|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
8.4.2009 10:00:03   
vila MaLiNa

user posted image

user posted image  PDP / NICK (STAR.)  (?user posted image . ,?user posted image .)   NAS. PREGLED    SPOL

28.08. 
altaja (27)             (1. user posted image , 0.user posted image )      14.04.MF 

30.08. 
Lorian (37)            (3. user posted image , 2.user posted image       ?.?.      
tulpek (26)            (1.user posted image , 0. user posted image )      14.04.MF    

31.08.  
veselka (27)          (1.user posted image , 0.user posted image )      ?.?.   

01.09.
binči (24)                ( 4. user posted image , 3.user posted image  07.04.
Tanchy (?)               ( 2. user posted image , 1.user posted image  ?.?.

02.09. 
eva Ana (27)           (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?. 
koss (25)                 (1.user posted image , 0.user posted image )     24.04. MF
Lenck (25)               (1.user posted image , 0.user posted image   ?.?. m
litlleMiss (18)          (1.user posted image , 0.user posted image   20.04.
tinec78 (30)            (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
vila MaLiNa (26)     (1.user posted image , 0.user posted image )     04.05.MF

03.09. 
barika (24)              (2.user posted image , 1.user posted image )     06.05. MF 
cembi (28)               (2.user posted image , 0.user posted image )     ?.?..
planinc1978 (30)    (2.user posted image , 1.user posted image )     04.05. MF
TiaŽan (23)              (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?. 

04.09.  
Kruce Fiks (37)        (2 user posted image . , 1.user posted image )  07.04. 31.03.(AC)
ne vem (29)             (3.user posted image , 1.user posted image )     ?.?. user posted image

05.09. 
enaS (32)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
jasmina (22)            (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.

06.09.  
aromaja (30)           (1.user posted image , 0.user posted image )     07.05. (MF)
pingi (29)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     22.04. MF
teta tulpa (29)         (3.user posted image , 2.user posted image )      ?.?.    

07.09.  
Erdbeere (29)          (4. user posted image , 2.user posted image )   21.04.MF user posted image
oktavija (28)           (2user posted image . , 1.user posted image )    08.05. MF
škorpijončica (20)   (1 .user posted image , 0.user posted image )   16.04.   user posted image
Tamika87 (21)        (1. user posted image , 0.user posted image )    ?.?.  

08.09. 
draja (29)               (2user posted image . , 1.user posted image )    16.04. MF  

09.09. 
cukr07 (27)             (1.user posted image , 0. user posted image )    21.04. MF 
kepica (27)              (4.user posted image , 1.user posted image )     06.05. MF user posted image
S1902 (29)              (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
sontschica (24)        (1.user posted image , 0.user posted image )    04.05. MF  08.05.
zadovoljnalana(?)    (?.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.

10.09.  
baja* (29)               (2. user posted image , 1.user posted image   08.04.  user posted image
kdusic (?)                 (1.user posted image , 0.user posted image    ?.?.
lubenička (20)         (1.user posted image , 0.user posted image    10.04. 
JaLuca (32)             (3.user posted image , 2.user posted image    21.04.
Pupček (28)             (1.user posted image , 0. user posted image )    20.04. MF 
tejabrina (?)             (?.user posted image , 2.user posted image )      ?.?.

11.09.  
jpnincy (25)              (1. user posted image , 0.user posted image )   ?.?. 
mayathebee (22)      (1. user posted image , 0.user posted image )   ?.?.

12.09.  
Chebelzza (28)           (2.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
darjau (28)                 (3.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.  

13.09. 
baby blue (26)            (1.user posted image , 0. user posted image )   08.04.  
indy0024 (26)            (1.user posted image , 0.user posted image )    04.05.  user posted image
majra (30)                  (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.      
mojgal (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )    ?.?.     
Sarchi (28)                 (1. user posted image , 0.user posted image  04.05. MF 
pika_nogavicka (22)  (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?.

15.09.  
Barbka26 (25)            (1. user posted image , 1. user posted image )   ?.?.     

16.09. 
majica (?)                    (?.user posted image , ?.user posted image )     ?.?. 

17.09.
noa1  (33)                   (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?.   
nussy (28)                   (?. user posted image , 1.user posted image )    05.05. MF

18.09.  
BBP(26)                       (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?. 

19.09.  
Logi1 (29)                   (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.  
miki_miska83 (?)       (?.user posted image , ?. user posted image )      ?.?.  
zorion  (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.   

20.09. 
Casiopea (28)              (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
larilu (23)                    (3. user posted image , 1.user posted image )     03.04
yenny (34)                   (2. user posted image , ?.user posted image )     20.04.   

