Debate na forumu, moje mnenje.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Seven* -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 15:46:53)

Drage punce. Ne me prosim narobe razumet. Jaz vas mam cist rada, samo na zivce mi pa gre, da se na forumu nic konkretnega ne zve in da je vecina debat "Cvek debat". Pa v ful dosti temah se zaide cist drugam, na koncu se debatira o necem, kar sploh nima veze z naslovom.. Saj veste kaj mislim..

Se enkrat vas vabim, da se nam pridruzite na pravi cvekalnici preko Irc-a ali preko onega linka, ki ga je dala zadnjic Mehurcica. Mi tam visimo prakticno cel dan. Zvecer je pa itak ful pestro. :)

Pa ce bi bilo mozno, bi bila ful vesela, ce bi bila za vsak dan odprta samo ena cvek debata. Bi nam naredile ful veliko uslugo..

Pa ne bit hude. :rozica::

Blink1 -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 15:50:47)

Keri link je dala Mehurčica???

Seven* -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 15:52:39)

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?msg=347351&id=35840&idk=101

Anonimen -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 15:53:51)

http://webchat.xs4all.nl/cgi-bin/ircnet/irc.cgi Še enkrat link. Kjer piše Nickname vpišete pač kakršnkoli vzdevek (9 črk ima lahko), pod Channel pa #ringaraja in kliknete login.

Če pa si naložite program (jaz nimam nobenih virusov zaradi IRCa, pa imamo XPje, problem je le, če imate Firewall. Oz. tko bom rkela- če ste samo na kanalu od RR, pol se nimate česa bat). http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=17630&msg=132300&idk=101

lp,:fis:

Blink1 -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 15:57:10)

O gracias;) Bom pol prečekirala...letim v razred:kuza:

baguSka -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 16:17:36)

Men je u bistvu vseen..

Ampak čemu je pa pol namenjen vsak dan, če pa je že za vse ostalo svoj forum??:zmeden:

Mogoče bom čudna izpadla pa vseen..:ups::ups:

Drugač pa mene na ircu ne bo, ker mi je brezvezen.

Ne bit hude name, to je pa moj mnenje.;)

Anonimen -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 16:58:47)

Seven tu gor smo tako različni ljudje,vsak se drugače odzove.
Mene ne moti,saj vem,da sem ena izmed tistih,ki dela prav to kar tebi ni všeč.Na irca sem probala.je tako suhoparno,Pa brez zamere.
Samo poglej kolko novih članov ima RR.Če bi se tu samo resne stvari dogajale,bi marsikera lepo pobegnila.ker bi bil dolgčas.Zakaj ne bi v igri v smehu ob zabavi zvedele kaj novega,si svetovale?
A je tako hudo vnest v razgovore malo domišljije in veselja?
Vsakdanje življenje je že tako samo po sebi komplicirano,sam hitimo živet..vstaneš se dvakrat obrneš pa je že noč.
Men se zdi da vse skupaj popestri dan in da ne bereš dan za dnem samo suhoparna poročila o kdaj,zakaj kako,čemu itd.....
Saj smo tudi resne,pri zelo resnih temah ne zaidemo nikoli na brezvezno debato,se mi zdi:zmeden2:

Lp neva

Seven* -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 17:16:18)

Neva, se mi zdi, da bo ravno zaradi tega kaksna pobegnila.. Sem ze kar nekaj pripomb na to temo slisala, samo zgleda sem pac prva, ki je upala nekaj napisat. Saj meni je tudi fajn, ker je zabavno, vendar ob tem forum izgublja svoj smisel. Forumi so namenjeni predvsem za konstruktivne debate, ne pa da vsak napise zgolj en stavek..Vecina forumov ima svoje moderatorje, ki taksne zadeve pobrisejo. In pri tem so zelo strogi.. Koneckoncev je zaradi kolicine uporabnikov postalo to tudi dodatna obremenitev za streznik..

