Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 14:47:44
|
|
|
|
nanka
|
dan, mi smo vse praznike preživeli doma, sem vas sproti brala nisem pa imela volje kaj napisat. Slikice so vse krasne in otroci tudi. Netki, čestitke za nečaka Gala. Mi v tem mrazu tudi ne hodimo nič ven, Natka še zmeraj kašlja, še vedno ji piska v pljučih, nosek ima še malo zamašen, samo baby vac rešuje zamašen nosek. Sva pa zdaj že na dveh obrokih GH in zdrži točno 2 uri, potem pa dobi mleko. Zaenkrat ima okoli 10.3 sadni obrok, zmiksano jabolko in banano razredčeno z sadnim gostim sokom, pa ji zaenkrat še ne gre preveč po grlu samo sem bolj vstrajna kot ona. Tako da ima zdaj naslednje obrokoe, ob 8 140 ml mleka, ob 10,30 sadno kašo ( kakšen dan sadno kakšen dan zelenjavno), ob 12,30 140 ml mleka, ob 15 140 ml mleka, ob 17 mlečno kašico po žlički ( količine še nisem izmerila, mislim pa da je poje okoli 100 ml) , ob 19 spet 140 ml mleka, takrat gre spat in potem še v spanjo okoi 23 140 ml mleka. To so njeni obroki. Zdaj pa letim, ker je čas za mlekec.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 16:12:31
|
|
|
|
Netta
|
ojla, mi počasi okrevamo...no ati in ana sta že skoraj popolnoma ok, mene pa še grlo opominja da je tu, ...a je precej bolje... danes smo bili na praznovanju taščinega rojstnega dne...bilo luštno, toda ana se je kar naenkrat odločila, da ne mara drugih ljudi in je tulila kot zmešana, če jo je le kdo pogledal. in najbolj čudno od vsega je še to, da je jokala tudi pri mojmu. meni ni bilo nič jasno...bil je to jok iz strahu, se je cela kar tresla in hlipala, le pri meni je bilo ok. tako da me je kar malo strah, ker gremo jutri na počitnice čez novo leto še s tremi družinami...to bo en kup ljudi in otrok...če bo non stop jok, bom kar domov spokala no upam da se bo navadila družbe. tudi mi že ves teden nismo bili nič zunaj na sprehodu, je taka tuga v stanovanju, pa sneži že dva dni pa ni nikjer nič videt...vse razpiha. sedaj bom mogla it pa naprej pakirat...jejej, ko imaš enkrat otroka se te prtljage nabere za cel avto in še več...le kak to izgleda, če jih imaš več? punce, ful lepe slike ste prilimale vaših malčkov...res so luštni prav vsi. bolnim želim, da se čimprej pozdravite Se čujemo v novemu letu. VSE LEPO V LETU 2009 VAM ŽELIM!!!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.12.2008 16:28:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.12.2008 16:33:59
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.12.2008 17:03:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 17:10:57
|
|
|
|
glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower Mi smo prišli z Moravc, kjer smo bili čez vikend. Lan je prej suho pokašljeval, kak smo prišli v kopališče pa je začel ful mokro kašljat. Kaj je možno, da to zaradi tega, ker je noter ful vlage in je imelo to v bistvu blagodejen učinek al bi me moralo skrbet? Božič je bil super, veliko daril. Kar naprej smo na obiskih ali imamo obiske in tak bo še vse prihodnje dni, zato vas ne spremljam tolko. ja to je zaradi tega, pri mokrem kašlju se že izkašljuje in je to bolje kot suh kašelj
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 17:11:18
|
|
|
|
Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky IZVIRNO SPOROČILO: Majuska IZVIRNO SPOROČILO: Tinky Obstaja še kakšen program za zmanjševanje slik, razen shrani.si? Tinky, Picasa od Googla je super zadeva. Potegni si jo z neta na http://picasa.google.com, zadnja verzija ima že pripravljeno dodajanje za na FB Ja, Picaso že imam, sam iz tega programa ne morem pripopat slik na rr. Shrani.si mi pa kot program ni všeč, je kr neki pol pa tko povej ... sem razumela, kot da rabiš samo za pomanjšanje fotk. Pravzaprav imaš varianto, da jih v picasi pomanjšaš in si jih shraniš na Googlovi galeriji, kolikor vem? http://picasaweb.google.com. Prijaviš se z istim accountom kot ga imaš za mail. Jaz imam gor 2 galeriji, no imam pa to srečo, da imamo doma server in mi ni problem spravit slikce kamorkoli. Netki, čestitam za status tete! Mi smo bili tudi ves dan doma, pri nas piha k strela, poleg tega Aleksandra ne bi vlekla ven, če ne bi bilo nujno. Naj počiva in vdihava tiste kapljice ... da se čimprej pocajtamo, tudi mi imamo 7.1. cepljenje.
|
|
[Brisano sporočilo] 28.12.2008 17:25:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 18:43:02
|
|
|
|
sasi13
|
metulček321 dvojajčna sta. netki , full lepo ime. glede jajc pravijo da je fajn jim dat trikrat na teden rumenjak zaradi sestavin ki so v rumenjaku. beljak prepovedan.