21.09.  
laraa (24)                    (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?. 

22.09. 
ANABOJAN (?)             (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
_melody_ (?)                (1.user posted image , 0.user posted image )    12.05. MF 
maayaa (27)                (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.

23.09. 
Mat3ja22 (24)             (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?. 

24.09.  
Anya22 (25)                 (2.user posted image , ?.user posted image )     14.04. 
ja.lo09 (28)                  (3.user posted image , 1.user posted image )     04.05.
Picabo (29)                  (1.user posted image , 0.user posted image )      27.05. MF

25.09.  
*kinnie* (29)              (3.user posted image , 2.user posted image )      03.04.
Nepoznana (26)          (1.user posted image , 0. user posted image )     29.04.

26.09.  
Katka11 (?)                  (?.user posted image , ?. user posted image )      ?.?.
Rožica82 (26)             (2.user posted image , 1. user posted image )      22.04.
tažana (?)                    (2. user posted image , 1.user posted image )      ?.?.
klaja (28)                     (3.user posted image , 2.user posted image )      23.04.
Rubin. (38)                  (4.user posted image , 1.user posted image )       04.05.

27.09. 
tanik (31)                     (1.user posted image , 0.user posted image )       17.04.
Anonimna user posted image   (?)    (3. user posted image , 1.user posted image )       ?.?.
jullie (27)                     (2.user posted image , 1.user posted image )        ?.?.
Nataša31 (?)                (2. user posted image , 1. user posted image )     07.05.
mancag (29)                (1. user posted image , 0. user posted image )     12.05. MF

28.09.  
dolenjka (31)               (2.user posted image , 1.user posted image )       09.04.
SONČEK LARA( 25)      (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?.   . user posted image

29.09. 
dreja79 (29)                (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?.    

30.09.  
Bety11 (43)                 (x.user posted image , 3.user posted image )        15.04. 
nincika (24)                 (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?. 
pupik (23)                    (1. user posted image , 0.user posted image )       07.04. 
simonae (32)                (3.user posted image , 2.user posted image )       24.04.  user posted image

xx.xx. 
Anonimna D (?)            (2. user posted image , 1.user posted image )       ?.?.
črviček (?)                    (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?.
poloko (?)                     (?. user posted image , ?.user posted image )        ?.?. 
punčka10 (24)             (1.user posted image , 0user posted image )         ?.?.
smetanca (?)                (?.user posted image , ?. user posted image )        ?.?.

Skupaj:
91
Z nami so pot začele :
anonimna, žana21, kristy k., ninabr, spelch, tinuška,
sarajan, Pia67, soncek_25

user posted image   user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?

• (odgovor članu ja.lo09)
    Neposredna povezava do sporočila: 3951
    8.4.2009 10:00:40   
    barika
    Oktavija, si si pa naložila veliko otroške oreme na 1xuser posted image user posted image , je fajn občutek, a, ko imaš tole doma?user posted image user posted image user posted image

Midva boma nekje junija kupila postlco in jogi, vozek pa naročim  naslednji mesec.user posted image

(odgovor članu oktavija2)
    Neposredna povezava do sporočila: 3952
    8.4.2009 10:11:13   
    vila MaLiNa
    Oktavija katero posteljico pa sta vzela od Lip poljčan?

(odgovor članu barika)
    Neposredna povezava do sporočila: 3953
    8.4.2009 10:42:19   
    vila MaLiNa
    IZVIRNO SPOROČILO: ja.lo09

Saj sem ves dan za računalnikov in sodelavke res skrbijo da ne hodim po nepotrebnem po stopnicah, da nič ne dvigujem. Pod mizo sem si dala veliko škatlo, da držim noge na visokem, a vseeno žile kar kipijo. Ampak vseeno, danes sem tako zanič, da bi najraje vzela tisto bolniško.
    Pa saj bo, ne smem biti preveč jamrasta. Nekaj pa me je včeraj presenetilo, zredila sem se samo za 3 kg, jaz pa sem prava žoga.

No mene je osebna zdravnica (pri njej sem imela noge kot buhteljne) poslala kar k flebologu. Sprejeta sem bila takoj - ker je na napotnico napisala nujno in da sem noseča. Pri flebologinji nisem imela nič zatečenih nog, pa ponavadi jih imam vsak danuser posted image . No poslali so me v Diafit po nadkolenke - samostoječe nogavice in za stopnjo kompresije 1. (to mislim, da so kar 70 DENske). Zmerili mi niso nikjer pritska v nogah... samo gledali... No nogavice bom dobila še ta teden stale me bodo pa 80 eur (mi je zmerila noge, da bodo pravilne velikosti). Sem kar slabe volje ratala in zaradi cene in zaradi nogavic - že tako ne prenašam žab. Drugače sem pa dobila polno navodil kaj naj delam, da ne bo prišlo do pojava krčnih žil oz. da se bodo le-te pojavile kasneje. Brskam pa po internetu, kjer lahko tudi kupiš kompresijke preventivne dokolenke in stanejo od 12-20 eurov. Za kaj takšna razlika v ceniuser posted image  Eh... Drugače, ko pa ležim pa res oteklina zgine...

