante kaj lepše redi... S flašo bomo še poskusili podobno kot je pf svetovala - podoben trik je bil tudi danes ponoči dokaj uspešen, dokler se fante ni čisto zbudil in videl, da je joška dobila čudno plastično obliko. user posted image Čez dan pa ne pade na isto foro...

No, imamo še eno možnost - da poskusimo s tole flaš(k)o, ki jo očitno fante rade volje kar sam v usta tišči user posted image :
user posted image

Midva se greva zdaj ven zluftat, pa malo namartinčkat, ker sonce sije kot za stavo! user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 170
22.12.2008 11:00:37   
andrejaboris
Hoj babike!
Lepo pozdravljam vse in sem full vesela , da zunaj spet sije sonček.user posted image user posted image   Grema pa pol z Enejem na srečanje Bistrčank z otročki. Pa en kafe bo pasal.

Naša noč je bila tak tak, sem zračunala da spim povprečno 6 ur na noč s presledki, ker naš Enej še 2x ponoči je. Zdaj pa je jedo nazadnje ob 7 zdaj pa še spi. SEm misla it z njim ajat pa sem misla eh za pol ure se ne splača, zdaj pa že 2 uri vleče! user posted image user posted image

Midva se še tut samo dojima in niti čaja ne pije. Nima dude tak da je to eno sranje. SEm privezana nanj.user posted image user posted image Pa me ne spusti s ketneuser posted image user posted image user posted image user posted image Pa z GH boma tut še počakala. SE ne mudi, ima itak že preveč kg!user posted image user posted image user posted image Saj se hecam.

Gajka od moje sosede mali je tut pri cca 5-6 mesecev starosti začel zavračat flašo in je mogla kar preit na žlico in pol je blo vse ok. Eni pač niso tak močni sesalci, eni pa bi samo dudali. Probaj še tak način, če bo ratal.

Sayuri jaz sem rekla bratu naj mi nardi facebook pa mi ga še ni. Ne vem če bi znala sama. Bi ga mela pa bom probala mogoče!

Zoja Miša čuvaj se in ne zbolet! Še bom jaz tako kot Erin  čira čara hokus pokus zdaj si pa zdrava!user posted image

Čestitke Ivanu , Vidu in Lani!!!

Tak se mi kava pije pa nimam s kom. Dragi je z nočne pa spi, Enej pa spi da ne morma k sosedi na kavo! No pa saj bom pol eno spila ko grem na srečanje! NIč šibam še neke pospravit pa se pol oglasim.

Lep dan vsem babike inuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...!!

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 171
22.12.2008 11:03:14   
majči22

jst tud, sam nisem praktično nič gor.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

Neposredna povezava do sporočila: 172
22.12.2008 11:07:47   
majči22
Zdej sm pa pogruntala zakaj naša pikica ponoči nagaja. Zobek smo dobili.user posted image no pikica bela se vidi, pa na otip je trdo.
Sam dejte povedat, če je možno da je najprej zgoraj pa bl na desno stran.
Bi rekla, da trojka. A je to sploh možnouser posted image

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 173
22.12.2008 11:10:25   
Zoja Miša

user posted image

cebrca - IVAN

Čestitke za 5 mesecev!

Vilika - VID
pingo80 -  LANA

Čestitke za 4 mesece!

user posted image  

Joa, tukaj pa nič sonca. user posted image  z Ljubljano!, Jaz že drugi dan volje za ubijat!user posted image
Po mojem je tale nahod kriv. Mater mu!user posted image

Komentirala za nazaj tudi jaz ne bom preveč. Se strinjam na splošno, da zdravniki in vsi sedaj malo pretiravajo! Sploh pa ne bom pozabila, kako so naju silili dojiti v porodnišnici (za vsako cenouser posted image ) a klinci niso opravili svojega dela in ugotovili njene napake, tako da user posted image user posted image user posted image

user posted image  lahko pokažem zdravnikom! Seveda jih rabimo...ampak vse v mejah normale.
Jaz sem sedaj že cel teden malo zafurstrirana, da itak ne znam z otrokom delati, ko sem brala vse te knjige, kako nositi, telovaditi, se okvarjati z otrokom... mislim, se mi zdi, da itak nič ne znam in da bo bogi otrok čist (se opravičujem izrazu) debilen ostal. Mislim res!user posted image user posted image user posted image

Z GH bom še malo počakala, ker imam za enkrat še dovolj mleka oz. ji dam Milumil. Razen če bodo dnevi, kot včerajšnji se ponavljali, bo potrebo kaj ukrenit.

Vsem hvala za objemčke in pikepoke, upam res, da ne zbolim. Bom res kak lekadol +C vzela, čeprav mi je za user posted image  nagravžen.
In končno sem se nehala sekirati, ker letos nisem nobenih piškotov naredila (pa tako sem zbirala recepteuser posted image ), ampak nimam volje in potem pač raje ne bom. Itak jih je sesta napekla za cel bataljonuser posted image . Pa jih bom tam dobila.

Gajka, Nuk ima ful mehke cuclje, Kaja Lina kljub napaki je iz njih. Upam, da vama z Rokom uspe premostiti to.user posted image

Carol, valj že imam, ga bo dobila za Božička in ja, bova pač samo telovadile z njim. Obrat na trebuh smo sedaj osvojili že v obe straniuser posted image . Samo to bi še delali, ja.user posted image

Anaya, ja se zbudiva, ker itak je čisto budna za jest in jaz moram vse pogreti...in potem ponavadi še kaka, tako da se previjava, ampak saj potem ponavadi nazaj zaspi. Jaz pač ne.

Bella, rade volje bom še kdaj na kapučin prišlauser posted image , lepo da se spomniš nameuser posted image

Grem cote obesit.

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 174
22.12.2008 11:11:49   
Zoja Miša
Andrejaboris in Erin, še malo čarajta, pa mogoče uspe!user posted image  Malo se mi zdi, da je že boljeuser posted image

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?