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 18:54:53
|
|
|
|
neboglasnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica Ojla, se mi zdi, da sem zadnjič tule zasledila, da je menda HD dala Kali 4 jajca??? Ne vem, ali me je zadel teranov liker ali kaj? Zdaj pa tega ne najdem... blacky30: daj mi napiši recept za rižev narastek. tolikokrat si me naredila lušte, da ga bom spekla... HD je sama pojedla 4 jajca...Kali pa jajc ne bo dobila do 9m...po nasvetu pediatrinje Oprosti, oprosti, se mi je zdelo, da mi je teranček stopil v bučo.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 19:18:51
|
|
|
|
pepa6
|
metuljcek321 res sem jo kupila v H&M-JU. Všeč mi je bila. Malo me skrbi, da ima moja mala pri 5 mesecih in 10 dneh že skoraj 9 kg, in dolga 70 cm. Je to kaj narobe? Spije drugače po 240 ml mleka (ki si ga izbrizgavam) na obrok, in to na 3 h. Moja kolegica ima sina starega leto in pol, pa je njen za 1 kg težji, in 5 cm večji. Bi me moralo skrbet? Aja ne dojim je zato, ker sem mogla it dokončat pripravništvo, ko je bila Lara stara 2 meseca, in sem do njenega 3 meseca delala, in se je takrat navadila na flaško, in je nisem mogla več navadit na dojenje, čeprav sem večkrat poskusila, tako, da je še vedno na mojem mleku, sam pač se ne doji ampak pije po flaški. Po eni strani mi je ful hudo, in bi rada da se doji, ampak vsakič ko jo hočem pristavit, zagrabi bradavico 4 krat potegne, in ko takoj mleko ne priteče, se začne jezit, in jo potem po 30 min moram umirjat.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 20:55:18
|
|
|
|
dzanika
|
netki za Gala!! banana - jaz mu jo ravno zato nisem hotela dati ker se lahko zgodi da potem ne bo hotel drugega jesti. No, zdaj ko pa pridno že vse papca mu jo pa včasih dam mal zraven jabolke al pa hruške... Same pa še vedno ne dobi. vse slikice ki ste jih prilepile so fantastične in vsi otročki so pravi cukri!
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 21:02:51
|
|
|
|
Majuska
|
Uh, sem se ravno spomnila - pred časom ena iskala recept za česnovo juho, je to še aktualno?
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 21:11:44
|
|
|
|
netki
|
hvala za čestitke no mi GH še vedno ne jemo... tud soka ne pije
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 22:16:47
|
|
|
|
Majuska
|
ne morem verjet, da je tudi danes tako zatišje tu nič, grem naprej gledat Veroniko Mars
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 28.12.2008 22:35:31
|
|
|
|
dzanika
|
netki, kaj h vam še vedno ni bilo božička? K maš v podpisu napisan da ga čakate. Ej, kako pa kaj dragi? Se je kaj skuliral med prazniki?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.12.2008 23:21:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.12.2008 6:05:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 7:34:32
|
|
|
|
Tinky
|
Dobro jutro Glede GH, začela sem jabolkom, ki ga je prvič z užitkom pojedel, drugič, tretjič glih tako, pol pa ne vem, al sem dobila drugo sorto, da ven pljuva al pa je postal fina rit. Po tistem, ko sem uvedla vso zelenjavo, sem probala še z banano in po njej se je začel oblizovat in si grist še ustnice. In jo je tako na brzino pojedel, da nisem mogla verjet, ker z ostalo hrano imamo prav borbe, ker stiska skupaj dlesni in ne odpira ust. Zdej sem jo itak črtala iz jedilnika. Danes je Teo spet spal 12,5 ur v kosu. Jaz sem pa zje.bana, več kot spim, več bi spala . Včeraj smo sestavli omare v dnevni sobi, dali steklo na vrata, tako da je notranjost skoraj končana. Čez urco peljem malega k mami, da naredim generalko, poslikam in dam slike končno na rr!! Včeraj smo zakurili kamin (na full) in smo imeli v dnevni sobi 26 stipinj, da smo se šetali okoli v kanotjeri, zunaj je pa šibala burja 100 na uro in ne vem, če je blo kej dosti stopinj nad 0. Danes bo treba bolj zmerno zakurit
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 8:27:05
|
|
|
|
neboglasnica
|
What a night! reče Sophie v filmu Mamma mia.... Ko bi tudi jaz lahko zaradi česa takega to vzklikala, pobožne želje... No, zaspal, spal do 01.00, medtem ko jaz nisem mogla zatisniti očesa, saj se je mož zabaval zunaj in me je skrbelo, kdaj se bo zlil domov. In ko je ob 02.00 končnop rišel, v cool stanju, pa nisem in nisem mogla več zaspati. Mali je pa potem kar nekaj brundal, sem g avzela k sebi, dojila...skratka, kaj je to spanec?? Klicala k P, ker vsi trije kašljajo za vola ubit. Priporočajo pitje čaja, operil razpršilo za večji dve in sirup za izkašljevanje.......baje imajo gnečo, čeprav je bila sama tišina zadaj. Populis: pančkaš??