Sem se pa nasmejala meritvam srčnega pristika - pri ginekologu mi izmerijo normalnega (60/120 ali110), pri osebni zdravnici pa mi je izmerila prenizkega (55/90)user posted image . Jaouser posted image . Me je že kar hotla na bolniško dat... Jz se drugače super počutim, samo piska mi v ušesih nonstop.

Sončica blagor tebi, ko si videla svojega user posted image user posted image .

Tanik upam, da bo sedaj vse vreduuser posted image  in da ti bodo vaje pomagale v najboljoši možni meri.user posted image

barika kakšen lep bušiuser posted image  Meni pa pri nobenemu zdravniku niso verjeli, da sem noseča sploh pa ne, da 20 tednovuser posted image . Ja kile mi pa kar rastejo leprav nevem kam... v jezik mordauser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Hemoglobin...Zaenkrat imam odličnega, kot Picabo,ker jem koprive, čemaž in regrat, pa še vse ostalo sadje in zelenjavo, pa tudi meso jem....Pri meni je 140 rezultat, samo vseeno merijo vsak mesec in vsak mesec daš vodo in krvi na pregled....

Krčne žile....jooojjj...To pa ni ravno najboljše plačilo za nosečnost. V vsakem primeru je dedno, pa poslabša ga način življenja....To že veste.....Jaz nimam krčnih žil, so mi pa noge vedno zatekale in potem sem prebrala, da je Kneip metoda dobro zdravilo za te težave. (Noge tuširati s toplo pa mrzlo vodo...To ponavljati vsaj 10x...Kneip je vse bolezni zdravil s tem.
    Mrzla voda žile skrči, topla razširi.....In ta telovadab naj bi ojačala žile, mišice, sklepe....Jaz sem po tistem vedno šla veliko na vodo in pri meni je delovalo, da so ledvice zalaufale.....

Danes sem si privoščila večje količine sladoleda.......uffff...Pasalo je....user posted image

LP

Koprive so tudi diuretik (za odvajanje vode iz telesa), piješ pa čaj iz njih, tudi svežih... ni treba da se kupi čaj v trgovini. Čemaža pa letos še nisem jedla. Sem pa pojedla veliko regrata in je prav pasal.

Se pravi, da ti po Kenipovi metodi niso več tako zatekale noge? To sem slišala, da pomaga ja... ampak žal sem bila njeverni Tomaž, mrzle vode pa ravno ne maramuser posted image  Samo, če pomaga je pa druga stvar....

Ufff... sladoled. Midva z mojim se po porabi po moje uvrščava na sam vrh evropske lestivce v porabi sladoleda na osebouser posted image . Sem bila včeraj s sestro pri najboljšemu sosedu v Domažalah... in tam imajo sladoled za vse prste oblizatuser posted image . Sem vzela mango (prav božanski okus po mangu) in gozdne jagode. Joj se mi lušta... Aja še prej sem se pa po Ljubljani potepala in sem šla na kepico borvničevega sladoleda od Rustike (tu mi je pa drugače kivi najboljši, samo ga pa na žalost niso imeli).... Imava pa tudi strojček za sladoled... ampak kaj ko sadja prej zmanjka, kot bi pa lahko iz njega sladoled narediliuser posted image

Ejej.... zdaj pa moram nehat, ker je že predolga klobasa.

Aja... pa litlleMissuser posted image

(odgovor članu ja.lo09)
    Neposredna povezava do sporočila: 3954
    8.4.2009 10:42:42   
    simonae
    Pozdravčekuser posted image !

Joj kako paše tale sonček! Držim pesti, da se bo kljub napovedim nadaljeval še čez vikend.

Pokomentiram vaša sporočilca in letim na sprehod.

Indy jaz sem prejšnji teden začela s telovadbo. Mi ful paše! Po tem se držim bolj pokonci - me ne boli hrbtenica, pa še energije imam za izvozit takrat, ko grem na telovadbo še nekaj dni klasneje, sicer pa bi le poležavala. V vsaki nosečnosti sem imela neke težave na začetku in bila na bolniškah, a tej pravi nosečniški telovadbi se nisem nikoli odpovedala - seveda v dogovoru z ginekologinjo.