Pa prepogosto se iz resne teme zaide nekaj v neko zafrkavanje.. Mogoce nisi opazila, ampak nazalost je tako..

papa,
Seven

Anonimen -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 17:18:08)

Baguska, na naš vsakdan spadajo vs edebate, ki na druge forume ne spadajo:)- Za razne izlete npr., kaj se dogaja čez dan (govorim na pamet zdele) itd. Nekej, kar nima veze z nosečnostjo, zanostivijo, porodom, opremo, zakonodajo itd.
Res, da niso vse teme popredalčkane..pa vendar.

Priporočam, da preberete tale pravila na forumu. Se malo zamisliš. http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=1000

Neva, samo še to. Redke so teme, pri katerih se kdorkoli ne zeza. Ker, kakor je zanč ena rekla, pa odgovarjaj resno naprej. Tistega potem nihče ne bere, ker vidim vmes eno tono čveka in gre naprej. Seveda je lahko kakšna čvek tema...samo 15/20 pa ne:zmeden2:

Sej me bodo spet napadle..pa mi je vseeno. Ker tu na RR dejansko človek ne skoraj ne sme imet drugačnega mnenja od vseh ostalih. Ker je potem pa čuden, pa smotan pa kaj vem kaj še vse.

Seven* -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 17:22:51)

Se ena pravila si oglejte.. Saj noben ne zahteva tega, ampak za razmislek pa vseeno...

http://www.slo-tech.com/ostalo/pravila/

BigWhale -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 17:58:38)

Ko takole, nic hudega sluteci ocka (sicer reden uporabnik interneta, ki sodeluje na razlicnih forumih, tako domacih, kot tujih) zaide na www.ringaraja.net, se zacne malo razgledovati in klikati po forumu.

Pa saj ni nic tako narobe, potem pa najde temo kjer se ljudje zacnejo pogovarjati o zivalskem vrtu, konca se pa s preganjanjem netopirjev po dvoriscu. Spet drugje se dva kregata ali je strunjan blizu portoroza ali ne, v eni tretji temi se neki pokemoni kregajo med sabo. Potem je pa tukaj se polno tem, kjer se debatira o tem kdaj je katera spila kaksno kavico in kdaj je vstala.

Tak forum je za precej ljudi blazno neprijetna zadeva in skrajno neuporabna. Za klepetanje obstajajo druge storitve, ki so namenjene klepetanju. Od nekega foruma bi pa clovek pricakoval, da se bo dalo najti odgovor na doloceno vprasanje ali pa vprasati nekaj in se bodo ljudje potem o tisti temi tudi pogovarjali in debata ne bo po treh sporocili odbluzila nekam v tri dni.

Zato je vecina forumov moderiranih, kjer moderatorji brisejo neustrezne prispevke ali pa jih prestavljajo v kaksna bolj primerna podrocja. To se sprva zdi kot nekaksna cenzura in pomanjkanje demokracije ampak je dalec od tega. Moderator pobrise nek prispevek in obrazlozi zakaj ga je pobrisal. Precej forumov ima tudi ze izdelana pravila, kaj je dovoljeno, kaj je prepovedano in kaj je nezazeljeno. Dolocenim ljudem to seveda ni vsec in se razburjajo in pritozujejo ampak to so v vecini marginalci in 'zdraharji'. Vecina jih pa pravila sprejme in se jih kolikor toliko drzi.

Kar se pa klepetanja tice, kot sem ze rekel, so druge storitve, ki so namenjene klepetanju, preko njih je klepetanje lazje in hitrejse, pa se manj obremenjujoce za streznik. Torej ringaraja.net.

Kar jaz vem za ringaraja, se je ze nekajkrat zgodilo, da je streznik pokleknil zaradi obremenitve. Take stvari se dogajajo v vecini zaradi takega enovrsticnega klepetanja in nakladanja. Vecinoma je brezplodno in nepotrebno. Potem se pa ljudje hkrati pritozujejo, da streznik ne dela in da je vse skupaj pocasno.

Ce bi vsak premislil preden bi poslal kako bedarijo na forum, bi bil streznik precej manj obremenjen.