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 9:15:43
|
|
|
|
TODI
|
Zimska vse najboljše za današnji dan!!!! Mi imamo pa prvi zobek!!! , sem ga danes zjutraj začutila. Drugače pa smo za Božič začeli uvajati gosto hrano, je pa včeraj prvič jedel krompir s korenjem in se je full zmrdoval, bom danes še enkrat poskusila, pa bomo videli kako pa kaj. Je pa drugače full zbirčen ali pa razvajen. Smo bili v soboto na ledenih jaslicah v Mojstrani, pa sem ga pustila pri babici z mojim načrpanim mlekom in ga sploh ni hotel, je bil revček rajši lačen kot pa da bi s flaše pil. Pa mu je probala dat rižolino, pa ga tudi ni hotel. Tako da nevem kako bo. Evo je že alarm...
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 9:16:18
|
|
|
|
rovar_ka
|
Jutro ! Še ena zaspanka tukaj Če se nismo hranli enih 6, 7x sem jaz bicikl Kaj je toooo Pol pa se mi je ob pol 6 totalno prebudila in vriskala zraven mene in jamrala.. Ampak tak hitro pa se vstala ne bom! Sej je potem po kaki uri nazaj zaspala in še spala kako urco In ja, moja se tud ponoči ne pomiri z dudo, obvezno jo morem pristavit.. Tud če se zbudi po uri, uri pa pol, duda ponoči ne velja. Sem danes prav namerno probala, ko se je zbudila in jo je vztrajno ven potiskala in začela vedno bolj jamrat. Tak da sem vrgla stran celo uro zaradi tega, ker se je čisto predramla, če bi pa jo dala na joško bi bla po 5 min gotova in bi že zdavnaj zaspali nazaj. Še dobro da je moj doma, da vem, da lahko skočim za kako urco spat čez dan, če mi bo slučajno falilo spanca in počitka GH - mi ne dodajamo še čisto nič. Moram po praznikih poklicat patronažno (ki je btw rekla, da pride mimo ko bo mala stara 3, 4 mesece - yeah right), da mi malo pove kaj o tem. Mislim, da pa se bomo kar do 6. meseca dojili - po nasvetu pediatrinje. Bomo vidli no, kaj bodo rekli. Tukaj pa je tako zatišje da sploh ne morem verjet Mala mi še kr nekaj žlobudra - ne vem drugače kak bi opisala - ji nagaja sluz v grlu in se sliši kot da bi vodo grgrala Tak da danes se gremo pokazat, ker naša P začne delat komaj po novem letu in hočem bit za praznike pomirjena in brez skrbi!
< Sporočilo je popravil rovar_ka -- 29.12.2008 9:18:31 >
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 9:48:16
|
|
|
|
netki
|
jutro mi smo spali do 9-ih....superca!!!! včeraj zvečer sem brala nekaj o žolčnih kamnih in da je prej potrebna gastroskopija, če še kej najdejo in ko sem brala ene forume ljudi ki so dali to skoz.....aleluja...mene ne bodo vidli tam!!!!!! zatišje pa je tuki...,.ni za verjet.....pol po novem letu bo pa 200-tka padla ko šus no moj danes dežura in je mogu it.....sicer bo pa itak kmal doma sva se učeri spet spičila.....skoraj bi blo usodno.....mela sem take plane ampak smo pristali doma....podrobnosti ne bom razlagala....uglavnem rekla sem mu da je konc in pol on v jok in na kolena (ne dobesedno).....na koncu sva se vse lepo zmenila, da bova več govorila, tudi če se ne bova kej strinjala bova ostala mirna....pa da vidmo kako bo....če tega ne bo upošteval....adijo!
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 9:55:09
|
|
|
|
netki
|
aja pa tud nam počasi zmanjakuje mleka, tko da ene dva dni dobiva že po dve flaše na dan ..... ker je non stop lačen, ne morem vztrajat če ne gre upam da čimprej začnemo z GH in da se začne redit, drugač ga bo še bratranec prehitel aha pa še to: včeraj je od brata punca že lahko prišla ven iz sobe, je pa bistvena razlika od takrat ko sem imela jaz CR.....zdaj otroka prvo noč vzamejo stran, jaz sem ga imela skoz pri sebi, pa čeprav ga niti sama nisem mogla ven vzeti z vsemi iglami v rokah, z infuzijo, katetrom jaz recimo sem bla 24 ur na intenzivni, ona je šla takoj v sobo k eni ki je rodila naravno ful je razlik
|
|
|
|
RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del 29.12.2008 10:02:31
|
|
|
|
pepa6
|
Kako dolgo pa traja, da zob predre dlesen? Moji se že spodnja 2 zobeka lepo vidita in že 3 dni ima vročino se sam joče, ampak zobeka pa še nista veni.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?