Sem pa preizkusila v preteklosti zelo različne možne telovadbe in jaz prisegam na eno v Ljubljani. Ko sem na našem koncu iskala (GORENJSKA) so bile vse stvari zelo komercialne - skoraj enako kot neke vrste pilates ali aerobika, morda kombinacije z žogo ipd. A tempirano, kot da smo na tekmi. Vključene so bile vaje za katere sem vedela, da jih nosečka ne sme delati, ali pa jih ne smem delati jaz, ki imam "rada" težave s hrbtenico, posebej v nosečnosti, ali pa tega res ni bilo, pa je bil tempo prehud. To je le za tiste, ki so pred nosečnostjo res fit, skoraj vsak dan telesno aktivne ...  Ostale pa raje res preverite, da vodi oseba, ki ve, kaj dela.

Za Keglove vaje pa priporočam, da vprašate individualno kakšno babico na šolah za starše ali pa vam svetujem kolegico, ki se s tem ukvarja (je difovka, ima dva majhna otroka in vodi tudi n. telovadbo, posebej povdarek ima tudi na teh vajah), če ste iz Lj. ali G. konca.

LitlleMiss pozdravljena med nami!

Lep sončen dan in čim več energije, posebej tistim, ki je še nimate.

(odgovor članu vila MaLiNa)
    Neposredna povezava do sporočila: 3955
    8.4.2009 10:45:57   
    vila MaLiNa
    IZVIRNO SPOROČILO: simonae

Sem pa preizkusila v preteklosti zelo različne možne telovadbe in jaz prisegam na eno v Ljubljani. Ko sem na našem koncu iskala (GORENJSKA) so bile vse stvari zelo komercialne - skoraj enako kot neke vrste pilates ali aerobika, morda kombinacije z žogo ipd. A tempirano, kot da smo na tekmi. Vključene so bile vaje za katere sem vedela, da jih nosečka ne sme delati, ali pa jih ne smem delati jaz, ki imam "rada" težave s hrbtenico, posebej v nosečnosti, ali pa tega res ni bilo, pa je bil tempo prehud. To je le za tiste, ki so pred nosečnostjo res fit, skoraj vsak dan telesno aktivne ...  Ostale pa raje res preverite, da vodi oseba, ki ve, kaj dela.

In kje je ta vadba, če smem vprašati? Meni se pilates za nosečnice tudi ne sliši ravno dobro...

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 3956
    8.4.2009 10:46:06   
    cukr07
    Kako ste ene že pridene z nakupi. user posted image  
    Jaz do sedaj nisem še nič kupila, sva šla pa z mojim ravno včeraj gledat vozičke in sploh ne vem več za katerega bi se odločila. Všeč so mi trikolesniki sam kaj ko so precej dragi, pa tudi zloženi zavzamejo ogromno prostora - je prtljažnik takoj poln. Se mi zdi, da sem se še najbolj zagrela za PegPeregota Pliko P3, ki se zloži kot marela.
    Ah ne vem, bom mogla še pošteno premislit in prespat, preden se bom dokončno odločila za nakup.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 3957
    8.4.2009 10:48:34   
    baby blue
    pozdravjene

evo pa sem prišla iz pregleda... vse je normalno neprestano smo v gibanju... veliki smo 17 cm in imamo v redu bitje srca... spet sem dobila tri slikce... user posted image user posted image

naslednji pregled imam 07.05. in sicer bova imeli morfologijo.... sem pa sedaj v 17 tednu in 4/7 kot piše v materinski knjižiciuser posted image user posted image

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 3958
    8.4.2009 11:02:17   
    simonae
    Sontschica glede mer otročka se ne obremenjuj. Pomembno je, da se vidi, da otroček raste. Ne primerjaj s številkami iz knjig ali tabel, ki jih imajo G! Jaz imam glede tega izkušnje, ki kažejo na to, da so to približne mere. Tako kot smo odrasli različni po višini ..., enako je pri plodu.