Pa ne da je ringaraja edini tak forum, se precej jih je. Ne pravim, da se mora karkoli spremeniti, meni je v bistvu vseeno. Povem pa kaksne so moje izkusnje in kako se drugje lotevajo teh problemov.

india -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:09:54)

Nisem se nameravala v to debato vključevat, a kar se tiče klepeta na forumu NV, res se včasih kakšna debata preveč na zafrkancijo obrne, sploh če na začetku obravnava resen problem. Vendar, BigWhale, ti predlagaš klepetanje na klepetalnicah. OK:::dekleta so na IRCu, meni ga noče rač. inštalirat, zakaj, ne vem, a noče, tista varianta,ki jo je pa Mehurčica dala gor mi je pa ful brezvezna, nima šumnikov, skozi so neke težave,...tukaj na RR pa se dekleta med seboj poznamo vsaj virtualno in če počvekamo med seboj, ne bi smelo to bit nič hudega. Saj na NV se to dogaja,kako je na drugih forumih na RR ne bi vedela, a na druge klepetalnice it, se mi zdi total brezveze, saj tam potem izpadeš kot nek tujec, vsaj na začetku, pa še take stvari se dogajajo, da ne bi o tem. Poleg tega, tu smo v veliki večini mamice, tam pa najdeš vse živo in( se opravičujem) največ med sodelujočimi jih išče avanture.Zakaj bi se v naše čveke vmešavali ljudje,ki nimajo istih interesov kot mi.
Kogar motijo naši čveki, pač ne odpira teh tem, tudi mene moti, da se odpirajo določene teme podesetkrat v istem mesecu, ali še pogosteje....pa pač teh tem ne odpiram, zakaj pa bi na konec koncev moprala vtaknit svoj nos v vsako stvar?
Ne želim žalit nikogar in nikogar tudi ne prizadet, a tisti,ki noče sodelovat na tem forumu, ima na RR toliko drugih tem,ki so bolj povzane z bistvom, da ima dovolj izbire.
Na IRC kot sem povedlaa ne morem, sicer pa, tu ostane vse gor, točno lahko preberem,kaj je kdo napisal, na IRCu in ostalih klepetalnicah pa po več urah ne morem prebrati kaj je bistvo pogovora.
Pa brez zamere, meni je tu čisto fajn, kar me jezi, so le nefer neprijavljeni gostje.

nejcko -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:10:41)

Ja, z netopirji sem pa jaz danes zabluzila, se opravičujem. Ponavadi ni ravno moja navada, da tukaj gor čvekam, ampak danes je bil tak dolgčas, niti ena zanimiva tema se ni odprla. Pa me je malček zaneslo.

Drugače pa, kaj pa vem, kakšni dnevi so res taki, da se večinoma res gor pojavlja sam čvek, se mi pa res zdi, da je zelo malo konstruktivnih debat.

Moyca_ -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:11:04)

jaz preskakujem čveke in se z njimi ne obremnjujem:bravo:

sem pa hotel pred časom napisat, kako je bilo lepo par dni ko so pisale cele naslove, sedaj pa so vse spet začele z naslov kot so Danes sem, Mi pa smo, Danes sem povozila otroško ....,
eto to me malo dvigne, ker včasih odprem temo pa mi kar mine

drugače vas pa imam vse rada:love::love:

frutka_ -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:12:37)

Se strinjam s Seven. To sem opazila tudi sama.
Mislim, da bi ena debata-čvekalnica bila dovolj, ostalo pa bi lahko bile resne teme.
Sodelujem samo na tem forumu tako da drugih niti ne poznam, ampak se človek malo preobje tega instantnega čvekanja...

Zelo rada pa gledam albumčke...ti se mi zdijo zelo lepi!

ZARA -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:15:39)

...glede na toda tale debata definitivno leti name bom povedala samo to,da tud mene moti 100 razlicnih debat, ki so odprte!!! Jaz grem pac tja k se mi zdi..
Odpiram pa takih debat NE!!!

Anonimen -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:19:01)

Moj odgovor pa je na drugi temi-Kaj bomo sadile?
Ne bom ponovno pisala.
Nekateri moralisti pa se niti ne zavedaji,da kršijo pravila s tem da z ironijo citirajo druge uporabnice foruma.

