Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Mišni -> Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 17:53:58)

Tole:

Sestavine

[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image]
Biskvit:
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 5 jajc
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 4 žlice moke

[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 žlica čokolade v prahu
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 5 žlic sladkorja

[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] vanilin sladkor
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] malo pecilnega praška

[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] Nadev:
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] marelična marmelada
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 kg banan
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 margarina ali maslo (250 g)
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] čokoladni puding
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 2 šlag peni ali sladka smetana
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] kremfix


[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_recept.gif[/image]
Priprava

Iz beljakov naredi sneg, Rumenjake in sladkor penasto umešej, dodaj moko, čokolado v prahu in sneg ter pecilni prašek. Peci v ventilatorski pečici 35 minut na 160 stopinj, sicer na 180 stopinj pol ure.

Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x).
Posebej skuhaj čokoladni puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in poljubno prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja).

 
 
 





lutka -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 18:05:57)

zabeleženo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Hans -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 18:19:30)

Super, imam ravno nekaj banan. Naredim jutri.




Petr_a -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 18:36:02)

Ah,jaz pa ne morem.Mi pri bajti nimamo jajc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hope2 -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 19:04:16)

Kako se pa imenuje tole čudo




Mišni -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 19:05:13)

No, zanekrat sem prišla do tja, kjer "biskvit premažemo z marmelado". Zdaj grem pa na balkon po kuhan puding, če je že hladen.
Aja, pa banane moram zdaj zrezat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Dali* -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 19:07:52)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
njami....obožujem šlag peno, banane, marelično marmelado....


Kako se ta zadevica imenuje, ali pa vsaj slikica zraven, ko bo narejeno, da si znam predstavljat....pa še lušte nam boš naredila...




lutka -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 19:09:07)

jaz bi tudi kako slikico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mišni -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 19:58:41)

Bljak, ne tega delat, ker je zanič!


No, če pa že boste, dajte pa vsaj v plehu, torej v pravokotnem modelu. Ker jaz sem v okroglem delala, in potem biskvit preložila na krožnik in začela oblagat. In ko sem dala gor banane in potem čez tisto kremo (ki je mimomgrede zanič), so mi seveda vse banane začele dol lest na vse strani s kremo vred. Tako da še smetane čez pa res zdaj nisem mogla več dat, že zdaj izgleda kot ena bombna gmota.

Pa še najboljše, če še enkrat original recept prilepim (tistega sem jaz malo priredila, pa očitno ne najbolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).

Torej original recept je:

Sestavine

[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image]
Biskvit:
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 7 jajc
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 6 žlic moke
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 7 žlic sladkorja
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image]
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] Nadevi:
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] marelična marmelada
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 kg banan
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 margarina ali maslo (250 g)
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] vanilijev puding
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 2 šlag peni ali sladka smetana
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 100 g čokolade
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] malo olja


[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_recept.gif[/image] Priprava

Iz 5 beljakov naredi sneg, dodaj 3 žlice sladkorja ter dobro premešaj. Iz dveh jajcin preostalih rumenjakov zmešaj penasto maso, kateri dodaj sladkor, moko in sneg. Svetlo zapeči v vroči pečici.
Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x).
Posebej skuhaj vanilijev puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja).
Dober tek!




Anonimen -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 20:03:24)

Se mi zdi, da se pecivo imenuje banane pod čokolado.




BAMBINA_ -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 20:37:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni


Torej original recept je:

Sestavine

[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image]
Biskvit:
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 7 jajc
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 6 žlic moke
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 7 žlic sladkorja
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image]
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] Nadevi:
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] marelična marmelada
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 kg banan
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 1 margarina ali maslo (250 g)
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] vanilijev puding
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 2 šlag peni ali sladka smetana
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] 100 g čokolade
[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_mali_recept.gif[/image] malo olja


[image]http://med.over.net/prehrana/recepti/_slike/orange_gumb_recept.gif[/image] Priprava

Iz 5 beljakov naredi sneg, dodaj 3 žlice sladkorja ter dobro premešaj. Iz dveh jajcin preostalih rumenjakov zmešaj penasto maso, kateri dodaj sladkor, moko in sneg. Svetlo zapeči v vroči pečici.
Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x).
Posebej skuhaj vanilijev puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja).
Dober tek!


U, tole pecivo je pa meni najboljša slaščica vseh časov. S tem, da imam mičkeno drugačen recept. V biskvit dodam še žlico ali dve vode in žličko pecilnega. Ohlajenega premžem z marmelado, naložim na kolobarje narezane banane, prelijem z vanilijevo kremo (2 pudinga, 1/2 l mleka, sladkor, eno margarino in malo ruma), na koncu pa prelijem še s čokoladno glazuro. Šlag pene ne dam. Mmm, za vsak prst posebej obliznat!




Mišni -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 21:01:36)

Ja, bambina, samo a to v plehu delaš? Ker meni se je "samostoječe" vse razlezlo. Banane so skupaj s kremo lezle na vse konce narazen in dol.




muška -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 21:46:58)

take pocaste stvari se VEDNO v plehu delajo.  samo če bi jaz to delala, v puding ziher ne bi dala margarine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , fuj  je to ene maščobe, pa še pung je sam po sebi trd.  jaz bi ga skuhala, in ga prelila čez banane, pa pustila na hladnem, da se skupaj strdi.