Meni so v prvi nosečnosti razložili (našla tudi v knjigah), da prvih 12 tednov naj bi imeli vsi plodovi približno enako velikost, zato se tudi takrat delajo NS in drugi pregledi. Kasneje pa naj bi prišlo do razlik glede na gene ... No in glede na NS so mi razložili, da bo veliko bolj pravi datum mojega poroda najmanj 10 dni kasneje, kot pa ga imam glede na zadnjo menstruacijo.  Na dan poroda (glede na M) se mi je dogajalo - močni popadki, ki so se stopnjevali a niso postali gostejše kot na 10 minut. Prisotni so bili tudi vsi ostali znaki začetka poroda. A ker se je potem ustavilo sem utrujena zaspala. Drug dan pa sem vseeno odšla kar v Lj. P, saj so bili prazniki in moja G mi je naročila, da če se mi ne bi zdelo vse OK, naj kar grem tja. No naletela sem na Cerarja, ki mi je na podlagi CTG-ja, ki je bil videti OK, in glede na meritve NS razložil, da pred 15. majem (dvanajst dni pomojem roku) ne bom rodila, ker je bilo detece na NS tako majhno. Tudi kasnejše meritve so kazale, da sem manj noseča, kot pa smo šteli tedne. No, rodila sem 12. maja, s svojimi popadki, detece pa je bilo močno prenošeno - kar nekaj dni prej bi se moralo. Sicer se je vse srečno končalo.

To nisem napisala, da bi vas strašila, ampak zato, da se poslušajte - če čutite, da ni vse OK, omenite svojim G in vztrajajte, da vas pregledajo in vam razložijo - tako, da boste vi razumeli!

Predvsem pa zato, da vseh meritev ne boste vzele preveč resno in ne delajte primerjav v dolžinah z drugimi, z merami, ki bi morale biti. Pri meni že ni bilo tako, kot so oni menili.

Čim bolj sproščeno in čim več spraševati svoje G!

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 3959
    8.4.2009 11:14:44   
    jancyika
    dober dan!

že dalj časa vas berem, mislim pa da je že skrajni čas da kaj tudi napišem.user posted image
    noseča sem točno 18t, nuhalno svetlino sem že imela 5.3. in z bebo je bilo vse ok. drugih informacij o bebi pa nimam ker že od 12t nisem bla na uz.user posted image aja stara sem pa 19 let.user posted image se še kaj slišimo....

(odgovor članu baby blue)
    Neposredna povezava do sporočila: 3960
    8.4.2009 11:22:07   
    jancyika
    moj PDP pa je 12.9.2009.

(odgovor članu jancyika)
    Neposredna povezava do sporočila: 3961
    8.4.2009 11:28:11   
    baby blue
    jancyika dobrodošla med nami

maš en dan pred mano rok user posted image

(odgovor članu jancyika)
    Neposredna povezava do sporočila: 3962
    8.4.2009 11:28:21   
    simonae
    Kepica ali si imela že prej tako nizek He?

Pri nas ima naš mali najvišje vrenosti okoli 105, sicer če kaj zboli (posebej če smo dobili antibiotike) pa precej pade (pod 80). So pa ugotovili, da pri njem ni težava v Fe, saj ga ima dovolj (ne preveč, a znotraj meja), tako, da tudi s samo hrano ne moremo dvigovati.

Terapije, za katere jaz vem:
    1) če je težava v Fe seveda vsa hrana, ki dviguje Fe (predvsem temnozelena listnata zelenjava, pa rdeče meso...)
    No, poleg tega, kar izveš ponavadi pri zdravnikih in verjetno poznaš, ti omenim še tole - ko sem se soočila s sinovimi težavami, sem zasledila, da če je v Fe težava in ob vsem tem, kar ponavadi jemo, če to težavo imamo, in ni izboljšanja - poišči kakšne vegetarijanske ali celo veganske kuharice, kjer imaš razloženo, v katerih zelenjavah je Fe in kaj vse mora biti zraven (C vitamina ne sme manjkati) in predvsem, kaj ne smeš hkrati uživati. Morda takrat, telo iz živalskih stvari ne uspe tega izvleči. Ne pravim, da postani vege! A morda ne škodi, da obogatiš svojo prehrano z več take zelenjave, ki naj bi to spodbujala oz. se podučiš o kombinacijah, ki ti omogočajo, da dobiš več Fe. 
    Zasledila sem tudi, da je v špinači tudi neka snov (se ne spomnim več katera), ki onemogoča absorbcijo Fe. Podobno je še s kakšno drugo hrano za katero sicer velja, da vsebuje Fe, ki pa ga telo ne more dobiti. Pa tudi o mleku sem dobila informacije, da večkrat zapacka črevo in zato ne more telo vsrkati vsega, kar sicer poješ (jaz uživam mlečne izdelke).