Seven* -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:19:59)

Debata ni bila obtozujoca za kogarkoli, ker smo se ze vse kdaj pa kdaj znasle v taksnem "cveku"... Niti priblizno nisem imela v mislih kaksnih posebnih oseb, ko sem to pisala...

Anonimen -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:21:37)

Ti ne.So pa zato drugi prijeli za vabo in....

ZARA -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:28:49)

Seven...sploh ne mislim,da kogarkoli obtozujes,ampak dejstvo je da jst RES klepetam...men je to jasno in nisem uzaljena - dalec od tega,ker vem da ta zadeva moti veliko uporabnikov...vem,da si upas napisat VSE!!!
In ne nisem ugriznla v vabo,neva...8) GRIZ,GRIZ....

Anonimen -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 18:52:59)

Sam to bom še rekla, pol pa (upam) da nič več ne rečem tukaj, ker nikamor ne pridemo. Na #ringaraja so samo RRjevke in RRjevci ter tomash25. In če ne hodiš drugam na IRCu se ti nima kaj ''zgodit''. Zdej pa grem ven, k če ne bom znorela.

BigWhale -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 19:05:51)

Kdo je prijel za vabo in kdo ne, niti ni za v to temo, ce se je kdo prepoznal v mojem prispevku je pa to njegov problem. Preden sem se spravil pisat moj prispevek o tem problemu, sem odprl nekaj nakljucnih debat, da se prepricam ali je sploh utemeljeno pisat kaj takega, pa se je izkazalo, da je.

Miska,

No, niso vse klepetalnice ali pa IRC taki, kot jih ti opisujes, ne iscejo vsi avantur in ce se gor najdejo ljudje, ki se poznajo je pa vseeno lahko veselo. Pa tudi, ce se v pogovor vmesa kak neznanec, kaj pa ce pride na ringaraja kak neznanec? ;) Saj tudi sem zajadra kak vsake toliko casa, mar ne? Pa v klepetalnicah se da precej omejiti, kdo se jim pridruzuje, isto na ircu.

Jaz sem v bistvu podal moje mnenje, ki sem si ga ustvaril kot en opazovalec, ki spremnja RR bolj od dalec, nepristransko in neodvisno.

Je pa dejstvu, da je tukaj precej 'sodra', ki zaseda prostor na trdih diskih in obremenjuje tako streznike, kot tudi internetne povezave. :)

Gina -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 19:25:39)

Ma dajte no mir! Če hoče RR postat največji portal, ali kako so že napisali, potem se res ne sme bati malo čvekanja vmes. Meni je prav všeč, da kdo popestri dan še s tem. Ima pa RR dovolj uporabnikov, pa še novi prihajajo, tako da...100 ljudi-100 mnenj.
Če bi bil ta forum namenjen le vprašanjem in odgovorom, potem bi lahko zaposlili še kakšnega Pušenjaka. Če pa je komu tukaj dolgčas, ali se mu zdi preveč laično in čvekasto, pa itak surfa še drugje. Pa kaj. Naj, če mu paše. Kadar meni kaj ni všeč, grem čekirat še drugam. En irc pa ne more zamenjat takega foruma ali podobnega. Žal.

Tako da se jaz čisto strinjam z baguško, pa nevo, pa miško..:bravo::bravo:.pa brez zare bi bila tukaj puščava. :)

TARA in MAJ -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 19:37:20)

draga seven ti pa rada kompliceraš-res hudo.
Naš vsak dan je res pravi naslov kjer se čveka kar pač kateri paše sicer je pa prav lepo,da je problemov vse manj in manj.
Če pa te zanimajo konkretne stvari pa z njumi nadan bomo pomagale rešit pač jih ostale nimamo:zmeden2:

Sevn,sevn tebe bo treba mal uroke vzet:)-:)-:)-:)-

SANDY -> Debate na forumu, moje mnenje.... (6.4.2005 19:52:28)

Vsaka ima lahko svoje mnenje :)-:)-

Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>