Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 18:05:57
|
|
|
|
lutka
|
zabeleženo
_____________________________
Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 18:19:30
|
|
|
|
Hans
|
Super, imam ravno nekaj banan. Naredim jutri.
_____________________________
Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 18:36:02
|
|
|
|
Petr_a
|
Ah,jaz pa ne morem.Mi pri bajti nimamo jajc
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 19:04:16
|
|
|
|
Hope2
|
Kako se pa imenuje tole čudo
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 19:05:13
|
|
|
|
Mišni
|
No, zanekrat sem prišla do tja, kjer "biskvit premažemo z marmelado". Zdaj grem pa na balkon po kuhan puding, če je že hladen. Aja, pa banane moram zdaj zrezat.
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 19:07:52
|
|
|
|
Dali*
|
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm njami....obožujem šlag peno, banane, marelično marmelado.... Kako se ta zadevica imenuje, ali pa vsaj slikica zraven, ko bo narejeno, da si znam predstavljat....pa še lušte nam boš naredila...
< Sporočilo je popravil shorty -- 11.12.2008 8:52:22 >
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 19:09:07
|
|
|
|
lutka
|
jaz bi tudi kako slikico
_____________________________
Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 19:58:41
|
|
|
|
Mišni
|
Bljak, ne tega delat, ker je zanič! No, če pa že boste, dajte pa vsaj v plehu, torej v pravokotnem modelu. Ker jaz sem v okroglem delala, in potem biskvit preložila na krožnik in začela oblagat. In ko sem dala gor banane in potem čez tisto kremo (ki je mimomgrede zanič), so mi seveda vse banane začele dol lest na vse strani s kremo vred. Tako da še smetane čez pa res zdaj nisem mogla več dat, že zdaj izgleda kot ena bombna gmota. Pa še najboljše, če še enkrat original recept prilepim (tistega sem jaz malo priredila, pa očitno ne najbolje ). Torej original recept je: Sestavine Biskvit: 7 jajc 6 žlic moke 7 žlic sladkorja Nadevi: marelična marmelada 1 kg banan 1 margarina ali maslo (250 g) vanilijev puding 2 šlag peni ali sladka smetana 100 g čokolade malo olja Priprava Iz 5 beljakov naredi sneg, dodaj 3 žlice sladkorja ter dobro premešaj. Iz dveh jajcin preostalih rumenjakov zmešaj penasto maso, kateri dodaj sladkor, moko in sneg. Svetlo zapeči v vroči pečici. Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x). Posebej skuhaj vanilijev puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja). Dober tek!
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 20:03:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Se mi zdi, da se pecivo imenuje banane pod čokolado.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 20:37:04
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Torej original recept je: Sestavine Biskvit: 7 jajc 6 žlic moke 7 žlic sladkorja Nadevi: marelična marmelada 1 kg banan 1 margarina ali maslo (250 g) vanilijev puding 2 šlag peni ali sladka smetana 100 g čokolade malo olja Priprava Iz 5 beljakov naredi sneg, dodaj 3 žlice sladkorja ter dobro premešaj. Iz dveh jajcin preostalih rumenjakov zmešaj penasto maso, kateri dodaj sladkor, moko in sneg. Svetlo zapeči v vroči pečici. Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x). Posebej skuhaj vanilijev puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja). Dober tek! U, tole pecivo je pa meni najboljša slaščica vseh časov. S tem, da imam mičkeno drugačen recept. V biskvit dodam še žlico ali dve vode in žličko pecilnega. Ohlajenega premžem z marmelado, naložim na kolobarje narezane banane, prelijem z vanilijevo kremo (2 pudinga, 1/2 l mleka, sladkor, eno margarino in malo ruma), na koncu pa prelijem še s čokoladno glazuro. Šlag pene ne dam. Mmm, za vsak prst posebej obliznat!
_____________________________
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.• *...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...* •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 21:01:36
|
|
|
|
Mišni
|
Ja, bambina, samo a to v plehu delaš? Ker meni se je "samostoječe" vse razlezlo. Banane so skupaj s kremo lezle na vse konce narazen in dol.
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 21:46:58
|
|
|
|
muška
|
take pocaste stvari se VEDNO v plehu delajo. samo če bi jaz to delala, v puding ziher ne bi dala margarine , fuj je to ene maščobe, pa še pung je sam po sebi trd. jaz bi ga skuhala, in ga prelila čez banane, pa pustila na hladnem, da se skupaj strdi.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 21:50:25
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška take pocaste stvari se VEDNO v plehu delajo. samo če bi jaz to delala, v puding ziher ne bi dala margarine , fuj je to ene maščobe, pa še pung je sam po sebi trd. jaz bi ga skuhala, in ga prelila čez banane, pa pustila na hladnem, da se skupaj strdi. Ja samo jaz nisem vedela, da bo to tako pocasto. Glede pudinga imaš pa čisto prav. Je ful zanič zdaj z margarino, Ima čisto po margarini okus. Fuj!