Torej tole sem se zdajle spomnila (a ker sin nima te težave se ne spomnim več vsega). Od knjig  se spomnim le ene o načinu prehranjevanja od Petra Papuge (zdravnik, ki se ukvarja tudi z alternativo, sicer menda vsakemur, ki ima kakršnekoli težave, priporoča vegetarijanstvo?!), kjer najdeš informacije o tem, kako vsaka hrana vpliva na telo. Meni je takrat zelo pomagala in so se stvari izboljšale.
    Še enkrat nikakor ne predlagam, da nosečnica postane vegetarijanka ali pa celo veganka (jaz nisem)! A ko sem pri sinu preizkusila te nasvete in tudi recepte, ki jih tam najdeš, so se stavri res izboljšale. V tej nosečnosti imam tudi zaenkrat najvišji He, kot v prejšnjih dveh v tem času, pa se na "poseben" način prehranjujemo le še enkrat tedensko oz. ko se mi zdi potrebno ali se tega spomnem. (Ostali člani niso zelo navdušeni)

2) No, če pa imaš dovolj Fe, pa pri nas pomaga le izgibanje temu, da bi zbolel - ha, ha!
    Ja, resno skušam poskrbeti, da je čim več na svežem zraku in da poje dovolj sadja in zelenjave vsak dan in čim manj sladkarij. Na ostalo pa itak ne moreš vplivati.

Upam, da sem ti kaj pomagala oz. da ti nisem napisala kar preveč.

Držim pesti, da se ti kaj izboljša!

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 3963
    8.4.2009 11:34:50   
    oktavija2
    IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Oktavija katero posteljico pa sta vzela od Lip poljčan?

Mislim da LIP MAJ Natur... nisem pa čist sigurna za ime posteljice...user posted image user posted image user posted image

oktavija2 = oktavija, sem prijavljena na drugem računalniku in imam drugo ime oz.dodano dvojko

Neposredna povezava do sporočila: 3964
    8.4.2009 12:12:36   
    JaLuca
    Pozdravljene

Se pogovarjate o opremi. Vam bom napisala svoje mnenje, ker tak imajo vsake oči svojega malerja.

Posteljica Lip Poljčane, po dveh je še kot nova, tako da bo za naslednjega. Ker smo še v stiski s prostorom sem si kupila previjalno podlogo, ki se jo da nad posteljico, je nisem niti dolj dajala, ko sem otroka položila v posteljico, je dovolj prostora, ko pa se otrok v bistvu že sedi, preobrača oz. plazi, pa sem kar na veliki postelji ali na kavču previjala, s tem da sem si stvari vnaprej pripravila, da sem jih imela pri roki. Pa tudi pri več kot leto dni sem jih previjala na podlogi, ponoči sem jo začela dajati dolj, ko se je otrok vstal in prijel ograjice.

Jogi kupljen v Pikapolonici, je kot nov, za vsak slučaj imam še spodaj pod rjuho prevleko, tako da se skozi ne premoči, torej še ni nič polulan in pobljuvan.

Vozek - Peg Perego P3 s košaro in avtosedežem, torej z vso opremo (dežno prevleko, strehica še za športni vozek, ko je otrok večji, torba). Za mene so naslednje prednosti: zloži kot marela, lahek, ni širok v kolesih, kar mi omogoča, da lahko grem skozi vsa vrata, uporabljen je v vsakem terenu...Na začetku sem uporabila košaro, otrok je tako obrnjen proti tebe, je zaščiten, uporabila pa sem jo tudi kar za popoldansko spanje, pa če sem bila kje na obisku, sem otroka kar noter položila in predstavila v kak mirni konec sobe in je v miru spal, pa tudi bati se nisem rabla, da bi kam pado, ker pri vseh nimajo primernega prostora.
    Avtosedež ima spodnji nastavek fiksen v avtu, tak da nisem rabla vsakokrat ga pripenjati in sem samo stisnila in ga dvignila ter ga nesla ali dala kar na vozeka.
    Ker je lahek mi je tudi pomembno, ker v bloku morem premagovati stopnice, pa tudi ker sem med lažjimi in ne tako močna, pa tudi sem sama dosti z otroki hodila po opravkih mi je kar olajšalo delo. Pod košaro pa sem tudi ogromno naložila stvari, včasih več kot 5 kg, pa je še sedaj cela. Ko je bila manjša v vozeku, in je starejša že nekaj hodila, je potem pri daljših sprehodih ali v trgovini ali v mestu, stopila zadaj gor (ima ojačan del), tak da sem kar obe vozila. to se še danes včasih poslužujemo, ko gremo res na daljši sprehod, pa se tudi obrneta, večja v vozeku, manjša na ojačenem delu.
    Uporabljen je res v vsakem terenu, ker pri mami je šoder in makedam, kakor tudi pri tašči, so ju vozili tudi po travniku.  Če pa je pihalo v tisto smer, ko sem peljala, pa sem dala gor kar prevleko za dež, ampak sem jo pustila na eni strani malo odprto, pa sem tudi z vetrovnega okoliša, pa so se vsi čudili koliko sem zunaj z otroki, pa so okoli tudi bili, pa vam povem da sem jih tako redko videvali, potem pa vsi, kako sta rjavi...

