zoja5 -> RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem .... (12.12.2008 11:10:46)
|
Maslo naredi kremo, brez masla je pa samo puding. Meni so te kreme (vanilijev ali čokoladni puding + maslo) zelo dobre. Je pa res, da se zlahka ponesreči. Kot prvo mora biti obvezno maslo, ki naredi bolj smetanast okus, ne pa margarina. Z margarino, po pravici povedano še nisem delala, ker mi je nasploh bljak. Kot drugo, moraš paziti, da puding ni pretopel, ko dodaš maslo, ker se ti sicer krema sesiri in kot tretje, moraš puding medtem, ko se hladi, večkrat premešati, da nimaš potem kreme z grudicami. Aja, pa potem, ko se vse skupaj strdi, imam jaz raje, če nekaj časa pecivo pustiš na sobni temperaturi, kot da je direkt iz hladilnika (zelo hladno ima bolj po maslu okus, kot nekoliko zmehčano). Res redilno, ampak super!
|
|
|
|