Mišni -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 21:50:25)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

take pocaste stvari se VEDNO v plehu delajo.  samo če bi jaz to delala, v puding ziher ne bi dala margarine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  , fuj  je to ene maščobe, pa še pung je sam po sebi trd.  jaz bi ga skuhala, in ga prelila čez banane, pa pustila na hladnem, da se skupaj strdi.


Ja samo jaz nisem vedela, da bo to tako pocasto. Glede pudinga imaš pa čisto prav. Je ful zanič zdaj z margarino, Ima čisto po margarini okus. Fuj!




BAMBINA_ -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 21:55:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ja, bambina, samo a to v plehu delaš? Ker meni se je "samostoječe" vse razlezlo. Banane so skupaj s kremo lezle na vse konce narazen in dol.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] OK, zdaj si me pa res nasmejala, ker si prav predstavljam, kako je vse skupaj izgledalo. Seveda, delam v plehu, ker se šele po nekja urah v hladilniku, toliko strdi, da se ob rezanju ne razleze.
In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]), brez margarine, krema 100% ne bi prišla tako trda, da bi se rezala, brez, da bi se razlezla (seveda ohlajena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mišni -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 22:02:54)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] ),


Ja mogoče pa res zaradi ruma, ker vsaj prej se je ful čutila margarina. No, mogoče se potem, ko res mrzlo, ne bo. Bom videla. Ampak škoda, ker nisme v plehu naredila.
Pa še pecilnega po moje ne bi smela dat, ker je zdaj predebelo testo in potem pride toliko tega v višino, da je že kot en nebotilčnik, madonca.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] En tak nebotičnik, ki se je ob kakšen potresu fajn razlezel.




muška -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 22:04:06)

ampak jaz bi vseeno raje dodala želatino kot margarino




BAMBINA_ -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (10.12.2008 22:07:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] ),


Ja mogoče pa res zaradi ruma, ker vsaj prej se je ful čutila margarina. No, mogoče se potem, ko res mrzlo, ne bo. Bom videla. Ampak škoda, ker nisme v plehu naredila.
Pa še pecilnega po moje ne bi smela dat, ker je zdaj predebelo testo in potem pride toliko tega v višino, da je že kot en nebotilčnik, madonca.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  En tak nebotičnik, ki se je ob kakšen potresu fajn razlezel.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Jaz biskvit še toplega potapkam, da je fajn stlačen in tudi potem manj penast, bolj kompakten ali kako naj se izrazim. Pecivo pa mora biti res fajn mrzlo. Meni je najboljši, če v hladilniku stoji čez noč.




lutka -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (11.12.2008 9:46:33)

Kaj pa če bi dala samo pol margarine ?

se mi full lušta tole naredit, samo malo cvikam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kjava -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (11.12.2008 10:29:30)

Bolš okus bi bil že, če bi dala maslo, namesto margarine. Men ma rama margarina ogaben okus, mam rajš zvijezdo, še najrajš pa maslo.




Mišni -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (11.12.2008 11:02:00)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Bolš okus bi bil že, če bi dala maslo, namesto margarine. Men ma rama margarina ogaben okus, mam rajš zvijezdo, še najrajš pa maslo.


Ja, možno. Jaz sem pa ravno Ramo dala. Pa že tašča je zadnjič jamrala nad to Ramo, potem je možno, da je res zanič.




jakaracman -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (11.12.2008 12:05:26)

Men je že recept bljak.Toliko maščobe ajaj..Pa ne glede ali je to margarina ali maslo.




Hope2 -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (11.12.2008 16:20:19)

Kaj pa sploh naredi margarina ali maslo, da jo je potrebno dodat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




zoja5 -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (12.12.2008 11:10:46)

Maslo naredi kremo, brez masla je pa samo puding. Meni so te kreme (vanilijev ali čokoladni puding + maslo) zelo dobre. Je pa res, da se zlahka ponesreči. Kot prvo mora biti obvezno maslo, ki naredi bolj smetanast okus, ne pa margarina. Z margarino, po pravici povedano še nisem delala, ker mi je nasploh bljak. Kot drugo, moraš paziti, da puding ni pretopel, ko dodaš maslo, ker se ti sicer krema sesiri in kot tretje, moraš puding medtem, ko se hladi, večkrat premešati, da nimaš potem kreme z grudicami.
Aja, pa potem, ko se vse skupaj strdi, imam jaz raje, če nekaj časa pecivo pustiš na sobni temperaturi, kot da je direkt iz hladilnika (zelo hladno ima bolj po maslu okus, kot nekoliko zmehčano).

Res redilno, ampak super!




dana -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (12.12.2008 14:21:45)

Jaz nikoli ne dam toliko masla kot piše. Margarine pa sploh ne uporabljam.

Meni so tudi kreme iz raznih pudingov in masla dobre. Jih fino s paličnim zmešam in pride res taka penasta krema.

Meni bi bilo tole pecivo tud najbrž všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mišni, ne smeš kar takoj vreči puške v koruzo. Še kdaj poskusi, pa takrat v plehu delaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>