Edino kar se je zgodila po 3 letih, da se je malo zbledela rdeča barva na strehici, ampak morem upoštevati, da je vozek bil tudi zunaj v vsakem vremenu, sonce, dež, sneg, pa še oprala sem ga 3x, ker seveda tudi se je v njem , ampak v vsakem primeru ga bomo uporabili tudi za tretjega, tak da se splačalo.

Torej za vozek si dobro postaviti vprašanja, kot naprimer: kje ga bom uporabila, kakšen teren prevladuje, lahko se gibljem med zaprekami, ga bom morala prenašati sama po stropnicah, kako velik avto imate, še bo uporaben za naslednjega otroka in še in še

Torej svetujem vam, da si vzamete čas in res kupite takšnega, ki se bo najbolj prilegal k vašim željam in bo uporaben skozi, ne glede na modo in lepoto, ker če upoštevam, da ga bom še nadalje uporabljala, je bil svoje cene vreden. Sta pa obe sodelavki malo pred mano rodile, pa sta kasneje morele kupiti nove, ker sta ugotovile, da jima ne odgovarja.

Toda kot pravim, vse je odvisno od posameznika. Lahko pa tudi svoja mnjenja napišejo tiste, ki že imajo otroke in dajo kakšen nasvet.

< Sporočilo je popravil JaLuca -- 8.4.2009 12:14:44 >

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 3965
    8.4.2009 13:30:34   
    Lubenička
    Pozdravljene user posted image

Spet tak lepi sonček...naj kar tako tudi ostane user posted image

baby blue in _melody_...user posted image za uspešen pregled! user posted image

litlleMiss in jancyka...dobrodošli user posted image

Tanik...držim pesti, da bo vse v redu...user posted image

larilu...bošček, ti pa imaš težave...držim pesti, da bo vse OK! user posted image

Da ponovim...jutri (9.4) ob 11:30 imam glavno vožnjo...držte pesti, zame user posted image sporočim, kako je šlo...

No, punce...zdaj pa na sončka!! user posted image

(odgovor članu JaLuca)
    Neposredna povezava do sporočila: 3966
    8.4.2009 13:36:06   
    Anonimen
    Lubenička jest bom držala, pa glej da narediš, da gremo pol na kavicouser posted image

(odgovor članu Lubenička)
      Neposredna povezava do sporočila: 3967
    8.4.2009 13:40:00   
    barika
    IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

Torej za vozek si dobro postaviti vprašanja, kot naprimer: kje ga bom uporabila, kakšen teren prevladuje, lahko se gibljem med zaprekami, ga bom morala prenašati sama po stropnicah, kako velik avto imate, še bo uporaben za naslednjega otroka in še in še

user posted image user posted image  se strinjam, pa dodajam, da če ste bolj terenski, in bolj off road priporočam malo večja napihljiva kolesa, če pa rade rolate pa še kakšno zavoro zraven.

Lubenička, bom držala dva para pesti user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila pa danes v šopingu za "tavelikega tamalega"user posted image , vse mu je premajhno, tak da je dobil bodije, majice, hlače, čevlje in je preskrbljen do konca poletja ...nekaj mu bo pa še ati kupil user posted image , "tamali tamali" je pa že cel dan fuul aktivenuser posted image

(odgovor članu JaLuca)
    Neposredna povezava do sporočila: 3968
    8.4.2009 17:24:18   
    veselka
    ojla,

mi bomo tudi kupli posteljico lip, model Tim, sem se čist zalubla, samo ne vem še za sigurno katero barvo.

js pa ravno listam po city magazinu in so notr tut stvari za otročke. zlo mi je ušeč gugalnik http://www.bloombaby.com/, bom šla v buši pogledat, če imajo in kakšna je cena, ker bi res pasalo v našo dnevno user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 8.4.2009 17:25:33 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu barika)
    Neposredna povezava do sporočila: 3969
    8.4.2009 17:33:03   
    Doria
    Ojla,
    že dolgo vas berem in mi je ta forum res všeč, je tak fajn brat nekoga ki gre čez isto kot jazuser posted image ....
    Zdaj sem se znašla pred težavo, ker moram kupiti voziček, pa nimam pojma kakšnega najuser posted image
    grem v Rutar, BC ird. pol pa zaradi tolke količine raznih vozkov kar zbežim, ker ne vem kje bi začelauser posted image ..
    Upam na kak dober nasvet - JaLuca me je že skoraj prepričala.user posted image
    Nuhalno sem imela 12.3. - vse ok, MF imam 4.5., PDP 19.9., bo pa to moj prvi
    otroček.
    Imam pa že otroško sobo od CRI - Bukela.Posteljica se predela v posteljo in mizo, nato v dvosed.
    Zdaj grem pa na sladoled, ima mojuser posted image  RD. lp