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 21:55:40
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Ja, bambina, samo a to v plehu delaš? Ker meni se je "samostoječe" vse razlezlo. Banane so skupaj s kremo lezle na vse konce narazen in dol. OK, zdaj si me pa res nasmejala, ker si prav predstavljam, kako je vse skupaj izgledalo. Seveda, delam v plehu, ker se šele po nekja urah v hladilniku, toliko strdi, da se ob rezanju ne razleze. In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma ), brez margarine, krema 100% ne bi prišla tako trda, da bi se rezala, brez, da bi se razlezla (seveda ohlajena
_____________________________
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.• *...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...* •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 22:02:54
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma ), Ja mogoče pa res zaradi ruma, ker vsaj prej se je ful čutila margarina. No, mogoče se potem, ko res mrzlo, ne bo. Bom videla. Ampak škoda, ker nisme v plehu naredila. Pa še pecilnega po moje ne bi smela dat, ker je zdaj predebelo testo in potem pride toliko tega v višino, da je že kot en nebotilčnik, madonca. En tak nebotičnik, ki se je ob kakšen potresu fajn razlezel.
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 22:04:06
|
|
|
|
muška
|
ampak jaz bi vseeno raje dodala želatino kot margarino
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 10.12.2008 22:07:52
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma ), Ja mogoče pa res zaradi ruma, ker vsaj prej se je ful čutila margarina. No, mogoče se potem, ko res mrzlo, ne bo. Bom videla. Ampak škoda, ker nisme v plehu naredila. Pa še pecilnega po moje ne bi smela dat, ker je zdaj predebelo testo in potem pride toliko tega v višino, da je že kot en nebotilčnik, madonca. En tak nebotičnik, ki se je ob kakšen potresu fajn razlezel. Jaz biskvit še toplega potapkam, da je fajn stlačen in tudi potem manj penast, bolj kompakten ali kako naj se izrazim. Pecivo pa mora biti res fajn mrzlo. Meni je najboljši, če v hladilniku stoji čez noč.
_____________________________
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.• *...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...* •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 11.12.2008 9:46:33
|
|
|
|
lutka
|
Kaj pa če bi dala samo pol margarine ? se mi full lušta tole naredit, samo malo cvikam
_____________________________
Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 11.12.2008 10:29:30
|
|
|
|
kjava
|
Bolš okus bi bil že, če bi dala maslo, namesto margarine. Men ma rama margarina ogaben okus, mam rajš zvijezdo, še najrajš pa maslo.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 11.12.2008 11:02:00
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava Bolš okus bi bil že, če bi dala maslo, namesto margarine. Men ma rama margarina ogaben okus, mam rajš zvijezdo, še najrajš pa maslo. Ja, možno. Jaz sem pa ravno Ramo dala. Pa že tašča je zadnjič jamrala nad to Ramo, potem je možno, da je res zanič.
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 11.12.2008 12:05:26
|
|
|
|
jakaracman
|
Men je že recept bljak.Toliko maščobe ajaj..Pa ne glede ali je to margarina ali maslo.
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 11.12.2008 16:20:19
|
|
|
|
Hope2
|
Kaj pa sploh naredi margarina ali maslo, da jo je potrebno dodat
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 12.12.2008 11:10:46
|
|
|
|
zoja5
|
Maslo naredi kremo, brez masla je pa samo puding. Meni so te kreme (vanilijev ali čokoladni puding + maslo) zelo dobre. Je pa res, da se zlahka ponesreči. Kot prvo mora biti obvezno maslo, ki naredi bolj smetanast okus, ne pa margarina. Z margarino, po pravici povedano še nisem delala, ker mi je nasploh bljak. Kot drugo, moraš paziti, da puding ni pretopel, ko dodaš maslo, ker se ti sicer krema sesiri in kot tretje, moraš puding medtem, ko se hladi, večkrat premešati, da nimaš potem kreme z grudicami. Aja, pa potem, ko se vse skupaj strdi, imam jaz raje, če nekaj časa pecivo pustiš na sobni temperaturi, kot da je direkt iz hladilnika (zelo hladno ima bolj po maslu okus, kot nekoliko zmehčano). Res redilno, ampak super!
< Sporočilo je popravil zoja5 -- 12.12.2008 11:12:08 >
|
|
|
|
RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... 12.12.2008 14:21:45
|
|
|
|
dana
|
Jaz nikoli ne dam toliko masla kot piše. Margarine pa sploh ne uporabljam. Meni so tudi kreme iz raznih pudingov in masla dobre. Jih fino s paličnim zmešam in pride res taka penasta krema. Meni bi bilo tole pecivo tud najbrž všeč Mišni, ne smeš kar takoj vreči puške v koruzo. Še kdaj poskusi, pa takrat v plehu delaj
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?