|
Debate na forumu, moje mnenje.... 7.4.2005 20:01:49
|
|
|
|
vesnaRR
|
Drage moje punce... Že ki hočete na vsak način moje mnenje na nastalo situacijo okrog te debate (ker samo tonete še globlje). Na tem forumu sodelujemo odrasli (z nekaj izjemami) in pričakujem, da se tako tudi obnašamo! Vsak lahko pove (napiše) svoje mnenje, predlog. Lahko se strinja ali pa ne. Ljudje smo različni, in na RR se srečuje ogromno različnih ljudi, z različnimi željami, potrebami, mnenji, idejami, življenjem.... Vse to zahteva tudi ogromno prilagajanja. Spoštovanje. Drugih. Pa gremo na forum, na Naš vsakdan. Forum namenjen vsakdanjim zadevam - konstruktivnim debatam in brezveznemu pogovarjanju o vremenu. Tudi čveku. Punce, se še spomnite dogovora? Ne odpirajte več čvekarskih tem kot je potrebno – v vednost tudi novim uporabnikom. Zaenkrat lahko rečem, da vas sicer vsaketoliko malo zanese, pa vendar se nekako držite tega. No, pa razširimo navodilo na vse teme – uporabniki: prosim, ne odpirajte več tem kot je nujno potrebno, najprej poglejte ali je podobna tema ta dan že odprta in svoje sporočilo priključite debati. S tem ne bodo teme tako hitro zdrsnile na naslednjo stran, v zadovoljstvo vseh, saj ne bo potrebno iskanje in odvečno klikanje. Hvala. Konstruktivne debate – če jih ni, jih pa začnite! Toliko stvari se dogaja po svetu, materiala za debatiranje kolkr čte. Eno leto nazaj – iste debate, isti problemi, isti in drugi uporabniki. Teme se ponavljajo! Sicer bi se iskalnik lahko pogosteje uporabljal (žal ni perfekten, vem), pa preden se vpiše temo bi se lahko vsaj na zadnjih par strani foruma pogledalo (in res da včasih samo tri teme nižje), pa vendar, novi uporabniki z istimi vprašanji prihajajo in se ne znajdejo, pa kaj potem. Strpnost! Sicer pa jaz ne vidim nič slabega v tem, da se nekomu prilepi link do podobne debate, saj se s tem avtorju ponudi v kratkem času veliko odgovorov na njegovo vprašanje. Naslovi tem. Naslov je pomemben, saj nakazuje vsebino. Če naslov slabo ali pa sploh ne nakazuje vsebine, je uporaben samo za izgubljanje dragocenega časa. Obzirnost. Resno vprašanje in vmesno čvekanje. Če ima nekdo problem in postavi resno vprašanje, pričakuje tudi resne odgovore. Kljub temu da je NV bolj vsestransko uporaben forum, se pričakuje tudi malo resnosti in spoštovanja do avtorja pri takih vprašanjih. Katera je taka hudo resna tema in katera se vseeno lahko spremeni v čvek, je težko določiti, vendar prepuščam odločitev uporabniku. Sicer pa najprej »lepa beseda lepo mesto najde« (to baje še drži), sicer veste kje me najdete. Forum nikoli ne bo po vaših željah, ker je to nemogoče, lahko se samo bolj ali manj približa. Na vas je, da ga sprejmete takega kot je, vzamete kar vas zanima in spustite tisto kar vas ne. Brez tuhtanja o tem zakaj pa kako. Enostavno. In zdaj, za nekatere reakcije na to temo vas je lahko resnično sram! Za konec pa še tole. Nikogar ne podimo, pa nikogar tudi ne zadržujemo na silo tukaj. Vsi ste dobrodošli, vendar izbira je vaša. Lp, Vesna
|
|
|