(odgovor članu barika)
    Neposredna povezava do sporočila: 3970
    8.4.2009 17:43:34   
    veselka
    doria, poskusi najprej pogledat v naših spletnih trgovinah, kaj ponujajo. je res, da je ponudba manjša kot v dejanski trgovini, ampak ti vsaj ni treba med meko vozekov. malo poglej, kaj ti je ušeč, kaj rabiš, kot vidim si mnenja drugih tudi že prebrala, kaj bi bilo pri nakupu vozka pametno upoštevat... in potem si intrnetno izbiro poglej še v trgovini.

midva sva najprej šla gledat varnostne teste lupinic za v avto in sva potem se na podlagi tega odločala še za pripadajoči voziček. izbran nama je obema super duper ušeč user posted image , samo za barvo sva pa šla v trgovino pogledat in se tudi glede tega strinjava.

joj joj, js pa tolk komi čakam naslednjo sredo, da izvem spol. za punčko že imava izbrano ime, Aurora, za fanta sva pa še v odločanju, trenutno sva obema najbolj ušečno našla ime Bor.

zadnje čase se mi je pa močno povečal apetit user posted image sploh za sladko, ampak ne čokolade, ampak piškotke, fine maslene, linške, pa rogljičke, žepke, čolničke user posted image ... se moram kr nazaj držat user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 8.4.2009 17:46:25 >

(odgovor članu Doria)
    Neposredna povezava do sporočila: 3971
    8.4.2009 17:53:56   
    Lubenička
    Hvala, punce user posted image

Doria...dobrodošla user posted image

Veselka...Aurora je zelo lepo ime (je bila tudi na mojem seznamu), Bor pa tudi (imam bratca s tem imenom). user posted image

(odgovor članu veselka)
    Neposredna povezava do sporočila: 3972
    8.4.2009 18:28:11   
    barika
    IZVIRNO SPOROČILO: veselka

js pa ravno listam po city magazinu in so notr tut stvari za otročke. zlo mi je ušeč gugalnik http://www.bloombaby.com/, bom šla v buši pogledat, če imajo in kakšna je cena, ker bi res pasalo v našo dnevno user posted image

http://www.busi.si/shop/index.php?page=3&skupina=32&podskupina=68&artikel=274 , cena je pa 355€, tooooo much za en stoluser posted image

(odgovor članu veselka)
    Neposredna povezava do sporočila: 3973
    8.4.2009 19:39:44   
    veselka
    IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

http://www.busi.si/shop/index.php?page=3&skupina=32&podskupina=68&artikel=274 , cena je pa 355€, tooooo much za en stoluser posted image

to je cena za stolček. gugalnik je 270.

sam men je pa to vse fuuuuuuul ušeč. prou za v najino stanovanje.

< Sporočilo je popravil veselka -- 8.4.2009 19:41:01 >

(odgovor članu barika)
    Neposredna povezava do sporočila: 3974
    8.4.2009 20:51:53   
    tulpek
    IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Aja, pa dobro jutro user posted image

Ponoči mi je čist dogajalo. Najprej sem hotla da se user posted image stiskava, čez pol ure me je začelo vse motit pa sem ga odrinla stran, čez nekaj minut sem ga zbudila da naj se premakne čist na svojo stran ker nočem da se me dotika user posted image , zjutraj sem se pa spet kot klop prlimala k njemu. Ma kdo bi razumel user posted image ? Ampak je čist mirno prenašal vse...res je faca, jst bi znorela.

Js to delam že od začetka user posted image . V bistvu me zelo moti, da se me dotika, ker me začne vse bolet in me tiščat. Se mi zdi, da ima ekstremno težko roko. Js se ga pa lahko dotikam, samo da ni kakšne njegove teže na meni.

(odgovor članu altaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 3975
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
    Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
    7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

nosečniški čep
    pika001

Koliko časa po odluščenju čepa si rodila?

isti dan (57%)

naslednji dan (16%)

v 3 dneh (12%)

v do 1 tednu (6%)

v 1-2 tednih (4%)

po 2 tednih (5%)

Število vseh glasov: 252

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!